Проффесор - це нова мовна норма?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем OldMan, 4 гру 2006.

1. Відповідь: Проффесор - це нова мовна норма?

А Ваша религия, Мих, на Украине автохтонна не иначе? :D

• Подобається Подобається x 1
  2. Mariya

Mariya Well-Known Member

Відповідь: Проффесор - це нова мовна норма?

Не можу точно стверджувати, але, по-моєму, прийняті були поправки до правопису (це вже після того, як я школу закінчила), де подвоєння скасовують, але я вже того не вчила, тому уточнити не можу.

3. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Маріє, я тим більше не слідкую за поправками до правопису.
    Пам"ятаю, як мені було смішно, коли в 1992 році для начальницького складу TV було організовано курси української мови і туди пішли в основному суржикомовні уродженці сіл (!).
    Плюс одна дівчина латиського походження і один пан - росіянин, син військового, який в школі не вчив укр. мову.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я трохи не правильно висловився. Але на мою думку, якщо є православіє, то центр у Москві - такі інтерпретації і не важливо ДЕ саме утворилося християнство у світі і де воно було започатковано на східній Європі і звідки воно поширювалося, якщо воно не російське, то воно не православне.

5. Mattilainen

Mattilainen Well-Known Member

Український правопис
    АН України
    1996 р.

6. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Побачив випадково цю темку!
    Так що же, через те, що Янек усе ж став Президентом, чи варто зробити правопис слова "проффесор" новою нормою? :)))

7. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Треба спитатись Мінісра Табачника. :)))

• Подобається Подобається x 3
  8. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 4
  9. Lady Vesna

Lady Vesna Батярка

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Сказав Табачник по ящику, що рускій язик вижигался кальоним жєлєзом, а тому ситуацію тре виправляти.

11. Lady Vesna

Lady Vesna Батярка

Слів нема...Тобто "вижигать" українську?о_О-в школах,в садочках,у ВУЗах?Хороший же у нас міністр освіти...

• Подобається Подобається x 2
  12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Знаєте... гроблять помалу українську мову.

От наприклад, запитати того ж Табачника, чому до сих пір нема книжки "Рідна мова" для 10 класів?
    Звідки дитині вивчити, коли нема з чого?

Зарубіжну літературу помаленьку вирішили перобити на російську. Але якось воно не звучить - "зарубіжна", то ж придумали нову назву - "світова література". То ж тепер російська стане "світовою", а не якимось хохлянським нарєчієм мєстного значєнія.
    Мало того, у програму світової літератури включили твори, які не мають українського перекладу - лиш російський. Так що хош-не-хош вчи язик, інакше нема тобі навчання.

13. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

хто гробить?
    хто заважає українцям купувати українські книжки?
    чому українські видавництва або банкротують - або починають видавати російське, бо то купують?
    ==
    знов вам якісь міфічні вороги винні?

• Подобається Подобається x 3
  14. Мих

Мих Дуже важлива персона

ви ж і гробите, бо не володієте питанням, а намагаєтесь шось сказати.

Хороший пустодзвін....

Табачник і його підтакувачі, у яких хата з краю - нічого не знаю.

Роскажіть, де купити книжку "Рідна мова" (нова програма) за 10 клас, а на дворі вже третій місяць навчання, доречі, пішов.

Розкажіть, де купити книжки з Світової літератури, які включені у програму, а українського перекладу немають - лиш російський?

• Подобається Подобається x 2
  15. afterstep

от кляті москалі!
    не хочуть, іроди, самі на українську перекласти!

• Подобається Подобається x 5
  16. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

http://www.zlatka.com.ua/page/13191/

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дякую, але то не то.

має бути "Рідна мова" автори: Тихоша, Плющ.

А де знайти книжку :
    "Червоне і чорне" автор Стендаль. У Львові якщо є, то лиш російською.

---------- Додано в 19:15 ---------- Попередній допис був написаний в 19:13 ----------

Якщо нема українського перекладу, то питання: чому її вводять у шкільну програму?

18. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Унікальне зібрання учбових матеріалів з української та зарубіжної літератури на CD

Миху! Досить шмигати носом і втиратись рукавом.
    В МЕРЕЖІ є ВСЕ!
    Хто хоче - шукає шляхи!
    Хто не хоче - шукає причини...

19. afterstep

тому що незнання іноземних мов абсолютно не є виправданням невігластву.
    а те, що гарні українські переклади зустрічаються вкрай рідко - тут не комуняки чи москалі винні.
    перекладачі - вони дуже дивні люди - не просто хочуть їсти, а ще й добре, і від іномарки теж не відмовляться. Росіяни платять - перекладачам вигідно працювати.
    українці зі своїм хуторянським світоглядом і скнарістю не платять - от і трапляються українські переклади вкрай рідко, і відчутно, що робилися не для заробітку, а "для душі".
    ==
    такими темпами - якраз у 3900 році перекладуть російську літературу 19-го століття.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

авжеш, афтерстепчику, як розумно сказано! У програмі за 6 років Світової літератури є англійські, німецькі, французькі, данські, іспанські, італійські автори. Побачимо що ви заспіваєте, коли ваша дитина почне то вивчати на мовах оригіналу. Надіюсь, ви ж не купите переклад на російській, піджавши хвіст під себе, нє?

---------- Додано в 21:38 ---------- Попередній допис був написаний в 21:37 ----------

А чому ні? Невже комуняки і москалі сприяли розвитку укр. літератури, мови?

---------- Додано в 21:40 ---------- Попередній допис був написаний в 21:38 ----------

а я про що?

Хіба казочка, що у нас "всьо хорошо", не хуторянська?

а де твій аватар? :)