Радянські памятники у Львові

Тема у розділі 'Влада і комуналка', створена користувачем lopik, 12 тра 2007.

1. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Відповідь: Вулицю Тургенєва перейменували!

Далі чубитеся стсовно вулиці Тургенева?
    Казав, і ще раз скажу: "Та не повинен Львів увіковічнювати память людей які до нього не мають ніякого відношення!". Навіть якщо ці люди гіганти мислі і отци русской демократії.

• Подобається Подобається x 3
  2. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

спробую допомогти :)

ваші думки, і ваші уявлення про "достойне та недостойне" так само плинні, як і запах Львова, який поволеньки пливе вниз по Західному Бугу до самої Вісли, і наповнює Віслу згадкою про те, що колись поляки "вважали Львів достойним увіковічнити ім'я польського короля такого-то чи магната сякого". І про то "увіковічнення" через якихось п'ять поколінь - лише записи в архівах зосталися :)
    ==
    Те саме стосується і радянської символіки - це вам "свіжий" приклад :)
    а ото переіменовування - то просто глупство, ну, і час від часу - спроба "прогнутися", показати "свою шалену повагу до... (імярек)" - тобто коли вартувало би відзначити чиїсь заслуги - але грішми то зробити неможливо :)
    Отоді й будують пам'ятники, називають вулиці, чи дають звання Героя :)

• Подобається Подобається x 3
  3. Kir

Kir New Member

А Лермонтов вообще запрещенный поэт.... так по грузинам прошелся...

4. viltis

viltis Well-Known Member

Проти вулиці героїв УПА ніц поганого не скажу ..але ж не Тургенєва перейменовувати. Ну, а в нас офіс на Тургенєва...і тепер 2000 візиток міняти?чи всюди в рекламі подавати 2 вулиці?

Щодо Лінкольна, Ленона і т.д...то ще півбіди. А моя одногрупниця жиоа на вулиці Олішера Навої....про асоціації, які виникали, коли вона диктувала свою адресу я промовчу, так і про те, що ЖОДНА людина з першого разу не вимовляла назву правильно. І от просвітіть мене темну, чим той Навої для Львова чи ба, навіть України був корисний?

5. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Та тим самим, що і Тургєнєв/Пушкін. Чим думали, коли називали..?

6. dArt

dArt Well-Known Member

А никому не приходило в голову, что во Львове живет какая то часть русских и русскоговорящих, которые являются такими же полноправными гражданами Украины , как и остальные для которых Тургенев и Пушкин имеют важное значение в их культуре? Поскольку Львов город многонациональный, Должны быть улицы и Шевченка и Пушкина и Шолом-Алейхема и Руставели. Хотя бы из чувства уважения к другим. Хотя вижу, многим это чувство чуждое. Не будете уважать других, кто же тогда будет уважать вас...

• Подобається Подобається x 5
  7. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

Алішера :blush:

• Подобається Подобається x 2
  8. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

хороші слова...
    правда, трошки пафосні... ;)
    поправте мене, якщо я помиляюся: вулиця "маросєйка" так називається часом не тому, що росіянам дуже неприємно було чути повну назву? ;)

9. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Ви знаєте, у нас в місті ті ж самі проблеми з перейменуванням вулиць. Але завдяки нашому колишньому меру В.Чайці ( помер весною. Вічна Шана Йому ) перейменування йшло більш-менш розсудливо. Залишились вулиці Дж.Лондона, Шекспіра, Ріда, Пушкіна, Лєрмантова, Міцкевича. вернули старі назви: Соборна, Дубенська, Млинівська. Є й нові К.Савура, Р.Шухевича, Мельника, Боровця, Бандери, Волинської дивізії. Хотіли перейменувати проспект Миру в проспект В.Чайки але люди відстояли стару назву і замість перейменування в пам'ять про В.Чайку засадили цілу алею трояндами. А в честь його назвуть одну з нових вулиць. Так що все залежить від влади.

• Подобається Подобається x 6
  10. dArt

dArt Well-Known Member

В чем пафос Пупер? В чем пафос?
    По моему глубокому убеждению, одной из основных проблем нашего города, является, так сказать молодость горожан, перенос неассимилированность крестьянского менталитета к городским условиям, проявляющаяся и во втором и в третьем поколении. По простому говоря, цветущий рагулизм, характеризующийся полным отсутствием взаимоуважения, что уж говорить об уважении к другим национальностям и их культурному наследию? О таком большинство даже не задумывается. "Москаль то ворог, та все москальське - погано".

