Професійне фото

Тема у розділі 'Фото', створена користувачем Peris, 17 сер 2007.

1. sviatko

sviatko New Member

Відповідь: Професійне фото

Дім, привіт ще раз. Світ таки тісний. На Бібльосі ти не тільки в Оксани виводив, а і в мене :). Ми і тоді доволі гостро дискутували, правда про поліграфію, кольорові профілі, калібрування, кольоропробу... Тоді воно було вживу і тому сприймалось спокійніше. А про корел то я й тоді казав, не поліграфічна це програма...(це для жарту а не для дискусій).
    Slogan, StYura давайте направду дурні вияснялки хто білий і пушистий а хто хвостатий і з рогами відкинемо. Тут вже всі доволі всього наговорили, і хто має вуха почує, і кожен з нас для себе зробить висновки, в чім правий, в чім ні. А так, оскільки всі ми львівяни, помиримось і за то і випємо (при зустрічі).
    Дімо. Лінки я копіював відкриваючи вікна в пікасі. Я з пікасою не дуже знайомий, тому не знаю, можливо це робиться інакше. Я взагалі рідко пишу, більше читаю... Можу по назвах файлів дати. Альбом не відкривав, просто ти раніше писав, що віддаєш готові знимки, що пройшли базову кольорокорекцію, і коректування (прищі, тощо) тому думав що це готові фото і аналізував їх. Іншого матеріалу в мене просто не було. А хотів просто показати що і тут можлива фахова дискусія, а не зясування хто дурень. Якщо захочеш консультацій - звертайся, виклади тоді якісь нормальні роботи, то й зможемо поговорити. Чи тут, чи в асьці, чи особисто. Ну це якщо цікаво. Можеш навіть в гості зайти.
    На рахунок зустрічі - так і я теж не проти, але точно не в таку погоду. Навесну, коли сонечко вигляне, зелень вилізе. До тої весни вже і рукою подати. Або інший варіант десь у теплому місці, напр. в студії :)

2. dimalozz

dimalozz Member

То був не я. Ми зустрічалися з (?) Оксаною на нейтральній території, я віддавав диск і все. Я тоді газету видавав рекламну (соромно згадувати :)) Поговорити - стукай в аську.

3. sviatko

sviatko New Member

Дай аську. Память ще коротша ніж в мене. Коли не було оксани зустрічався зі мною і також на нейтральній території. Кольоропробу на фото в єврофото пригадаєш? Хоча то таке. Не хочеться згадувати минуле то й ні. :)

4. dimalozz

dimalozz Member

Я колись виставку в Києві знімав два дні 350-м. 400-й по-ідеї не сильно відрізняється ;) що не ясно - розберемося.
    ICQ#: 2 6 9 - 6 9 1 - 8 2 6 ... все може бути...

Краще всередині, бо надворі холод, а всередині кава (я пригощаю ;)).

• Подобається Подобається x 1
  5. Viktory

Viktory New Member

Марьяна Роман, давайте будем общатся ;)

Вот ксате выкладка, не большая серия... фоткалось в квартире, так что строго не судите... А кого заинтересует пишите в Аську - договоримся ;)
    http://picasaweb.google.com/St.Yura/jPFspD

6. Ольга

Ольга Well-Known Member

не перестаю дивуватися форуму, давно хотіла побачити фото з одного весілля і знайшла його у Вас ;) дякую

7. StYura

StYura New Member

О, а еще уточните с какого :) очень интересно...

8. dimalozz

dimalozz Member

Хто ще не зрозумів — тут зроблено невеличку чистку
    Про зустріч тепер спілкування у новій темі Фотофорумівка.

