Радянські памятники у Львові

Тема у розділі 'Влада і комуналка', створена користувачем lopik, 12 тра 2007.

1. veug

veug Active Member

Відповідь: Радянські памятники у Львові

цікаво, чи буду в світі колись суд над рагулізмом???
    Шановний бачу є необхіднфсть повторити: необхідно розрізняти пам'ятники вождям і пам'ятники народу.
    Не можна робити узагальнення: пам'ятник Радянського періоду...

Завтра, раптом, влада знову зміниться і що: знову знімай пам'ятники?
    Що важливіших справ нема, ніж воювати з пам'ятниками та нашою львівською історією?

• Подобається Подобається x 1
  2. nachtigal

nachtigal Well-Known Member

3. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

шановний, хочете зміни влади?...
    знову комунізм?..
    не дочекаєтеся...

читайте уважніше написане...
    якщо є пам’ятник людям — це пам’ятник людям, а не комуністичній партії чи ссср....
    якщо коміки та соціалісти збираються на стрийській, це означає, що цей монумент давно перестав бути просто воїнам, які боролися з нацистами...
    до речі, ви читали, що написано на ньому?...
    переможцям над фашизмом...
    не над нацизмом, а над фашизмом...

як відомо таке тавро комуністичні виродки поставили і українцям (оун-упа та ін), які боролися за нашу державу, в якій і ви теж живете...

4. nachtigal

nachtigal Well-Known Member

Розмова йдеть про те шо робити з пам,ятниками.А як1 пам,ятники зоставити,а як1 перенести в 1нше м1сце,це нехай м1ська влада 1 вир1шуе.
    Кажете влада знову може зм1нитися?То ч1пляйте вже сьгодн1 червоного банта,д1ставайти схованого парт1йного б1лета 1 вперед - будувати пам,ятник Лен1ну.Фотограф1в т1льки посуньти ближче до оперного.Як я вас розум1ю.:radist: :radist: :radist:

5. veug

veug Active Member

Я хочу будь-який устрій держави, де існують і виконуються закони. Де кожна людина має право висловлювати свою думку. Де виховання не дозволяє людині ображати інших.

Якщо ви не розділяєте їх погляди, я гадаю, це не дає вам ніякого права ставитися до них зверхньо. Вони вважают, що так краще, ви вважаєте, що інакше.
    Крім того не бачу нічого поганого, що
    Хто вам заважає там збиратися? Чи ви вважаєте, що збиратися більше трьох не можна?
    Я вважаю, що це якраз і є демократія. Вони збираються там, святкують свої свята, інші збираються під пам'ятником Шевченкові.
    Кожному своє місце. Головне не заважати одне одному.
    Ми ж Львів'яни. Ми маємо бути толерантними.

отут ви повністю перегибаєте планку. По-перше, йде пряма образа. В мене обидва діда воювали в рядах Радянської Армії, вони обидва також захищали Україна від Німецьких загарбників, від фашистів. Тому попрошу Вас, вибачитися за свої слова на форумі.

6. veug

veug Active Member

Я кажу, що по-перше, пам'ятники необхідно лишити всі - це ж наша пам'ять.
    Окрім того - Львів себе намагається позицінувати як туристичне місто. Та чим більше пам'ятників архітектури, пам'ятників різного періоду - тим більше туристів сюди приїдуть подивитися.

З цим дякую...:) будувати пам'ятники так і вступати в будь-яку партію бажання не маю. Нема в мене партійної дисципліни:shy:

7. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

угу... навіть одоробла - теж слід залишити...
    бо людська пам'ять аж надто швидко стирається - і тоді знову "історія повторюється".
    Тут не стільки для туристів - для себе.
    Знести пам'ятник чи зруйнувати завод - багато розуму не потрібно...
    --
    А от пам'ятник рагулізму - отой слід дійсно встановити...

• Подобається Подобається x 2
  8. Оля

Оля Старожилка форуму

Люди, я своїм очам не повірила!:no: Від самого славного міста Києва аж до самого Миргорода, де ми тільки проїжджали машиною (а це 300 км) у всіх містах, містечках і селах - всюди ще "месія комунізму" стоїть. Таваріщ Лєнін! Де вже, правда, коло нього запущено, а де ще і квітки ставлять...:scare: Мені ж просто цікаво - ну невже ж люди ще надіються, що СРСР відновиться? Чи таки справді такі віддані?
    А про назви вулиць я й мовчу... Всі радянські лишилися. Що це? Пофігізм, чи просто все одно, що Богові свічку, що чортові кочергу?:cowboy:

