Як я вчуся програмуванню на комп'ютері це буде назвічна гілка, тому що я починаю вивчати програмування у реал таймі, тобто зараз, і буду дописувати, як і що роблю ЗАРАЗ. Звичайно гуру програмери пишуть таке: Я взяв книжку (таку і таку) вивчив самостійно за рік чи за півроку і все. Маю великі гроші зараз.А багато речей,дрібних, але дуже важливих, забуваються.. Отож я вирішив вивчити програмування самостійно і буду розповідати, як і що я роблю. Звичайно ж, дуже потрібна буде допомога професійних програмістів, але при одній умові: Будь Ласка, перед тим, як дати пораду пам*ятайте, перед Вами старий дід Микола (до речі , приємно познайомитися) і мені вже 57 років. Тож деякі речі я не зможу схопити на льоту, але я обіцяю, що програмування вивчу і на день Св. Миколая подарую ЛФ якусь гарну та корисну програмку. П.Ц. Я надіюсь, що моя гілка допоможе учням, домохозяйкам та ін. хто хоче змінити робору, познайомитись із цім загадковим звіром (прграмуванням). Попереджаю, я ніц нічого не знаю про програмування, абсолютний нуль, і перш, шо я зробив - подився рейтінг програмних мов. Я зашов на цей вебсайт та подивився, які мови популярні і був дуже здивований, що їх стільки багато. http://langpop.com/ Користуюся я тільки англомовними (як то на українській буде - не знаю)істочниками. Моя англійська - не перфект, але 70%-80% я розумію. Я не маю змоги користуватися російськомовними джерелами!! О!! згадав)бо мій компїтер не хоче працювати з торентами рійськими. ---------- Додано в 05:08 ---------- Попередній допис був написаний в 04:56 ---------- Ітак! Перший крок - я пішов до бібліотеки, та набрав кілька книжок про програмні мови, не маючи ніякого розуміння шо воно таке і т.д. Ну і звичайно ж, набрав теке, що і на голови не налазит; для початківця.(до речі, я почав займатись цим з 10 січня) так що термін навчання буде відомий. Бачу, щось не те... Поліз у інтернет, надивав багато відео курсів, почав троши вивчати, алр чую, це не для мене зараз.. Поліз в усілякі онлайн курси.. все не.. Навіть лекцію з Гарварду трохи послухав.. не те. Пішов ще раз до бібліотеки, набрав других книжок, оце буду знайомитися. ( правда оте відоме (хелло ворлд) я пишу вже ів лінію, і у стопчик, і разом як одне слово, і окремо). Але то все не то. Вичитав, що до програмування, треба знати базови речі. Вони невеличкі, але важливі, от я і набрав книжок про це. Ще мене цікавить, чи існує російськомовне програмування, якщо писати програму для російського сайта? Тоді знання англійської не потрібно.. ---------- Додано в 05:10 ---------- Попередній допис був написаний в 05:08 ---------- Дуже, дуже допоможуть мені поради професіоналів, з чого починати, але мене цікавить тільки програмування. Буду дуже вдячний.
....що ви хочете мати на виході???...забавки, сайти і що ви називаєте "корисними програмами"??...сформулюйте чіткіше.
Дорогі мої МОДЕРАТОРИ! поясняю: Помилки в мене є і будуть, бо 1. Я користуюся Українським транслітератором, 2.Українську я знаю може і не вдосконало, але я пробую писати українською, можливо роблю помилкі, мабудь тому, що вивчав її та розмовляв десь років 30-35 тому. Прим. А ви не можете вставити у віконце, де пишуться дописи, таку програмку, яка перевіряє та шукає помилки? Що важко? ци не потрібно? ---------- Додано в 06:06 ---------- Попередній допис був написаний в 06:00 ---------- а про російськомовні торенти.... короче, компютер каже що вони пірацькі, тобто нелегальні, і працювати з ними він не буде. я вірю своєму компютер, тому так і пишу. ---------- Додано в 06:11 ---------- Попередній допис був написаний в 06:06 ---------- І ще одне. Ви мабудь не зрозуміли, що я хотів. Я хотів зробити гілку, окрему, де навчання йде прямо зараз, сьогодні, де можна почитати поради, запитати та ін. А ви її перенесли у загальну гіку, де вона легко забудеться.. На майбутьне, можливо є сенс зробити окремий розділ:НАВЧАННЯ:, де буде про компютерні напрямки та інше, якщо шо когось зацікавить.
