Професійне фото

Тема у розділі 'Фото', створена користувачем Peris, 17 сер 2007.

1. StYura

StYura New Member

Відповідь: Професійне фото

тут уж Вы меня извините но на таком уровне беседовть с вами не считаю нужным и полезным. В реале если встретимся возможно будет по другому. Но на данном форме записываю Вас в игнор - ибо разжигаете флейм.

2. Adriana

Adriana Well-Known Member

Це були студійні фото, знімала старша жіночка (вона завжди усміхнена і приязна до молодят, але то якось фальшиво було). Але на кожний товар є свій покупець

3. StYura

StYura New Member

Да обсуждение немного одностороннее, но с другой стороны в какой еще области фотографии во Львове есть много професионалов (тех кто берет за съемку деньги)?

4. sviatko

sviatko New Member

Юро. Якщо мої ЩИРІ вибачення сприймаються як образа :eek:, то й справді щось не те і варта припини на даному етапі пряме спілкування, охолонути а там час покаже. :shutup: :agree:

5. Leopolis

Leopolis Well-Known Member

Чому Ви вважаєте, що професійність, як і професійне фото - це саме те за що необхідно брати гроші? Безперечно, існує таке прислів'я "Художник тоже хочет кушать", як і на привеликий жаль, у наш час гонитва за винагородою у великій мірі повністю спотворила значення Мистецтва як такого. Майже все роблять під замовлення, під клієнта - аби йому догодити і мати з цього сенс - банальний конвейєр. Ті, хто розуміє про що мова, погодяться зі мною.

• Подобається Подобається x 2
  6. StYura

StYura New Member

а что тогда называть професиональным фото? я привык что это фото за которое берут деньги, а Вы как понимаете этот термин
    я не понял основной мысли, с чем согласиться или нет?
    рекламные фото тоже банальный конвеер?

7. Leopolis

Немає сенсу продовжувати розмову про поняття, значення і роль Професійної фотографії, якщо пріоритетом є лише фінансова зацікавленість. Невже Ви вважаєте, що гроші - показник якості твору, а їх величина рівноцінна результату? Але беручи до уваги, той факт, що за свою працю фотограф отримує винагороду і вона є його основним джерелом заробітку, то це елементарна робота, кінцевий результат якої залежить від рівня професійної майстерності. В той же час, не кожний професійний фотограф здатний зробити високохудожнє професійне фото. Тому переставивши з ніг на голову закріпилось трактування, що Професійне фото - це фото виконане професіоналом (на його власну думку), з допомогою професійної (навороченої) техніки, у відповідних студійних (реальних) умовах тощо.

8. StYura

StYura New Member

я чет не пойму, я что где-то такое сказал?
    Я извиняюсь, но чесслово не могу понять что Вы пытаетесь сказать? что фоторграф который только за деньги - не фотограф? так это понятно! давайте двигаться дальше потому что интересно, но пока не понятно. У меня такое ощущение что Вы меня обвиняете в чем-то... :)
    И все ж хотелось бы увидеть Ваши ответы, а то мы так и не прийдем к пониманию, но вместо этого перейдем к монологу

9. Leopolis

По відношенню до Вас жодних зауважень. Часткове непорозуміння у дописах - це як правило недолік чатного спілкування. Згоден повністю розтавити крапочки у своїй позиції і розумінні речей. Скоро у нас наступна зустріч-форумівка - у Левандівки ДН, приходьте, поспілкуємось :) P.S. Флеймити більше тут небудемо ;)

10. sviatko

sviatko New Member

Ну річ, наскільки я розумію, в тім що вислів професійний фотограф в нас має два значення. Так склалося. Перший - це той для кого це професія (основне джерело доходів) і другий - професійний фотограф той, хто досягнув високого рівня у мистецтві фотографії. На багатьох форумах ідуть запеклі дискусії що первинніше і що правильніше. Якщо почати дискусію на цю тему то це до безконечности, кожен матиме свою думку і не поступиться. Хоча, можливо, я й не так зрозумів.
    А щодо весільного фото, то тут у нас і в першому, і вдругому значенні професіоналів дуже мало. В першому - бо в основному халтурщики - прикупив апарат і підробляю по вихідних. А про друге значення є що сказати, але дав обіт мовчати, то вже хай інші кажуть, бо знов когось ображу ненароком. Viltis фотографа, потрібного їй рівня, так і не знайшла, наскільки я розумію . . . Так що погодитися з тезою, що серед львівських весільних фотографів багато професіоналів не можу. Хоча й справді, багато такими себе вважають.

П.С. Перепрошую, спізнився.

