Професійне фото

Тема у розділі 'Фото', створена користувачем Peris, 17 сер 2007.

1. dimalozz

dimalozz Member

Відповідь: Професійне фото

Оце і треба питатись в крадіїв (але треба взяти паяльник).
    Краще показати реальні роботи, щоб потім не дістати по шапці, коли не оправдаєш надії замовника. Також я вважаю недуже правильним, коли при зустрічі чи на сайті фотограф показує свої кращі вибрані роботи. Так важко адекватно його оцінити, адже можливо він вибирав по одній нормальній знимці з весілля (або й з 2-3х). Може когось і влаштує, що маестро робить за одну зйомку один шедевр, а які ж решта кадрів? Тому треба бачити бодай мінімальну альбомну серію (40-80 кадрів) щоб мати кращу уяву про те, що отримаєш ти. Не кажучи вже про те, що часом віддаєш людям до двох тисяч кадрів із яких жодного не хочеться викидати (хоч може не всі є художніми шедеврами, але зафіксовані там моменти вже не повториш і вони для когось безцінні).

Юра, думаю ти все ж повинен оприлюднити хто той "герой". На "тому" форумі так і роблять. Сьогодні там твої роботи, завтра - ще чиїсь.
    А якась невиння молодиця потім буде плакати над порожнім весільним альбомом...

• Подобається Подобається x 4
  2. StYura

StYura New Member

:shy:
    смысл в том что это может быть студик который скажет 100$ и покажет работы только дома на компе. Для кого-то этого будет достаточно, особенно если найти фотоаппарат побольше (типа сони Р-1) и сделать напыщенный вид.
    это тож правда. Нужно чтобы при выборе была возможность оценить всю съемку а не бестшоты

Кароч мораль такова что внимательным надо быть при выборе фотографа, не бойтесь "доколупаться" :)

3. dimalozz

dimalozz Member

Які бувають весільні фотографи (взято з фото.ру :moskali: ) :)

Креативщег – обожает «рыбий глаз» и нижнюю точку съёмки. Фотографирует в этой манере всё: от сборов невесты до выноса торта, от надевания колец до разбивания бокалов (и даже портфолио моделям, по-секрету говоря) – вообще всё, так как не представляет себе снимок без гротескных искажений, а нормальную точку съёмки считает верхом фотомоветона. На коллег по цеху смотрит свысока, на критиков искоса, молодых убеждает в том, что им очень повезло, так как его 10 USM IS 1.2L стоит нереально дорого и плохо снять им, просто невозможно. Справедливые упрёки в некотором однообразии отснятого, безоговорочно отметает, прикрываясь художественным замыслом и оригинальным авторским почерком.

Маститый – настоящий, великий, с большой буквы. Маэстра. Вальяжным жестом указывает гостям и родственникам их место возле молодожёнов на групповом снимке. Грозно хмурит брови и не на шутку раздражается, случись кому-нибудь моргнуть или, не дай то бог, отвернуться. На кнопку часто не нажимает, ибо знает, что истинные моменты редки, а ресурс затвора не безграничен. Использует исключительно полтинник 1.4. Все остальные, существующие в природе объективы, пренебрежительно обзывает цацками. Может вести съёмку с парочкой учеников-ассистентов, которые бегают вокруг с белым и золотистым отражателями, тщетно силясь отразить божественный свет встроенной вспышки маэстриного аппарата. Во время застолья занимает подходящее место, что бы иногда можно было встать и чё-нить там щёлкнуть, если сильно попросят. Учеников к столу не подпускает – нечего, пусть домашние бутерброды лопают, пока молодые. На обложке диска со свадебными фотографиями может не быть портрета молодожёнов, но обязательно крупно набрано, членом каких именно союзов фотографов и фотохудожников он является.

Щелкунчик – искренне не понимает, как можно поймать момент, используя режим одиночного кадра. Серия и только серия! Всегда! При упоминании о Марке с десятью кадрами в секунду, мечтательно закатывает глаза и прижимает руки к сердцу: «Эх…Мне бы такую скорострельность, уж я бы вам показал…». Неплохо знает фотошоп, так как постоянно вынужден монтировать хоть что-то приличное из хаоса неудачных раскадровок. Но не расстраивается, а мечтает накопить, таки, на Марк. Если за день снято меньше тысячи кадров, считает, что сегодня ему не повезло. Иногда, вопреки всем законам физики, получаются удачные серии. «А я вам что говорил!» – гордо восклицает щелкунчик и продолжает насиловать затвор.

