професійна етика та поведінка в колективі

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем маюнка, 13 лис 2011.

1. Levko

Levko Well-Known Member

Аналгічно щодо мене:)
    Також сказав, що думаю...

2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Так я ніби і не протестувала. :)

Але от проходила кабінетом, дивлюсь на двох жінок, займаючих однакову посаду, і думаю, чому працюючи по-різному вони мають отримувати однакову зарплатню?

• Подобається Подобається x 1
  3. Levko

Levko Well-Known Member

Вони ваші підлеглі?

4. Un.Known

Так, тому мені питання, котре задала маюнка, досить близьке.

5. Levko

Levko Well-Known Member

То зле, коли люди з різними можливостями, стараннями, бажанням працювати отримують однакову зарплатню... Правда?
    Але, думаю, що то переважно на державних підприємствах так, на приватних більш чіткіше розділено. У нас, наприклад, на фірмі є 15 дизайнерів, котрі згідно своїх здібностей поділені на 4 категорії. Відповідно і оплата йде згідно цих категорій. Люди мають стимул працювати краще, щоб здобути вищу категорію...

6. консультант

консультант Дуже важлива персона

Якщо б то стосувалось мене, я всього-навсього звільнив би місце тій людині, в якої забрав, незалежно від моїх досягнень. Маюнко, якщо Ви дійсно така талановита особистість, а я в це хочу вірити, то чому б Вам не створити щось своє або не пошукати вільну вакансію, де потребують хороших юристів. У Вас тепер крім диплома і досвід роботи є. Можливо та особа так погано й працює, бо бачить, що Ви зайняли її місце і не думаєте звільняти? Якось воно не файно з Вашої сторони.:sad:

7. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

О, як все повернулось. Тепер той, хто працює, ще й винним буде :) Щось спогади з союзу навіялись, там теж було- не спіши перевиконати план, бо піднімуть планку. :))
    Хоча ситуація двозначна, а оцінку ситуації знаємо лиш з однієї сторони.
    Один з факторів, то що є мала дитина.
    Тим, у кого нема дитини, або тим хто забув уже як то з малою дитиною це важко зрозуміти. Не факт що є з ким лишити. І я, навіть, знаю сім'ю, де є дві бабусі з дідусями, але які ду-у-уже туго йдуть на те, щоб посидіти пару годин з дитиною (трохи дико звучить, але таке є). Тому Ваша колега може бути просто виснажена, і фізично і психологічно. Звідти така поведінка.
    З іншої сторони це іде не на користь справі. Як я зрозумів, з/п - погоджена ставка. Варіанти два- погодити з шефом відрядну з/п, або вивести колегу в інший відділ, де не є критичними терміни виконання і можна дозволити ставкову зарплатню.:english_en:
    З.І. Не смію питати ТС, а Ви маєте дітей? :blush:

• Подобається Подобається x 1
  8. Un.Known

Тому сидить вкантактє? :)

9. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Єс. Мене це не дивує. Знаю людей які незамислуватими іграшками і бродінням по НЕТу відволікають голову від перенапруження. Правда потім пихтять вечорами, доганяючи роботу, ну але то таке :)

10. Un.Known

Ну, це не відволікання від перенапруження, це втеча від нього, у нікуди. Це як сполучені посудини.

Я працювала, маючи трьох дітей, до речі, інколи і вечорами, пописуючи в блог, модеруючи декілька форумів, при тому варячи борщі. Це я не хвалюсь, просто не вірю, що неможливо корисно розподілити час.

Але знаю, що є категорія людей, котрі "зібратись" просто не вміють.

• Подобається Подобається x 4
  11. Templar

Templar Дуже важлива персона

Скажу, що якщо Ви не найдете на неї управи, це підірве Ваш авторитет.
    Попросіть когось з адмінів заблокувати доступ до соц. мереж ітд..
    А кінці кінців давайте догани, після першої думаю, буде працювати....

Не знаю, на мою думку таких працівників треба звільняти, якщо вона має дитину, значить має робити все щоб її забезпечити, а не сидіти на роботі вконтакті....
    ІМХО

12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Це тема про професійну етику чи трудову дисципліну?

13. Romko

Romko Дуже важлива персона

Професійна етика

а де твій аватар? :)