Проекти реконструкції газового заводу

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Alexander Shutyuck, 10 гру 2014.

1. Alexander Shutyuck

Alexander Shutyuck Well-Known Member

Нині занедбану будівлю колишнього міського газового заводу було збудовано наприкінці 19 ст. за проектом архітекторів Альфреда Каменебродського та Міхала Лужецького. Тоді тут видобували із кам'яного вугілля світильний газ, а також аміак, нашатирний спирт та деякі інші речовини.
    Якось ця будівля фігурувала у одній з прогулянок Львовом. У тому ж пості я згадував про один проект реконструкції цієї споруди. З того часу мені стало відомо про ще кілька проектів, розроблених для цієї ділянки і в цьому пості я покажу їх всі. Як завжди з голосувалкою в кінці.

1. Але для початку кілька старих фотографій.

2.

3. Старий план.

4. Схема етапів будівництва.

5. Першим, вже років 5 тому, я зустрів проект архітектора Олександра Савельєва

6. Проект передбачає перетворення будівлі на льодову арену та прибудову до неї офісного корпусу.

7.

8.

9. Інший проект розробив архітектор Остап Готь (який також дуже допоміг із історичними матеріалами, які були використані у цьому пості).

10. Цей проект охоплює значно більшу територію.

11.

12.

13.

14. Наступний проект розробив Олександр Гаращенко з інституту проектування Комфортбуд.

15. До речі, Олександр вже фігурував в моєму блозі в пості про будівництво торгового центру Форум-Львів.

16.

17.

18.

19. Але у внутрішній комфортбудівській боротьбі переміг та був виставлений на їхньому сайті інший проект.

20. Щось з цього має бути готелем, а щось - офісами.

21. Наразі це всі проекти, про які я знаю. Можливо є й інші.

А тепер пропоную проголосувати.
    View Poll: #1991738

Дивіться також:
    Наливайка 4: історія та альтернативні проекти

Львів under construction (ч. 5. Проекти та фантазії)

Прогулянка Львовом №12

Окрема подяка Олександру Гаращенку та Остапу Готю за надані матеріали.

Оригінал публікації...

а де твій аватар? :)