9. kristina

kristina New Member

Я також шукаю фотографа. З початку хотіла тільки фото в Мрії і все.Тепер сомніваюсь чи не пожалію потім

10. dimalozz

dimalozz Member

Ви хочете, щоб вам підказали?
    Ніхто не може знати, чи ви будете задоволені, чи ні, чи потім не пошкодуєте.
    Всі люди — різні.
    Але мудрі люди кажуть, що «краще перебдіть, ніж недобдіти».
    Ось кілька аргументів для роздумів:
    По-перше, ваш фотоальбом не тільки ви будете дивитися (а й друзі, родичі, діти, внуки, правнуки....)
    По-друге, сьогодні щось може задовільняти, а завтра — вже ні. Наприклад, думаєш, що достатньо постановочних запозованих і дещо неживих студійних фото, а завтра побачиш яскраві, живі, емоційні і непідроблені фотографії в альбомі своєї коліжанки і зрозумієш, що щось пропущено, що тепер не повернути.
    По-третє, студія — це окрема тема. В радянські часи люди змушені були фотатися в фотоательє бо тільки там була хоч якась якість.
    Сьогоднішня техніка дозволяє зафіксувати не тільки людей в статичних позах на стандартних фонах, а й живі емоції і події, які відбуваються на кожному весіллі на кожному кроці.
    Молодята на своєму весіллі 50% всього не помічають і не пам’ятають (я це точно знаю), і тільки завдяки фото-відео потім відтворюють загальну картину того, що було.
    По-четверте, перш ніж фотографуватися ТІЛЬКИ в студії - зайдіть на сайт www.wpja.com і подивіться від чого відмовляєтесь.
    Моя порада: якщо все-ж підете до студії (чи то Бaранські, чи Mрія, чи ще хтось) то спробуйте домогтися того, щоб бути на фото самими собою. Не бути схожими на персонажів американських рекламних постерів позаминулого століття :shutup: . Хіба це не смішно? Сьогодні ще не всім, а завтра — хтозна :) В портфоліо "Мрії" багато хороших студійних фотографій — бажаю вам теж бути в числі кращих.

11. kristina

kristina New Member

В мене сумніви в тому, що на мій погляд я не дуже фотогічна.Більшість моїх фото мені не подобаються.Можливо через те я і вирішила замовити студію.Хай їх буде менше ,але краще. Бо на раптових фото може вийти не дуже. Можливо я помиляюсь

12. StYura

StYura New Member

если речь идет о фото на свадьбу то ограничиваться только студией наверно не стоит, студия может классно дополнить свадебный албом, но целиком делать альбом из студийных фоток... будет суховато :)
    хотя с другой стороны мне уже кажется что если бюджет не позволяет выделить под фото и альбом больше ~500$ то возможно лучше ограничится только студией и набором из пусть 10-20 но красивых фотографий

Вот подумал... все ж не правильно я про бюджет и баксы написал... карман у каждого свой, главное все же осмыслить для себя зачем вам фотограф на свадьбе и найти того фотографа который сможет передать то что вы хотите увидеть. А не просто гнаться за фотографом "потому что все заказывают". если не получится найти то лучше заказать фотосессию в студии и этим ограничится

13. dimalozz

dimalozz Member

Помиляєтесь, шановна.
    По-перше — нефотогенічність майже завжди лікується умилим фотографом чи режисером. Якщо хочете спробувати — приходьте на фотофорумівку, спробуємо вас розкрити.
    По-друге — хто вам сказав, що в студії буде «менше, але краще»? Так — там вивірене світло, так — там спокійна атмосфера, там (іноді) професійне обладнання і талановитий персонал, який тільки й мріє як би то вас красивіше зняти. Але це аж ніяк не гарунтує успіху.
    Фотограф повинен пізнати модель якнайкраще, а за годину зйомки в студії це нереально, вся надія тут на фотогенічність і артистизм моделей, їхню природну розкутість. А коли клієнти йдуть потоком — тут ніхто з вами не може довго розбиратися, тому й бачимо, що з наших Оксанок-Іринок-Мар’янок намагаються зробити Мерлін Монро, Клару Цеткін чи ще когось, бо вловити її природу і показати її якнайкраще — просто нема часу.

14. StYura

StYura New Member

Обычно их монументально-пафосные постановки все же дают средне-неплохой результат. Просто у них куча заготовок под которые ВАС будут пытаться подстроить, а вообще работа должна делаться наоборот, через раскрытие модели.

