...просто мені сьогодні гірше всіх... (с) lulu

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем lulu, 6 січ 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

багато платити?

2. Patrick

Patrick Well-Known Member

А чому Ви платите податки?...
    Ви не є постійний резидент Канади.
    Виясніть це питання... то вони повинні Вам повернути Ваші гроші (ті що ви вже заплатили) , а не Ви їм.

• Подобається Подобається x 3
  3. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

а мені не всіх позичальників шкода
    є такі яких шкода, це ті, для яких брати кредит було єдине розумне рішення, наприклад на житло
    а є такі які бездумно брали кредити на машину крутішу як в сусіда
    чого я маю їх жаліти?
    тих хто розумно розпоряджався грошима криза зачепила менше, імхо

• Подобається Подобається x 4
  4. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

А я сьогодні помилилась в обрахуванні на яку годину дитина мала їхати на науки до церкви. Дуже тим перейнялась і дуже сварилась з чоловіком, що він мені не нагадав. Потім дуже жаліла про ту сварку. А ввечір щей приїхала маман і давай сварити на мого сина, чому він до церкви не поїхав. Я їй тут-же сказала що то моя вина і ней лишиться дитини, то вона на мене давай кричати. Ну а я їй нагаркала у відповідь.

Неприємний вечір.

А криза є. В Америці люди також беруть позики необдумано але винні не ті хто взяв а ті хто дав, бо якщо людина не спроможна платити, то чого було їй давати кредит. Одним словом, це замкнене коло.

Як? Але ж в Лілі є право на працю, воно і заставляє її платити справно податки.

Останнє редагування модератором: 19 гру 2008
    • Подобається Подобається x 7
  5. Patrick

Elimination of withholding tax on arm’s length interest paid or credited to non-residents

Tax is no longer deducted from most interest income you receive from Canadian sources as of January 1, 2008.....

http://www.cra-arc.gc.ca/tx/nnrsdnts/menu-eng.html

????????????

там є якісь поправки (які я не читав) , але попробувати поcперечатися з ними можна...

• Подобається Подобається x 3
  6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А вони нам задоволення розтягнули. Сказали, що врахували всі наші пояснення й додані документи в апеляції, а скільки нам платити, повідомлять в наступному листі. Якщо в попередньому було 1600, то тепер сподіваємося, що хоч трохи менше тисячі.
    Я власне про таких і говорю, що взяли кредит на житло, машини взагалі не мають, і тепер думають, що ціле щастя, що не мають.
    Ну, власне тому й плачу. От подумала нині, що з мене вираховують на медицину місцеву, а ми її не отримуємо, бо не маємо права на неї і купуємо в приватної фірми, а ще й на пенсійний фонд вираховують. Може, ще раз подзвоню й запитаю чи маю я то платити. Питання лиш куди дзвонити.
    Дякую, Патріку, спробую поцікавитися.

7. Patrick

Individual income tax enquiries-1-800-959-8281
    Agents are available Monday to Friday (except holidays) from 8:15 a.m. to 5:00 p.m. (local time).
    Якщо Ви все таки повинні платити , то вони повинні Вам теж платити за малого.
    Це -Universal Child Care Benefit, Canada Child Tax Benefit. Всередньому це коло $100/місяць.

• Подобається Подобається x 2
  8. Toyvo

Toyvo Well-Known Member

Вибачте, а чим вони думали, коди брали кредит у долярах? У мене теж кредит, не малий, але у гривнях і я як сплачувала його, так і сплачую. А про успішність... ну вибачте, я не винна, що перед тим, як зробити щось вагоме, зважую з фінансової точки зору. Багато допомагає чоловік, він в цьому розуміється, то ми знали що так буде й перед цим зробили все, щоб захистити свої фінанси

9. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Особисто ми брали кредит у доларах у квітні, коли долар був 4,85, тоді долар падав, та й задовго до того часу аж таких різких стрибків долара не було. Відсоткова ставка була 11% (у Кредобанку була акція "Кредит на ремонт та реконструкцію житла"), тоді як у гривнях ставка була більшою. Ми взяли 7 тис. у.о. на реально найнеобхідніше.
    Ми теж усе зважили, як і багато інших людей, мабуть. Але ми не ясновидці. Ми (і всі інші позичальники) не могли у квітні передбачити, що в жовтні-листопаді почнеться перша починаючи від 1998 р. серйозна криза і долар за якихось два місяці виросте з 5 до 11 грн. за 1$, що почнеться масове звільнення людей з роботи, невиплата зарплат, різке підвищення цін і т.д., що вже більше мені нагадує початок 90-х. Це дуже добре, що Ваш чоловік розуміється на тому. А якщо не всі так добре розуміються, а гроші людям украй потрібні? Не у всіх же родичі працюють за кордоном і не всі мають високу зарплату, добру посаду чи багату родину. Як і не всі брали кредити тільки тому, що в сусіда машина/мобілка/дублянка крутіші.
    Вибачте за різкість, я нічого не маю проти Вас особисто. Ви молодець, що все передбачили і взяли кредит у гривнях. Просто Ваш допис мені нагадав один випадок. Лікарка, приймаючи постраждалих не з власної волі під час авіашоу на Скнилові від падіння і загоряння літака, не знайшла нічого кращого, як кинути в обличчя скаліченим людям: "Якого милого ви поперлися на те шоу?"

