Відповідь: Професійне фото Трішки не так, як на мене Супер зображення - все-таки буде на супер камері, а гарний знимок можна зробити і мильничкою ) А в всьому іншому згодна - вміння фотографувати і вміння обробляти фото не мають заміняти один одного, хоча добре коли вони перетинаються )
Все это очень правильно сказано. Обрабатывать фотограф тоже конечно должен уметь, но за обработкой не должна теряться фотография (сердечки и прочая хрень) Еще хотелось бы донести что это очень не простая и важная часть свадьбы т.к. через 10 или 20 лет других воспоминаний о свадьбе у вас уже практически не останется. И тогда будет смешно "на пальцах" рассказывать какое у вас было красивое платье и какие вы были молодые фотография к камере никак не привязана, фотка ли ж 60 лет назад как-то примитивными фотиками
Відповідь: Професійне фото Все правильно - первинне саме фото, те яку ідею воно несе, його зміст. Камера, обєктиви, фотошопи - вторинне. Тільки й в другу сторону, що воно взагалі не важливе і не потрібне теж впадати не варта (а люди часто люблять крайнощі). Хороша камера з хорошою оптикою дозволяє менше задумуватися над технічною стороною фотографії і більше над її композицією і змістом. Важко (не кажу неможливо, але просто дуже важко) вести, наприклад, репортаж мильничкою, чи навіть камерою середнього форомату. Вони повільні і інерційні і шансів, що спіймаєш саме той момент, котрий ти побачив і захотів передати - мінімальні. Отже ж говорити, що від камери нічого не залежить не варта. Просто кількість хороших фото Майстра з мильницею, звичайно, буде більше ніж халтурщика з 1Ds-ом. Але Майстер з 1Дс звичайно не порівняється з Майстром з мильницею кодак. Те саме й з шопом. Звісно, що шоп з нікудишньої фотографії шедевру не зробить, але, якщо є хороша знимка, то часами можна і потрібно її покращити в шопі. Як приклад - той жеж Єрвант, чи Габбані - в них, мені видається, фото проходять досить глибоку ретуш в шопі, що помітно на око. І ніхто не каже, що вони нульові фотографи. Навпаки входять до топових фотографів світу та Росії, відповідно. Тобто, коли між собою говорять два фотографи і порівнюють свою роботу - то частіше мова йде про вихідний матеріал, якого не торкалався пензель фотошопа, те що зазнимковано. А от віддавати замовникам фото, яке можна покращити в шопі, краще віддавати покращене в шопі. Висновок - камера і шоп - інструменти, що дозволяють фотографу донести ідею. Як нема ідеї - навіщо інструменти? П.С. Про сердечка тут не йдеться. Мова про про більш вузьку ретуш фото.
Відповідь: Професійне фото Так - цілком згодна, тільки підкреслю, що я кажу про супер-зображення (візуальний ряд, поєднання великих та малих кольорових плям), а не про фотографію - супер фотографії робили і камерами Обскура Хоча і зображення теж було певною мірою супер...
Відповідь: Професійне фото ну тут я не совсем согласен. удобнее всего говорить о напечатанной фотографии и в отрыве от того чем была сделана и как отфотошоплена Я не сторонник идеи что применив фотошоп мы убиваем фоту. Просто важно найти границу за которую не стоит переходить. Так сказать золотую середину.
Відповідь: Професійне фото Річ мабуть у тому, що важко провести межу доки можливе втручання фотошопу. Є майстри шопу, що можуть фактично все підробити і фон і елементи і що завгодно, що рідко яка експертиза вирізнить, що було втручання. І тоді людина, що і апарата в руках немала, сидить і творить шедеври з елементів, позичених на своїх чи чужих фотографіях, та так що власник фото не здогадається, що то з його фото взято. Але ж насправді то до фото, в класичному розумінні, це має мало відношення. Та то таке. То дискусії точаться від сотворення компютера . В бізнесі, на мою думку, треба віддавати завершений матеріал - зняв так, що не треба нічого робити - чудово, є можливість покращити фото - треба покращити. Головне - отримати максимально прийнятний для тебе і замовника результат.
Відповідь: Професійне фото я думаю что все же чаще люди используют свои фото, т.к. местера фотошопа обычно умеют прекрасно снимать и рисовать и проще сфотать самому чем перерывать инет в поисках нужной фоты
Відповідь: Професійне фото Не згоден. Рідко коли хороший фотограф досконало володіє шопом і навпаки - аси шопу рідко є хорошими фотографами. Це не абсолютне правило, але так є частіше. Причина - щоб досконало оволодіти шопом треба ДУЖЕ багато часу проводити біля компа, колупаючись в ньому (шопі). А щоб стати хорошим фотографом треба багато часу проводити далеко від компа з фотоапаратом у руках, багато пересуваючись і багато фотографуючи. Тому небагато людей можуть досконало оволодіти одним і другим.
