Професійне фото

Тема у розділі 'Фото', створена користувачем Peris, 17 сер 2007.

1. dimalozz

dimalozz Member

Відповідь: Професійне фото

О! Тоді два візьму! :radist:
    Ну, а якщо чесно, то думаю не зашкодить в такому режимі:
    відбите розсіяне світло від стелі/стін, діафр. = F/1.4-1.8, витримка = 1/30-1/60c, ISO400-800. Імпульси спалаха при цьому не надто сильні, оскільки він працює на рівні з кімнатним світлом, тобто параметри виставляю такі, щоб БЕЗ спалаха була МАЙЖЕ добра експозиція, далі вмикаю спалах який ще чуть додає до існуючого освітлення (а там не буде темно думаю). Плюс ще можна чуть RAW потім підтягнути можна.
    Доречі, я вже писав десь, що на Мечнікова у кімнаті "церемоній" фотограф нагло бабахає немовлятам влобову зовнішнім спалахом!!! :shutup:

2. Inkiss

Inkiss Member

Діма, залежить, що будеш знімати, якщо тільки дитинку і батьків після народження - можна спалах відбивати від стін, малеча швидше за все буде спати :) А якщо раптом сам процес народження, то однозначно без спалаха, бо лікарі тебе виведуть під руки перші :)))

• Подобається Подобається x 6
  3. dimalozz

dimalozz Member

Як каже один колега "сиджу абдєлую фотки"
    Ось абдєлування з варіантами вийшло:

• Подобається Подобається x 15
  4. StYura

StYura New Member

это варианты типа (слева направо) Дималозз, Ервант, Буссинк? ))))

• Подобається Подобається x 5
  5. dimalozz

dimalozz Member

Оце сидимо ми з пацанами п’ємо пиво... :D[​IMG]

• Подобається Подобається x 1
  6. Inkiss

Inkiss Member

Діма, а ти здається недавно монік для роботи з фото вибирав. На чому ти зупинився, якщо не секрет?

7. dimalozz

dimalozz Member

Зупинився на тому, що залишаюсь на CRT моніторі.
    Пояснюю причину: на нормальному плоскому моніторі зображення виглядає надто гарно (дуже добре видно все в тінях, хороша яскравість та насиченість, одним словом все таке, що фотодрук цього передати не може). Я не хочу, щоб фотографії мені здавалися "красівєнькімі" а потім на моніторі клієнта чи на друці виглядали блідими. Тож краще я їх буду по-максимуму тягнути на своєму моніторі, який на 99.9% співпадає з результатом фотодруку. Звісно в клієнтів можуть бути найрізноманітніші монітори і телевізори, то для того їм якраз діється 25-30 друкованих фотографій, щоб мали зразок і знали, що якщо в них на моніторі фото наприклад зеленкувате - то це бреше їхній монітор.
    п.с. Може ще за якийсь час мене все ж припре купити новий монік щоб мати більший формат, то навіть не знаю який буду купувати... думаю для фото мінімум це pva-монітор наприклад Samsung 971p або L245WP (просто супер картинка на ньому, а от чи в клієнта вона буде така ж? ;) ) ну а ще в ідеалі щось з S-ips матрицею наприклад W3000H хоча про нього кажуть, що забагато вже кольорів відображає і на друці такого точно не побачиш (якраз чому я на своєму старому досі працюю).
    п.с. круті ненаші маестро працюють на таких 30"... ну під то вже і комп бажано MAC-pro... ну десь в 5000$ то все вилізе... :suicide:

8. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

теж вперся у відсутність СRT при апгрейді.
    А потім зарізав параметри на TFT, нафік, відкалібрувався по тестовій друкованій.
    Ніби нема промахів...

ЗІ: але тільки 3-й монітор залишив дома, 2 поїхали назад на склад.
    22" EP2230W Wide Black

9. StYura

StYura New Member

аналогично 2 ТФТ моника, с обоих печатается норм, оба по охвату (особенно по яркости) не перекрывают печать. Калибровать надо долго по пробной фотке правда...