Останнє редагування: 19 гру 2008
    • Подобається Подобається x 13
  10. Megan

Megan Well-Known Member

Ну і я так само обдумувала все. Коли я брала кредит долар коштував 4,85грн., до того таких стрибків не було. А чоловік мій отримує зарплату в Євро, от я і розраховувала, що якщо поповзе долар вверх, разом з ним поповзе і Євро, і мені буде нормально. Хто ж знав, що через кризу чоловік залишиться без роботи, а я отримую в гривнях, і через тиждень теж без роботи.

• Подобається Подобається x 8
  11. Toyvo

Toyvo Well-Known Member

Якраз у квітні вже були перші ластівки, в колі моїх друзів вже почалися коливання, я не вірила, бо ластівки почали літати на Заході та у Америці. Друзі посміялися з мене і сказали - Погодь, скоро до нас долетять.
    Проблема ще в тому, що наші люди не знаються на економіці і вважають, що їм це не потрібно. У мене гарна робота, висока платня у долярах, навіщо мені світові фінанси? Моя хата з краю - ось гасло середнього українця, а так не має бути, це погана політика.
    Це важко, але вже час ломати совдепівську свідомість. Може я занадто різко висловила свою думку, прошу вибачення, але треба відкрити очі й вілізти зі свого кута, тоді можна обминути багато негараздів

• Подобається Подобається x 4
  12. Romko

Romko Дуже важлива персона

Хіба в нашій країні можна щось планувати наперед,хоч на день?
    хіба похід в туалет..
    і то,під знаком запитання...

• Подобається Подобається x 11
  13. Toyvo

Toyvo Well-Known Member

Народ имеет то правительство, которое заслужил... Что выбрали, то и получили, хотя выбор был не богат :sad:

14. Багіра

Багіра Well-Known Member

ну народ терпів дуже довго, але ми ж то боролися за своє і вибороли... просто думали, що то вже хепі енд, ми типу незалежні... а насправді треба боротися й надалі, як би це банально не звучало...

неправда! абсолютно не погоджуюсь... основна сіль життя в тому, що мало хто має те, на що заслуговує... одним все на тарілочці приносять, а іншим потрібно боротися мало не все життя і такий розподіл ролей в житті дуже часто несправедливий... І задум той весь і чому воно так знає хіба один Бог!

15. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Ну не можна так категорично.У кожного є свої причини на такий крок.Ми теж брали кредит в доларах, і не збухти-барахти, а довго обмірковували ...але у нашій державі не можна ні в чому бути впевненим.

• Подобається Подобається x 6
  16. Мих

Мих Дуже важлива персона

1600 баксів за помилку декларації???? повбивав би....(с)
    Знаєте, платила б держава за свої помилки людям такі суми.....
    я сидю так собі і думаю сидить десь там чиновник на зарплаті платників податків, бере хабарі і думає : як ту людину ще більше пригнобити....

17. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

На економіці знаються одиниці :pardon: (багато просто думають що знаються:mocking:), економіка то не математика, занадто багато факторів впливає плюс на економічні процеси можуть впливати свідомо і цілеспрямовано "грошові мішки", а вони мало з ким своїми планами діляться.
    Я не маю на що нарікати, кредити принципово ні на що не беремо і в житті не брали, на квартиру не ризикнули взяти, хоча потреба є і можливість була, але тут більше інтуїція спрацювала, ніж знання. Але чудово розумію що є певний відсоток людей який просто не мав іншого виходу як влізти в борги, і їм хіба дійсно поспівчувати - з вогня і в полум"я потрапили.

18. Daisy

Daisy Well-Known Member

Так Миху, так, а ще якщо вчасно незаплачено податки, то за кожен просрочений день теж рахується і набирається така кругленька сума:pardon:

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

за податки - то таке, але неправильне заповнення.... то забагато, як на мене.

20. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

О, якби ж то. Я вже кілька разів цікавилася. На сайті перше речення каже, що то лише для громадян Канади, тому мені це не світить. :sad: А було би не зайвим. За школу 660 щомісяця, не враховуючи всілякі інші збори грошей...

• Подобається Подобається x 2
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)