Пропоную роботу / шукаю роботу

Тема у розділі 'Робота', створена користувачем Ksyusha, 20 січ 2007.

1. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Відповідь: Робота для жителів Львова

Зазвичай ми з братом розподіляли обовязки прибирання на двох. Але коли я не мала часу (або бажання), то платила йому за те, щоб він поприбирав мою частину :shy:

2. bora

bora Well-Known Member

Ну то вже не батьківське, що служить прикладом)) Краще, аніж коли брата шантажують якоюсь провиною)))

3. Forpost

Forpost Стоїк

О зі СПАМУ вже темка розвинулась!!!

4. bora

bora Well-Known Member

Ага, то таки спам

5. no_coment

no_coment Well-Known Member

В мене інший погляд на ці речі.
    Своїм дітям (до 10-12 років) я ніколи "просто так на морозиво" не давав гроші готівкою. Вважав, що треба щось купити - купував сам. Якщо діти хотіли мати "кишенькові" гроші - вони повинні були їх заробити. Так, під час поїздки на авто, наприклад, вони вивчали дорожні знаки... и отримували за кожний правильно названий по 25 коп., за неправильно названий - штраф на ту ж саму суму. За поїздку могли заробити по 10-15 грн. и дорожні знаки вивчали.

З часом (після 10-12 років) кожний з них стати мати нагоду отримувати "кішенькові" за місяць у розмірі 100 грн. (в разі примірної поведінки). За різноманітні провини вони "штрафуються". "Безпроблемний" місяць неодмінно закінчується премією +50%.

Зміст цього методу виховання полягає в тім, щоб дати зрозуміти дітям те, що ніхто, нічого, просто так нікому не дає - все треба заробити!

Діти формуют з отриманих грошей власний капітал яким розпоряджаються на власний розсуд. Навіть подарунки на день народження, нам з дружиною, купують за свої "зекономлені", що мене дуже тішить і постійно вибиває сльозу.

• Подобається Подобається x 1
  6. Forpost

Forpost Стоїк

В совітські часи,а я вже такий древній ,що ще їх памятаю,було не прийнято давати дітям кишенькові ,заробити було не реально,тільки вкрасти.Що дехто і робив,і успішно вливався в колони зеків.А про що це я ? В мене в дитинстві не було кишенькових,так як і в моїх товаришів. І коли мої діти доросли до самостійних витрат,в мене виявився комплекс.Довго думав ,що з тим робити,і придумав такий вихід.Видати їм по кредитній банківській карточці з певною сумою.І закрити очі.Чи правильно я поступив?

7. nirvanka

nirvanka просто фотограф

А вам не шкода буде вашої праці? Адже діти можуть витрачати гроші і на дурниці.. Це даровані гроші, які не шануються так, як зароблені власноруч...

8. nirvanka

nirvanka просто фотограф

/* Може треба тему переіменувати? */

9. Forpost

Forpost Стоїк

Е ,туть Ви помиляєтесь,категорія грошей різко міняється були чужі,а стали МОЇ,а дата наступного траншу невідома

10. no_coment

А, що діти не мають статусу жителів Львова?

11. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Мають. Просто все це трошки не в тему... Вам так не здається?

12. bora

bora Well-Known Member

Заробити у батьків? А чи не мали вони тішитися вже батьківській похвалі?? Батьки для них не авторитет якщо одного дня не матимуть великої суми на оплату їх "досягнень"?? Я робила все, щоб батьки могли мною пишатися. Жодного матеріального заохочення. Кишенькові - по потребі, подарунки на дні народження. А інакше яка ціль у дітей випрацьовується - гроші і все?
    І коли ваші діти дізнались би, що в інших сім"ях дітям "платять" більше, то вони мусіли б думати, що там батьки кращі? Гроші - то заскладна для дітей категорія, вони сприймають багато чого рефлекторно і висновки можуть зробити невтішні.
    Маю знайому яка прибігала перепитати вартість подарунка зробленого їй коханою людиною. Вважаєте любов вимірюється сумою подарунка? А вона в результаті виховання на "оплаті" в свої 20 в тому впевнена - як любить, то останнє віддасть їй на подарунок.
    Щиро бажаю, щоб ваші діти зробили інші висновки.

