Прощення

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Багіра, 22 жов 2009.

1. Nevermind

Nevermind Просто персона

Маю на увазі, що якщо якась людина, яка зробила якісь капості в далекому минулому, зміниться в кращу сторону, то варто її пробачити і не пам'ятати зла ... І, можливо, навіть можна розпочати дружбу з чистого аркуша...

Якщо ж хтось постійно робить гидоти, то це треба, звичайно ж, припиняти... :)

• Подобається Подобається x 4
  2. Svjato

Svjato Well-Known Member

---------- Додано в 22:54 ---------- Попередній допис був написаний в 22:52 ----------

Але тільки в другому випадку, не пов'язаному з першим :)

• Подобається Подобається x 3
  3. Levko

Levko Well-Known Member

Так звичайно. Дав розум, щоб нам розуміти, що є воля Божа для нашого життя...

Мені важко також прощати, але раз прийнявши рішення прощати, що би це мені не коштувало, я почав практикувати це. Спочатку було дуже важко, але чим дальше і більше я рухаюся в цьому своєму рішенні, тим стає все легше і легше прощати.

Та й сам Ісус допомагає в цьому.
    Буквально недавно прокинувся серед ночі від сну. У сні я пережив один неприємний випадок з мого дитинства, коли, розказавши своєму татові одну свою таємницю, я пізніше довідався, що він про це розказав іншій людині. Це була для мене тоді велика травма. Я довго цю біль і образу на тата тримав в собі. Пройшли роки. Я уже думав, що давно простив його, та не тут то було. Бог відає все, що є в нашому серці. І ось прокинувшись від цього сну, я відразу чітко почув Його голос, Котрий сказав мені, пробачити свого тата, бо з цією образою я не зможу рости духовно. Я відразу ж покаявся за це своє непрощення перед Богом. І заснув після цього. Зранку вирішив перевірити, чи я дійсно його пробачив. Я згадав знову про цей випадок і уже в мене не було того неприємного відчуття через цю татову зраду. Воно кудись ділося! Слава Богу! Господь звільнив! Хоча до того постійно коли я тільки згадував про це, постійно з серця випливала якась злість на свого тата.
    До речі, перевірити, чи ви простили людину, чи ні дуже просто. Треба лише побачити які відчуття у вас виникають, коли ви згадуєте про ту людину, котра вас образила. Якщо злість і образу- то ви перебуваєте в непрощенні, а якщо мир, спокій і любов до неї- значить ви її простили. Це в мене такий спосіб перевірки. Може в когось інший...:)
    Вибачайте, п.Locke, якщо щось не те сказав у Ваш бік, я, просто, висловлював свою думку...

• Подобається Подобається x 7
  4. ovod

ovod Well-Known Member

силові методи на таких людей або не впливають - через деякий час вони знову за своє або ломлять людину. Получається різниці немає. Потрібно вплинути так щоб вона помінялася, але це складно... хоча методи є...
    Згідний, зразу і весь час так робити складно і протирічить суті людини - захист себе любимого всіма засобами. Але можна хоча б помаленьку, в деяких ситуаціях не відповідати злом на зло.
    Яким чином? Просто можна уявити, що йому ще гірше ніж мені раз він так злиться, а мені простіше - тре йому помогти...
    По суті кожну ситуацію коли ми знаходимося у гніві ми можемо собі переконливо довести, що ми праві.Тобто на мене ображатися також ніхто немає права, бо мені все надоїло, така робота, шеф накричав... І поки ми самі цього не побачимо ніхто нас не поміняє.
    А починати потрібно з малого... і починати потрібно... або хоча б подумати...

• Подобається Подобається x 1
  5. Romko

Romko Дуже важлива персона

Одна людина,до думки якої я дуже прислухаюсь,постійно мені тлумачить:прости себе.
    Згадав одну притчу....

6. ovod

ovod Well-Known Member

і як? є прогрес?

7. Romko

До першого ж приступу малої.
    До того моменту,коли я тримаю її,а вона корчиться з болю...тулиться в намаганні сховатись від БОЛЮ.
    А я НІЧИМ не можу допомогти.
    І не зміг її врятувати.
    Всі сили,всі нерви - намарно....
    Того не пояснити....

8. Yur

Yur Well-Known Member

То навіщо пояснювати ...

9. ovod

ovod Well-Known Member

складно щось радити.. тому не буду...

10. Romko

Щоб "побожні" зрозуміли,що є БОЖА ВОЛЯ.
    І нікому невідомо,коли і на чім вона проявиться.
    Що від суми,тюрми,від болю і страждань не застрахований ніхто.
    Не подобається,не читайте.

11. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Страждання людей ніколи не були божою волею.

12. Yur

Yur Well-Known Member

То вам всього лиш в "побожних" розходиться ..

Справа ж не в тому подобається, чи не подобаєжться. Коли б від того була хоч якась користь для вас, можна було б читати безперестану.
    Але ж те, що постійно випшикуєте, вас же і дусить.

13. Romko

Все на світі є з Божої на те Волі.
    І дощ,і сніг,і землетруси і епідемії і війни,і революції,і просто зміна дня і ночі - все з Божої Волі.
    І з Його відома.
    В іншій гілці я колись роздумував на цю тему

А почуття вини...я не Бог...
    Я звичайна людина.
    Тому й...почуття вини....

---------- Додано в 17:13 ---------- Попередній допис був написаний в 17:12 ----------

Я випшикую?
    І що?

14. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

відбуватись з відома, і з волі це різні речі.
    Так само як допускам і спричиняти.

15. Romko

Справа в тому,що людей я бачу лише здалеку,коли ходжу за сигаретами.
    Вони в іншому світі.
    А реально спілкуюсь тут.
    У віртуалі.
    З людьми.

16. Yur

Yur Well-Known Member

Кидайте курити

Останнє редагування: 16 гру 2010
  17. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Чого не до кінця.
    Хтось зробив мені шось дуже погане.

Я зустрів його одного в лісі і в мене в руках дооовгий патик і я сильніший. Якшо я його простив то його руки/ноги не постраждають. При тому всьому я можу йому і руки не подати і спілкуватися не буду (якшо то мені чужа людина).

18. Levko

Levko Well-Known Member

100% Підтримую!!!

19. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

20. Levko

Levko Well-Known Member

а де твій аватар? :)