10. dimalozz

dimalozz Member

Нєє ... TN+film не хочеться взагалі... хоча для відео мабуть добре коли 2-5мс (якщо вірити ТХ).
    Чого не хочу, по-перше кут, по друге кольори такі смішні при великому розмірі моніка з кожного краю інший відтінок і яскравість...
    Я ж чуть не купив той PVA самсунг, принаймні діапазон яскравості був широкий, програми калібрації йшли на ура, оцей тест теж проходив, мінімальне зміщення кольору було (калібрується), але ота гарна картинка виглядала так, як на моєму CRT виглядала з вигнутою (-подібною кривою...
    ну не знаю... поки не посадив старенького то хай ще працює :)
    Inkiss а ви що думаєте на то все?

11. levandivka

Реально, тільки яскравість гуляє, і лише на 2 зони поділ (2 пішем, 1 - в умє).
    Але з кутом теж прийшлося побавитися, щоб виловити оптимальний. :)
    Трудно...

12. StYura

StYura New Member

с одной стороны да, но "глаза режит" (С)
    есть но не критично, т.е. не так что с одной стороны синий а с другой желтый уже был :)

13. dimalozz

dimalozz Member

Нє, то як який монітор. В мене зворотнє враження: мені деякі TFT очі випалюють за 10хв. а CRT хіба нечіткий або на 60Hz. Не подумай, що я фанат, просто наразі не знаю чим замінити і потреби не бачу.
    Можливо наступного року вже щось файне плоске з’явиться на діодній підсвітці за розумні гроші то куплю разом з калібратором [​IMG]

14. nirvanka

nirvanka просто фотограф

В мене такий монітор, правда 20-ка, зі звиклим ПК. Під нього хіба якусь спец. програмку треба, бо сам монік без компа не можливо виключити. А так - працює як звиклий монітор.
    А те, що в мене фотки може не в тих кольорах чи що, то мої криві руки, монік направду хороший :y: :)

15. Inkiss

Inkiss Member

Я власне зараз в роздумах... З усіх TFT по кольоропередачі найбільше подобається APPLE. Доречі, Нірванка скільки коштує така 20 і чи купляли у Львові? Хвилює тільки питання сумісності, бо Mac - то не наш метод :D Всі решта справді дають яскравіший і "чистіший" колір ніж друк, а це звичайно не тішить. Можливо зупинюсь на Samsung 971P, бо LG щось не викликає довіри. Є ще варіант залишитись зі старим... Але він такий громіздкий :8:

16. nirvanka

nirvanka просто фотограф

20-ка в фірмовому магазині в Польщі коштує 2000 злотих (~4000 грн), чоловік взяв монітор на гроші з дотації на фірму в Польщі.
    А про сумісність - нема чого хвилюватись. Монітор працює з ПК, як і будь-який інший монітор.

17. dimalozz

dimalozz Member

Сумісний, тільки не буде зображення поки не завантажиться Windows.
    А не боїшся, що очі буде різати? Просто читаю, що частенько попадаються люди "несумісні" з певними моніторами (матрицями). Я коли думав ще про Samsung 971P то пішов до дружини на роботу (в неї саме такий був) і посидів за ним пів-дня. Враження були позитивні. Але коли заліз на пікасу і побачив свої фотки [​IMG] ... думаю: цікаво як би вони виглядали якщо б зразу конвертувалися на тому моніторі? звичайно ж можна зробити як Левандівка (обрізати параметри і відкалібрувати) але ж нащо тоді міняти монітор? Хіба заради компактності і кращої геометрії.
    Повертаюсь до теми що хотів сказати — я б не купував монітор, за яким не сидів бодай пару годин. Особливо монітор Apple Cinema за 2400грн (20") чи за 5100грн (23") чи тим більше за 11345грн (30") - ціни з прайс.уа

18. Inkiss

Inkiss Member

Абсолютно згідна :) Мала чудову можливість порівняти Apple i Samsung ...T - на обох моніках одночасно дивилась науково-популярний фільм CNN (їхній кольоропередачі і якості відео я довіряю)... Одним словом, Apple мені сподобався. "Зробити як Левандівка (обрізати параметри і відкалібрувати)" в мене нажаль не виходить - не вистачає терпіння і чим довше дивлюсь, тим більше нічого не бачу :ireful1:

19. levandivka

Та то тільки перший раз виловити трудно. [​IMG]

20. Inkiss

Inkiss Member

Напевно :) Але за другий-третій-четвертий раз вже братися не хочеться... :sad:

а де твій аватар? :)