програмування - з чого почати і чи варто?

Тема у розділі 'www', створена користувачем programer, 18 січ 2011.

1. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

• Подобається Подобається x 5
  2. Для людини яка не знає толком математики і тд думаю найкраще буде йти в веб - програмування.
    Почати з HTML + CSS
    Далі
    PHP + MySQL
    Js + AJAX + JQuery
    Потім якусь цмску або ферймворк добре вивчти і маєш велику зарплату

На рахунок практики правда, без практики ніхто нікому не треба =)
    Сам з тим з тим стикався, якби не фріланс сайти, взагалі б не став програмістом)

• Подобається Подобається x 2
  3. tropico

tropico Well-Known Member

у львові в такому випадку найкраще вивичити основи ООП, почитати якусь цікаву книжку по "логічним задачам" і піти на безплатні курси в якусь компанію (софтсерв, глобаллоджік, елекс), але це з умовою що рівень анлійської вище elementary

4. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

а якщо англійска майже розмовна, і розмір бюсту "О-оп!" - то кар’єрний ріст гарантовано!
    до речі, з програмування у цьому випадку достатньо знати назви пати-другої модних "технологій"

5. sani

sani Well-Known Member

мда... ніколи не думав що програмування треба починати зі збільшення бюсту :)

6. Тетяна Бурдега

Тетяна Бурдега миється в бані

Ви все правильно написали, але вивчити CMS я би поставив на перше місце. Адже більшість, мабуть, в т.ч. і я, починають з того, що ставлять цмску на хостинг і тоді вже її шліфують, вивчаючи то все і копаючи все глибше і глибше.

---------- Додано в 19:47 ---------- Попередній допис був написаний в 19:45 ----------

Перебігшись по форуму підтримки vBulletin, можна побачити де адміністратор цього форуму шукає відповіді на прості запитання, тобто теж поставив двіжок і почав в освоювати.

7. yasam

yasam Well-Known Member

8. Тетяна Бурдега

Ні, не комфортно. Комфортні імена, нажаль, забанені ПОМИЛКОВО

9. yasam

yasam Well-Known Member

Тоді я за вас підписуюся:
    прошу адміністрацію розблокувати ім*я цього пана, ато мучиться людина, а на Великдень треба всіх прощати )))

10. Тетяна Бурдега

Зара ще й вас забанять за підписання за мене. В мене тут довга історія, яку приховують від громадськості. Зара певно ще й цей акк забанять)) До зустрічі під новим аккаунтом, наступного разу чоловічий нік виберу, щоб вам було комфортніше ))) Зі святом.

11. yasam

yasam Well-Known Member

Вза*ємно пане

12. Фрілансом починав займатися http://www.weblancer.net/users/Metallica/, як бачите вже 2 роки тут живу, крім того останні 9 місяців працюю на Svitla systems, але деколи халявку беру на фрілансі, сайт класний тим шо є проекти від 10 баксів і до 10 000 +

---------- Додано в 08:25 ---------- Попередній допис був написаний в 08:23 ----------

Моєливо, але без основ пхп і решти, не зможете зробити якісь свої зміни яких не дозволять стандартні модулі чи плагіни + часто починаючі програмісти і в тому числі колись я =) при редагуванні CMS лізуть в CORE файли і після апдейта все перестає працювати ) тому уявлення про програмування і головне як працювати з цмскою треба знати в будь - якому випадку

13. Bohdan Prytuliak

Bohdan Prytuliak New Member

Програмування можна вивчити самостійно за умов:

• математичний склад мислення, з тим треба народитися (якщо Ви філософ, чи не дружите з логікою, то я б взагалі казав навіть не братися).
    • знання англійської (елементарної + інформатика). Якщо тут шкутильгаєте, то за місяць-другий це можна виправити.
    • поставити перед собою задачу, просту але реальну, практичну з тих же фріланс-сайтів, дізнатися яким інструментом (програмою) її найкраще зробити.
    • Погортати в магазині десяток книг і знайти одну-дві найбільш доступних для Вас, морально підготуватися до довгої, виснажливої праці і "лупати сю скалу".
    Зараз воно вже якось легше, ніж 20-30 років тому. В допомогу Вам теиатичні форуми, де можна знайти відповіді практично на всі питання, якщо зайдете в тупік.

14. Marco Ivanovich

Marco Ivanovich New Member

раджу вивчати ассамблер, в принципі не важко і багато вакансій

15. вивчив BrainFuck...не знаю,як жити далі

16. ogovlada

ogovlada New Member

Вчитись і ще раз вчитись!

Приєднуюсь. Всього цього обіцяють навчити і недорого тут http://kursy.lviv.ua.

17. antonike

antonike New Member

програмування-де знайти роботу

Доброго дня усім!
    Зіткнувся зі схожою ситуацією, цікава подальша доля автора теми, чи вдалося йому влаштуватися на роботу.
    Я почав вивчати програмування, вивчив HTML, CSS, займаюсь вивченням Java Script, пройшов курси на софт серве за напрямком Ruby, закінчивши курси побачив відсутність пропозицій по цій мові, хотілося б поради фахівців - чи є цей напрямок перспективним, чи краще перейти на іншу мову. Порядьте також де шукати роботу. Буду вдячний за відповідь.

18. yasam

yasam Well-Known Member

як би ви були перспективним програмістом, вам би одразу на софтсерві і запропонували роботу, а так ....

19. antonike

antonike New Member

Якби я був програмістом то б і не відкривав цієї теми, я тільки починаю вивчати програмування, тільки закінчив інститут, пішов на курси, а вот далі питання: що робити? тому і запитюю як далі продовжувати, яку ще мову взяти для вивчення?
    взагалі цікавить практика, де її здобути?

20. yasam

yasam Well-Known Member

Повторяю ще раз - вам на Софт Серві запропонували б роботу, як би побачили можливості вашого росту

а де твій аватар? :)