9. Danilo

Danilo Well-Known Member

Таке... А я гадав що вони вже як раз стоять з часів СРСР, та ми тут доречи про них весь час і говоримо, зносити чи не зносити, нє?:D

10. afterstep

тоді їх слід доповнити.... "здобутками новітньої доби"....
    тобто зараз, у цьому дописі - я маю на увазі лише Львів - думаю, тут подібний пам'ятник був би ну дуже доречний!
    --
    з точністю до "прошу пана Івана Геля" і повним "переліком здобутків" - що розікрали, що зруйнували... Як з непересічного промислового центру руїну зробили... Про львівське село - взагалі мовчу ;)

11. Danilo

Danilo Well-Known Member

Здається іноді, що люди звикаючи до тих лєнінов як до старих меблів, не переймаються. До того ж у нашої нації такий характер - не руйнівний, це ж не москалі.:) Ось вони і стоять досі, напевно шкода руйнувати, це ж праця скульпторів, врешті. Вистачає занепаду і без цього, подивіться навкруг, всюди руїни підприємств сільського господарства. Добре вже те що молодята до тих пам'ятників не ходять на "обов'язкове возложєніє".:)

12. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Я в Пєтрозаводську надибав ТАКе чудо соцреалізму:
    Подобається? :)

13. afterstep

а наш пам'ятник Чорноволу - кращий?

14. Оля

Оля Старожилка форуму

Може й не руйнівний, але ж міста в більшості ( не на основних магістралях ) без каналізаційних люків стоять. Ті самі, що їх познімали, покрали вночі ноги ламають, попадаючи в ями, де ті люки стояли. А тут такі скарби стоять! Дуже часто з бронзи, чи з інших цінних металів і ніхто не краде, на диво!:no:

15. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

там же:

16. Danilo

Danilo Well-Known Member

Про люки вже мова була, нещодавно Олю. То москалі.:) Вони ті люки, ліквидні - купляють господарі барів, ресторанів, дач, тощо. А на цей товар з бронзи, немає попиту.:) До того ж за таке правопорушення багато дають, більше ніж за люки, напевно, та й роботи багато.:) От коли хтось замовляє, як у Харкові, тоді будь ласка, і навіть вночі робити будуть, і техніку знайдуть.:)

"Прошу пана" це назва твору? Посилання якщо можете, якщо є.

17. afterstep

та вже послали! то "перше демократичне скликання" так в Ратуші у нас знанням мови козиряло...
    До вашого Києва не багато з них добралося, а на нині з тих динозаврів - хіба, певно, Горинь з Хмарою залишилися...
    --
    А тоді - то була фест атракція! Село - гуло! В той час, як в Києві символом гетьманської влади був Масол, увитий Плющом - то в нас тоді був зліва - Котик, справа - песик (Шпіцер), посередині - Чорний віл, а над тим всім - велика чорна Хмара...
    І засідання тоті демократичні транслювали... Як вони тоді легко вирішували глобальні геополітичні проблеми! І тільки вчилися красти...
    --
    Той самий Іван Гель таку слічну 4-поверхову стодолу на Мучній відбабахав! Таке одоробло осоружне!

18. veug

veug Active Member

Повністю згідний

19. Danilo

Danilo Well-Known Member

Дійсно?:no:
    А у ЛГ про нього така схвальна стаття...:beee:
    Про справжнього Героя України

Усі свої гонорари та журналістські виплати передав на реставрацію старовинної церкви в рідному селі. Адже життя, навіть зі стражданнями, – це мить. Душа ж – вічна.

20. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

на комунізм не схоже, то чому ви його захищаєте?..
    чи просто не усвідомлюєте що це за явище?...
    так я поясню: людиноненависницьке вчення, де людина “частіца”, але не особа....
    що означає “ніхто не дав права”?....
    я і права не маю захищати своє життя?...
    коли комуністи приходять до влади — люди вмирають від їх рук тисячами, або МІЛЬЙОНАМИ.....
    тому не вчіть мене, і не розказуйте про мої права...
    до цих виродків треба ставитися так, як вони хочуть, і як вони ставляться до всіх інших...
    гітлер до влади прийшов демократичним шляхом, і це одна з вад демократії...
    хочете бути толерантним — будьте ним, а я не буду...
    завдячуючи бездіяльності с*аної украйоньської інтеллігечії мільйоно українців ВМЕРЛО від рук комуністів, бо, ку*вині діти, були толерантними...
    навіть не збираюся!..
    у мене бабця і дідо воювали проти нацистів в лавах саме червоної армії....
    тому я усвідомлюю різницю між радянськимми вояками і вояками українськими....
    а різниця суттєва: в червоній армії воювали за ссср і сталіна, а оун-упа саме за україну...

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)