Радянські памятники у Львові

Тема у розділі 'Влада і комуналка', створена користувачем lopik, 12 тра 2007.

1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Відповідь: Вулицю Тургенєва перейменували!

А наша "Январского восстания" (???) вже - Мазепи !
    А "першою ластівкою" в Києві було перейменування Жданова на Сагайдачного (Поділ).

2. Капітан

Капітан Well-Known Member

Реквием по разуму, чести и совести властителей. Интро взяточничеству, безделию, бюрократизму и формализму. Виват, патриоты...

3. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

????

• Подобається Подобається x 2
  4. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

ото вже змішали грішне з праведним. чи то ви думаєте, що я тут заявляю, що патріоти в нас горілку не пють?

вибачайте п. Абраіра за оффтопи - ну не можу я стриматисі :)

• Подобається Подобається x 2
  5. Оля

Оля Старожилка форуму

Капітане, що Ви хотіли цим сказати? Що тільки "властители" є задоволенні перейменуванням? Думаю, що 80% львів"ян також....

А це все наслідки тої держави, що 50 років панувала у Львові. Шо ж Ви хатєлі? Шоб оно бИсслєдно прапала? ;) Шо вирастілі, то і імєєм!

Капітане, я часто не розумію за кого Ви? За "красних", чи за "бєлих"? ;)

• Подобається Подобається x 4
  6. Капітан

Совсем не то. Ну да ладно, проехали.
    Вряд ли. Скорее всего так - из 100 % львовян - 10% - равнодушно, 40% - скорее "за" чем "против" (и притом среди них нет проживающих на ул. Тургенева),20% - те что читали Тургенева, знают историю и понимают что никакого отношения к советской власти он не имеет вообще, остальные 30% фигнёй не занимаются и садят картошку в селе.
    я центровой :) Чисто логически - не могут ведь постоянно быть правы только одни? Иногда красные толково говорят, иногда белые. Я несмотря на окраску принимаю чью-либо сторону. Всё просто :)

7. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Навіяло:

:)

• Подобається Подобається x 3
  8. консультант

консультант Дуже важлива персона

Не частіше ніж Ви про когутів...

9. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

О, есть проблески правильного понимания вопроса.

Сформулюю ПРАВИЛЬНЕ розуміння питання:
    1. Вулиці перейменовувати взагалі не потрібно - потрібно повернути їм історичні назви. А то кожен мудакуватий наполеон думає, що саме він і будє 1000-літній райх і назви його вулиць будуть актуальні і через 100 років.
    Назви вулицям мають право давати тільки ті люди, хто ці вулиці побудував, а то будувати - нема кому, а от таблички превішувати - в усіх між .... чешеться.
    Повернути всім вулицям історичні (перші) назви!!!!!!!!!!!!!!!!!
    2. Ті хто побудував вулицю і дає їй назву повинні подумати головою про те, що не тільки за його життя ця вулиця буде існувати, тому назви слід давати:
    - від назв місцевості на якій ця вулиця знаходиться (Клепарівська, Замарстинівська, Сихівська)
    - назв інших географічних обєктів (вул.Марунька -від річка Марунька, Іванова Гора, Каліча гора і т.д.)
    - історичних кварталів міста повязаних з проживанням людей певної професії, національності, віросповідання (Вірменська, Шевська, Руська)
    - від значних обєктів, що знаходяться на цій вулиці (Університетська, Арсенальна, Заводська)
    - ну і нарешті, від імен людей, які багато зробили для міста чи конкретної його частини, бажано щоб вони колсь проживали в районі де знаходиться вулиця (чи на ній).

Звідси висновки:
    1) лермонтови разом з дудаєвими, басаєвими, тургєнєвими і сахаровими - відсилаються на істарічєскую родіну.
    2) Якщо львівським райцям дуже хочеться увічнити память бійців УПА, то потрібно побудувати таку вулицю, а вже потім дати їй відповідну назву.

Капітан, ну не могла в 1870 році ця вулиця називатися Кладбищенская боковая, тоді ж іще москалями у Львові і не пахло.

