Против лома нет приема?

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем Heartland, 20 вер 2011.

1. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Ома, час та середовище не тільки культуру, а й ментальність змінює. Скоро майже всі донбасці зрозуміють, що вони для північного "братського" народу такі ж "салоїди", як полтавці, що їх доля залежить від консолідації з усім постколоніальним українським народом для досягнення СПІЛЬНОЇ МЕТИ. І не забувайте, що свій вклад в руйнування бувшої імперії та незалежність України вклали й жителі Донбасу. Вони - НАША СІМ'Я.

2. Ома

Ома Дуже важлива персона

Знаєте, я завжди пишалася тим, що шахтарі почали першими страйкувати проти невиплати зарплатні. І є така байка, що це вони почали розпад СРСР. Але, яким було моє розчарування, коли я дізналася, що всі ці страйки були організовані з самого верху. Роспорядження зверху приходило до директора шахти, він грузив шахтарів у автобуси і вони слухняно їхали на страйк, як на роботу.

3. Оникс

Оникс Well-Known Member

У 1989 були перші страйки - то була ініциатива знизу, то вже потім, за часів Щербаня, шахтарів почали використовувати...

4. Ома

Ома Дуже важлива персона

Саме в 1989, коли шахтарям місяціми не виплачували зарплатню, навіть мило перестали видавати, як це потрібно за правилами, вони все одно мовчали. І на страйк їх возили за наказом директорів шахт. Про це мені розповіла людина, яка була на керівних посадах у шахті і яка сама брала участь у цих страйках і не довіряти якій у мене немає жодної підстави. Чесно кажучи, коли я це почула, то була в шоці і розчаруванню моєму не було меж.

5. Оникс

Оникс Well-Known Member

Тоді ще були партогри і профорги на шахтах, настрій вони добре відчували. Тому просто дали добро - стали на бік шахтарів (бо знали, до чого йде і чим може скінчитися), бо інакше шахтам був би гаплик - неконтрольовані стихійні бунти привели б то того, що підтримувати шахти у технологічному режимі було б нікому...

6. Ома

Ома Дуже важлива персона

За шо купила, за те продаю. Сказали мені, що розпорядження приходило зверху.
    До речі, Онікс, ви дивилися "Інший Челсі, погляд з Донецька"? Я була на прем"єрі і спілкувалася з шахтарями, які у фільмі знято як головних героїв. Навіть після цього фільму, після року покращення, вони бояться керівників і кажуть, що обирали б зараз тих же самих у владу, бо вони свої. Де світло в кінці тунелю?

7. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Ома, та проблема не тільки в Донбасі. Подібним чином і в Галичині вибирають Кендзьорів ЛИШ за те, що він москалів лає. А виборці Ющенка покаялися за своє невігластво, коли без "дьогтю та пір'я" його відпустили на незаслужений відпочинок? Тут в кілограмах чи метрах не виміряєш ступінь невігластва. Всі ми в якійсь мірі з постколоніального жлобства, які, будучи звичайними плебеями, в патриції в думках записуються.

8. Ома

Ома Дуже важлива персона

Якось читала думку якогось англійського діяча, що треба проводити екзамени на рівень політичної освіченості і, враховуючи результат, надавати якийсь рівень участі голосу у виборах. Бо, невігласів дуже багато. Про що тоді нам говорити?
    Будемо сподіватися, що наші діти будуть вже не такі, а наші онуки будуть ще кращими.

9. Оникс

Оникс Well-Known Member

Так, і я була там, де його знімали... І обїздила Луганську область, була і в шахтарських селищах, і у копанках, розмовляла з людьми...
    Обирали б бо бояться... Вони свої, вони керівники і зміна влади у Київі їх нікуди не діне.... А у Донбасі поки немає шансів вибити голубих з владних врісел - пропросли...

10. Ома

Ома Дуже важлива персона

Не те слово! На останніх місцевих виборах навіть комуністам та тігіпківцям, своїм посіпакам, місць дали аж три.
    А люди дійсно бояться.

11. Оникс

Оникс Well-Known Member

Сподіватися можна. А з якого дива вони будуть іншими? Так, трохи зміняться, але ж ви передаємо їм систему, олігархів, політиків....Ми винні перед дітьми, що допустили такий стан речей.
    Вже створилися клани. У вожаків кланів є діти. Вони зараз прибирають усе до своїх рук, можуть купити і суд, і міліцію, і депутатський мандат... Потім все це будуть родити їхні діти, бо будуть мати гроші, заводи-параходи... Якщо ми будумо надіятися, що дітям буде краще і чекати - то не буде... Буде трохи по-іншиму, але не краще... Потім наші діти будуть чекати, що їхнім дітям буде краще... Ми вже таке проходили....

12. Ома

Ома Дуже важлива персона

Я не кажу, що треба чекати. Але, що робити, не уявляю.

13. Оникс

Оникс Well-Known Member

В багатьох містах кандидатів знімали без причин, знімали партії з виборів, а потім була судова курусель. Не суд - а фарс. Влада у нас здебільшого нелегітимна. [CENZ]Я приводила приклад - у Ясинуватій зняли з виборів ПСУ, знали з виборів кандадата від цієї партіі в мери міста, зняли кандидата в мери від СПУ, який проходив на усі 100... Майже не зняли СПУ.... На виборах там 27 вілсотких проголосувало проти всіх! З 28 тісяч на вибори прийшло 13 (бо обирати вже було нікого), за чинного мера проголосували 5 тисяч, за деяких мажоритирщиків 150 з 2000 віборців... Отака влада, зате всі ПР...[/CENZ]

14. Ома

Ома Дуже важлива персона

Не те слово! У нас тут така собі міні-росія. І дуже скоро вони перенесуть цей досвід на всю Україну.

15. Оникс

Оникс Well-Known Member

Я до виборів президента таки уявляла... Зараз поки нічого чіткого і зрозумілого не вимальовується...
    Як не крути - опозиція ніяка. Тимошенко навряд чи випустять. Не можу поки сказати, чи зможе вона мобілізуватися після всього, що пройшла... Але і Яценюк, і Гриценко, і свободівці розуміють, що вона їм потрібна... Хтось про це каже відкрито, хтьсь натякає, але...
    Це ж треба було так "намайданити", щоб протидіяти ПР у боротьбі за ВР сьогодні могла тіко одна жіночка, та й та за гратами...
    А часу все меньше до виборів... Можливо буде якесь чудо - хтось зможе об*їєднати... Але шанс невеличкий... Майже ніякий...
    А ці вибори у ВР дуже важливі...

16. Ома

Ома Дуже важлива персона

Онікс, які вибори? Все буде так, як в Ясинуватій. Я навіть не сподіваюся на вибори.

17. Оникс

Оникс Well-Known Member

Та я теж... Але... Надія гине останьою...

18. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Сподіватися мало. Потрібно закладати ВЕЛИЧЕЗНІ ЗУСИЛЛЯ для їх депортації з цього жлобського стану, який вони по наївності сприймають як ЦИВІЛІЗОВАНІСТЬ.

19. Оникс

Оникс Well-Known Member

У Красноармійську мітингувальники вигнали депутатів з міськради

20. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Бажано, щоб після путнього Майдану кудись за кордон.

а де твій аватар? :)