Прощення

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Багіра, 22 жов 2009.

1. Serena

Serena May Flower

не обязательно. Заработанные деньги - не зло...
    Но, если бы мне давали лимон - я бы взяла, говорю честно..

2. Маджентис

Маджентис Главный Бухгалтер

Я люблю деньги. Но те, которые я заработал. Я заметил, что любые иные мне счастья не приносили.

3. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

компенсация за ущерб -- єто компенсация, а не заработок.

4. Glenmorangie

Glenmorangie moonlight

вам часто дарят деньги? как вы решили, что они вам счастья не приносят?

5. Маджентис

Маджентис Главный Бухгалтер

Нашел например. Потом обязательно что-то плохое происходит.

6. Glenmorangie

Glenmorangie moonlight

[OFFTOP]иногда еще говорят, если тебе достались легко деньги их нужно точно так же потратить-легко...в дело или на приобретения чего-либо тратить не желательно.Но у вас то другой случай.Вы их не находите не воруете, а принимаете как помощь на лекарства, вы эти деньги могли бы себе не брать а отдать в поликлинике на приобретение бинтов, шприцов и т.д. правильно?[/OFFTOP]

7. wolfgang

wolfgang Well-Known Member

Это теперь такие бухгалтерские суеверия?

А, к примеру, перекинул со счёта на счёт ("леваком") - тогда обязательно или, всё же нет?

8. Filosof

Filosof Well-Known Member

Як забути зло?

Як простити людей, які вчинили тобі велике зло? Хочу забути, простити, а не можу. Може, хтось підкаже.

• Подобається Подобається x 1
  9. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

вони мають сісти в тюрму, тоді вам стане легше... не варіант?

• Подобається Подобається x 2
  10. Filosof

Filosof Well-Known Member

Ні, MARTINI. Це не варіант. Просто хочу простити. Але прощати - я не умію.

11. Чупага

Чупага Well-Known Member

Прости і Ісус простить , іншого мотиву немає.
    Ось Франц Йосип сербам не пробачив , всі за його цiсарскій гріх постраждалі

• Подобається Подобається x 1
  12. redfox

redfox Well-Known Member

простить - не значит забыть!
    так пел великий ПАПА РОАЧ)))
    в психологии есть такая методика - небходимо рассказывать об этом по-чаще и зло, обида, с каждым разом будут уходить!
    попробуйте.
    у меня недавно была очень похожая ситуация, правда, человек мне насоливший - мой отец(
    просто прошло 8 месяцев и мы не общаемся. и знаете, ненависти я не испытываю - просто равнодушие, как к чужому.
    и у вас через некоторое время пройдет. ведь если есть ненависть, обида, значит есть чувства, а их быть не должно!

• Подобається Подобається x 7
  13. Оленa

Оленa Well-Known Member

Прости нам провини наші як ми прощаєм винуватцям нащим...
    Щоб нам було прощено ми маємо прощати. Ви хочете бути прощеною?

• Подобається Подобається x 8
  14. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Філософію відкинути і до церкви!

• Подобається Подобається x 9
  15. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

найбільш дієвий метод прощення своїх кривдників - це помста...
    Зуб за зуб, око за око...

Хоча Ісусове вчення закликає нас любити своїх ВОРОГІВ, не відповідати злом на зло...
    Як це зробити?
    Наслідувати Христа в його любові до нас, котрий будучи досконалим і безгрішним віддав своє життя за людей грішних і недосконалих.
    В молитві "Отче Наш" і в притчі про прощення
    (Матвія 18:21-35)
    і протягом всего свого земного служіння Ісус навчав людей прощати.
    І тому вважаю за потрібне Вам перечитита Євангеліє, а якщо буде час то й Новий Заповіт.

16. Locke

Locke невиправний реаліст

У самого такі ж проблеми. Ніби і забув, і буває не згадую по кілька місяців, але як згадаю... До речі, та людина Ваш земляк, з одещини. Спочатку шукав шляхів помсти, але потім вирішив все віддати на Божу волю.
    Хоча... якби наші шляхи колись чисто випадково пересіклися - сумніваюся, що зміг би стриматися випустити його живим чи неушкодженим.

• Подобається Подобається x 4
  17. poetka

poetka Дуже важлива персона

А мої якраз пересікаються мало не щодня.........о_ОІ знаю,що ця людина нікуди з нашої сім"ї не дінеться...він є її членом,точніше рідним братом чоловіка........А робити вигляд,шо він мені симпатишний у всіх своїх"геніальнх" проявах не можу, і ігнорувати не можу,бо приходиться лице в лице.....робити гримасу чемної невістки не вмію,я пряма людина...Не знаю...Стараюсь втриматись,але як припече,то вже вискажу,все ,що думаю.....але воно так все обертається проти мене,мовляв я не вмію прощати, а я б простила,якби він не свинячив щоразу і старався рахуватись з сім"єю брата,себто зі мною і малим.....

• Подобається Подобається x 4
  18. redfox

redfox Well-Known Member

так вот в чем проблема! и чем же провинился этот субъект?

19. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

На все потрібен час...якщо людина зробила Вам дуже боляче, то не варто розраховувати на те, що Ваша душа одразу наповниться прощенням до тої людини...
    але треба вміти пробачати, пробачати навіть тоді - коли здається що таке не пробачають...зло і ненависть породжує такі ж почуття...і тоді душа - стає пуста...бо її з'їдає злість, образа, ненависть...

20. ovod

ovod Well-Known Member

А якого роду зло? Морального, фізичного, фінансового, побутового, сімейного?

а де твій аватар? :)