Як жи ж вона називалася насправді?????

• Подобається Подобається x 5
  10. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Сумно. Мазепа - не герой. Далеко не герой. А от учасників "Январского восстания" розстріляли. Хоча вони як раз були "за ідею". Тобто герої. А Мезепа - банальний хитрий зрадник, як не крути. Ну, не вгадав. І робити його героєм???

11. Romko

Romko Дуже важлива персона

От,не розумію...Кого він зрадив?
    Так,для Петра і Росії він.можливо і зрадник.
    Але ми,Степаничу живемо в Україні.
    Подивіться по карті.
    Карти можна знайти тут

12. Степаныч

Ромку,
    ну от ми з Вами домовились, що будемио воювати проти супостата разом. Будь-якого супостата. Супостат прийшов, загарбник. А ми союзники. На моїй території супостат намагається взяти НАШЕ місто. Я, нічого Вам не говорячи, переходжу на сторону супостата. Я зрадник? Зрадник, однозначно! Якби я сказав, що заради якоїсь вищої мети я переходжу на іншу сторону, то ще можна було б про щось говорити. Але якщо підступно? Ніж в спину? До речі, Мазепа із своїми військами не приймав участі у битві. Його поставили "про всяк випадок". Зрадникам ніхто не довіряє, не довіряв і Карл.

13. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Та знає Степанич, де карти, де море... :)

14. Степаныч

Звісно, що знаю. Але знаю і інше - зрадники на шану не мають права. Наприклад, Власов, хоч він і воював нібито із тираном Сталіним, але він - зрадник.

• Подобається Подобається x 1
  15. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Ні, нікого не треба робити героєм, ні учасників єврейського повстання, ні Мазепу. Просто потрібно повернути вулиці її історичну назву, і все.
    http://wek.kiev.ua/uk/Січневого_Повстання_вулиця

16. lotr_an

оппа. а хтось є тут, що каже, що назву вулиці поміняли з Тургенєва через те що він мав якесь відношення до Радянської влади?
    якусь то вулицю мали поміняти (берем за факт ту обставину, що вулиця повинна, має бути "центровою").

17. Капітан

Нет конечно, как Вы могли так плохо подумать про наших форумчан? :)

18. Romko

Romko Дуже важлива персона

На цю тему гарно відповіла Ліна Костенко.
    Не буду повторюватись.

19. lotr_an

все жартуєте п. Капітан. "плохо" я тільки подумав про ваш жарт :)

ми, як завжди, непорозумілися...

20. консультант

консультант Дуже важлива персона

Іноді, перш ніж на щось їх потратити гроші, думаю чи я можу обійтись без цього, що хочу і чи є в мене більш важливі справи, куди потрібно їх вкладати...? Невже у Львові немає інших проблем, як витрачати гроші на перейменування вулиць? Що зміниться в житті Львова: перестануть псуватись дороги, каналізації, будинки, перестануть відстрілювати бізнесменів, зникнуть малозабезпечені, бомжі, припинеться поширення туберкульозу та СНІДу...? Кому потрібно це фарисейське комуно-традиційне називання вулиць ? Правильно, вкладуть гроші в лікувально-профілактичні міропреємства, результату ніхто не помітить, а так йдеш вулицею і результат на лице, всі бачуть - влада працює і навіть пам"ятатимуть хто був при владі. Це дуже простий і дешевий варіант патріотичної показухи і більш нічого. Замість того, щоб піднімати Україну з колін, кожен намагається відзначитись, шоб підняти собі дутий рейтинг на майбутніх виборах. Так, як у Ходорові була пішла манія ставити пам"ятники. Ставили до тих пір, поки не позаставляли всі центральні бізнесово-перспективні місця, а люди ходять і навіть уваги не звертаюить на них. Кому потрібний цей абсурд...? Школи, дитсадки закривають, про ясла ніхто вже й не згадує, міліцію скорочують / 1 дільничний інспектор на 14 сіл, без транспорту/, лікарні закривають, а вони назви вулиць міняють....

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)