Радянські памятники у Львові

Тема у розділі 'Влада і комуналка', створена користувачем lopik, 12 тра 2007.

1. alex

alex Well-Known Member

Відповідь: Вулицю Тургенєва перейменували!

я теж не погоджуюсь з перейменуванням. І не тому,що є палким шанувальником творчості Тургенєва або проти назви "воїнам УПА". Як на мене, на початку 90-х у Львові перейменували усе, що потрібно і непотрібно. А зараз це абсолбтно недоречно. Від назви вулиці нічого не залежить, головне - як вона облаштована.

• Подобається Подобається x 2
  2. sem41

sem41 Well-Known Member

Стосовно того чи потрібно перейменовувати вулиці. Однозначно так.Мені наприклад прикро що на Сході і Півдні України люди живуть на вулицях Леніна,Дзержинського,Косіора якогось надцятого з*їзду КПСС і т.п. І пам*ятники "вождю" на центральних площах,після того як відкрили навіть не всі,а лише частину архівних документів спостерігати теж прикро.Стосовно ж Львова,так в дев*яностих вже перейменували все що можливо (переважно справедливо). А от коли вже пішли Вашингтони,Дудаєви то вже було не за потребою,а скорше в піку "старшому брату".Та ж ситуація з вулицею Тургенєва,якщо вже перейменовувати то вернувши історичну назву.

• Подобається Подобається x 3
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

ви мене розсмішили... за рахунок держави, то не за рахунок громадян?

• Подобається Подобається x 1
  4. Кася

Кася Well-Known Member

Тепер? та завжди так було.

Додано через 4 хвилини
    Спочатку моя вулиця була Артема.Потім ще якась(вже не пригадую,давно було).Потім Володимира Великого. Зараз Янева. Вперше почула про існування людини з прізвищем Янів лише як перейменували вулицю.Але я не полінувалася і взнала хто то такий.Як виявилося, Янів був січовим стрільцем.Зараз я горджуся що я живу на вулиці названій в честь такої людини.

5. vasyl

vasyl Well-Known Member

Живу на Грушевського. Гарна назва і чоловік достойний.
    Раніше була Щербакова.
    А за польщІ Святого Миколая.
    Остання назва мені однозначно подобається...

6. Romko

Romko Дуже важлива персона

А я живу на Шевченка...
    Дуже символічна назва...
    Вулиця,як його доля...

7. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

А де саме, можна запитати?

8. Romko

В Рясному.

9. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

А-а-а-а-а-а... Я шось цілком забувся, що то аж туда тягнеться...
    Бо Шевченка до "тридцятки" - моє дитинство "золоте"... :) Родився і виріс на Мінській, колишня Золота... мій район...
    Коли у Львові тусовки були, то належав до "залатістих", хоч моєї згоди і не питалися... :cowboy:
    Файні часи були, хоч нераз і в табло получав...

10. Romko

А я виріс ближче до Тургенєва...
    Патона,"Універсам".

11. Abraira

Abraira Well-Known Member

Ну от, і давно вже Золотої немає? Бо як мені доводилось туди їхати казала таксісту "Золота" а він і не переправляв... ба, навть запрошення розсилала вказуючи вулицю як "золота" :) Всі знайшли і ніхто не підійшов і не зробив зауваження... а це було не одноразово!
    Ось зробила такий висновок зі всіх дописів: перейменування вулиці - це фігня, головне взнати на честь кого ту вулицю перейменували, знайти у своїй свідомості повагу до тої події чи людини, на честь кого перейменували, і починати пишатися, що на такій чудовій вулиці живеш... аж до наступного перейменування! А, і ще знайти гроші на переробку усіх документів і тим самим стати доброчинцем (бо краще заплатити ті гроші у касу міськбюджету, ніж гасати по БТІ) (Це для тих, хто подумав, що я про прибивання табличок кажу - що це доброчинність).
    Одне добре, що я не живу на бувшій Лєрмонтова, теперішній Дудаєва... бо тоді мій висновок починає шалено шванкувати. Краще б ця вулиця була помідорова, кабачкова, баклажанова, сонячна чи вітряна... та не Дудаєва, бо хочеться запитатися, чому Тургенєва не назвали на честь Бена Ладена! А що? Теж прікольно було б! У ЮНЕСКО сміялись би найголосніше! :)

