Професійне фото

Тема у розділі 'Фото', створена користувачем Peris, 17 сер 2007.

1. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Відповідь: Професійне фото

Вірю.
    Але коли нарешті "втрафив" - довго сміявся (ларчік просто откривался).
    Декілька відеокарт теж замінив.
    Трудно...

2. Peris

Peris New Member

Робила професійні фото у Андрія Янушевського.
    Ось, можна оцінити його роботи, виставлю деякі з них (мої ті що в сукні з соняшниками))))

Ресурси фотографа: http://yanushevski.livejournal.com/

• Подобається Подобається x 27
  3. Inkiss

Inkiss Member

Гарні фото :) Фотограф - молодець :)

• Подобається Подобається x 5
  4. Іриска

Іриска Well-Known Member

а ось так..........?

• Подобається Подобається x 15
  5. dimalozz

dimalozz Member

Ага, файно Андрій робить.
    Незабаром вже побачимо і весільні фото в його виконанні.
    Ото трохи звіт моє, що в роботі:
    Багато тут хламити не буду, більше згодом на пікасі буде.

О! Доречі вже десь незабаром Viltis повинна показати свої фото.
    Вся гілка вже півроку чекає...

• Подобається Подобається x 18
  6. viltis

viltis Well-Known Member

Вілтіс всьо памятає, але фоти були зроблені лише в суботу:haha: тому я думаю, що покажу їх за пару тижднів.

Всьо, що зараз можу сказати про свої фоти ( бачила такі манюнінькі пробнички, необроблені, які ми з мамою розглядали під лупою) -- вони трохи нестандартні. В плані місця....і сюжетів. Чесно признаюсь, в нас нема фото в італійському дворику, нема в Оперному ( за що я дуже злюся, бо спочатку ми домовились з адміністрацією...а потім нас туди не впустили:sad: ), ні в будинку вчених....Може, хотілося б...але...якби я фоткалась всюди, де хотіла, то гості чекали б нас до 12 ночі:)

Є фото на коні , на іподромі, є на вернісажі, є в трамваї ( маршрут №1....дуже дякуємо за співпрацю:haha:, є в моїй суперовій машині ( хто бачив скажену молоду, яка їздила центром в відкритому ретро- автомобілі з довжелезною фотою--- це була я :), є на дитячому майданчику,є біля кульмана ( таких фоток точно ні в кого не буде...бо я думаю, не всіх є брат-варьят, в якого півкімнати той кульнат займає....

Во...так що Вілтіс фото буде виставляти ....а Ви будете нещадно критикувати:haha:)вСІМ ЦЬОМ:)

Діма, хотіла вам поставити плюс, а в результаті стерла всю свою відповідь.

Ще скажу, що з нетерпінням чекатиму параду наречених, бо платтячко ся лишило, смокінг теж.....і фоток ще можна наробити ого-го.....але з нашими апетитами до фоток ми так весь сімейний бюджет стратимо:)

• Подобається Подобається x 14
  7. dimalozz

dimalozz Member

То якраз треба бути обережним з тим "хочу там, хочу там..."
    Бо бачив вже таке: сфотографувалися біля кожного пам’ятного стовпа, з кожною рідною людиною.... а один з одним жодної гарної знимки не мають тільки різні "приколи" і гора карток типу "тут був я". Схиляюсь до думки, що краще багато різніх кадрів в одному місці, ніж однакові пози у багатьох місцях. Так і альбом не буде нагадувати калейдоскоп-путівник, і більше уваги емоціям наречених і стосунків МІЖ НИМИ.
    А що таке фон? Його чим менше в кадрі, тим більше ВАС.
    Тож не журись за місцями — не в них щастя. ;)

Не настільки важливо ДЕ знято, важливіше ЩО і як :

• Подобається Подобається x 17
  8. dimalozz

dimalozz Member

Цікава така практика... з пробнічками... як у плівково-студійні часи.
    Я думав таке роблять тільки студії, які потім вам ваші ж фото поштучно продають. В тебе так само?

9. viltis

viltis Well-Known Member

Ну,те, що фоти плівкові, то так і є, а потім вони цифруються. Не бачу в тому нічого поганого. А пробнички зробили , бо ми вже не могли дочекатись , коли той процес оцифрування, редагування закінчиться.

Ну, і ми їх дивились для того, щоб розрахувати собі на скільки аркушів купувати альбом. Спочатку думали на 100, а тепер зрозуміли, що на більше:)))

А що означає поштучно продавати наші ж фото?тобто за кожну фотку ще доплачувати????

• Подобається Подобається x 1
  10. StYura

StYura New Member

якось кумедно рабочий процесс построен :) если цифровать то почему не сразу на цифру снимать? :)
    а если уж на пленку то выдать десяток шЫдевров с ручной печатью, а остальные "за доп. оплату" :)

11. viltis

viltis Well-Known Member

На цифру переводять майже всі фотки , бо ми хочемо записати диск з фотками для гостей:))) є ж і такі фото, які є суто для нас....

