Проходження ТО (Нові заморочки)

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем Мих, 16 лип 2010.

1. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

700 грн и готово ....

2. Daisy

Daisy Well-Known Member

Машина нова, з салону, проходить ТО, це коштує 15$, для всіх інших машин 35$, для бусів 42$(наліпка теж сюди входить, є штати в яких ще купують наліпку згідно "прописці", десь 10$).TO проходять кожний рік але машина має бути справна (аптечки, вогнегасники... тільки вантажівки зобов'язані мати). Страхівка: залежить яка, одностороння чи повна, сума залежить від кількості ваших порушень, є порушення які вносяться в вашу справу, допускається 12 балів ( як в нас дирочки в талоні), ще залежить від вашого водійського стажу, а також скільки вам років, для молодих і старших дорожче. Кожних два роки перереєстрація машини (теж наліпка) 160$.
    Платні дороги, мости, тунелі (теж залежить де ви живете, працюєте)
    Можу сказати за нашу сім'ю, чотири машини: страхівка на рік 2400$+ТО 2x35$+2x42$+ 160-180$ (мости-дороги за місяць)+ раз в два роки перереєстрація 4x160$ + бензин (який дешевший як в Україні)
    (медогляд не проходять, зір провіряють тільки як отримуєте посвідчення водія, прямо там,:))) ніяких поліклінік)

• Подобається Подобається x 4
  3. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Нарешті отримав талончик...

(нагадаю: в середу довелося віддати сотню ДАІшнику за їзду із протермінованим талоном).

Транспортний збір я сплатив ще у червні.
    Прискорено пройшов медкомісію - 130 грн при офіційних 160 (знайомі зробили знижку);
    Заплатив у МРЕВ 56 грн за техогляд + 80 за сам талон.
    Люб"язному ДАІшнику дав 150 "за діагностику" (заочну) + 200 "бонус".
    Ще довелося дати 100 "адмінгрупі" - чомусь значився непогашеним штраф за порушення 2008 року, хоч я тоді з"явився до судді, в той же день штраф сплатив. Суддя сказала, що приносити до суду квитанцію необов"язково, тож і постанову я на руки не взяв.

Зате познайомився особисто з корисними та досить приємними людьми.

• Подобається Подобається x 1
  4. MandMs

MandMs Member

ну отак читаю то всьо і шось дуже мало бажання стає проходити ту всю фігню... але треба... бо ніц не вдієш...

5. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Почав вчора епопею з проходженням ТО.
    Сам, згідно закону, без посередників.
    День перший:
    - зайшов в ДАЇ. Виписав перелік документів, необхідних для ТО;
    - зайшов в поліклініку. Взнав що потрібно для проходження комісії. В реєстратурі зразу дали пачку талонів. Вирішив розпочати невідкладно. Дівчата в першому кабінеті люб"язно зголосилися прийняти мене і без паспорта і без фотографій. Пройшов: здав аналізи ( голка - 0,50 грн і шприць - 0,35 грн), офтальмолога, ЛОРа, хірурга, флюрографія;
    - зайшов в МРЕВ на рахунок реєстрації мопеда. Вихідний;
    - зайшов в юстицію, щоби взяти довідку про відсутність заборгованості. Дівчата запевнили, що ця норма відмінена, а ДАЇшники - козли, бо не внесли зміни в перелік документів;
    - зайшов на СТО, спитав що потрібно аби отримати їхнію діагностичну карту. Сказали 150,00 грн, техпаспорт і машина. На виході зустів бувшого співслужбовця (працює на СТО механіком). Той сказав, що можна отримати діагностичну карту і без машини. А при більшій кількості національної валюти, можна отримати талон про проходження ТО і без всього менінгіту.
    14,20 - кінець дня.
    День другий:
    - ЕКГ, терапевт, результати аналізів і флюшка. Дві з половиною години перед кабінетом нарколога (в черзі другим). Нарколог відверто натякав на хабар. Не дав. Сертифікати отримав. Годину і 20 хв перед кабінетом невропатолога. Нарколог, виходячи з кабінету, натякнув на хабар вдруге. Не дав. 13,50 отримав довідку.
    - взнав в МРЕВ про реєстрацію мопеда - експертиза на ідентичність номерів 150,00 грн. Послуги, номера, податки не озвучили, але сказали що більше тих 170,00 грн, що озвучив мєнтовський міністр по телебаченню. На наступному тижні зроблю реєстрацію - відпишу.
    На цьому тижні більше нічого не робитиму, бо потрібно привести машину до стану, який вимагається на СТО.

• Подобається Подобається x 2
  6. Tony

Tony Well-Known Member

Так ви на мапэд чи авто робили?

7. VasMT

Медична довідка потрібна для проходження ТО автомобіля. Заодно, як законослухняний громадянин, вирішив зареєструвати, згідно з останніми вимогами, мопед.

8. VasMT

Продовжую... Знайшов в мережі технічні вимоги до техстану автомобіля при ТО. Жах!!!
    Приміряв на себе о_О... Тиждень мив, чистив, регулював, міняв і встановлював. Придбав свою ПЕРШУ в житті аптечку. 30 рубасів коту під хвіст. Нині заїхав на СТО. Юнак років 25-ти спитав чи я можу приїхати по обіді, десь пів-третьої. Я погодився. В визначений час під"їхав під СТО. Зайшов. 165 гриваків. 3 хв часу і один погляд парубка у вікно на самохуд. Наступна ділянка - ДАЇ. Дідок пенсіонер за компом дав талончик з рахунком і вартісю: - 56,00 + 80,00 в Експрес-банку. Ощадбанк платіж не взяв. В самому ж Експресі з мене здерли по п"ять гриваків за кожну квитанцію. Тобто плюс червонєц. Повернувся в даї. Мєнт, старлєй, який, козліна, сидів при мому першому візиті, урочисто сповістив, що документи на ТО приймаються до 13.00. Завтра по новій...
    Підведемо підсумок:
    89,00 - медична довідка
    165,00 - довідка СТО
    146,00 - послуги ДАЇ.
    Разом - 400,00 грн

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви ж казали, що полковник міліції сам приніс талон ТО прямо до хати, нє?