15. sviatko

sviatko New Member

Фотогінічність на 90% залежить від фотографа. Звісно, є люди, що краще чи гірше виходять на фото ( в порівнянні з життям) і тут, власне, повинна проявитись майстерність фотографа. І якщо він талановитий, то 100%, що вам ваші фотографії сподобаються. А от як дізнатись чи це той фотограф? Багато вміють гарно і розлого говорити, переконають будь-кого, а от що вийде насправді? Ретельно переглядайте фотографії - чим більше взірців, тим краще. Бажано щоб були надруковані і форматом не менше А5. Дивіться на серії, як на знимках виходить наречені. Чи всюди (на більшості) фото вибраний виграшний ракурс, ачи фотограф клацав як попало... А ще краще, якщо є така можливість, пояснити ситуацію і домовитися про пробну зйомку. І тоді ви оціните майстерність. А відмовлятись взагалі від репортажної зйомки не найкращий варіант - за кілька років можете шкодувати.

16. dimalozz

dimalozz Member

Хто не чув. Парад наречених у Львові http://forum.lvivport.com/showthread.php?p=251824#post251824.
    Думаю, там буде як мінімум половина львівських весільних (і не тільки) фотографів та відеооператорів, а також парусотень жінок в білих сукнях.

Всім привіт! Сьогодні я вирішив, що слайдшоу теж треба в нет викласти.
    Першим пішло Алла+Максим не знаю чому :) Пізніше ще повивішую :)

17. viltis

viltis Well-Known Member

Гарні фото ...і їх так багато:haha:) то зовсім інша справа:haha: ням-ням:)))

18. dimalozz

dimalozz Member

Дякую :)
    Шкода, що якість сильно зажовує... Можу колись в DVD-варіанті показати...
    Ось ще одне слайдшоу Хeлeнка+Oлексiй

Для любителів «живого» весільного фото... підбірка фото [​IMG]

19. Slogan

Slogan New Member

А можна не скромный вопрос: а что именно Вам понравилось? То что много фото?
    А разве не Вы смотрели эти же фотки неделю-две назад и тогда у вас совсем другие эмоции они вызвали. А теперь такое удивление, будто Вы впервые их увидели и они в тыщу раз лучше всяких там испанских мачо. Действительно, совсем другое дело.
    Меня тоже, поэтому не удержался.
    А вообще, если так дальше пойдет, то придется переименовать ветку в закрытое акционерное общество "Рекламная агенство Дима, Юра, Вика и примкнувшая к ним Viltis". Всех не членов этого ЗАО его члены жестко критикуют и ругают, а своих можно только воспевать и нельзя критиковать. Вы практически всех изгнали отсюда. Если сначала это было довольно интересная тема с многими форумлянами то сейчас сами видите, кто здесь и что здесь. Так не должно быть. Хотелось бы увидеть в этой ветке работы и отзывы (справедливые) о многих львовских фотографах, а они теперь сюда и носа не воткнут. Работы Димы и Юры я уже насмотрелся. Фотографии Юры понравились больше, Димы намного меньше, но хотелось бы и других увидеть и услышать. Не убивайте ветку необоснованной критикой других, наоборот, поощряйте других, привлекая новых людей, сюда и ветка станет интересней.
    И другие форумляне активнее включайтесь, показывайте свои работы, известных Вам фотографов. Говорите свои мысли, нравятся вам работы или нет. Вы не должны говорить "умными" словами. Для вас оценка должна идти от сердца - лично вам это фото нравится или нет, несмотря на то, правильное оно или нет с технической точки зрения.
    П.С. Я не говорю, что плохо, что Дима и Юра показывают здесь работы, наоборот! Молодцы. Смотреть интересно, что-то нравится, что-то нет. Действительно много для себя почерпнул. Я ведь любитель. Плохо то, что не всегда оно честны и других прогнали.

20. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Гляньте гілку "Фотофорумівка".

Наспівуючи:
    Ты всё поймёшь
    Ты всё увидишь сам...

а де твій аватар? :)