Відповідь: Професійне фото могут, еще как могут... кроме того понятие "досконало" весьма растяжимое К тому же если очень хорошо фотошопить то можно много огрехов съемки скрыть. Хотя это не самый лучший путь
Відповідь: Професійне фото Фоткали... але не кулю на льоту, а пейзажі... Якби я знімав виключно пейзажі, то не купував би тих камер які маю, а витрачав би гроші на подорожі в красиві місця. Якщо знімати наприклад весілля, то сьогодні не можна собі дозволити зняти все при команді «стоїмо не рухаємось!». Потрібно ганяти і ловити кадри моментально, і про мильницю тут взагалі мова не може йти (я знімав весілля і простою мильницею і «крутою» але зараз то не для мене). Може просто професіоналу не настільки потрібен той фотошоп. В мене є знайома, яка каже що отримує задоволення від зйомки. Знімає на плівку. Знімає довго, з натхненням... але результат навіть не завжди дивиться, їй сам процес подобається ))) каже що їй ВЗАГАЛІ її роботи не подобаються... Ще залежить від того, хто що хоче отримати в результаті. Культовий фотограф сфотографує один кадр в ч/б і всі кажуть — то шедевр! Професіонал сфотографує 500 кадрів, вибере з них 100 побачить, що десь там чуть колір не той, підкоректує (лінивий в ч/б переведе) — і готово! Любитель назнімає гору фоток, половину відбракує, ще половину буде місяць фотошопити різніми фільтрами, спецефектами і тп... одним словом буде маскувати проколи зйомки ))) Халтурщих просто назнімає і запише на диск )))
Відповідь: Професійне фото Я замовляла фотосесію у Андрія Янушевського http://yanushevski.livejournal.com/ . Роботою повністю задоволена, тому можу порадити сміло звертатись до нього. Він знімає портрети, весілля, випускні альбоми та ще повно всього))) Контактний телефон: +380937681532
Кажуть краще один раз побачити, ніж 100 раз почути... Когось і Володя влаштовує... :rolleyes: ******************* В суботу, після довгих канікулів відкрив новий весільний сезон «Літо-2008» Це один кадр з свіжого . Продовження — незабаром .
Відповідь: Професійне фото Таку шкіру дає Природа. А якщо чесно, то алгоритм майже такий як в Єрванта тільки зі слоями не так працюю — в мене два або три слоя з масками, різні варіанти блуру (напр. смарт блур, а якщо тяжкий випадок то тільки гозіен блур помагає) потім промальовуєш де треба згладити, де чітко (очі, брови і тп) там залишаєш. Деякі місця буває треба ще раз слой здумлювати і доблурити (залежно від світла і шкіри). Всі слої йдуть з прозорістю щоб не було пластмаси. А, ну і спочатко лікувальним пензликом треба попрацювати над всім по-максимуму. В результаті у 99% випадків шкіра залишається шкірою, тобто фактурною і без "пластмаси". Особливо добре видно на великому форматі. Конкретно це фото трохи переблурене, але щось так захотілося мені Гарне. Можу хіба порадити спосіб називається «Digital fill flash»: дублюєш слой, висвітляєш по-максимуму кривими, потім маска "приховати все" потім легенько малюєш пензликом там, де в тебе темні лиця, плаття і тп. Ще незамінимий інструмент — селектів колор! Забирає сірість з скінтонів на ура. Можна легко правити ББ і інше навіть якщо в JPG знімав ))))
Відповідь: Професійне фото Дякую за поради, буду вчитись! Впринципі я майже так і пробую робити, але шкіра виходить дуже штучна якась, плоска..
Відповідь: Професійне фото Акуратненько треба. Чим більше зробиш хелінг-брашем, тим менше треба буде блурити. Вцілому підблурений слой накладається з непрозорістю іноді 10-20%. Якщо ж результат видається надто пластиковим - накладай друге на перше і роби щось середнє
Відповідь: Професійне фото Як шкода, що на мому весіллі не було такого фотографа...точніше був, але "ніякий"...І нам з чоловіком, як фанатам фото (якісного, творчого, професійного) боляче розглядати "те", що на роки стало єдиною згадкою, про такий чудовий день. Незнаю, як весілля, а фотографії просто чудові.