Радянські памятники у Львові

Тема у розділі 'Влада і комуналка', створена користувачем lopik, 12 тра 2007.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Відповідь: Вулицю Тургенєва перейменували!

А до чого у Львові Тургенєв?
    І,чим він більш вартий вшанування,ніж герої УПА?

• Подобається Подобається x 1
  2. sem41

sem41 Well-Known Member

Ну це стосувалося Дудаєва,бо за цією логікою у Львові мали б бути скажем вулиці Далай Лами,чи Абдули Оджалана.Стосовно ж Героїв УПА я не заперечую проти самої назви,ні в якому разі.Просто вже писав,якщо перейменовувати то повертати історичні назви. Тургенєва з 1944 року.До 1870-х вона називалася Цвинтарна бічна, бо пролягала неподалік Городоцького цвинтаря, та Піллерівка – на честь родини львівських видавців ХІХ століття Піллерів. Від 1871 року мала назву Пільна, від 1919-го – Львівських дітей на честь молодих львів’ян, які загинули у складі австрійського війська під час Першої світової війни.

• Подобається Подобається x 2
  3. Капітан

Капітан Well-Known Member

Мне кажется, он заслужил.
    А во Львове куча, просто огромная куча других улиц с дурацкими названиями которые можно переименовать хоть пофамильно всех Героев УПА.

• Подобається Подобається x 3
  4. Romko

Я вже казав.
    Він заслужив,щоб його іменем назвали вулицю в Москві,Петербурзі.Зрештою в Парижі,де пройшла частина його життя.
    Це лише моє імхо,але не був він письменником світового рівня,щоб його іменем називати вулиці в закордонних містах.

5. консультант

консультант Дуже важлива персона

То звідки у Вас така ностальгія за Крупками, старим млином, Кам"янкою, якими Ви так штиркнули мені, якщо дитиньство Ваше "золоте" і подальші роки проходили у Львові...? Якщо хотіли наголосити, що просто знаєте ці місця, то можна було це зробити в більш толерантний спосіб...!:)

6. Капітан

Ну да, во Львове улицы называют исключительно в честь всемирно известных личностей.
    например:
    ул.ул.
    - Данилишина
    -Грицая
    -Ждахи
    -Кобринской
    -Козланюка
    -Кузьмы
    -Яцкова
    -Януша
    -Парфановичей
    -Моха

... и т.д.и.т.п.
    Нет, Тургенев не заслужил. Ну не может такой писатель даже стоять рядом с вышесказанными всемирномегаизвестными личностями.
    Печально.

• Подобається Подобається x 4
  7. Romko

Ц
    Можливо.
    Але це російський письменник,який про Україну не написав жодного слова.
    Вулиця в його честь була названа в печальному 44 році "за других москалів".Тому,для Львова і в силу історичної пам’яті,і по логіці ця назва чужа

8. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Ой та ладно, консультант, де кум, а де Київ...
    В такі дебрі залізли, шо мені вже й охоти нема розгрібати... Згадуєте, значить не зрозуміли, а не зрозуміли - то і смислу нема напрягатися, намагаючись шось доказати...

Там не про то йшлося. То по-перше.
    Дитинство лише на одній вулиці проходить? Чи вам треба статистику давати, скільки мого дитинства в процентному співвідношенні пройшло на Золотій, а скільки на Прибині з Березівками?! ;) по-друге.

9. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

[​IMG][​IMG][​IMG] це хто на перехресті жив?....
    я жив у будинку, в теплій квартирі з п’єцами......

10. Patrick

Patrick Well-Known Member

Цікаво , а як би віднеслися жителі , ..ну скажімо, Тамбова щоб в їхньому місті була вулиця Стефаника? Письменника такого самого рівня і з таким самим відношенням до Тамбова , як Тургєнєва до Львова.

Додано через 13 хвилин
    А мені здається , що Кіплінґ через своє Мауглі теж заслужив.І Едґар По.І Бредборі .
    А Марк Твен(мій тьоска) то взагалі не то що на вулицю , а на цілий проспект тягне.

11. Капітан

Да ладно, можете не утруждать и не оправдывать всё сложными объяснениями и сравнениями. Скажите прямо и честно - ЛИШЬ БЫ НЕ КАК У МОСКАЛЕЙ, и я всё пойму :)
    Естественно, Марк Твен и Киплинг нам гораздо ближе, ментальнее, по крови и географически. Но всё, молчу.

12. Romko

Ні...
    Але герої УПА все одно ближчі...
    ІМХО.Мені однозначно.

13. Капітан

Мне тоже. Но не как писатели - нейтральные, вообще аполитичные, люди связанные исключительно с творчеством...
    Могу предложить на выбор не мене 100 улиц Львова, которые можно переименовать в героев УПА.

14. консультант

Пупер, краще не сперечайтесь, Муму має більше відношення до Тургенєва ніж Ви /жарт !:) /.

Відносно назви вулиці - це просто принцип і ніякого патріотизму в перейменуванні не бачу. Зрозуміло. що Тургенєв не рівня Шевченкові але якщо врахувати скільки Шевченко писав проти москалів, то в Москві теж могли б перейменувати набережну і проспект Шевченко на будь-яку іншу назву, так не роблять же чомусь цього...?

15. duncan

може їм просто байдуже до шевченка?...

16. консультант

А чим зашкодив Львову Тургенєв...? Просто завжди знайдеться пару горлохватів, які кидають клич, а всі решта кричать "ура". Попробуй піти проти, все одно, що проти держави піти...

17. duncan

зустрічне питання: а що корисного зробив для львова тургенєв?...
    моЦкалі кричать "уря", українці вигукують "слава"....
    ви кого мали на увазі?.. [​IMG]
    [​IMG] шо?..

18. Romko

Як що?
    Написав "Муму"...
    а той дописує на ЛФ...
    Зв’язок очевидний.

19. консультант

Те, що в ті часи, коли нормально вивчали російську мову, літературу та культуру, твори Тургенєва відігравали немаловажну роль. Що поганого знати російську мову і російську культуру. Майже вся центральна і східна Україна спілкуються на російській мові, а сільські діти ЗУ не розуміють, що від них хочуть. Те саме інформація в інтернеті... Шевченко казав:" Чужого навчайтесь і свого не цурайтесь", а в нас тільки знають, як будувати, то будувати, як зносити, то зносити. Чому ніхто не хоче задуматись, що всі події - це історичні факти, які мали місце в житті. Особисто мені навіть пам"ятник Леніну в ценрі не заваджав. Хай би стояв собі, як символ тоталітаризму, так ні - це ворог народу, взяли і розвалили. Зато тепер купа нових пам"ятників. Замість того, щоб змінюватись зсередини, люди тільки одежу міняють, а нутро в деяких так і залишається гниле...

Звичайно, навіщо нам москальські слова. Була нормальна назва "вертоліт" тепер маємо "гелікоптер". Найцікавіше, сищик або опер по-українськи буде "нишпорка". Уявляю, якби в трудовій було записано "працював нишпоркою".

20. Internati

Internati миється в бані

Так видається, що усі ці одіозні перейменування у Львові роблять саме на зло москалям... Лєрмонтова-Дудаєва, Пушкіна-Генерала Чупринки, Тургєнєва-Героїв УПА і т.д. А ось купа усілякого лайна типу Алмазної, Пропелерної, Повітряної, Сяйво, Моторної і теж т.д. продовжують собі існувати як і ні в чому не бувало.

Це є ще одиним підтвердженням закомплексованості як львівської влади, так і громади в цілому, їхної вже згаданих зацофаності та ходачковості.

• Подобається Подобається x 5
а де твій аватар? :)