Проффесор - це нова мовна норма?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем OldMan, 4 гру 2006.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви штовхаєте на те,б твір Стендаля "Червоне і Чорне" діти читали з екрану?
    А очі не повилазять?

Лиш би сказати.... і я можу.

2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Чом би й ні?
    Он у грузинів, всіх дітей з першого класу за нетбуки садять... І у багатьох наших це викликає щенячу радість... Самі хочуть.

Не злосьтесь... Я все прекрасно розумію. Але Ваш опонент, Афтерстеп, правий купу раз. Ринкова економіка, при якій ми ніби-то існуємо, чомусь не дала поштовху для популяризації українського книговидавництва. Я вже колись казав, що в моїй бібліотеці є твори світової класики українською. І видавались вони при СССР. То певно не настільки москалі винні? Тільки не починайте: - Якби не москалі, у нас всі книжки були б українською.... Хто зна, хто зна...

• Подобається Подобається x 4
  3. Defender

Defender Well-Known Member

Зато у меня есть "Сучасный шведськый детектыв" и трехтомник А. Кристи "Дэсять инидийчат", изданные во Львове в 86 году тиражом в 100 000 экз. На русском, такие книги найти можно было только в библиотеке.

• Подобається Подобається x 1
  4. VasMT

Десять КОГО??? о_О

• Подобається Подобається x 2
  5. Кохана

Кохана LuBimaya

Дивно... Я ще в школі читала Стендаля українською мовою... Хоча жила і не у Львові...
    Знаю, що точно є в хрестоматії з української літератури 10-11кл, правда в скороченні. Я читала повну версію, видавництво "Шкільна бібліотека" СРСР здається 80-ті роки.. брала в сільській бібліотеці...

• Подобається Подобається x 2
  6. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Не міг втриматися, щоб не поставити +. За недоброї памяті СССР я купив, практично, всю англійську класику на українській мові, переклад був на голову вище ніж російський. А особливо Швейк... Забув хто перкладав, але російський переклад навіть рівняти до українського не можна було.
    Весь Гемінґвей був на українській як і переважна більшість американських класиків і сучасників. Не міг, правда, знайти більшості французів (Бальзак, Мопасан, Гюґо, Стендаль). І, головне, український перекладів було більш ніж російських, може завдяки снобам які любили час від часу стирати куряву тільки з російських перекладів.

7. VasMT

Степан Масляк

8. Кохана

Кохана LuBimaya

А я так хочу того Швейка почитати, і тільки з українським перекладом, а книжки ні в кого немає...:cry: До бібліотеки руки не доходять.. (чи ноги?:scratch_one-s_head:) та й часу зараз шукати не маю... еех...

9. VasMT

Не треба бути такою категоричною :mocking:

10. Кохана

Кохана LuBimaya

перепрошую! мала на увазі своїх знайомих.... а у Вас є?:girl_in_dreams:

11. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

http://bookland.net.ua/book/61665 Prigodi bravogo voyaki SHveyka T 1.html
    24 грв. всего! ТАКую книгу надо иметь дома. Перевод Степана Масляка (прада - что-то написано о новой редакции - как бы не испортитли! :) )

12. VasMT

У-гу. Двотомник. Українською. Виданий в 1983му.

13. Кохана

Кохана LuBimaya

Добре Вам!

14. VasMT

• Подобається Подобається x 3
  15. Defender

Defender Well-Known Member

Очепятка, извините... "индыйчат"

16. VasMT

:)))
    А то хто такі? Тоті І Н Д И Й Ч А Т А?
    Гугля, сцуко, мовчить, як води в рот набрало :)))
    Може фотканете сторінку, а ми зобачим ;)

17. Nevermind

Nevermind Просто персона

Може, "Десять негренятків" :)

а де твій аватар? :)