Радянські памятники у Львові

Тема у розділі 'Влада і комуналка', створена користувачем lopik, 12 тра 2007.

1. Полковник

Полковник миється в бані

Відповідь: Вулицю Тургенєва перейменували!

ЛИЧНО от ВАС такое отношение ЛИЧНО МЕНЯ очень даже удивляет.
    Я бы даже сказал - ШОКИРУЕТ!

2. Капітан

Капітан Well-Known Member

И как по мне - переименованием улиц горсовет должен заниматься только решив основные проблемы города, перед этим посоветовавшись с жителями определенной улицы/района.
    Вы посмотрите что творится сейчас во Львове - реально яма на яме, памятки архитектуры уже зеленые все от гнили... А эти красавцы улицы переименовывают.
    Может это кому то нравится, но не мне. Если я сдал в ремонт машину, то я хочу чтоб кузов отрихтовали а не красили помятым. Я не рагуль. Это намёк :)

• Подобається Подобається x 7
  3. консультант

консультант Дуже важлива персона

Мені подобаються, бо почував себе людиною, а не підкаблучною шістьоркою, яка думає де взяти гроші. щоб всунути при потребі вищестоящим хамам, бо інакше тобі ні хрена ніхто не поможе. Не було стрілянин, рекету, крутих і перекручених, озера кишіли рибою, квиток на літак в Ташкент коштував 76 карбованців, в Москву 20 ітд.. Про що тут говорити. Зрештою, про що можна говорити з Вами на цю тему, якщо в цей час Ви можливо ще соску сали...
    Відносно вчителя не знаю, я не вчитель.

Для мене вистачає, я ж не філолог, так як Ви, Пупер. Я не захоплююсь російською, а памятаю те, що колись мене вчили в школі, що на жаль не роблять зараз наші "патріотично" налаштовані українці в міністерстві освіти. Видно чим більше дибілів, тим краще ними керувати...

Нвіть дуже мудро, легше зрозуміти ніж вертоліт !:)

Ще й як ! Тому що в Росії такої дурості не спостерігаю відносно українських письменників.

• Подобається Подобається x 2
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Перейменування вулиці - це підготовка Львова до ЄВРО 2012.

• Подобається Подобається x 4
  5. Romko

Romko Дуже важлива персона

Майже згідний.
    Але процитую улюблену мною ЛІну Костенко:
    Гуманітарна Аура Нації - Ліна Костенко

• Подобається Подобається x 1
  6. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

ким, ким ви себе почували?....
    людина за часів ссср була тільки гвинтиком, якщо ви мали вже якусь владу, то тільки тоді ви могли почуватися ліпше....
    не вийде....
    в ссср я подив достатньо, щоб зрозуміти, що зараз ви пишите відверту неправду!...
    людина в ссср -- була тільки м’ясом....
    ті самі хабарі, корупція, стояння на черзі, щоб отримати машину (квартиру, телевізор, відпустку ------------)...

-1 за відвертий обман.
    я також не філолог....
    я українець з російськомовної родини.
    те, що роблять учні з "благонадійних сімей" не насниться жодному "дебілу" з "міністерства освіти"....
    а мене це не шокує....
    я сміюся з показушної любові...

Додано через 3 хвилини
    ви забули згадати ковбасу...

7. Romko

Пупере,"нє клєвєщітє"!
    Написано ж очевидцями
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=296918&postcount=85

8. Internati

Internati миється в бані

Ні, абсолютно не дивує, однак дуже нагадує вислів про улюблену мамочку та відмороження власних вушок :)

• Подобається Подобається x 2
  9. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

нормальна здорова ксенофобія.....
    ніхто писок моЦкалям не б’є.....
    все зводиться до "маленьких капостей"....
    так чому це погано?.. [​IMG]

• Подобається Подобається x 3
  10. Romko

Скажімо,Росія зі скрежетом зубовним,але відносно спокійно відноситься до існування китайських назв вулиць у Шанхаю,французьких в Парижі,німецьких в Берліні,польських у Гданську.
    Але не може змиритися з перейменуванням вулиць в Україні...
    А наші підспівувачі...підспівують...

11. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

елементарно. він борець за свободу своєї Батьківщини (Вітчизни по вашому) - як він боровся дискусія не цієї гілки. Ми шануємо і співчуваємо Чеченському народові, який терпить колоніальну політику Росії, так же само, як Україна в більшій чи меншій мірі останні століття.

12. Patrick

Patrick Well-Known Member

Ніяке.Це моя сугубо особиста думка.І не завжди дії муніципальної влади співпадають з моїми поглядами
    Місто повинно носити назви людей і подій , які повязані з життям цього міста , регіону , країни.Або прихильних до нього людей , Як , наприклад Іоан Павло ІІ.
    Федорів і Шалом Алейхем , хоч не етнічні українці , але заслужили , щоб їхні імена були в назвах вулиць.
    З назвaми Лінкольна і Вашінгтона влада переборщила.Вулиць з такими назвами навіть немає в Канаді.Країні з дуже близькими і дружніми стосунками до США.
    Всякі "Веселі" і " Абрикосові" повинні бути на околицях міста.
    Якщо в місті вулиць є забагато ніж потенційних назв їх можна прономерувати.Але при одній умові , вони(вулиці) повинні бути більш-менш паралельні.Чи дальше від центру, тим більше число.Дуже зручо орієнтуватися.
    Ось така моя позиція, що до назв.

13. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Консультанте!

Я розумію, свято велике, піст закінчився, розговілися. Але щоб у дописі:
    "Допис від Степаныч
    зацофаності
    Даруйте за невігластво, але що то є?"

