Прошу вашої поради!!

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Dmytro8263, 30 гру 2008.

1. Dmytro8263

Dmytro8263 Member

Мені що більше нічого робити, як вас дурити? Навіщо мені це?

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Навіщо вам форум?
    Невже, якщо вам тут скажуть "їдь в Україну, плюнь на Америку", то ви це зробите?
    Чого шукаєте насправді?

• Подобається Подобається x 1
  3. Dmytro8263

Dmytro8263 Member

А навіщо вам форум?
    І шукаю я, як я вже написав на початку топіка, порад!!
    І якщо мені скажуть їдь в Україну, і це матиме більше плюсів ніж залишатисья в Америці, я це зроблю.

Останнє редагування: 6 січ 2009
  4. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

їдь в Україну. у нас добре.

• Подобається Подобається x 3
  5. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Значить так.. Якщо за стільки часу Ви не знайшли собі друзів, не підлаштувались під оточення і місцевість, то навряд чи щось зміниться з часом. Зважте аргументи, які маєте. Що тримає в Америці? Світле майбутнє з постійною тугою і невдоволенням? Якось не надто гарна картина вимальовується. Одним словом, я більш схиляюсь до думки, що треба вертатись. Якщо маєте можливість - поїдьте на Україну на деякий час, хоч би на канікули. А потім вирішуйте що робити далі.

Про стереотип - якщо за кордоном, то значить багач, а на Україні всі бідують. Ви ж самі жили раніше на Україні і бачили як то було. Не є так зле. Люди собі якось радять з роботою. З моєї групи всі після закінчення навчання вже працюють, більшість ще під час навчання працювали. Хто хоче знайти роботу - той її знайде. Звісно, в Україні тяжче з перспективами, тяжче доробитись до супершикарних квартир-машин і т.д. Але ж не всі того прагнуть. Якщо Вам вистачить маленької квартири, як вже згадувалось, то що тут ще думати?

Про друзів. А Ви спілкуєтесь з друзями з України? Які у Вас з ними стосунки? Знаєте, студентський вік - це саме вік для друзів, забав, пригод. Потім всі порозбігаються по сім'ях. Чи в Америці чи на Україні варто про це подбати, бо самотність з часом тільки з'їдає людину.

• Подобається Подобається x 5
  6. mavka

mavka Well-Known Member

для початку зконтактуйтеся з Києво-Могилянською Академією. у них є літні класи , які зараховуються ( як кредит) в Штатах. іноземних студентів там завжди радо вітають. у Вас ще є 6 місяців заробити собі на витрати, Київ - місто дороге. ( а про квиток вже потрібно починати дбати)
    робіть маленьки кроки, поки не дуже впевнені чи бракує досвіду, але не варта казати "якщо мені скажуть, я це зроблю" не знаючи дописувачів форуму, їхнього досвіду й намірів.

привіт! :)

пе.ес. люди повертаються додому. в мене знайомих число збільшується. з документами, без, з грошима, без, лікарі з амер. освітою, й без.
    ось на дівчачнику в суботу коліжанка знову каже : " У вас клопіт, як українську втримати вдома, а в мене клопіт, як доньку втримати, бо щойно буде мати 18 років, то покине нас й повернеться в Тернопіль, от на валізках вже живе. (а найкраща студентка в школі й має блискучі перспективи тут))

• Подобається Подобається x 6
  7. Dmytro8263

Dmytro8263 Member

Думаю що мені буде краще залишитися в Америці, отримати тут освіту. А вже потім, з американським дипломом, двері мені будуть відкриті всуди. Ну це звісно якщо вчитисья буду добре. Ось тоді поїду в Україну.

8. mavka

mavka Well-Known Member

а звідки Ви родом ?

9. Dmytro8263

Dmytro8263 Member

Я теж як ви думаю! Але моя мама інакщої думки. Навпаки, хоче щоб я залишивсья. Каже: "Кримінал! Люди поваги один до одного не мають, можуть зарізати за якийсь мобільник! Хабарі! Думаєш тобі буде легко там жити? Якщо поїдеш, зруйнуєш все своє життя! ..." В мене з нею була навіть сварка через це!

10. Dmytro8263

Dmytro8263 Member

Дніпропетровськ

11. mavka

mavka Well-Known Member

ну, придурків всюди досить. Чикаго теж не найбезпечніше райське містечко :)якщо Ви оберете напрямок "бізнес й міжнародні стосунки", чи "політичні науки", завершите навчання в Штатах, візьмете кілька кредитів в Гарвардськоу Українському інституті, - з Вашим знанням української, російської, англійської попрацювавши кілька років в Америці можна підшукати роботу й на Україні. Нераз мені попадають на очі неймовірно цікаві пропозиції, остання була в Одесі. Головне, не втратити по дорозі друзів в Україні.

• Подобається Подобається x 2
  12. Dmytro8263

Dmytro8263 Member

Так ось я й думаю, як мені не забути українську та російську мови. Для університету в америці мені треба підучити англійську. Підучити - це ще слабо сказано. Краще було б сказати вчити день і ніч. Чи мені по понеділках вчити англійську, по вівторках українську...? Занадто велике навантаження, і в школі добре вчитисья, і англайську вивчити, та ще й українську з російскою...

Але як подивлюсь на підлітків які живуть в америці більше ніж 5 років, то мене в жар кидає. Багато з них забули рідну культуру, мову.. Між собою вже спілкуються англійською. А по українськи і двух слів скласти не можуть. Від однієї думки, що мене чекає така ж участь, мені погано!