Дама с цыфромылом – непонятно каким образом она попала на эту свадьбу. То ли двоюродный дядя рекомендовал, то ли у знакомой приятельницы подружки свидетеля она что-то где-то снимала, то ли полнолуние повлияло. Неизвестно, вобщем. Держит свой приборчик на вытянутых руках, пытаясь сфокусироваться хоть на что-нибудь по мониторчику. К сожалению, удаётся ей это далеко не всегда. Так, раза три из пятидесяти, где-то. Попытки поймать в кадр шустрого племянника невесты, проба за пробой, заканчиваются полным фиаско. Уныло пожужжав хоботком шестнадцатикратного зума
    и выдавив оправдание: «Ах! Какой резвый ребёнок…», дама интуитивно, но безуспешно, пытается включить режим спорт. Однако, увы – стремительность детства не помещается и в его охват.

Массовик-Затейник – свадебная съёмка в его исполнении полна искромётных, проверенных временем трюков и нестареющих гэгов. Молодожёны, под чутким руководством, радостно бегают друг за другом среди чахлых берёзок городского скверика, женщины-гостьи весело и шумно пытаются отобрать у невесты жениха, а карапузы друзей, если таковые случаются, должны непременно побывать на руках счастливых молодых со всеми вытекающими последствиями. Ни одна свадьба не обходится без живого поезда из гостей, с невестой в качестве паровозика и женихом –кондуктором. И обязательно, обязательно, должно быть много кадров с прыгающими, то есть простите, летящими невестой, женихом, свидетелями, друзьями и букетами. В пылу съёмки иногда путается и активно завлекает посторонних в творческий процесс, приняв их за своих. Осознав ошибку, быстро возвращается к заскучавшим заказчикам. Кроме сумки с техникой, носит рюкзак с реквизитом – погремушки, усатые носы с очками, надувные шарики из макдональдса и т.п. Знает все бородатые анекдоты и безостановочно их рассказывает.

Ортодокс – фотоаппарат может быть только плёночным. Все не плёночные – не фотоаппараты. При слове «цыфра» впадает в пафосное негодование. Допускает существование цифровых камер только, как неизбежное зло, в противовес добру – аппаратам плёночным. Динамический диапазон, цветовой охват, зонная теория экспонометрии – эти термины приводят его в состояние творческого экстаза. Иногда, после особо гостеприимных застолий, смешивает в одну кучу отснятые и ещё неэкспонированные плёнки. Несёт весь мешок в лабу и требует сделать С-41 по своей секретной рецептуре. Обливаясь холодным потом, судорожно соображает – какая же часть свадебной фотосессии была на загадочных прозрачных полосках. И, главное, как? Как такое могло случиться?! После скандала с оператором, разобравшись, что к чему, покупает, на радостях, катушечку Орво.

Многостаночник – шестая раса. Невероятная реакция и скорость мысли. Успевает вести видеосъёмку и фоторепортаж, а заодно даёт всем желающим советы по технике макияжа.
    Только досадная нехватка конечностей мешает данному мастеру совместить в себе также амплуа тамады, музыкантов и водителя свадебного лимузина. Не опускается до таких глупостей, как композиция или там, удачный момент. Всё снятое им уникально и не имеет цены. Монтаж понимает исключительно как совмещение кусков, рождённых включением-выключением видеокамеры, кадрирование снимков – обрез под формат. Гений, что уж тут…

• Подобається Подобається x 6
  4. viltis

viltis Well-Known Member

Діма ...щойно прийшла додому ...зла (сьогодні витягнули мобільний і не подзвонила по одній важливій справі ), голодна ( після 8 не їм, бо треба зужнути до весілля)....тому зараз не до роздумів про весілля і про фотки. Давайте вже завтра:haha: а коли ти в асі буваєш?

5. Viktory

Viktory New Member

Корочче Дима, я поняла что в серьез свадебщиков не воспринимают :moskali:

Предлагаю вашей критике фото малыша! Буду рада ЛЮБЫМ коментариям ;)
    http://picasaweb.google.com/St.Yura/YUZgkD

6. viltis

viltis Well-Known Member

Вікусь , та яка критика....там така лапуня файна:))) з такими голубими очками:))) так би і забрала собі:)))

Недолік побачила лише один...Але можливо то зовсім і не недолік. На переважній кількості фоток в малюка не повністю видна голівка ( її "зрізали" обєктивом)...Але то таке, просто я не люблю таких фоток з особистих причин ..

А то Ваш синочок?

7. Viktory

Viktory New Member

viltis
    на счёт обрезания головы - это специально делалось, для того что б крупнее показать черты лица.
    Нет это не наш синочек... у нас старше :)

8. dimalozz

dimalozz Member

Коли на роботі - тоді в асі. Тобто від 11 до 19 переважно, іноді й довше. А от тебе там ніколи не бачу...

9. dan

dan New Member

До речі, може знадобиться, на сайті http://www.jey.com.ua/ знайшла таку статтю:

"Краса природи крізь скельце об'єктиву. Борис Гудима, Львів

Пейзаж — один з найцікавіших жанрів фотографії. Насправді, попри ніби-то його простоту, творити гарні пейзажі дуже важко.