• Подобається Подобається x 1
  11. dimalozz

dimalozz Member

Ну професіонали вони всі проффффесіонали, не треба звинувачувати халтурщиків - більшість з них знімає так як вміє, і будуть знімати доти, поки буде попит (а він ого-го який). Такий любитель-халтурник, як я вже занятий на пів-року без ніякої реклами. Я ж не профффесіонал весільний, я рекламний дизайнер і трошки рекламний фотограф. Я ж не кажу, що я знімаю як Єрвант, але я і беру таких гонорарів. Так само як і Вася Пупкін не бере стільки як я. На кожного свій покупець. Просто вкрай мало таких клієнтів як Вілтіс (якої фотографи бояться бо не знають що ж вона хоче :) ).

12. Slogan

Slogan New Member

Дим, брось это лукавство. Ты запостил здесь и в других ветках даже этого форума, свои галереи только с одной целью - рекламы.
    Лукавство и это

Твоя реклама повсюду. С львовских фотографов после Данчевского твоей рекламы больше других в сети. И если ты действительно много снимаешь, ведь в галереи у тебя много снимков, зачем так с людями. Ведь задолбала же реклама и с телевизора, и с биг-бордов, и банеров всяких, заходишь спокойно форум почитать, отдохнуть а там повсюду ты. Ну не надо так, плииииз.
    Что как не лукавство на одном форуме заявлять что ты "щелкунчик", хотя и перестаешь им быть, а здесь, сыпя умными словами и фразами, ставя пальцы растопырем "открывать курсы" и учить всех снимать.
    Дима, честнее надо быть и к тебе народ потянется. Не имей Львов за глухую провинцию, где кроме одного форума никто ничего не читает и не знает. Ты скоро испачкаешь свое имя так, что уже не отмоешься. Остановись и подумай стоит ли оно (новые клиенты) того? Будь проще, ведь всего в жизни не получишь.

13. sviatko

sviatko New Member

Дім, раз думка місцевих хвотографів тебе не цікавить, то мона тобі кілька зауважень як дезігнер дезігнеру? Тобто про твоъ знимки і те в них, що можна поправити вже після знятого.
    Тож перше, що кидається у вічі у твоїх галереях – не вміння виставляти баланс і працювати з кольором. Читай Маргуліса – класика. Не приємно коли на більшості фотографій обличчя нареченої жовтюшне. Тут два пояснення – перше – невідкалібрований монітор, але раз ти дизайнер то навряд чи б тобі до сих пір не зробили зауваження. Друге – невміння чи не бажання. В того ж Маргуліса, здається, є розділ щодо шкіри і які значення CMYK чи RGB, коли заміряєш піпеткою.
    За приклад практично любу знимку, хоча б ці:
    http://lh5.google.ru/dimalozz/R0GEw5j0DuI/AAAAAAAAGmE/-6bFc-zmnlk/DSC_1258.JPG&imgmax=640
    http://lh4.google.ru/dimalozz/RzCS2pXhPSI/AAAAAAAAFLk/3CGIbDQfCY4/DSC_0087.jpg&imgmax=640
    http://lh3.google.ru/dimalozz/R7LkeZ9bOGI/AAAAAAAAH-w/4LsRq1RTjt4/Photo_0083.jpg&imgmax=640
    http://lh6.google.ru/dimalozz/R6IHRFkbmxI/AAAAAAAAHxE/Bo8aqiq1HoQ/Foto_627_a.jpg&imgmax=640
    Це часта помилка, багато любить відразу говорити про те що спеціально робить знимки теплими. Я теж люблю більш теплі тони ніж холодні, але тут, звісно, мова не про це. Тут звичайний брак.
    А крім того, в тебе досить сильні коливання кольору по галереї – на одних колір обличчя в молодої "завалене" у жовте, на інших, у червоне, ще на інших у зелене. Це лише про шкіру а що вже говорити про загальну тональність знимок.
    Невідповідність кольору шкіри хоча б на цих двох знимках:
    http://lh4.google.ru/dimalozz/R6IY7lkbnCI/AAAAAAAAHzs/pMxAt13wSaw/DSC_3976.jpg&imgmax=640
    http://lh4.google.ru/dimalozz/R6IcClkbnkI/AAAAAAAAH4A/GCsP-uGXxGk/DSC_4120.jpg&imgmax=640
    чи цих:
    http://lh5.google.ru/dimalozz/RsxH4RjfxHI/AAAAAAAAA-E/MmHziWGx8ug/0203_0.JPG&imgmax=640
    http://lh5.google.ru/dimalozz/RsxH4RjfxHI/AAAAAAAAA-E/MmHziWGx8ug/0203_0.JPG&imgmax=640
    На багатьох фотографіях видно неприємну структуру лиця нареченої. Фотографи б тобі казали про правильне світло і ракурс, світофільтри, я ж, як дизайнеру скажу, що це виправляється шопом, а не віддається так.
    Навскидку:
    http://lh4.google.ru/dimalozz/RzWtXI_2AyI/AAAAAAAAFVI/5PDuKRIQHtc/DSC_0436.jpg&imgmax=640
    http://lh6.google.ru/dimalozz/RzCSsJXhPNI/AAAAAAAAFK8/O-MEpn0lAX8/DSC_0078.jpg&imgmax=640
    Такі от знимки
    http://picasaweb.google.ru/lh/viewP...d=5129760708650679281&iid=5129772197688196626
    робити взагалі не можна, а якщо вже «так вийшло», то лікування хіба одне – кнопка delete, таке подвійне підборіддя, що утворилося внаслідок неправильного положення голови неприємне, я думаю, ні нареченій, ні тим хто переглядає.
    Дуже багато промахів у експозиції, якщо вони не дуже сильні то теж виправляється в рав-конверторі. На багатьох знимках видно сильне зерно, що вилізло, мабуть, внаслідок того ж таки промаху екпозиції і пізнішого витягування кривими. Якщо зерно настільки помітне вже на такій зменшеній фтографії, то яким же воно полізе при друці напр. форматом а4. Лікавання: найпростіше - neat image напр. Можна ще багато говорити і як є бажання слухати, то можна буде продовжити. Про художню цінність тут взагалі не йдеться – то прерогатива фотографів.
    Як казав Юра, якщо, навіть, не володієш нормально технікою, то будь ласкавий, принаймні в компі хоч трішки підправити, ти ж за це гроші береш і як на таку роботу то дуже немалі. А оволодівши більш-менш технічною стороною фотографії можна буде думати і про сюжет, і про композицію.