13. Liliyah Romanova

Додати до цієї теми голосування? ;)

А він в Україні буде визнаний?

Будете над собою працювати, то не чекатиме. Я знаю людей, які чудово зберегли мову. Мають лише легкий американський акцент, але розмовляють дуже багатою мовою.

14. Dmytro8263

Dmytro8263 Member

Американський диплом визнаний всюди. А наші - українські - тільки в Україні. Хоча чув, що з 1010 року українські дипломи булуть визнані в Європі.

Ви писали: "Я знаю людей, які чудово зберегли мову."
    Але ж ці люди не підлітки? З дорослими це іньша справа. Вони приїхали в америку вже закінчивши школу, універ.. тощо. Через це з мовою у них все добре. Але як бути тим, хто школи в україні не закінчив, не пройшов всі класи укр. мови, історії України...?

Хоч я вже вирішив залишитись, заради університету... як додати голосування?

Останнє редагування модератором: 6 січ 2009
  15. Liliyah Romanova

За винятком дипломів УКУ, і Могилянки, здається, також.

Ці люди сюди приїхали, маючи 5-7 (!!!) років. Про що ви говорите? Чи шукаєте собі оправдання? ;)
    Додати зараз можуть лише модератори. А сенс є?
    Якщо вважаєте, що так, назвіть питання опитування й варіянти відповідей - я додам.

16. mavka

mavka Well-Known Member

щось у мене зросла впевненість, Дмитро, що Ви несправжній. :) пробачте. :))
    знаєте, є в мене один знайомий чоловік, звати його о. Роберт Москаль. він вже старенький, але ніколи не був на Україні. народився він , знається, в Аргентині.
    то його українська в тисячу разів краща за мою !
    далі. Ви з Чикаго. я там була - там забути українську мову неможливо.
    ось наш Клівленд - село менше, але й тут скільки всього відбувається ! (дві Маланки бачу в календарі, на одну вже є квитки.)
    особливо зараз - в неділю ось мала справи в одній з церков, куди не приписана (бо це не Київський патріархат :)), то тисячу людей виходять, повно знайомих, поліція дорогу перегородила для всіх, щоб українцям зручно й без перешкод можна було виїжджати. стосовно університету, то один одного молодь тягне, з лекціями допомагає, з працевлаштуванням.

у будь - якої проблеми є кілька сторін. :)

Якщо ти хочеш вибрати правильный шлях, йди в тому напрямку, в якому росте твій страх.
    Мілорад Павич. Хазарський словник

• Подобається Подобається x 6
  17. Dmytro8263

Dmytro8263 Member

Оправдання я не шукаю. Просто суджу по ситуації в Чикаго. Там знайти підлітка який добре розмовляє українською, важко. Я зустрів десь 20 людей, і у всіх українська не дуже. Може і в мене вона недуже, але ж я намагаюсь покращити свій рвіень, а вони ні.

"Додати зараз можуть лише модератори. А сенс є?" Не знаю. Я ж все вже вирішив.

Я б туди кожен день їздив. Але на чому? Кирувати машину ще невмію. В школі з другого семестра буду навчатись. Але що б получити права треба 90 годин з кимось з дорослих їздить. Так що я, як мінімум на рік паралізований. А на потязі туди годину їхати. Мама весь день працює, а коли є час возити мене так далеко не хоче. Ось і сиджу весь день дома.

Я не з Чикаго. Я з пригороду, з села біля Чикаго. Але це "біля", чась їзди від Чикаго, так що можливості туди самому поїхити в мене недуже багато. Якщо б я жив не так далеко від Чикаго я б вже все розвідав!

18. Daisy

Daisy Well-Known Member

То з якого села біля Чікаго, я теж там буваю? В Чікаго є цілий район який називається Українська околиця. Невже за три роки не чули? В мого сина нема друзів українців, тільки американці, але він не забув мову, розмовляє і пише.:good:
    А паспорт все таки дають після п'яти років.:tongue:
    Хлопче, не морочте людям голови!

• Подобається Подобається x 4
  19. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Дмитро, а який процент підлітків в Дніпропетровську можуть скласти 2 слова по-українськи? 1%? 2%?
    А щодо англійської, то це правда, по крайній мірі відносно Австралії, що діти і підлітки моментально переходять на англійську.
    Ми мали дуже добрих друзів - сімю з Греції. Вони мали 4 дітей, які були друзями наших дітей. Розмовляли між собою по-англійськи. Щось нашим друзям не добре йшло в Австралії, вони повернулися в Грецію. Час від часу ми дзвонимо одні одним. Через два роки діти між собою ще розмовляли по-англійськи.
    Мої сини англомовні (старший може ще звязати 2 слова по-українськи).
    Розуміють, правда, в основному все. Коли вирішать їхати в Україну навіть на голідей, думаю підтянуться в українській. Але набагато важливіше - чи буде там до кого говорити по-українськи???
    Адже кажуть, що Україна все більше і більше переходить на "апщєпанятний"...

В нас в Австралії якщо хтось жениться чи виходить заміж, або при всиновленні громадянство дається майже автоматично. Думаю, щось подібне і в Америці.

• Подобається Подобається x 1
  20. Daisy

Daisy Well-Known Member

В Америці не так. Отримати паспорт американський відразу може тільки той, в кого хтось з батьків був американцем, на всиновлення це не розповсюджується. Отримавши "зелену карту" і поживши тут п'ять років тільки тоді можна здавати на громадянство. Може він має білий травел паспорт і думає що це такий американський:pardon:

а де твій аватар? :)