Потрібно не лише злитись в одне ціле з камерою. Необхідно злитись в одне ціле з природою.

Борис Гудима — фото-митець, який уміє побачите незвичайне у буденному, відчути природу і передати нам ці почуття за допомогою фото-відбитків. Він — майстер, якому притаманне чудове почуття стилю та композиції. Він — той, хто вміє побачите те, що інші в буденності просто не помічають.

Його роботи змушують запитати себе: «А чому я цього не бачив?» Його роботи змушують надалі спостерігати, дивитись і бачити. Зрозуміти, що прекрасне завжди поруч."

:ninja: :) :shutup: :radist: :scare: :no: :beee: :ninja:

10. StYura

StYura New Member

Этот человек хороший пейзажист! Очень было бы интересно с ним пообщаться.
    Правда смущает одна вещь... Очень большой разрыв в уровне фото пейзажного и портретного(в т.ч. свадебного). В пейзажах отличная работа со светом и цветом. А на портретах и особенно свадьбах наоборот неумение работать со светом и цветом(это мое мнение и я не ставлю за цель кого-то оскорбить или унизить - читать эту фразу 3 раза)...Обычно я для себя делаю вывод не все фото из портфолио принадлежат одному автору. Но тут я не берусь судить однозначно...
    Возможно пригласить Бориса на форум?
    ПС: все вышенаписанное - мое мнение и я не ставлю за цель кого-то оскорбить или унизить

• Подобається Подобається x 2
  11. sviatko

sviatko New Member

Та річ, мабуть, не в тому що фото належать чи не належать одній людині. Просто специфіка зйомки пейзажів і портретів, в першу чергу весільних, дуже різна. І доволі рідко, якщо не ніколи, хороші пейзажисти виявляються хорошими весільними фотографами. Хоча грані між жанрами фотографії зараз суттєво розмиваються, та все ж різниця є таки великою. Окрім того при зйомці весіль велике стресове навантаження. Ти постійно мусиш бути в тонусі і в готовності. Весілля - в першу чергу репортаж (як казав один фотограф, весільний репортаж близький до репортажу з гарячих точок). Фотографуючи ж пейзаж ти маєш навпаки, розслабитися, втихомирити свої почуття, і відкритись щоб побачити красу, яку в біготливому і спішному житті не бачиш.
    Пейзажі справді чудові, а обговорювати недоліки й справді було б краще за присутності автора. Але й обговорення мало б йти в коректних висловах і тонах, а то ж митці, зазвичай, люди легко ранимі і різкість, грубість, безапеляційність багатьох відлякує.

12. StYura

StYura New Member

со всем согласен кроме одного. я говорил не про специфику, а про УРОВЕНЬ фото. Это очень важный момент т.к. если человек делает фото среднего или высокого уровня в одном жанре, то он себе не позволит сделать фото ниже среднего уровня в другом - совесть и самоуважение не позволит.
    вот тут позволю себе не согласиться... тут Вы правильно заметили на счет горячих точек.. нет у професионала права краснеть и обижаться на критику своих работ! Он должен либо объяснить почему снял так, либо признать свою неправоту, но не переводить разговор в флейм и не давать этого сделать собеседнику. Професиональный мир жесткий и с этим надо жить. Тем более здесь мы обсуждаем работы (если речь о свадебных) за которые люди платят деньги, и нередко это немаленькие деньги.
    Совсем другое дело когда обсуждаются некомерческие и исключительно творческие работы.

13. sviatko

sviatko New Member

Абсолютно не згоден. Жодна професійність чи велич не позбавляє людину обов'язку бути тактовним. Зазвичай, до грубої критики вдаються люди що хочуть видатися професіоналами. Зауваження чи критику можна подати в коректному тоні, що не образить почуття людини і не викличе спротиву. А можна просто нагрубити, що лише обізлить чоловіка, не давши нікому користі. Яка мета критики? Принизити когось, щоб піднятись в своїх очах? Чи допомогти опоненту побачити помилки і піднятись йому на рівень вище? Не потрібно в "побратимах по цеху" бачити ворогів і конкурентів, яких треба задусити. Покажи своїми роботами, своїми порадами, що ти вартий зватись професіоналом.

Ви собі дозволили жорсткі некоректні вислови щодо інших, а коли я відплатив тією ж монетою - то почалися "воплі і соплі". Хочеш битися - вмій удар тримати. Інших же вчите не ображатись... Але я проти таких дискусій в такому тоні.

