Расизм

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем natkanetka, 26 лют 2008.

1. Оля

Оля Старожилка форуму

Відповідь: Расизм

Ніякий то не матюк! В іспанській мові то просто означає - чорний. Те саме, що Ви пропонуєте "темношкірий. А чо Ви просите вживати "афроамериканець"? Ви що, в Америці?

Ромко що, в Америці, що він то їм казатиме? Чи Ви самі не розумієте, що пишете? "Афроамериканець" - то чорний в Америці тільки. А всюди поза Америкою він просто чорний. В Іспанії що, слово "чорний" змінювати на якесь інше, щоби чорні не ображалися?

• Подобається Подобається x 8
  2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Олю,то не я казав.
    Я казав,що

3. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

[​IMG] по-моєму, пан ромко, це не вам було олею сказано....

4. Romko

Та вже бачу.То я троха зблудив...

5. mavka

mavka Well-Known Member

здається, вже трохи заспокоїлись з тим расизмом... :) воно й добре. а то намагались провокувати гаслами "за один обіймик і за одну націю на Землі ".. :suicide:

царі природи відхрестились від природи й перенеслись жити у віртуальний світ, де й справді не має значення якої ти раси, статі, віку й темпераменту. одна нація - юзери. :D

а в живому світі ми всі різні. й в тому велика радість. й жирафі ніколи не буде комфортно пастися на карпатській полонині...
    я не кажу, що араби люди другого сорту, наприклад. вони іншого сорту.
    їхній сорт поводить себе інакше, ніж мій, ість інакше , ніж мій, звик до інших кліматичних умов, ніж мій. вони живуть, мабуть в інших енергетичних коливаннях, - про це свідчить їхня музика.

я думаю, з часом люди будуть більш свідомо відноситись до цієї різниці, з більшим розумінням. маю на увазі хвороби, наприклад. В штатах лікарі дослідили, що серед афроамериканців неймовірно високий процент хворих на цукрицю, пандемія якась. Процент хворих на рак грудей - теж. щось їм тут не підходить.
    й можу уявити, яка б нудота була на землі, коли б людина була тільки одного вигляду, одна тільки була б рослина, одне тільки дерево й ніякої різноманітності. тому не треба схрещуватись .

а окремі випадки нехай собі будуть.

• Подобається Подобається x 2
  6. duncan

не впевнений.....
    було б знято багато проблем.....

хоча, тобі могли чубитися блондини з брюнетами, а руді б цим користали.... [​IMG]

• Подобається Подобається x 1
  7. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

А що є причиною ксенофобії, там не написано???
    1)І що, це знання якось позначилося на їх поведінці?
    2) Індіанці Америки також думали, що вони є частиною Америки, але прийшли англосакси і розяснили їм, що вони трохи переоцінювали свою роль в житті Америки. Таке само може бути і з нами, якщо ми будемо брататися зі всіми встєчними-попєрєчними.
    Ні, на жаль у переважної більшості наших людей логіка сформована в дусі дружби народов - тому так і живемо.
    Та що ви кажете??? А багаточисельні війни демократичних країн (у тому чмслі і громадянські), це що випадковості???
    Дуже просто - в складі туристичної групи, з екскурсоводом, або якщо поїздка ділова - з представниками місцевої адміністрації чи фірми.
    Для чого таке писати? На цю тему написані тонни наукової літератури, існує наука расологія, яка вивчає расові відмінності,а ви тут як з конопель: "А я вважаю, що відмінностей не існує, бо я працюю в великій міжнародній компанії з людьми з цілого світу."
    Моя відповідь: краще не пити, бо негр може наплювати вам не в душу, а в пику, на тій наприклад піставі, що ви зпяну назвали його негром...
    І не кажіть, так соромно!!! це була б головна проблема про яку я би думав до кінця своїх днів....
    Як же ж так??? Ви ж казали, що всі ми люди???? і колір шкіри не має ніякого значення???
    Для чого видумувати велосипед? Бог виділив чорним 2 континенти- Африку і Австралію. Нехай би там і жили. Невже вважаєте себе розумнішою за Бога???

• Подобається Подобається x 5
  8. Сталкер

Сталкер Well-Known Member

"Еврей несет с собой только смерть. Куда ни ступит его нога, там народ, до сих пор живший своим трудом, раньше или позже нач- нет вымирать.

