Радянські памятники у Львові

Тема у розділі 'Влада і комуналка', створена користувачем lopik, 12 тра 2007.

1. Капітан

Капітан Well-Known Member

Відповідь: Вулицю Тургенєва перейменували!

Это абсолютно нормальное явление, и на Львовском форуме за оффтоп не считается :)
    Давным давно известно, что во всех наших бедах виноваты москали, и не только наших, и Тунгусский метеорит упал по их вине...
    Сам не люблю москалей, но искренне считаю что они как-бы не способны влиять на мое настоящее и будущее, - всё зависит от меня. Наши Патриоты как оказалось, думают иначе :)

• Подобається Подобається x 2
  2. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

якщо можна точніше, що за документи?

3. Abraira

Abraira Well-Known Member

Не плюйте мені у душу більше подібними питаннями. Прсто прошу, я абсолютно серйьозно. Мій прадід був купцем і після розкуркулення помер у лісі від голоду. Давайте закриємо цю тему. Тут не про репресії і голодомор говорять, інакше, я взагалі б на гілку не зайшла, занадто болюча тема, котра нічого, крім болю не принесе... Ще раз прошу, не піднімайте цього питання.

Додано через 55 секунд
    І я.

4. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Abraira,
    Я, між іншим, про "мордовські пересилки" почув раніш, ніж словосполучення "Москва-столица нашей родины" і "Ленинград-колыбель революции".
    Де почув ? В Туркменістані !
    Моя українська мова нормальна як для "туркмена" ?

Ще чув про ... певну нерухомість на Чернігівшині та Полтавщині ...
    Й імена тих рідних, хто "був, але зараз нема".

Дехто тоді пісяв окропом, читаючи про "sputnik" і атомоход "Ленін".
    А дехто нарешті дочекався реабілітації...

Тож я Вам, шановна Abraira, в душу не плюю.
    Стережіться, щоби інші "гості" цього не зробили...

• Подобається Подобається x 1
  5. Romko

Romko Дуже важлива персона

Москалі-москалями,але зв’язок тут очевидний.

6. Полковник

Полковник миється в бані

Угу!
    Всё как всегда....
    "Смешались в кучу кони, люди..." - ну, ЭТОГО вы уже давно переименовали.:cowboy:

7. Abraira

Abraira Well-Known Member

Стережуся... з тих пір, як чиїсь батьки за мої кучері вирішили, що я єврейка, і декілька діточок у мене багном кидали і кричали "бей жидов, спасай Россию!" З тих часів, не боюся бути жодної національності і віросповідання. Та на культурному форумі (а ЛФ переважно таким є) я просто прошу не піднімати якісь теми. Думаю, що це не так важко. Доречі, вільно володію не лише українською а і російською, і пишаюся цим. Та моє місто - найкраще, бо воно МОЄ, і моя країна - бо я тут народилася і виросла, як мої предки. І не хочу у Італію, США чи Канаду... бо пупок тут заритий. Правда історії не цураюся... як дехто, хто періодично міняє памперси.

8. Boris_Kiev

Повірте, я ніколи не вважав, що якась нація - "погана".

І я не хочу. Побував, подивився, повернувся. :)

А я просто ЗНАВ РЕАЛЬНУ історію і не сприймав всерйоз "альтернативні гілки" (як кажуть фантасти).

9. Romko

А я виріс на тих розповідях...
    З кількох років пам’ятаю,як в бабусі збирались коліжанки-ровесниці(деякі після Сибіру) і розказували...
    І не спеціально для мене,чи для когось...а просто розмовляли.І про "перших москалів" і про арешти(татового тата забрали в 39-му.Він був вчителем).І про початок війни.І про те,як німці відкрили тюрми і люди кинулись шукати своїх рідних...про те страхіття,яке вони там побачили.
    І про "других москалів"..
    В Теребовлі була стіна.під яку після боїв з УПА скидали вбитих і зганяли людей дивитися.Потім вираховували рідних..матерів,сестер.І арешти...арешти...арешти...
    Це не повинно бути забутим.

• Подобається Подобається x 3
  10. Полковник

Полковник миється в бані

Конечно.
    А ещё отомстить НАДО ОБЯЗАТЕЛЬНО!
    Правда?