Додано через 4 хвилини
    Вже, Героїв УПА! :sad:

Додано через 10 хвилин
    У когось у житті траплялися взагалі трагедії, а не якісь-там зміни назв вулиць, і нічого, пережили. Пережили смерть близьких людей, дуже важкі хвороби, голод і знущання, їм моє розпинання про назву вулиць, можна розповісти як анекдот! Та якщо цього можна уникнути - варто спробувати!

• Подобається Подобається x 5
  12. Romko

Герої УПА заслуговують на увічнення.
    І я горджуся тим,що у Львові є така вулиця.
    А Тургенєву нехай буде вулиця в Парижі,який він так любив.

• Подобається Подобається x 4
  13. Кася

Кася Well-Known Member

тоді цю тему треба в кімнату сміху))

14. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Свого часу (совок) студентський театр обіграв тему назв і перейменувань.
    "Давате перейменуємо вулицю Автогенну на Високовольтну, а Високовольтну - на Автогенну. Таким чином на карті міста з"являться дві нові вулиці..."

Потім, через гру слів, яку зрозуміють тільки немолоді кияни (а рагулисті чиновники та цензори не зрозуміли), було вирішено (за сценарієм) назвати їхній театр мініатюр іменем "Коняки Котовського". Отака тонка сатира.

15. Romko

То чого так переживати?
    Чи Вам настільки полюбився його «Хорь и Калиныч»?
    Чи поема «Параша»?

16. Abraira

Abraira Well-Known Member

Я не переживаю. Я обурена. І так розумію, що всі, хто зі мною погоджувалися - вже висловилися, як і люди з протилежною думкою. А далі товкти воду у ступі не бачу сенсу... От вступить Україна у НАТО і перейменують вулицю Шевченка у НАТОвську... погляну на вираз вашого обличчя... ах, так, Шевченка не перейменують (особисто я вважаю його найвидатнішим українцем)... то перейменують Чорновола, чи проспект Свободи... все-одно що, тільки б до когось підлизатися... Тільки до всіх не підлижешся.
    Пропоную модератору закрити цю тему...

17. Internati

Internati миється в бані

Останні перейменування є яскравою демонстрацією феномену львівської зацофаності та ходачковості.

18. syavych

syavych копач

Нє, Стрийську. І правильно зроблять...

19. Муму

Муму Well-Known Member

Мене вже поховали:scare:

Якщо бути точніше то мешкали ми з тобою на перехресті вулиць Леніна і Проспекту ленінського комсомолу :)

Як на мене це не дивно, що вулицю назвали його імям... Людина також хотіла жити у незалежній країні як і ми, тільки після розпаду радянського союзу Україну відпустили, а Чечню ні і що вони мали робити коли приєднювати їх до РФ приїхали на танках, як це було, наприклад, із чехами ще за часів радянського союзу? Мали сидіти по домівках і труситися від страху? Ні, вони змогли чинити спротив велечезному ведмедю протягом десяти років, за що і можна вшанувати їхню хоробрітсть і відвагу. Я думаю ні для кого не секрет, що українці воювали пліч опліч із чеченцями і їх іменами називали вулиці у Грозному.

20. sem41

sem41 Well-Known Member

Знаєте в чеченській війні,я теж вболівав за чеченців,по одній простій причині,вони живуть на власній землі і воюють за свою незалежність вже сотні років.Хоча,правду кажучи, стикаючись з ними в армії недолюблював їх,як народ.Але недолюблювати,то ж не значить що їх потрібно вбивати. Але при чому тут Львів з його вулицями. А от то що українці,та пліч-опліч.То хто? Типу Корчинських ? Скиньте,будь ласка, посилання на джерела,стосовно назви вулиць в Грозному в честь українців.

а де твій аватар? :)