Так во все время евреи гнездились в чужих государствах и образо- вывали внутри них свое собственное государство, маскируя последнее под псевдонимом "религиозная община". Под этим флагом евреи пря- тались до того момента, пока это казалось им выгодным. Но как толь- ко евреи чувствуют себя достаточно сильными, чтобы обойтись без этого прикрытия, они сбрасывают маску и являются перед изумлен- ными людьми тем, чем они всегда были: евреями.

Евреи живут, как паразиты, на теле других наций и государств. Это и вырабатывает в них то свойство, о котором Шопенгауэр должен был сказать, что "евреи являются величайшими виртуозами лжи". Все существование еврея толкает его непрерывно ко лжи. То же, что для жителя севера теплая одежда, то для еврея ложь.

Длительно жить среди других народов евреи могут лишь до тех пор, пока им удается создавать представление, будто евреи не особый народ, а только особая "религиозная община". Вот вам первая большая ложь.
    "
    Адольф Гитлер, 20-е гг. ХХ в.
    Вони з сльозами захоплення та любові заприсягаються коритися деспотові без найменшого вагання. Присягають усі стани: вельможі і жебраки. Благають царя правити „твердо“, тобто деспотично, бо передчувають, що лише деспот може загнуздати московський дикий, жорстокий народ, що лише деспот може втримати лад і не допустити до розвалу імперії... Справді, москвини люблять рабство більше, ніж інші народи свободу. Не те що волю, свободу, але навіть звичайну лагідність уважають москвини за небезпечну, руйнівну для ладу слабкість. Жорстокість уважають за необхідну силу. Обеззброює москвина лише страх. Страх та користь є єдиними спонуками всієї діяльности всіх москвинів. У Московщині нема середини між деспотом і рабом. Як не дивно, москвин є раб і деспот водночас. Мене жахає не катівська жорстокість московських царів та можновладців, але жахає незрозуміла європейцям тиха покора жертв тієї жорстокості, готовність їх умерти без слова протесту. Коріння цієї покори лежать у непохитній вірі москвина, що сам Бог дав владу цареві, і тому цар завжди справедливий
    Один из участников Львовского форума, 2008 год, ХХI в....
    Disa, 02/11/01 http://www.lovehate.ru/opinions/14398
    Они считают себя хозяевами, а нас, русских в Эстонии, отбросами общества. Да чё они вобще о себе возлмнили?! Раньше Таллинн чисто русским городом был, а эсты все на хуторах жили. Вот лучше бы и не высовывались! Сейчас они объявили нам войну, у нас каждый день стычки среди эстонской и русской молодёжи. Самое интересное, когда приезжает полиция, они начинают избивать русских, спускают на них собак, а эстонцев, которые и завязали эту войну, не трогают. Выходишь вечером на улицу, смотришь, идёт компания с дубинками, подходит к тебе, и спрашивает что-нибудь на куратском. Отвечать приходится, а если акцент русский заметят, убьют сразу. Вот так вот."
    Россия, 2003 г....
    Расизм и нацизм живут в каждой стране, к сожалению. Гитлер был посрамлен, закончил свои дни бесславно, казалось бы, что победило добро.... А смотришь - идеи Гитлера живы, просто меняют название наций....
    Прискорбно.

9. Romko

Мені здається,що американський Південь і громадянська війна були на-а-багато раніше гітлеризму...

10. duncan

пан сталкер, у мене до вас питання.....
    [​IMG] я бачу, що ви чудово розумієте мову українську, більше того: різного роду діалектизми; призводить до певних думок....
    прошу сказати: ви українську мову вивчали?...

11. PatrickUA

PatrickUA Active Member

Кожна нація має жити на своїй Богом даній землі.
    Щодо расизму, що мене бісить, так це те, що расизм використовується лише для того,щоб показати порушення прав негрів, арабів, жидів, китайців, а от коли негри і т.д. порушують права проти білих, то це не важається расизмом. Це нормально?
    Подивитися лише на ЗМІ, новина про те що хтось вбив негра розлітається швидко, а от яка причина вбивства цього негра майже не вказується, а про те що чорні вбивають білих про це взагалі не говориться. Це хіба нормально?
    І ще в Західній Європі є такі місця де біла людина уже і зайти не може... Це теж нормально?