І тепер особисте: Дім, якщо не секрет де ти працюєш дизайнером? Ти часом на Бібльосі плівок не виводив? Мені чомусь видається, що ми знайомі, але стареча моя память мене часто підводить :-(

14. StYura

StYura New Member

Дима делает правильное дело. И я со своей стороны тоже стараюсь влиять на рынок львовской свадебной фотографии, но пока довольно пассивно. Но делать это надо.
    А как надо? научите нас, плииииз... Сидеть и ждать пока тебя сами найдут?
    Потому что на "том" форуме ни Дима ни я ни один знакомый Львовский фотограф не может быть рангом выше "щелкунчика". Во Львове дело обстоит совсем по-другому, и что плохого что Дима пытается донести часть инфы с "того" форума на этот? Я считаю что это очень важно делать... во Львов крайне редко можно увидеть мастер-класс какого-нить фотографа с именем, в то время как "там" был выложен видеометериал мастер-класс Медведева и Белоцерковного.
    Так давайте фотографиями докажем что это не так, Вы готовы?
    В чем грязь-то??? реклама необходима, а в остальном только продвижение современных идей.

15. Slogan

Slogan New Member

Юр. Лукавство - это когда думаешь одно, говоришь другое а делаешь третье. Это я и имел ввиду и доказал на примерах.
    Ну унижение других фотографов - это не влияние. Об этом тут много говорилось другими. Если ты действительно болеешь за уровень свадебной фотографии то организуй чет типа ассоциации, семинаров, где б собрались фотографы, что хотят повысить свой уровень, а таких я думаю много, сдружились и поговорили б, поделились знаниями, записями.
    Поверь. Будут хорошие работы - найдут! Организуй сайт. Хочешь рекламы - сделай по честному, через баннеры, поисковики и пр.

Ну не инфу он доносит. А грубость. Говорили уж об этом.
    Грязь - это вранье и унизительное отношение к другим фотографам и к этому форуму.
    Ну вы поделились записями тех же семинаров? Или еще чем-то? Где мне искать это продвижение?

16. StYura

StYura New Member

Не было никакого унижения со стороны Димы других фотографов! Было немного резкое высказывание, но Дима и про мои фоты частенько говорит что тех. качество сильно страдает и я это признаю и соглашаюсь.
    Ты говоришь организуй ассоциацию, так Дима как раз предложил огромный первый шаг в этом направлении - провести мастер-класс для начинающих и интересующихся, но ты почему-то отреагировал так:
    что нечестного в рекламе на форумах? тем более я тож считаю что когда есть свободное время намного эффективнее консультировать и консультироваться на местных форумах чем давать объявления и вешать баннеры. Живое общение намного лучше моргающего банера. Да и причем здесь честность вообще?
    тут просто нет слов, каждый видит то что хочет. давай ты кидаешь цитаты где грязь, а я - цитаты где инфа?
    так разведением грязи больше занимаетесь вы со sviatko потому как вам явно интереснее обсуждение и охаяние персоны Димы чем собственное развитие и продвижение.

