Проект "5-а ранку" (трансформація сови у жайворонка)

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем illia, 9 кві 2009.

?

Ви б вставали в 5ій ранку просто заради цікавості?

1. так, звичайно!

30,0%
  2. нііі, хіба би я здурів!

57,5%
  3. саме в цей час і встаю

12,5%
  1. asiana

asiana Well-Known Member

А ще краще - що робити цілий день:) Вночі підсвідомість також працює над втіленням ваших планів:)
    Слухайте... Ви мене дуже надихаєте! Я теж буду вставати в 5-й. Проте, на вихідні не буду точно:pardon:

Останнє редагування: 10 кві 2009
    • Подобається Подобається x 7
  2. illia

illia Well-Known Member

=День 3ій=
    Субота, 11 квітня 2009. Не пам"ятаю, коли востаннє вставав в 5:00 у вихідний день... цілком можливо, що це перший раз в житті! Особисто для мене це вже досягнення! Вчора ввечері прослухав першу половину лекції Турсунова. Якби краще описати ефект від почутого?.. це як яблуко впало Ньютону на голову :) Людина розповідає про елемнетарні і надзвичайно важливі речі, які тебе оточоють, впливають на тебе і в кінцевому результаті визначають твоє життя! А ти до цього часу не замислювався над ними, не оцінював їх важливості і не намагався зрозуміти їх природу і істинне призначення. А речі ці - це час, сон, їжа, функціонування твого організму в залежності від періоду доби і т.д. Мене на початку просто обурило, як можна було за все своє життя не зацікавитись такими важливими і близькими до себе самого поняттями! Ну да ладно, краще пізно чим ніколи )... Тепер вже хочеться вввести в своє життя не лише один "правильний елемент" (пробудження зранку), а весь комплекс. Це, на мою думку, і ефективніше і простіше. Ну побачимо...
    Прийнамі сьогодні я продовжив "затею" з ранковими пробіжками і підключив до цього ліниву потвору, себто мою собаук ). А також виписав, яким заняттям в який період доби краще займатись. Натхнення багато, сподіваюсь так буде і надалі.

=День 4ий=
    Неділя... 5:00...
    Вчора ліг приблизно 23:30, думав вже не получиться рано піднятись. Проте, все нормально. Правда зранку промайнула думка ше прилягти на пару хвилин. Врятувало те, що телефон кладу подалі від ліжка, так, що потрібно встати, щоб вимкнути будильник. Вже два дні десь в 6ій починає падати дощ, як по графіку і в цей же час пташки перестають співати. Така погода не надає натхнення, набагато веселіше, коли бачиш як сходить сонце.

=День 5ий=
    Початок тижня в 5:00, що може бути краще :) Вчора вдень поспав, так як явно недоспав вночі. Впринципі самопочуття хороше. Помітив, що десь ближче до 9:00 з"являється почуття радості, починаєш посміхатися і радіти життю. Навіть не знаю з чим це пов"язано, але явно ще один плюс ранкового життя!

Вперед! Бажаю Вам успіху!!! Будем надихати один одного ;)

Останнє редагування модератором: 13 кві 2009
    • Подобається Подобається x 3
  3. smbds

smbds Well-Known Member

Скажу за секретом (тс-с-с, нікому не кажіть :) ) це - чудово! Всенький день попереду і ви бачите схід сонця. Воно того варте. Ну, це Ви і без мене знаєте :)

4. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

а вже пора лягати спати :) Хіба то життя? Лишайтеся того ровера

5. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

То Ви, напевно, подивилися на 5-му:
    Спати пропонується о 21-й. А о 9-й - радіти життю. :good:

6. illia

illia Well-Known Member

:nea:Телевізор дивлюсь дуже рідко, але дуже дякую за інфу, якщо вийде, то обов"язко подивлюсь. Тим більше Девід Лінч - один з найулюбленіших режисерів :good:

..саме так! Хоча в мене получається в 22:00

Сьогодні пройшовся пішки на роботу. Класно, але довго зараза.. 1 год 20 хв.

Останнє редагування модератором: 14 кві 2009
    • Подобається Подобається x 2
  7. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Я відмовився від такої ідеї. Хоча маршрут і не далекий ... 8,7км ... але тре йти через Шувар - міст - і так до Стрийського базару ... а проблема в тротуарах. Дуже брудно, приходиш весь в пилюці.
    Виходив в 6:35. В 8:25 був на місці.
    В принципі початок подорожі був не поганий. Машин немає, свіже повітря, на диво купа людей - і всі кудись йдуть. Але тільки минаєш Шувар , і починаються пилові куряви :sad:.

А ще є момент ) Це було три роки тому. Потім графік зсувувся з 8:30 на 10:15 , і це тим паче відбило ходити пішки. Бо на моєму маршруті з'являлися затори, а дихати вихлопними газами бажання не було.

• Подобається Подобається x 4
  8. thinkers

thinkers Well-Known Member

з Сихова є більш "екологічний" маршрут:)
    Нижній Шувар - стара залізнична колія на Персенківку - Новий Львів - Парк "Залізні води"

9. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

В мене отой проект "5-та ранку" триває вже 4-ий день....якісь не дуже хороші люди (редиски, короче:)) ) уже 4 дня поспіль вияснюють стосунки під моїми вікнами...і то як по графіку - рівно в 5.00 (сьогодні певно трохи прспали-5.25)....то я стала недобровільним учасником проекту..а ще і мої сусіди:)))

• Подобається Подобається x 6
  10. gryvul

gryvul Well-Known Member

Так там часто болото буває! Особливо тепер невигідний маршрут. Зате влітку... коли шовковиця достигає...
    Крім того, в 6-7 ранку на озері качки плавають. часом. а колись і зайці бігали і куріпки літали! (допоки Шувару не побудували,ю кяий знищив всю фауну...)

11. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Останні 2 тижні лягала о 5й. Чому нема такого варіанту? :) В мене якось так було, що запрацьовувалась і час лягання спати зсунувся з 2ї ночі до 10ї ранку. Зробити вдалось набагато більше, ніж за звичайного ритму, але втома відчувалась.
    5та ранку - це чудова пора! Світає, пташки співають, мінімум транспорту, людей, галасу.. Найбільше люблю цю пору дня, але і найбільше люблю спати зранку. Тому я пас :). Хочу внормувати так добу, щоб о 2й спати, о 10-11й вставати. Для мене це ідеальний варіант.

• Подобається Подобається x 5
  12. illia

illia Well-Known Member

Вже пройшов тиждень з моменту початку проекту... загалом можу сказати, що, поки що, вставання в 5 ранку приносить тільки хороше. Ніякого дискомфорту не помічаю. Перед початком думав буду невисипатись, і постійно ходити сонним, але такого навіть близько немає. Вийняток, це тоді, коли пізно ліг. Раніше міг спати навіть 9 годин і всерівно деколи бував невиспаним і позіхав півдня. Тепер спати хочеться чітко перед 22ою, коли лягаю (якщо дуже втомлений в 21ій). На сьогодні, вже можу з впевненістю сказати, що тривалість сну не впливає на те, висплюсь я чи ні. Коли на вихідних "відсипався" до 11ої, 12ої, то вставав весь поламаний, з затуманеною головою, або взагалі з головною біллю, цілий день був як заторможений, тепер добре себе почуваю.
    І ще мені прийшла така думка, що "тиждень", як структурна одиниця часу - це маразм. Доба, рік, пори року мають чітке і зрозуміле природнє підгрунтя, а тиждень... може і можна щось підвести під "тиждень" (створення світу не маю на увазі), але нмд фізіологічно організм цього не сприймає, навіть навпаки, це йде йому на шкоду. Поняття "на вихідних відісплюсь" дуже шкідливе, знову ж таки нмд. День потрібно спланувати і прожити так, щоб завтра ви вже відновились для нового дня.
    ... то не я, чесно :)

13. Fran4eska

Fran4eska Well-Known Member

Почитала я вчора ваші дописи, от думаю і собі так завтра встану і все пороблю... відклала всю науку, яку мала робити звечора і лягла спати...
    Через звичку лягати пізно не змогла швидко заснути,тому ще годину вовтузилась в ліжку, потім заснула... Зранку (за хорошою традицією) не почула свого будильника (жодного!!) і солодко спала до 10 год :))) потім зірвалась і почала швиденько все робити... Так захопилась,що пропустила свій час виходу з дому:sad: В результаті не попала на потрібну пару...
    Мабуть мою сову легше пристрелити, ніж перетворити її в жайворонка:)))

14. illia

illia Well-Known Member

:good::mocking: ...не здавайтесь. Я впевнений, що ще одна спроба і все полуться.
    Ще одне, на рахунок, ефективності роботи і зокрема науки. Кажуть, що якщо не встигаєте, щось звечора вивчити, лягайте спати і продовжіть зранку з 6ої до 7ої. Ефективність в цей час доби збільшується в 3и рази!

15. Fran4eska

Fran4eska Well-Known Member

В мене ще одна маленька деталь, це дворічна сестричка, яка встає приблизно в 6-7 і вчити щось коли вона бігає просто не можливо)))

• Подобається Подобається x 1
  16. Oddly

Oddly Well-Known Member

яка цікава ідея - експериментувати над собою. мушу сказати, що мені теж подобається пора десь близько 5-ї ранку (світає, пташки співають, починається активізуватися життя, повітря ще не задимлене і тому подібна романтика) , але виключно в весняно-літній час і тільки тому, що люблю вже лягати в цей час нарешті спати )))))))))))

17. illia

illia Well-Known Member

8ий і 9ий день.. 5:00. Щось сьогодні важкувато було, але ті три хвилини боротьби із самим собою варті того :) головне не думати про ліжко, а відразу щось робити...

18. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Позавчора вирішила і собі спробувати встати рано.. Бо мені катастрофічно часу бракує на все і от подумала, що якщо рано встану, то більше встигну. Але для того треба було раніше лягти. Та не вийшло заснути.. Лягла о 22:00, встала о 23:00. Цілу нічку працювала і інші речі робила, пішла спати о 14:00 на 3 години. Думала, що вчора буде вже простіше заснути о 22:00, бо буду змучена. Та де! Знову просиділа цілу ніч. О 5й пішла спати, до 11ї..
    Одним словом, в мене нічого не виходить, але з моїм графіком часу більшає, але концентрація уваги гальмує.. :scratch_one-s_head:

19. illia

illia Well-Known Member

з таким графіком як у Вас :wacko: навіть не знаю, що написати:scratch_one-s_head: хоча це скорше не графік, а "є можливість - впав заснув", як пожежник )) але хочу сказати - важайте, то для здоров"я недобре, будьте обережні.

20. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Це точно. В мене в голові почало крутись :wacko:. Вирішила доспати ще пару годин. Чомусь вдень краще спиться :pardon:

а де твій аватар? :)