• Подобається Подобається x 6
  12. Сталкер

Сталкер Well-Known Member

Ну конечно нет. Я в принципе нигде не мог её учить, а тем более еще и диалекты.... А к чему этот вопрос? )

Додано через 5 хвилин
    Ну да, с этим трудно поспорить.... :) Но Гитлер - это был прорыв для расистов, человек, который применил свои позорные взгляды на практике....

13. duncan

дякую, що цього разу ви не проігнорували мій допис....[​IMG]
    висновок: у вас неабиякі лінгвістичні здібності, якщо ви так добре розумієте те, що тут пишуть....
    деякі мої знайомі з росії не розуміють багатьох слів і не розуміють їх сенс....

давайте визначимо "напрямки".... [​IMG]
    для того, щоб ви змогли отримати відповідь на своє питання, тре чітко визначити причини, а не вдаватися до словесних баталій...

моє "імхо":
    1. любов чи ненависть не може бути спадковою...
    2. менталітет -- міняється з роками, але не кардинально, хіба тільки внаслідок хірургічного втручання (революція)...
    3. історична пам’ять, яка тісно пов’язана з менталітетом -- впливає на світосприйняття.

1. міфічних "татаро-монгол", поляків, французів, австріяк, угрів, готів, гунів, індо-аріїв не пам’ятають ФІЗИЧНО, а росіян пам’ятають.
    2. є гілка "схід і захід разом"....
    разом!..
    хоч ми і маємо різний менталітет....
    але галичани не були сторіччями "під моЦкалями", не пережили етноцид, тому не є етнічно зламаними...
    звідси і виникає "галицький націоналізм"...
    не дарма ще до кінця 30-их галичан більшовики вважали окремою народністю....
    3. історична пам’ять говорить про те, що росіяни для галичан не зробили ніц хорошого....
    освіта?... міф!
    нтш і "просвіта" за 10 років зробили би більше, ніж вся совітська влада за весь час панування тут....
    економіка?....
    спілки існували з давніх-давен, і вони витягли українців з бідності, а не "колгоспи" та "радгоспи", тим паче не "індустріалізація"....

• Подобається Подобається x 3
  14. natkanetka

natkanetka Well-Known Member

Ви неправі, я недавно читала про те, шо негр вбив білого, не пам'ятаю тільки на якому сайті. і в новинах було повідомлення, що в США негр розстріляв людей на автобусній зупинці.

Додано через 2 хвилини
    на тих "конгоспах" людей били. хто не хотів йти - зразу міліція і побиття до втрати свідомості. не знаю про смерть, але про втрату свідомості маю приклад, але не маю часу наводити

15. duncan

і який висновок можна зробити?... [​IMG]
    такий, що "вбив негр білого" -- "ну то й вбив, мабуть, що білий його нігером обізвав?"...

16. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Подруга якось пізно ввечері йшла додому. Зупиналася на червоне світло. Раптом зупиняється машина і чорний тінейджер їй кричить: "вали в свою Європу!" У неї вже на кінці язика було "а ти - в свою Африку", але стрималася. Більше її чоловік саму вечорами нікуди не пускає. :D

17. Оля

Оля Старожилка форуму

Трошки оффтопу....;) Натко, видно, що Ви - just a kid! :) Ми ті "конгоспи" (вірніше колгоспи) пережили. Нічого там не було страшного, просто тільки бардак і безладдя. :) Хоча часом траплялося, що голова був добрим господарем, то і люди коло нього добре жили. Але то частіше - вийнятки. Більшість з тими "конгоспами" селяни були в задрипаному болоті. Але що мали робити? Де мали в селі працювати? Зараз от нема тих "конгоспів", а в селах люди так і не хочуть працювати...
    Ну, до расизму то непричетне. Негри в селах не працювали. :) І євреї теж.:)

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

їдна ми з Гамерики повідала, шо за статистикою в Гамериці на 10 кримінальних справ, 9 - роблять чорні, 1 - білі.... ненаю....

• Подобається Подобається x 4
  19. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ну, на цій самій гілці "їден з України" теж повідав подібне. ;)
    Невже пропустили?
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=253446&postcount=53

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

добре, що до машини не покликав.....

а де твій аватар? :)