Відповідь: Проффесор - це нова мовна норма? Не можу точно стверджувати, але, по-моєму, прийняті були поправки до правопису (це вже після того, як я школу закінчила), де подвоєння скасовують, але я вже того не вчила, тому уточнити не можу.
Відповідь: Проффесор - це нова мовна норма? Маріє, я тим більше не слідкую за поправками до правопису. Пам"ятаю, як мені було смішно, коли в 1992 році для начальницького складу TV було організовано курси української мови і туди пішли в основному суржикомовні уродженці сіл (!). Плюс одна дівчина латиського походження і один пан - росіянин, син військового, який в школі не вчив укр. мову.
Відповідь: Проффесор - це нова мовна норма? Я трохи не правильно висловився. Але на мою думку, якщо є православіє, то центр у Москві - такі інтерпретації і не важливо ДЕ саме утворилося християнство у світі і де воно було започатковано на східній Європі і звідки воно поширювалося, якщо воно не російське, то воно не православне.
Побачив випадково цю темку! Так що же, через те, що Янек усе ж став Президентом, чи варто зробити правопис слова "проффесор" новою нормою?
Слів нема...Тобто "вижигать" українську?-в школах,в садочках,у ВУЗах?Хороший же у нас міністр освіти...
Знаєте... гроблять помалу українську мову. От наприклад, запитати того ж Табачника, чому до сих пір нема книжки "Рідна мова" для 10 класів? Звідки дитині вивчити, коли нема з чого? Зарубіжну літературу помаленьку вирішили перобити на російську. Але якось воно не звучить - "зарубіжна", то ж придумали нову назву - "світова література". То ж тепер російська стане "світовою", а не якимось хохлянським нарєчієм мєстного значєнія. Мало того, у програму світової літератури включили твори, які не мають українського перекладу - лиш російський. Так що хош-не-хош вчи язик, інакше нема тобі навчання.
хто гробить? хто заважає українцям купувати українські книжки? чому українські видавництва або банкротують - або починають видавати російське, бо то купують? == знов вам якісь міфічні вороги винні?
ви ж і гробите, бо не володієте питанням, а намагаєтесь шось сказати. Хороший пустодзвін.... Табачник і його підтакувачі, у яких хата з краю - нічого не знаю. Роскажіть, де купити книжку "Рідна мова" (нова програма) за 10 клас, а на дворі вже третій місяць навчання, доречі, пішов. Розкажіть, де купити книжки з Світової літератури, які включені у програму, а українського перекладу немають - лиш російський?
Дякую, але то не то. має бути "Рідна мова" автори: Тихоша, Плющ. А де знайти книжку : "Червоне і чорне" автор Стендаль. У Львові якщо є, то лиш російською. ---------- Додано в 19:15 ---------- Попередній допис був написаний в 19:13 ---------- Якщо нема українського перекладу, то питання: чому її вводять у шкільну програму?
Унікальне зібрання учбових матеріалів з української та зарубіжної літератури на CD Миху! Досить шмигати носом і втиратись рукавом. В МЕРЕЖІ є ВСЕ! Хто хоче - шукає шляхи! Хто не хоче - шукає причини...
тому що незнання іноземних мов абсолютно не є виправданням невігластву. а те, що гарні українські переклади зустрічаються вкрай рідко - тут не комуняки чи москалі винні. перекладачі - вони дуже дивні люди - не просто хочуть їсти, а ще й добре, і від іномарки теж не відмовляться. Росіяни платять - перекладачам вигідно працювати. українці зі своїм хуторянським світоглядом і скнарістю не платять - от і трапляються українські переклади вкрай рідко, і відчутно, що робилися не для заробітку, а "для душі". == такими темпами - якраз у 3900 році перекладуть російську літературу 19-го століття.
авжеш, афтерстепчику, як розумно сказано! У програмі за 6 років Світової літератури є англійські, німецькі, французькі, данські, іспанські, італійські автори. Побачимо що ви заспіваєте, коли ваша дитина почне то вивчати на мовах оригіналу. Надіюсь, ви ж не купите переклад на російській, піджавши хвіст під себе, нє? ---------- Додано в 21:38 ---------- Попередній допис був написаний в 21:37 ---------- А чому ні? Невже комуняки і москалі сприяли розвитку укр. літератури, мови? ---------- Додано в 21:40 ---------- Попередній допис був написаний в 21:38 ---------- а я про що? Хіба казочка, що у нас "всьо хорошо", не хуторянська?