Радянські памятники у Львові

Тема у розділі 'Влада і комуналка', створена користувачем lopik, 12 тра 2007.

1. bora

bora Well-Known Member

Відповідь: Вулицю Тургенєва перейменували!

Це була гарна ювілейна назва, і багато про що сама за себе говорила. Вулиці 750-річчя тим не менше у Львові немає. І дуже вже багато на ній людей проживало, досі видно позмінювати у всіх не можуть дані.

• Подобається Подобається x 5
  2. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Ну я ж не кажу, що я проти всього цього, але мова тут йде про перейменування вулиці.
    Мабуть, якби на початку 90-х за один раз змінили назви усіх відповідних вулиць, то не було б зараз тих проблем. Так, я розумію, що назва вулиці - це не найбільша проблема вулиці і міста загалом. Ще раз скажу, що я не проти перейменування вулиць, але зовсім не погоджуюся з тим, що це є першочерговим завдання, оскільки в місті є значно важливіші питання для вирішення.

Додано через 3 хвилини
    Повторюся, що цим питанням мали б займатися централізовано і не мешканці вулиці...
    Щодо відсутності назви 750-річчя, то шкода, що такої немає.

• Подобається Подобається x 3
  3. Abraira

Abraira Well-Known Member

От і я ж про це! Раціональність. Тургенєв - гарний письменник, його вивчають (у всякому разі я вивчала) на уроках зарубіжної літератури. Хай би зайнялися більш важливими, а не легшими і дешевшими, питаннями.
    Ось дивлюся я на банер фотоконкурса "Моя вулиця особлива" і плакати хочеться. Хотіла сфотографувати свою вулицю Тургенєва... а Героїі УПА фотографувати не стану... бо це не моя вулиця!

• Подобається Подобається x 4
  4. Радість

Радість Well-Known Member

Жах. Придурки. Мені так подобалась ця назва вулиці, напевне найбільше з усіх.

• Подобається Подобається x 1
  5. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

Менi сподобався оцей фрагментик iз початкового допису:

Мабуть, таки дiйсно комплекс? ;) ;)

А взагалi -- щасливе те мiсто, для керiвникiв (i, головне, мешканцiв) якого мiсцева топонiмiка насправдi стає найбiльшою проблемою :)

6. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

категорично не погоджуюся зі топік-стартером....

1. чим менше лишиться від минулої імперії -- тим ліпше...
    2. зміна назви вулиці -- так, це витрати, але гроші заплатять людям, які це будуть робити, а не секретарям секретарів секретарів садового....

7. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Пушкін, Тургєнєв - імперія? А якби вулиця Шекспіра була, теж треба було б переіменовувати чи може залишили б? невже Дудаєва краще?

8. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Тургєнєв, Пушкін, ... до чого тут імперія??? Російська, маю на увазі. Створюємо українську? Покладіть руку на серце, скажіть, хто у світі знає Шевченка, Сковороду?

Да???

9. duncan

це якраз те, про що я кажу....
    чому мало знають?..
    тому що ми більше уваги звертаємо на "старшого брата", аніж на себе, в тому числі і на літературу...
    ви тургенєва читали часом не російською?...
    а ви як думали?..

• Подобається Подобається x 7
  10. Romko

Romko Дуже важлива персона

Кожен судить по собі.
    Якщо ви,Степаничу не знаєте,хто такий Стус,чи Багряний,то не майте когось за подібного.
    А про Шевченка таки знають у всьому світі.
    Це памятник Шевченку у Вашінгтоні
    Це музей в
    Канаді
    Це в Палермо
    А,стосовно вулиці Тургенєва?
    Якби це був одіозний лєнін-сталін-ітп,то однозначно такого нам тут не треба.
    А Тургенєв...
    хоча скільки українських письменників,поетів такого рівня залишились незгаданими....
    Скоріш його вулицю потрібно в Парижі.Він там жив...

• Подобається Подобається x 7
  11. Полковник

Полковник миється в бані

"…Непонятыми остаются только те люди, которые либо еще сами не знают, чего хотят, либо не стоят того, чтобы их понимали." (Иван Сергеевич Тургенев)

• Подобається Подобається x 2
  12. Abraira

Abraira Well-Known Member

Може ти вмієш читати не просто між строчок а і між літер? Де, це, цікаво, у моїх словах ти це побачив? У ході розмови факти метамоделюються - узагальнюються, викидаються та спотворюються, та не треба аж так метамоделювати мої слова, бо воні написані чорним по білому!

