Проблема не в відсутності лідерів, а проблема в відсутності достойних ЗМІ, які повинні цих лідерів виявляти. Наші ЗМІ - це примітивний по інтелекту та корпоративно закритий клан, який штучно нам підсовує Хєроїв типу Сердючки чи Потапа з Настею. Навіть штучно надуті примітиви типу Шустера, Кисєльова чи Куликова за декілька років не видали суспільству ні однієї нової цікавої особисті. А ВОНИ В УКРАЇНІ Є!
ЗМІ цього зробити не можуть і не повинні. Я розумію важливість ЗМІ, важливість інформації у політичному, социальному, економічному процесі, але лідерів робить не ЗМІ. Є такий віслів - вождів робить (виявляє) вулиця.
В вас невірний погляд на роль ЗМІ в суспільстві. Не потрібно їх робити, а варто їх відшуковувати та представляти суспільству. А зараз жлобські ЗМІ відшуковують лиш подібних собі та тикають під ніс народові цих "звьозд". Онікс, дайте відповідь на наступні запитання: - чи є в Україні достойні вчені чи винахідники? - чи знаєте ви їх? - чому ви не знаєте НІЧОГО про творців, для прикладу, АН-158, зате голова ваша насильно забита історією стосунків між Пугачовою та якимось там примітивним Галкіним? - назвіть мені хоч одного українського журналіста-аналітика при появі якого на екрані п'яничка відсовував чарку, а господиня забувала про смажащусь рибу на сковорідці. Такі в цивілізованих країнах є.
Да, нет. С Оникс согласна полностью. А вот Вы, по какой-то причине, подменяете понятия. СМИ лидеров не лепят. Реклама - это уже второй этап. Опять не то. Это лидеры должны приходить в СМИ со своими программами, статьями, обращениями к людям и т.д. Дать место в СМИ - это уже работа редактора. Человек со складом лидера найдет, как о себе заявить. На вопросы к Оникс не отвечаю, но достойный человек и лидер - не всегда совпадает. Ученые и изобретатели в политику не пойдут, если они настоящие, а не как Янукович проффесор. Насчет аналитиков - они есть, но раскрыться можно, когда есть реальная свобода слова и законодательная защита. У нас этого нет. Все это формируется вместе с гражданским обществом и становлением демократии. У нас сегодня курс на тиранию. Жить хотят все. И журналисты - это люди.
І багато таких прийняли? Еліка, вас можна з Онікс елементарно розшифрувати. Ви з корпоративу журналістів, яких, на превеликий жаль, у нас достойних майже немає. Журналістів продовжують вчити вихованці кафедри "лєнінізму". Ви в їх питали? Дійсно, "достойна людина" і "лідер" жлобського "кварталу 95" - це різні речі. Нормальні журналісти самі добиваються "свободи слова", а рабські - живуть подачками господарів та, як там у вас, випускаючих редакторів.
Вы считаете, что многие обращаются с адекватными интересными для общества проектами? Обычно чтоб себя показать-прославить - напечатайте мой гениальный труд,- а потом ходят и рассказывают, какие журналюги сво... Сегодня большинство журналистов самоучки. В Донецке, обычно, заканчивают факультет социальных профессий, где сейчас ничему не учат, получают корочку. Это при СССР там преподавали журналисты и приезжали и читать лекции известные в журналистике люди. Тогда при ДонГУ был ФОП. Конечно. В каждом районе, городе, области есть люди, которые хорошо известны и уважаемые. Есть среди них рационализаторы, хорошие юристы, экономисты. Но желания идти в политику у них нет. Если для себя чего-то хотите и пока это у Вас не получается, то это не означает, что Ваши чаяния разделяют все. Политика, депутатство - специфическая сфера деятельности. Не всем интересна. Не только Вы это понимаете. Не знали? По-моему, в Вас говорит какая-то личная обида. Пошли лозунги. Это из набора: Нормальные пенсионеры добиваются пенсии Нормальные милиционеры рассказывают правду о деятельности милиции Нормальные сотрудники АП и КМ обнародуют махинации власти Организуйте честное СМИ с нормальными журналистами и - вперед. Кто мешает? Предъявлять претензии, оскорблять, читать нотации мы все гаразды. Просто диву даешься, какие в виртуальном мире знатоки. Особенно по чужим огородам.
Еліка, ви десь на рівні "першого курсу" по професійній логіці. Чому я інженер повинен організовувати ЗМІ? А вас нащо вчили? Може ви мені запропонуєте організувати пологовий будинок? Моя "лічная обіда" в тому, що серед багатьох аспектів сурогатності в нашій державі найболючіша - ВІДСУТНІСТЬ ЦИВІЛІЗОВАНИХ ЗМІ. Це є проблемою №1. Тільки з вирішенням цієї проблеми ми побудуємо ДЕМОКРАТІЮ (залежність державних органів від народу). Наступного разу я в відповідь запропоную вам створити проект "Блоку детектування для гамма-камери" чи "Машини для пакування овочів", які є з моєї професії. Неука називати неуком - не є "оскорбление". А претензії мені ви можете пред'явити по моїй професійній чи людській сурогатності.
в отличии от Александра Матросова (закрывшего грудью амбразуру), Павлик Матросов, вдохновлённый примером Павлика Морозова на амбразуру других толкает. (с) фольклор
А-а-а! І багато вже жертв? Ворчун, я на відміну від цих сурогатних журналістів сам "на абразуру кидаюся" десь з кінця 50-х років, коли навідріз відмовився вступати в комсомол. Та вам цього не зрозуміти. Та й ніякий Матросов не кидався на амбразуру. Це була пропагандистська видумка більшовиків. А критиковані мною журналісти мені нагадують Хероїв з міліції, які вдало борються на мітингах, а з бандюками їм яй...я мішають.
Мне в Ваших прописях много чего не ясно. Есть у меня опасение, что в той Украине за которую Вы ратуете-боретесь, кроме Вас никого не останется.
Ви перед сном заспокійливе пийте. Вам моєї України ніколи не зрозуміти, як і шевченківської та стусівської. І я її під вас не збираюся підганяти, бо я ратую за чистий продукт.
рафинированное - далеко не всегда совместимо с жизнью. И не путайте Ваше виденье с шевченковским и стусовским.