Щодо професіоналів коротенька історія. На двох різних форумах з одної тематики сформувались дві різні групи. На обох різні користувачі показували свої роботи для обговорення. На одному певна група "маститих", якими вони себе вважали, в кожному другому повідомленні казали, що то всі дурні, навчіться спершу основ і таке інше. На іншому ж чоловік який в тій сфері вважався справжнім авторитетом терпеливо і конкретно майже кожному пояснював його помилки і шляхи вдосконалення. Вгадайте, що зараз з тими двома форумами?
    Чим людина вища, тим терпиміша вона до інших. Тим коректніша і конкретніша. Давайте брати конкретну галерею і висловлювати свої зауваження. Але, безумовно, зі згоди автора, щоб він мав можливість пояснити свою точку зору. І не для того щоб принизити, а як тут хвалились - "підняти загальний рівень фотографії у Львові". Можливо тоді долучаться інші і фотографи і експерти і всі отримають від того користь, а не "почервоніння та образи".

14. viltis

viltis Well-Known Member

Шкода:sad:(( Дуже шкода, що Ви тут переходите на особистості. А щодо жорстокості і терпимсості ...Фотографія --це мистецтво, а митці зразу прийнятими рідко бувають.

Ну, я Вам так скажу, це питання спірне ..я не професіонал ..але критикувала фотографії тут. І досить багато. І знаєте, деколи дуже важко критикувати "лояльно", коли тоді ВЗАГАЛІ нічого не подобається...Я особисто людина така, що гостра критика мене зачіпає за живе і змушує рухатись вперед ..а от "уті-путі" розслабляють ...Але це мабуть індивідуальне

• Подобається Подобається x 3
  15. StYura

StYura New Member

самосовершенствование
    Привидите конкретный пример где я жестко и некорректно выразился и где мо "вопли и сопли" или отправляйтесь в игнор

100% согласен. и это не индивидально, это нормальный взрослый подход к оценке своей работы.
    К тому же часто из фразы "Это конечно хорошая работа но лучше бы переснять с умом" (утрирую) читают только первую часть

16. sviatko

sviatko New Member

Можливо і я про це вже стільки говорю. Якщо говоритьспоживач послуг то цілком достатнім є - цей фотограф мені подобається, цей ні. Якщо ж опонентами виступають люди, що відносять себе до професіоналів то дискусія має бути предметною і коректною. Я вдома можу сказати що фільми Фелліні повна фігня і вони мені не подобаються. Є в цьому кримінал? Думаю ні. Я як споживач маю на це право. Але якщо я, напр., починаючий режисер і таке скажу, то мене сприймуть зовсім інакше. Чи не так? Якщо мені людина фахово говорить: в тебе це і це не так то я сприймаю, якщо ж каже ти дурак і нічого не вмієш, то відповідна і реакція.
    І річ зовсім не в тому чи критика гостра чи ні. Той чоловік, про якого я казав, критикував часом так, що й справді каменя на камені не залишалося - але критика ця коректна, предметна, і спонукає до розвитку.

17. Leopolis

Leopolis Well-Known Member

Шановні фотографи, от прочитав пости на цій гілці, і таке враження, що чим далі, тим більше зневаги і бруду. Навчіться дійсно поважати себе і шанобливо ставитись до колег по цеху. Чому тематична вітка "Професійне фото" дійсно перетворилась в весільно-репортажне обговорення - у чому тут професійність? Можливо хтось вважає, що термін "Професійне фото" - це професія робити фото? Більшість дописів взагалі не мають жодного відношення до теми, які сміло можна було б перенести у приват або аську. Прохання, не руйнуйте цікаву тему, виставляйте дійсно достойні роботи, обговорюйте, радьтесь... Успіхів вам, толерантності, майстерності та вдалих сюжетів!

18. sviatko

sviatko New Member

Прошу вибачення за "жорсткість і некоректність" - це непорозуміння з моєї вини. Це відносилося до Діми. А вжив Ви, оскільки Ви усюди виступаєте разом, озвучуєте одні і тіж думки і в мене на підсвідомому рівні асоціювались якщо не як одна людина, то, принаймні, як одне ціле :). Тут винен, каюсь, щиро перепрошую.

Дякую, підтримую
    Велике прохання, До Вас, Юро, і до Вас, Дімо, професійно і об'єктивно покритикувати галереї один одного. Для всіх це буде справді цікаво і повчально, а для мене ще й переконливим доказом, що тут справді зібрались люди поговорити для збагачення досвіду, а не задля реклами і заробітку грошей. І це буде чудовим переходом до предметної розмови.

19. Adriana

Adriana Well-Known Member

А я бачила фотки, які були зроблені в студії Баранськиї. Мені не дуже сподобалися, штучні вони якісь, не природні. Я б їх на своє весілля не замовляла:no:

20. viltis

viltis Well-Known Member

А можна уточнити --Ви бачили саме студійні фотки чи весільні( забава, репортаж)...і чи знаєте , хто саме був фотографом?

а де твій аватар? :)