побачити постановку діагноза громаді???????????? Скільки ж це випити треба????????? Карму хоч усю знімайте, не жалко. Але навіщо ж писати фігню???????????????????????????

14. Romko

Нє,Степаничу..Це стосувалось іншого ...психіатра...

15. Степаныч

Ну от вам і наочний приклад! Один с якихось причин чи чогось не зрозумів, чи зумисно перекрутив, а троє інших повелися! Наступний крок - звинуватити мене у бажанні "виставити діагноз громаді Львова". Далі зрозуміло: обурення, ноти протесту, заяви Львівського місьвиконкому, вимоги притягти до відповідальності... І попробуй докажи, що "у мене навіть дітей немає"(с)!

16. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Не можна! Росія, Вітренчиха з Сімонєнко захлинуться слиною від ТАКих американізъмів. :)

Додано через 5 хвилин
    Даруйте! Оце:
    Ви пропонуєте розуміти як "-12"? :)

17. Оля

Оля Старожилка форуму

Цікава тут дискусія. :) Особливо пан Консультант в новому ракурсі для мене відкрився. :) А щодо зміни назв вулиць, то що тут дивуваЦЦя? Були поляки у Львові - були одні назви вулиць. Прийшли москалі - все по-своєму перейменували. ТАКІ були назви, що старі люди язики собі скручували, поки вимовили. Але ніхто не мав права тоді навіть рота відкрити, щоби обуритися. Тепер знову нарешті повернулося місто до своїх українських господарів і перейменовує свої вулиці як хоче. Яка проблема? Зовсім не бачу. Покричать, покричать деякі крикуни - і перестануть. :) Може хіба що хто страшиться, що йому треба листи писати в Росію і підписувати конверти: вул. Героїв УПА 18/9. :) Та то для них катастрофа! Смерті подібне. Тільки ж того так голосно не говорять. От і вся філософія. :)

• Подобається Подобається x 6
  18. Степаныч

От тут я Консультанта підтримаю. Одне уточнення. Якщо порівнювати рівень життя в СРСР з рівнем життя в країнах, які тоді називали капіталістичними, він був, безумовно, нижчим. Жили в маленьких квартирах, а не котеджах (і зараз абсолютна більшість так живе, хоча визнаю, "хазяїв життя" стало більше, але вони погоди не роблять), не мали можливості виїхати вільно за кордон (згадайте "Мне в Париж по делу... СРОЧНО!", М. Жванецький), зараз така можливість є, та скільки людей нею користаються? (за робітчан не кажу, то окрема каста). Але тоді можна було подорожувати по 1/6 частині суші, а зараз? Не буду продовжувати. Якщо ж порівнювати із життям сьогоднішнім, то краще не стало. Стало гірше.

Це так. Вчителі російської мови та літератури отримували як вчителі іноземної (англійської, німецької і т.д.). Але чомусь вчителі тих же англійської і німецької, які отримували також більше, обурення не викликають. Парадокс: намагаються довести, що українська з російською дуже далекі мови, і обурюються тим, що вчителі цієї мови отримували як вчителі іноземної!!!

Пупере,
    все залежить від світосприйняття. Можна відчівати себе "не гвинтиком" у концлагері, а можна "гвинтиком" будучи нардепом. Щодо об"єктивної дійсності, то за часів СРСР людина відчувала себе вільною, гідною, достойною. І тодішня влада немало робила для того, щоб підкрипити цю ілюзію. Спробував би якийсь керівник затримати зарплату на день, де б він був? Спробував би будь-який чиновник не відреагувати на заяву громадянина, де б він був? А от зараз у людей такої ілюзії немає. Є відчуття повної реальності: для держави ти гвинтик, якого "в упор не видят".

У кожного своя "сермяжная" правда (даруйте за руське слово). Ви ментально (не реально, а саме ментально) жили на окупованій території, ми - у своїй країні.

Додано через 2 хвилини
    Де тут діагноз???

19. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

ТАК хіба це дискусія? :)
    Я б казав "100-метрівка": люди прийдуть горлянку продерти, відтягнуцця, і далі йдуть. :)
    Нє?

Додано через 5 хвилин
    Хіба "гірше"?
    Но не всі ж..? :) Було немало і зрячих.
    В "+12"

20. Степаныч

Е-е-ех, Левандівко!:scare:
    Це ж крик душі! Вистрадане:sad: , а Ви - стометрівка!:D

Додано через 4 хвилини
    Для більшої частини населення - так. До речі, от мене картають за ностальгію по дешевій ковбасі, доводять, що головне не в матеріальних благах. У мене тут інша позиція, але не хочу зараз про неї. А от що дивує, ті люди, які звинувачують, сьогоднішнє "покращення життя" мотвують відсутністю дефіциту, можливістю заробити і т.д.

Так, погоджуюсь. Єдине: у відсотковому відношенні їх було мало. Маючи на увазі тих, хто боровся з тодішнім ладом. Взагалі от згадую ті роки. Обурювалися відкрито дефіцитом (але і влада обурювалася), сміялися над Брежнєвим (але він і сам над собою іноді сміявся) і т.д., але були переконані, що живемо у вільній і найкращій країні. Ілюзія, звісно. Та що краще, мати ту ілюзію, чи сьогоднішні "відкриті очі"? Хоча це теж ілюзія.

Е-е-е, ні! Це оцінка допису форумлянина, у якому діагнозом і не пахне. До речі, почитайте, я там писав тільки про владу.

а де твій аватар? :)