10. VasMT

Ні! Ви мене з кимось поплутали... Колись, так, було, приносили, не полковники правда, але прямо до хати...

11. Defender

Defender Well-Known Member

Круто!
    Оплата за ТО в кассу автотехцентра прямо на месте - 130 руб. Медосвидетельствование - 125 руб. 50 руб. - ГИБДД за выдачу талона. (оплата через платежный терминал прямо в поликлинике и ГИБДД) Медсправка действительна три года.

12. VasMT

Ну так мы ж Эуропейцы, биби его мать...
    130,00+125,00+50,00 = 305,00 (*0,25534= 77,79 грн :sad: )
    Не то что вы, азиаты...

13. VasMT

Продовження...
    О 9.00 був в ДАЇ. Двері відкрили біля десятої, хоча весь час совались туди-сюди якісь похмурі і не дуже морди. Нарешті вийшов інспектор: - Хто на ТО? Ходіть оглянем машини о_О !!!
    Перша була моя.
    Нафіга рипати рулем, тиснути гальма, смикати ручний і копати по колесах, якщо в папці лежить довідка СТО з великою печіткою о_О ???
    Результат:
    - не закріплений акумулятор;
    - не горить освітлення номерного знака.
    До першої не встиг. Завтра знову...

14. VasMT

9.00 - Добрий день!
    9.10 - Що у Вас було? Закріпили? Світить?
    9.15 - Здавайте документи... Прийдете по талон в 13.00.
    Фсьо :))) !!!

При мені пацан питає у дєда, що приймає документи: - скажіть скільки треба платити на ТО мопеда до 50 см.
    Дєд починає шукати по столі і в компі якийсь документ. Шлякає. Кличе інспектора. Шукають разом. Не знаходять і інспектор роздратовано питає (я чекаю, бо мені теж цікаво): а на облік ти його поставив? Малий - Так! Інспектор - і будеш страхівку на нього робити, медогляд проходити? Пацан - Та я не знаю... Дєд: - Та ти грошей більше викинеш, аніж він коштує... Інспектор: - Та пішов ти... Зі своїм техоглядом... Не заважай працювати...
    Всі сміються. Двоє в цивільному виходять. Завіса.

• Подобається Подобається x 2
  15. Defender

Defender Well-Known Member

Как у вас с кенгурятниками? У нас запретили ставить на все авто, исключение - внедорожники с неотключаемым полным приводом. Причем кенгурин должен быть сертифицирован изготовителем для данной марки авто и травмобезопасным - с мягким покрытием и легколомающимся от удара верхним креплением, согласно требованиям евро-4.
    P.S. Видел как-то Оку, с мощным хромированным кенгурятником из 2" трубы. Внушаеть...:)

16. VasMT

Менингитов не было. Ставят и ездят все кому не лень. И пром- и самодельные. Но как по закону, не знаю...

17. Andry

Andry New Member

Питання

Всім добридень.

Колись були "чутки", що на протязі року після отримання водійських прав потрібно оформити на себе ТЗ , оскільки після 1 року при можливій перевірці документів "Копи" можуть змусити повторно проходити ЕКзАмЕни, регламентуючи це відсутністю постійної практики та поїздок і зареестрованого на тебе ТЗ і тд...

Чи правда це все ?!!!!!!?????

18. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Правда, можно еще взять в аренду авто или предьявить справку, что вы работаете водителем
    http://ubr.ua/laws-and-business/legal-advice/kak-vosstanovit-uteriannye-voditelskie-prava-61266

19. Andry

Andry New Member

проте там написано "при втраті прав" ------я поки що, не втрачав ....
    просто зрідка виїжджаю на батьковому автомобілі, звісно в його присутності,

Доречі на мене оформлено причіп.... який теж,певною мірою , вважається ТЗ))

то чи потрібно мені оформляти "ДОВЕРЕНОСТЬ" в цьому випадку ???

20. vov66

vov66 Well-Known Member

Передвиборчі обіцянки?

С 2011 года регистрация и техосмотр (ТО) авто и выдача водительских прав будут проходить по-новому, сообщает Госкомпредпринимательства. По словам его главы Михаила Бродского, МВД за оставшиеся 2,5 месяца упразднит МРЭО, где принимают экзамены на знание ПДД и выдают права, регистрируют новые и перерегистрируют подержанные авто и выдают талоны о прохождении ТО. Их функции планируется передать райотделам ГАИ (регистрация-перерегистрация), автошколам (выдача прав) и станциям техобслуживания (ТО с выдачей талонов на лобовое стекло).

Также с 1 января собираются отменить нотариально заверенные доверенности на право управления авто: достаточно будет написанной от руки доверенности владельца с его подписью и техпаспорта. Как разъяснили нам в ведомстве, эти изменения и сроки их действия содержатся в подготовленном комитетом проекте закона (в Раду пока не подан). Взяв тут

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)