А щодо друку, то звичайно, що друкується з плівки , але вибираю в альбом фотки я, а не фотограф. Так хотіла я, і шедеври вибираю я. І чому я повинна доплачувати за свої фотки, то я вже зовсім не розумію.Ніякої доплати нема.

А щодо того, на що краще знімати на цифру чи на плівку.....Не знаю, я не професійнимй фотограф. Хоча, на цифру напевно трошки легше, бо фотка не вийшла, ти ї і стер, а тут видно кожну фотку, яка була зроблена.

12. StYura

StYura New Member

а, тада понятно, это верно! плюс будет у вас на всяк случай копия, кроме пленок.
    там суть не в доплате за свои фотки, а в ручной печати с пленки (ну и проявке соотв.), но это все мое мнение, так что не удивляйся :)
    та тут и говорить неочем, на цифру намного оперативнее :)

13. dimalozz

dimalozz Member

Якщо чесно — я здивований... [​IMG]

У тебе надіюсь не так, ти ж і сама знаєш як ви там домовлялися.
    Така система була в знайомої. Вона школу моделей закінчила, потім знімалась десь в якійсь студії і отримала тільки роздрукований індекс-прінт. Якщо хочеш більший розмір - плітиш гроші, які не пам’ятаю але то було дорого.
    А ще така система була колись в фотографів в часи плівки - їм платили за фото ПОШТУЧНО. Тобто приносиш пробнічки, а далі твій гонорар залежить від того, скільки ШТУК клієнт замовив. Кажуть, в Одесі ще й зараз така поштучна система оплати (навіть в епоху тотальної цифри).

Ну нє.. я б інакше сказав. На плівку фотограф цілиться-цілиться-цілиться-ба-бах... є шедевр... або нема... Тому і знімають з більш закритими діафрагмами, з менш зернистими плівками, з більш автоматичними режимами, з менш екстремальним світлом і тп. словом менше можливості експериментувати і ризикувати. Чому? По-перше, не бачиш, що зняв. По-друге, не дозволиш собі знімати на кожен кадр по 5-6 дублів (як в мене деколи буває про всяк випадок або щоб попасти фокусом куди треба, або підловити вдалий момент руху). Професійна плівка то не кодак-голд за 12грн і якщо у твого фотографа не такі гонорари як у Джо Бюссінка наприклад, то не дозволить він собі зімати тисячі кадрів за весілля. От і вся різниця.
    Про те, що якісніше (цифра-плівка) говорити не варто взагалі. Гіпотетично якась перевага (те, що по широті охоплення професійна чорно-біла плівка крутіша за цифру) таки є на стороні плівки (чисто гомеопатична імхо), але один вдалий кадр ціною десятка незнятих — то дуже визначальний момент як на мене.

Тоді що ти маєш на увазі під
    Раз друк з плівки, значить можна зразу після проявки друкувати, яке там ще редагування? Витравлювання кислотою та ручна ретуш негативів пензликами та скребками? То ж тільки на великих форматах роблять де негатив хоча б 10х15см наприклад... вроді...
    Сама оцифровка займає мало часу. Сьогодні віддав плівки — завтра забрав з дисками.

14. Inkiss

Inkiss Member

Діма, я думаю мова йде про скан плівки, а потім ретуш кадрів - те саме ретушування шкіри, підгонка кольору та контрасту та забирання сміття. Важливий момент з цим всім - не переборщити, щоб не втратити шарм плівкової зйомки :)
    Однозначно згодна, що плівка передбачає менше експериментів - я як перейшла на цифру, то певний час, за звичкою, знімала як на плівку - цілилась-прицілювалась, а потім бабах - шедевр :D
    Єх, згадалось... І щось засумувала за духмяними кільцями плівки...

15. dimalozz

dimalozz Member

Я теж так подумав, і StYura так подумав... а viltis каже, що все з плівки буде друкуватись. Ось чому і перепитуюсь. Раз з плівки — значить можна хоч вже друкувати, а якщо плівка сканується-обробляється, тоді знову повертаємось до питання Юри: навіщо ж тоді плівка? можна було зразу в цифру зняти... [​IMG]

16. Євген М.

Євген М. New Member

Дещо з останніх фот:

• Подобається Подобається x 17
  17. Полковник

Полковник миється в бані

Фотки классные!
    Но, как по мне, тема не раскрыта.
    Где фотографическая правда первой брачной ночи????

18. Зануда

Зануда така зануда

Було свою правду "запєчятлять", а чужа - "нє ваше дєло" ;) НЄ?

Як на мене - то краще б в мене було 5-10 гарних, цікавих і оригінальних фото де ми разом, ніж три плівки ні про що, які я отримала в результаті ряду безтолкових подій до і підчас весілля. Тому я цілком поділяю вашу думку Діма - головне не кількість, а якість (як технічна так і по суті зображення).

19. artemgukasov

artemgukasov New Member

тянет на профессиональное или так себе?

• Подобається Подобається x 11
  20. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Надзвичайно оригінально.
    Патентувати тре ТАКий свіжий сюжет.
    Офелія?

а де твій аватар? :)