ЗЫ: вот вы - ругаетели Димы - а хоть один информативный пост написали на форуме? сами фоты красивые разместили? чему-то научили?
    Давайте:
    №1 - перестанем обсуждать в этой ветке персоны и начнем обсуждать фоты
    №2 - я очень не против встречи которую пердложись сделать догадайтесь кто?.. молодцы.
    №3 - провести модерирование этой ветки, т.к. информативная ценность ее стремительно падает

ЗЫ2:
    делились, читай другие ветки и внимательно эту. ищущий да обрящет ;)

17. dimalozz

dimalozz Member

Дякую. Отака розмова мені більше подобається. З чимось згідний, з чимось - не дуже. Десь можу оправдовуватись, а десь - посипаю голову попелом :) .
    Я завжди дякую людям, які потратили СВІЙ ЧАС і допомогли мені своєю оцінкою. Я ще не все проаналізував, тож і відповідь можливо пізніше напишу.
    Якщо говорити про технічну сторону фот в моїй галереї - вони тільки підтверджують те, як я похабно ставлюся до самореклами. 90% фотографій вивішені зразу після весілля (люди хочуть чим швидше побачити хоч кілька фото і друзям показати тим хто не був на весіллі), тож і вибірка, і обробка там м’якокажучи чорнові. Як яскравий приклад - порівняй обробку і взагалі фотографії з галереї Павло+Уляна з тим, що вийшло вкінці - в альбомі. А руки й досі не доходять замінити чорновики чимось якіснішим. (до вибору в альбомі правда і замовник доклався :) )
    П.С. Про Маргуліса знаю ;)

На Бібльосі ще років 6 тому виводив. І то робилося через Оксану (якщо не плутаю). До того виводили на колір-про, а після того - на растрі7. Зараз не знаю де то робиться, бо віддаю готові .CDR файли і все :) .
    Slogan
    Реклама моя дійсно всюди :radist: . Це приблизно 80-90 бордів у Львові і ще купа різнього. Що зробиш - така моя спеціальність. Якщо б я був дизайнером інтер’єрів - робив би інтер’єри, а так основне - це реклама.
    Шановний Slogan, вас, як завжди, дуже приємно і корисно почитати на форумі. Якщо ми таки будемо десь зустрічатися - обов’язково приходьте - буду пригощати пивом з цукерками і пробувати миритися, бо тут, бачу, не виходить :sad:.
    Заодно позаписую Вам всю інфу по фото, всі книжки, всі мастер-класи, всі кіна, словом все що наскладав - всім поділюся. Мені не шкода.
    Кого я принизив? Вас? Нехай фотографи самі за себе скажуть.
    Кому я набрехав? Вам? Ви смайлики читати вмієте? Головний недолік форумів - завжди знайдеться той, хто зрозуміє тебе неправильно. Шкода.

18. dimalozz

dimalozz Member

Бажання спілкуватися є. Уважно перечитав твої зауваження, правда не вдалося глянути ілюстрації (лінки не відкриваються :sad:).
    Про проблематику весільної зйомки, світло, експозиція і тп тут трошки не такі як в фото загалом. По-перше - плаття нареченої - не можна допускати щоб воно пересвітлювалося - не за то вона виклала тисячі гривень, щоб всі вишивки і мережива перетворилися в білу пляму. Тож знімається все завжди чуть темніше, а пізніше витягується. Я вже вище написав чому в галереї наречені з шкірою бер ретуші, з жовтою шкірою, темні і тп - це не остаточний варіант обробки.
    Звідки ти знаєш, що немалі? :) По-моєму - зовсім малесенькі. Якщо б вважав, що знімаю і обробляю ідеально - до цінника додав би ще два нулі... Зараз мій фотогонорар не перекриває той час, який я витрачаю на постобробку, тобто виходить що я знімаю не просто за гроші, але про це не тут - зараз все перекрутять злі язики.
    Поки будеш вдосконалювати технічну якість - всі вже будуть знати, що твої фотографії нецікаві (впершу чергу для тебе самого). Тому треба працювати над усіма аспектами одночасно.
    Давай в суботу може? Аби погода була...
    Хай народ каже своє слово. Ще невідомо кому ще це взагалі цікаво крім як тобі, мені і Юрі.
    А де саме? Можна лінк на фото? ;)

19. viltis

viltis Well-Known Member

http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=245203&postcount=2384

http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=209972&postcount=1841

http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=198063&postcount=1666

І на аватарці теж:haha:) оцінюйте:haha:чи підхожу на модель для Ваших експериментів?

20. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

А на "модель" 3,5 років є попит?

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)