Проходження ТО (Нові заморочки)

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем Мих, 16 лип 2010.

1. Olenall

Olenall миється в бані

ТО тепер стало необов'язковим. за наявності проведення діагностики на СТО, або відміток про проходження сервісного обслуговування страхові компанії при продажі автоцивілки будуть застосовувати знижений коефіцієнт, або надавати знижку на поліс.
    Чи будете ви робити ТО після того, як він став необов'язковим?

2. majolika

majolika Well-Known Member

...вертер, это все очень интересно (с), але мене цікавить - наскільки законні такі перевірки, які норми їх регулюють (даїшник - не майстер, не лікар, що він може наперевіряти? чого вартий його "висновок"?)

3. valerko

valerko Member

:haha: Під столом.
    Ти знаєш скільки коштує діагностика на СТО?... або сервісне ТО? яка різниця? Ціни одинакові. Мені легше було давати на лапу 100 баксів раз на два роки, чим тепер мій тюнінг будуть кожен день "оцінювати".
    Страховка тепер також стане дорожчою. Загалом - все гірше ніж було. А ви все надієтесь на чудо...його не буде!

---------- Додано в 14:19 ---------- Попередній допис був написаний в 14:17 ----------

Цілком законно. Норми є на кожне обладнання. Може перевіряти те, на що я обладнання - гальма, тоніровку, фари, рульове, підвіску і тп. Чого вартий - побачим, думаю накрутят обладнання, що тільки на новій машині реально буде пройти. ДАЙшнику не обовязково бути майстром, все робить прибор.

4. majolika

majolika Well-Known Member

от мене і цікавить - які норми? Які нормативні документи регламентують подібні перевірки на дорогах. Хто знає - дайте посилання.

5. Tony

Tony Well-Known Member

Ну перевырки на дорогах такимим мобыльними станцыями поки не регулюэться конкретно. Це виправиться якимось наказом містиерства. А стандарти є (ДСТУ), і деякі ще з СССР ...

6. valerko

valerko Member

Є багато ДСТУ вже давно, на дані прибори..

Наприклад ДСТУ 3649:2010
    http://www.insat.org.ua/files/other/info/prdstu3649.pdf

а де твій аватар? :)