У вас не просто помилки. Часом виходить таке, що неможливо зрозуміти суть написаного. Це вже знущання над тими, хто буде читати. Після транслітератора завжди можна перечитати і перевірити. ---------- Додано в 15:12 ---------- Попередній допис був написаний в 15:11 ---------- ви можете встановити у своєму браузері перевірку української орфографії ---------- Додано в 15:13 ---------- Попередній допис був написаний в 15:12 ---------- у нас є тема "для комп"ютерних чайників", чи щось таке
Ви не зрозуміли мою ідею, але то таке.. ---------- Додано в 06:25 ---------- Попередній допис був написаний в 06:21 ---------- З якого С? C? C++? C#? Vision C++?
Левандівка, вибачайте, але я Вас ставлю в ІГНOР, бо конструктиву з вас - 0 хоч Ви і модератор. ---------- Додано в 07:31 ---------- Попередній допис був написаний в 07:17 ---------- Ітак, на корявій українській мові докладаю, що знайшов інтересного: 1. правила, по якіх треба вибирати першу програмну мову.. -Не дуже важка для навчання - Бути впевненим, що така мова має попит на ринку праці - Бути впевненим, що достатньо матеріалу для вивчення цієї мови - до душі.Вчіть мову, яка Вам лягла більше Далі. Один програмер казав, що вивчав, і що б він вивчав зараз, враховуючи ті помилки, що зробив. Це його список мов, у якій послідовності вів вивчав би зараз: NTML VB C# C++ Java А це - рекомендації педагога, які мови він вважає треба починати вивчати по порядку. Objevtive C PHP Python C# ---------- Додано в 09:27 ---------- Попередній допис був написаний в 07:31 ---------- А не міг би хтось дати лінки на програмерські форуми якісь? ---------- Додано в 11:14 ---------- Попередній допис був написаний в 09:27 ---------- Ну от і визначився я що та у якій послідовності вчити. 1. HTML 2. CSS 3. VISUAL BASIC 4. ActionScript!
А про Javascript всі забули http://www.codecademy.com/courses - досить відомий стартап з покищо бесплатними онлайн-курсами по основам програмування і Javascript, який недавно отримав $2.5m інвестицій
і правильно зробили, імхо JS - страшно глючна, браузерно-платформенно-залежна забавка (не один рік переписував свої скрипти з появою кожної нової ОС/браузера, 2 роки тому плюнув на JS і сплю спокійно без жовтого трикутничка в статус-барі ІЕ ). знати хоч якісь базові елементи звичайно варто (принаймні щоб причепити якусь подію до ДОМ-елемента), але не більше того...
Ну вот, первый маленький шажок в HTML сделан. Умею сейчас заглавие и текст перевести в код и обратно, (без подглядывания вкнижку)
Меня, как начинаюшцего, интересует весь процесс . Мне не понятно, как проиxодит следующая связка: Заказчик порыскал по интернету, нашол вебдизайнера и звонит ему: Мне нужен вебсайт на тему моей деятельносты - я продаю унитазы. Вопрос цены опускаем, это не интересно.Далеле. Меня интересуют дальнейшие шаги вебдизайнера.. Как он строит вебсайт? Берет где то заготовку на каком нибудь хостинге и ваяет вебсайт согласно заказа? То есть, вставляет текст, картинки и т.д. по тематике, и как он это делает? пишет коды или просто вносит URL того что нужно? Я абсолютный ноль в этом, расскажите пожалуста.
Ну, добре... Писати не вмієте. Але ж читати грамотно написані тексти..? ---------- Додано в 07:16 ---------- Попередній допис був написаний в 07:13 ---------- Хлоркою гада, щоб не гадив?
то треба браузери матюкати а не мову, але з цим нічого не зробиш, бо неможливо знати яке ПЗ стоїть у користувача, хоча для цього і прибумали jquery