Я пойняв. Сучасною мовою "Рєбята, давайтє жить дружно!"="Прінуждєніє к міру". Вот, гдє собака порита... (с)
От трясця, Чітатєль знову забув що ця тема називається "Кімната сміху" і хутчій прибіг із гаслом "Совєцьке - краще". Як, напевне, важко отак - не розслаблятися ...
Ну, коли вже тема здобула розвитку, то спеціально для любителів "нупогодів", і враховучи репліку: і решту: Отже, суто позитивний совєцький мультик: Уявімо собі, сидите ви собі вночі у парку, нікого не чіпаєте, АЖ РАПТОМ, ПОВЗ ВАС ІДЕ ЗАЄЦЬ З КУЛЬКАМИ І БАРАБАНОМ!!!! І щосили гепсає!!! Це шок, панове .... Просто треба мати здорове серце щоб не вхопити інфаркту ... Але мультик суто позитивний. В ньому нема пропаганди шкідливих звичок: Нема пропаганди легких наркотиків: І важких наркотиків теж нема: І ніяких сексуальних збочень!!! Ніякого гомосексуалізму!!!! Цілком позитивний мультик!!! Рекомендуется для применения даже в дошколных учреждениях (с) "Пригоди Шуріка" ПиСи: це ж кімната сміху!!!
Не втрималась, бо дуже подобається. А з мультиків ще забула додати "Ежик в тумане", "Дядюшка Ау", "Пригоди Кузі", "Умка", "Бюро находок", "Цветик-Семицветик", "Аленький цветочек". Точної назви всіх мультиків не пам'ятаю, але думаю, що всім зрозуміло.
а чому взагалі вважається, що САМЕ радянські мультики, як тут пишуть виростили: може винуваті не мультики? я не зовсім з цим згоден... P.s. я чомусь бандитом не виріс
мдя... і тут докупи совіти приплесли) і чого вам не ймется... я дуже підтримую Степанича дійсно так, ще б пак. То ж були Совіти, щоб їм грець, молодість, юнацтво нашіх батьків, наше дитинство, треба ще раз лайном полити.
Чого радянські мульти, мені дуже подобаються, правда це не моя молодість. Але у мене був величезний вибір. Наприклад і досі, навіть більше за "Тома і Джері", подобається "Ну, погоди" чи "Все про козаків", "Чортеня 13", "Простоквашино" та безліч. З чеських "Про крота", а мій дитячий улюблений американський мульт "Трансформери". Підліткові "Сімпсони", "Футурама" та "Ей, Арнольд". Хоча це не мульт, але найулюблініший фільм мого дитинства "Альф", можна сказати я був (і в дечому і є) його фанат. Респект, ІСTV.
Я ще забула згадати про "Вінні Пуха" з неперевершеним озвученням покійним Леоновим. Зараз, коли дивлюсь ці мультики, то сприймаю вже по-іншому, відчувається, що у дитячих пригодах приховані зовсім недитячі жарти. Наприклад: коли пес Шарик з "Простоквашино" говорить, що "м'ясо краще купувати у магазинах, бо там костей більше", коли герої цього мультику йшли шукати "клад", то цей же Шарик питає: "А що таке склад?" І коли знайшли скарб, то пес знову закричав: "Ура! Склад!" Що було на думці у тих, хто писав текст? Або, коли мама "дяди Федора" бідкаючись на своє життя і невдоволена присутністю кота удома, говорить до батька: "Ну, якщо тобі цей кіт такий дорогий, то вибирай: або кіт, або я!" А батько ще й вибирає, і говорить, що вибирає її, тому що давно знає, а кота перший раз бачить. (А якби не вперше, то можливі інші варіанти?).
Ещё были прикольные мультики нашей киевской студии: "Капитан Врунгель", "Остров сокровищ", "Про казаков". Может, нарисованы не очень, но зато с хорошим юмором.
Галюсику, то ж була совєтська класика, від якої усі були пацталом. Тільки в мультиках та фантастиці таке й проходило.
"Ну погоди" еще можно сравнивать с "Том и Джерри", если видеть исключительно погоню. А "Трое из Простоквашино" совсем не имеют аналогов. "Крокодил Гена" - тоже. "Дядюшка Ау", "Домовенок Кузя", "Варежка", много чего, мне больше всех нравился "Как львенок и черепаха пели песню" и "Капитан Врунгель". Врунгеля, кстати, совсем нельзя на Западе показывать "И за энто режиссенто нас сниманто киноленто" Хотя и нам уже "невидимая рука рынка" "Бригаду" подкинула... Жестокая советская цензура - это не рентабельность. Продать можно много чего, а вот худсовет пройти - надо что-то посерьезнее.
Что, итальянцы обидятся? В "Астериксе и Обеликсе" тоже много над римлянами издеваются, и ничего, мультик идёт на "ура"
А мій улюблений мультик про Петю-Пяточкіна...і про козлика, який ніс в торбі своє горе (точної назви не памятаю)
а я люблю про Машу і Петю ( новорічні), а Петрик Пяточкін - мій улюблений (слоників рахувати) . А взагалі колись була така передача "Мультфільм на замовлення", завжди дивилась
Да, старые советские мультфильмы действительно добрые, сказочные, вызывающие ностальгию по детству. Ну, погоди, Винни-Пух, Про снеговика и волка, Простоквашино и множество других это просто шедевры для детей выросших в то время. И детей нужно воспитывать только на тех мультфильмах, а не на всякой белиберде, которую сейчас на компьютерах клепают конвейерным потоком. А то, что здесь какие-то ярые антисоветчики (или не знаю как их еще назвать) в любимые всеми детьми мультфильмы лезут со своей ложкой дегтя, это даже не смешно, а пошло и некрасиво. Стыдно, ребята. Идите в темы о политике и там обсуждайте вами нелюбимый ссср.
А таке: "Хорошо живет на свете Винни Пух, Оттого поет он эти песни вслух, И неважно, чем он занят...".
Люблю "Падал прошлогодний снег". Але тепер дивлячись всі ті мультфільми вони сприймаються зовсім по іншому ніж в дитинстві. Доречі а хто які мульти має в колекціях? Або де є хороші збірки в неті?