11. Romko

Ось вона - азіатська ментальність.
    Йдеться про ПАМ’ЯТЬ,Полковнику.
    І про те,що Герої УПА - це Герої нашої землі.
    І значать вони для нашої землі більше,ніж хто інший.

• Подобається Подобається x 5
  12. Boris_Kiev

Ромку, поспитайте знайомих, може хтось продасть недорого медаль "За освобождение Львова" ?
    Матимете нагоду декому подарувати 13-15 травня.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

безперечно імперія. гнусні спогади радянської середньої школи. Шекспір - то світова класика, а Дудаєв - символ боротьби за незалежність.

• Подобається Подобається x 5
  14. lotr_an

панове дуже цікаво вас читати. але зі всією повагою, дуже перепрошую, що перебиваю, чи не могли би ви, будь-ласка, перейти ласкаво, якщо звісно ваша ласочка, до відповідей на проблему теми? дуже дякую.

отож, що за документи, які треба переоформляти при зміні назви вулиці?

15. Romko

Може паспорт?
    Це дорого...

16. lotr_an

одним словом не знаю, що то за документи такі. я жив на вулиці яку перейменували - ми нічого не переоформлювали. а стосовно листів, по інерції ще років зо два, люди писали стару назву вулиці і всі листи доходили.

17. Patrick

Patrick Well-Known Member

Я дозволю собі продовжити.
    А Память потрібна для того , щоб ніколи не повторилися жахіття - нічних облав , товатних вагонів ,конвоїв , "путьовки в жізнь" , відкритих дверей Лонського , Бригідки ...
    Потрібна для того, щоб вчасно дати здачу і дати так , щоб "атшібла ахоту" , шоб дорогу забули і лапті свої смердючі на наших пєцах не вішали сушити.

18. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Досить нам бару "Кабул" майже під вікнами.От же ж дійсно "Как вы яхту назовёте, так она и поплывёт"
    Не люблю я тих розмов.У кожного своя правда....

19. Locke

Locke невиправний реаліст

Чому перейменували? А тому що у Львові всі проблеми вирішені: цілодобове водопостачання, чисті і освітлені вулиці, нема корків на дорогах, до Євро 2012 готові на всі 100. От і мусять депутати показати, що вони щось роблять. Я обома руками за те, щоб вшанувати Героїв УПА, бо вони того заслуговують, але навіщо заплутувати простих людей. Колись у другу світову, коли одні окупанти відступали і звільняли Львів для інших окупантів, то відривали з будинків таблички з назвами вулиць, щоби ті заблудилися і не могли скористатися картою міста. Все потрібно робити з розумом, а не тільки з політичної доцільності. Колись большевики з політичної доцільності, самі знаєте, чого тільки не робили. Я до особи Тургенєва якось байдужий, але справа не в тому. Перейменовувати потрібно було ще на початку девяностих, коли перейменовували всі решту вулиці. Чи може тоді забули про Героїв УПА?
    Попередні перейменування, на мою думку, були більш-менш нормальними, за винятком одного - коли вулицю Миру перейменували на Степана Бандери. Ми що, проти миру? А от у Тернополі поступили правильно - вулицю Леніна перейменували на Степана Бандери, і всі були цим задоволені.
    А в даному випадку, нехай би міська влада спромоглася збудувати нову, сучасну вулицю, на якій не соромно мешкати і не страшно вечорами ходити, і такам чином вшанувати Героїв, адже власне такою вони мріяли бачити Україну, за що і полягли. Вічна їм слава!

• Подобається Подобається x 4
  20. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Что опять власть меняется?

По теме:
    Конечно для Львова это сложный вопрос. Сколько раз менялись названия улиц, в зависимости от того кому принадлежал Львов. Замечательно, что существуют улицы сохранившие свои названия со средневековья, например Руська или Шевська. Но что надо было делать с названиями известных людей Польши и Австрии. Это хорошо в Москве, Питере или например Одессе. Советские названия поменяли на исторические и все.
    И все таки хотелось в таком историческом городе, чтобы проходя по улице застроенной домами 19 века, она называлась в соответсвии. Пусть в новых микрорайонах будут улицы имени Шухевича или Чупринки

а де твій аватар? :)