• Подобається Подобається x 1
  13. no_coment

По-перше. Я - не прибічник "комуністичних суботників". Тому щиру допомогу від інших приймаю виключно "по власному бажанню" останніх. Все решта - купую за гроші (Діти - не є виключенням з правил). Прибирання власних кімнат, догляд за тваринами та деякі інші "хатні" обов'язки закріплені за ними автоматично з раннього дитинства.

По-друге. Вартість подарунків (так само як і їх наявність) справа виключно тих хто їх дарує (можливо збирати гроші цілий рік, а можливо не витратити на подарунок і копійки). Мені приємно отримувати подарункі (не залежно від їх вартості) тому, що ціню те, що їх мені дарують з власних секономлених грошей, а не беруть в тата увечері гроші, щоб зранку йому подарувати подарунок.

По-третє. В більшості сімей друзів моїх дітей гроші зазвичай дають задармо (часто у необмеженій кількості), тому мої "крихти" виглядають смішно на тому фоні.

І на останок.
    Мені тяжко знайти критерії оцінки рівня "досягнень" моїх дітей "за гроші". Але вони (у свої 14 та 16 відповідно) досягли певних вершин в науці, мистецтві та спорті. Син (14 років) входить до складу юніорської збірної України, донька (16 років) вчиться у поважному мистецькому закладі. Обидва володіють декількома іноземними мовами. Постійно ПО ВЛАСНОМУ БАЖАННЮ вдосконалюються на різноманітних курсах (часами їх "професійна" дяльність віднімає в них по 12-14 годин на добу). Є лідерами в своїх середовищах.
    Для мене головним є те, щоб мої діти цінували все, що мають. Поважали батьків і не вважали, що батьки їм "щось винні" та xbvjcm зобов'язані. Були навчені, що все треба заробляти власною працею, і за все треба нести персональну відповідальність.
    А бідність - це не порок!

14. bora

bora Well-Known Member

2 no_coment
    Про успішність дітей мови взагалі не було, вона з тою темою не перетинається.. Йдеться про те, щоб не робити МІРИЛОМ чогось у житті - гроші.
    Респект за успіхи дітей

15. no_coment

Перепрошую.... Матеріальні заохочення власних дітей я застосовував завжди! І на скільки я розумію, МІРИЛОМ успіху для них стали власні досягнення, а не кількість грошей у сусіда!

16. Topper

Topper Member

Шоп я так жив :) давно баті не тре було машину мити :)

17. dArt

dArt Well-Known Member

Є добра вакансія для програміста.

В общем так. Есть несколько вакансий для програмистов на фирме "Софтсерв". Кто работает в этой сфере, в курсе, фирма серьозная зарплаты очень неплохие.
    Предварительные требования:

Знание одного или нескольких языков програмирования.
    Знание английского (хотя бы азов)
    Готовность УЧИТЬСЯ.
    Возраст 21- 35 лет.
    Остальные вопросы - в личку. Если подойдете - сконтактирую с моим другом, ведущим рекрутинг на Серве.

18. syavych

syavych копач

Відповідь: Є добра вакансія для програміста.

Як на мене, фірма вкрай несерйозна, не кажучи про зарплати. Сам пішов звідти...

19. dArt

dArt Well-Known Member

Да, наверное несерьозная, работает более 800 человек, считается крупнейшей в Восточной Европе. Правда там приходится работать, нахалявку ничего не получится. Естественно при таком колличестве работников есть свои недовольные, каждому ведь не угодишь.
    Мой товарищ работает там очень давно, зарабатывает, насколько я вижу неплохо, правда на работе пропадает целыми днями и иногда на выходные.

20. syavych

syavych копач

з них 500 студенти, яких використовують як дешеву (читай безкоштовну) робочу силу.
    О, працюють з ранку до ночі + вихідні. А як же сім'я, діти. Для мене краще заробляти менше зате більше часу проводити з сім'єю.

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)