А якого милого мешканці вулиці мають займатися доброчинністю? Сказали б "Ми збираємо на ремонт дороги" 5 тис.грн. з вулиці ТУРГЕНЄВА це не багато, то люди б здали! І ні до чого тут Садовий та його секретарі, справа у звичайному прошарку населення, якому плювати на кулуарні ігри!
    Щось ти Пупер, побачив те, що хтів побачити, а прочитати допис забув.

Додано через 3 хвилини
    Перейменуйте Вашингтона! Хоч бідні мешканці тої вулиці теж не будуть у захваті... Правильно тут сказали, назвали "стріт №..." та "авеню №..." і жодних скандалів... та якось це не по нашому, не душевно...

13. duncan

я на личаківській мешкав...
    якби мешканці мого району були обурені до глибини душі, то вулиця й досі називалася вулицею леніна...
    немає вулиць пушкіна і лермонтова, дивно, ці люди так багато зробили для львова і України... [​IMG]

звичайно, ви можете спитати, що зробив вашингтон і лінкольн для України...
    так само, як і два російсткі поети -- ніц, але я й не кажу, що перейменування були правильні..
    [​IMG] вас змушують займатися доброчинністю?...
    хто?..
    поіменно...
    хто змушує?!!
    це ви натякаєте, що вас змушуватимуть самостійно ці таблички прибивати?... [​IMG]

• Подобається Подобається x 3
  14. Кася

Кася Well-Known Member

імхо, багато галасу з нічого...ну була Тургєнєва, стала Героїв УПА. І що?
    Мою вулицю перейменовували чотири рази! Пережили.

• Подобається Подобається x 9
  15. duncan

власне! [​IMG]

16. Patrick

Patrick Well-Known Member

Степанич , ось тут спеціально для Вас - україністика в U of T(Торонтонський університет) .
    http://www.chass.utoronto.ca/~tarn/courses/courses.html

Ці курси беруть , кому потрібно , а кому з цікавості - англомовні люди.За курси треба платити.Як Ви думаєте тримали б в Університеті цілу кафедру , я би вона себе не окупила?
    Зверніть увагу на курси SLA419Y - там українська поезія від Сковороди по сьогоднішний день.
    А на SLA429H - життя і творчість Шевченка.
    А на цих SLA428Y - українські новелісти , яких Ви мабудь і не чули.
    Перегляньте ..., знаєте , розширяє кругозір.

17. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Є в центрі Києва вулиця, яка йде від Золотих Воріт до Львівської площі (за нумерацією; за одностороннім рухом - в інший бік). На ній розташовано безліч посольств.

Як тільки вона не називалася на пам"яті моїх батьків: Ворошилова - Полупанова - знов Ворошилова. Потім повернули історичну назву - Велика Підвальна. Але на якійсь слов"янській мові слово "підвальна" асоціюється чимось нехорошим (щодо жінки) і на прохання тоді ще консульства вулицю перейменували на Ярославів Вал.

Трьохсвятительська:
    на початку сов. влади - "Жертв революції" (до 50-го року !) Яких-яких "жертв" ? Терміново перейменували на "Героїв революції". У 1991 - повернули старе ім"я.

А ось перейменування (чи повернення назви) площі Богдана Хмельницького на Софійську я не доганяю.
    Трохи раніше Фундукліївську (Леніна) назвали вулицею Б.Хмельницького.
    Але в киян просто поняття "на Богдана Хмельницького" асоціюється з площею, де стоїть пам"ятник Богдану.

18. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Обратите внимание, что раньше переименования были за счет государства, а теперь расходы перекладывают на плечи громадян.

А на Тургенева наверно кто то из чинуш обиделся в детстве: Пошто он Муму утопил

19. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Як на мене дурість ці переіменування. Я ще розумію після здобуття незалежності попереіменовували явно радянські назви - це потрібно було зробити. А зараз це все політика чистої води. В Луганську пам"ятник жертвам УПА ставлять, хоча які там жертви в Луганську, в нас вулицю ім. Тургєнєва - в героїв УПА. Більше пардон, воні буде, ніж користі від переіменування. За кошт населення політичні бали заробляють.
    Свого часу мою вулицю Торф"яну переіменували в ім. Ю.Липи. Нічого проти не маю, але вдень з вогнем навряд чи знайдете людину яка знає хто такий Ю.Липа. Простим переіменуванням національну самосвідомість не пробудиш, не туди гроші викидаються, краще б книжок для шкільних бібліотек закупили. ІМХО.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

А я думаю, що перейменували справедливо. Та вулиця стала така з ямами, ніби тут військові баталії проходили, тому її перейменували на "воїнів УПА".

а де твій аватар? :)