Неужели переименование улицы Тургенева, заставит львовских русскоязычных граждан больше уважать УПА? Это скорее приведет к противоположному результату.

Существует множество улиц с нейтральными названиями по типу "Тепловозная", Машинистов и прочие. Так же существует естественный рост города и появление новых улиц, почему бы не использовать их? Молодцы Ровенчане, респект.

Чесно говоря я бы вообще запретил давать имена улиц в честь каких либо политических деятелей, хоть на время пока страсти не улягутся. Нужно помнить поэтов, писателей,изобретателей, ученых и гуманистов, а не тиранов, военных, убийц и палачей.

Останнє редагування: 27 жов 2008
    • Подобається Подобається x 7
  11. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Ровенчане или ривняне. Друге вірніше.

12. dArt

dArt Well-Known Member

Как Вам будет угодно :)
    Только я, все же предпочитаю, львовянином а не львивянином. :)

• Подобається Подобається x 1
  13. duncan

про "маросєйку" я спитав не просто так....
    така вулиця є в москві...
    колись вона називалася "малоросійською", тобто за своєю суттю -- українською...
    але це невинне слово так муляло комусь очі та слух, що потрошку його трансформували у насмішкувату "маросєйку"....
    це я веду до того, що "рагулізм" тут точно ні до чого...

що стосується тургенєва...
    як на мене, я би заборонив взагалі називати вулиці чиїмось прізвищем, якщо хочеться вшанувати людину -- поставте пам’ятник...
    а вулиця має називатися історично, наприклад, личаківська, снопківська, навіть тепловозна, якщо там їздили чи їздять тепловози...
    тоді і зникнуть "глибокі обурювання"....

викладач в академії розповіла анекдот (боянистий):
    біля дверей раю петро зупинив двох людей, одного (злодія) відправив на рік до чистилища, а другого (письменника) -- до пекла!..
    письменник і питає: за що?
    петро: а за те, зо злодій вкрав, і за рік спокутає свої гріхи, а твої книги досі читають...

• Подобається Подобається x 7
  14. Гена Букин

Гена Букин Well-Known Member

Маросейка является частью древней Покровской улицы и получила своё название в XVII веке по Малороссийскому подворью, которое находилось на углу Маросейки и Большого Златоустинского переулков, на месте нынешних домов № 9 и 11. В подворье останавливались приезжавшие из Малороссии представители малороссийских гетманов.
    Ну, не называлась она "малоросийской" :nea:

15. duncan

ага, "не називалася".. :)
    приїжджали з "малоросії" і не називалося...
    у львові є вулиця руська, бо жили там русини, дивно, чому ж вулицю не назвали просто "ру" або "ська"?...

16. Гена Букин

Гена Букин Well-Known Member

Конечно трудно спорит с человеком посвятившим столько времени происхождению названий московских улиц :lol: Кстати а че улица "руська" а не "русинска" ;)

17. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

А в Нью-Йорку ви би були "новойоркцем" чи newyorker?

Як зворушливо пише автор про образу москалями "бідних" українців....а може все простіше просто скоротили для швидкості вимовляння,без надсмішок і геополітики?

Останнє редагування модератором: 28 жов 2008
  18. Барбос

Барбос Well-Known Member

100% правильна народна мудрість. Чого ми бідні - бо дурні, а чого дурні - бо бідні.... на розум бідні...
    Всі проблеми в місті вирішені. Вулиці світлі, чисті, в хаті тепло. Школи працюють, дитсадків навалом.... Всьо супер, лишилося вулицю Тургєнєва перейменувати....:good:
    Відразу згадується:
    А най-го качка копне в задницю
    За дорогу таку полядвицю.
    А най їм повилазять вочі,
    Шо всім горілка стала в боці.
    Від регіонального правлєнія
    Заліз в долги до опупєнія.
    За поміч ношену подяку
    Весь світ цілує моцно в руку. (с) Лесик Бенд

Останнє редагування: 28 жов 2008
  19. Полковник

Полковник миється в бані

Чертовски завидую ВАМ, Львовяне!!!!!

20. duncan

шановний, ваші дописи настільки примітивні, що не маю анінайменшого бажання їх коментувати.... :)))

для того, щоб ви зрозуміли це нарешті остаточно, прочитайте мою офіційну відповідь вам:

мені ваші слова і "завумні дописи" (восьмий абзац, слова 49 і 50)....

а де твій аватар? :)