Якщо когось цікавить комплекс вправ для лікування сколіозу початкової стадії у дітей і підлітків (за дорослих не скажу), так званий "лфк", то пропоную. Оскільки в мене не було можливості водити дитину на заняття постійно, то я "законспектувала" одне із занятть, на якому сиділа тихенько в куточку, на папір (щоб займатися вдома увечері). Може знадобиться. КОМПЛЕКС ВПРАВ «ЛФК, сколіоз, стадія 1» (кожна вправа повторюється приблизно від 8 до 12 разів) 1. Хода по колу. 1.1. Хода навшпиньках, руки через сторони вверх -вдих, хода на повній ступні, руки через сторони вниз -видих. 1.2. Руки в замку над головою. 1.3. Руки в замку за спиною. 1.4. Почергові махи правою рукою вверх-лівою вниз і навпаки, по два махи за одну зміну рук. 1.5. Руки перед грудьми, зігнуті в ліктях, махи зігнутими руками (лікті намагаються зустрітися), по два махи. 2. Вправи з палицею. 2.1. Вихідне положення: ноги на ширині пліч. Палиця в руках, руки опущені вниз. Руки вперед. Руки вгору, голову підняти і подивитися угору. Руки вперед. Руки вниз. 2.2. Вихідне положення: руки підняті над головою. Опустити палицю вниз (завести за спину), зігнувши руки в ліктях. Знову підняти вгору. 2.3. Вихідне положення: палиця заведена за спину, руки зігнуті в ліктях, спина рівна. Повороти почергово вліво і вправо, пружинисті, по два махи при кожному розвороті. 3. Вправи лежачи на спині. 3.1. В руках палиця. Руки лежать на підлозі, прямі, за головою. Ноги прямі, увесь час з’єднані. Одночасно потягнутися прямими руками до ніг, а зігнуті в колінах ноги підтягнути до живота і «перестрибнути» через палицю, опустити випрямлені ноги на підлогу. Палиця таким чином опиняється під випростаними ногами, руки вздовж тулуба. Потім ноги знову зігнути в колінах і підтягнути до живота, підняти руки з палицею і перекинути через неї ноги, повернувшись у вихідне положення – «стрибок назад». Руки при цьому знову завести за голову як у вихідному положенні. 4. Вправа лежачи на животі. 4.1. Лежачи на животі: потягнутися уверх обома руками, затриматися. 5. Вправи лежачи на спині. 5.1. Підняти вгору до кута 90 град. праву ногу, опустити назад. Так само ліву. Продовжувати почергово. 5.2. Підняти вгору до кута 90 град. обидві ноги. Опустити. 5.3. «Велосипед». 6. Вправи лежачи на боку 6.1. Лежачи на правому боці , рука впирається на лікоть, ноги витягнуті, тіло рівне. Піднімати праву ногу уверх і опускати вниз, спина рівна. 7. Вправи лежачи на животі. 6.1. Вправа «корзинка». Ноги зігнути в колінах. Голову при підняти. Руками обхопити гомілки, прогнутися , намагаючись підтягти ноги якомога ближче. Затриматися. 6.2. Витягнути вперед обидві руки, припідняти тулуб, тягнучись за руками і одночасно припідняти обидві ноги. Затриматися. 8. Вправи з опорою на коліна і руки. 8.1. Вихідне положення: стоячи на колінах і опираючись долонями об підлогу, руки на ширині пліч. Правим зігнутим коліном потягнутися вперед, друге коліно і руки залишаються там же. Поставити коліно на підлогу, затриматися. Повернутися у вихідне положення. Повторити для лівої ноги. 8.2. «Пролізання кішечки під парканом»: У вихідному положенні вигнути спину, зігнувши руки в ліктях, пригнутися грудьми до підлоги і ніби пролізти під загорожею, випроставши наприкінці руки і перенісши на них (трохи подавшись вперед) центр ваги. Повернутися у вихідне положення. 9. Вправи при ході по колу. 9.1. Хода навшпиньках, руки через сторони вверх – вдих через ніс, через сторони вниз – видих через рот. 9.2. Біг. 9.3. Хода, відновлення рівного дихання.
Ще один унікальний комплекс вправ для спини, яким зі мною поділилися люди котрих він буквально "підняв на ноги". Руки опущені, стискаємо і розтискаємо пальці. Разів десять. Потім робимо зарядку кожним пальцем. Відводимо його до долоні. Потім легенький кулачок і крутимо зап’ястком. Руки опущені, разів по десять. Потім піднімаємо руки зігнуті в ліктях перед собою – десь на рівень очей і починаємо вісімками «мити вікна» - тобто обома руками робити вісімки. 10 разів в один бік, 10 у другий. До вправ на шиї можна переходити тільки після такої розминки. Завжди. До будь-яких вправ на шиї!!. Вправи для шиї. Сідаємо зручно, долоні на поверхню, де сидиш, просто лежать. Дихання: важливо. Вдихаємо і до кінця вправи ні пари з носа. Уявляємо, що тримаємо під носом пір’їнку. Перша вправа. Голову до одного плеча шість разів, глибокий видих ротом. Потім до другого плеча. Починати без фанатизму, як і всі вправи для шиї. Друга вправа. Треба наче насадити голову на хребет. Зробити це пружно і досить швидко. Шість разів. Дихання так само. Вдихаємо носом, пір’їна, сильно видихаємо ротом. Третя вправа: Вдих, підборіддя вниз, торкаємося ним тіла. І уявляємо, що наша голова – кішка, яка пролазить під воротами чи парканом. Шість разів. Частина друга. «Лежачі» вправи для хребта Лягаємо на не дуже тверду поверхню. Можна на ліжко з нормальним матрацом. Носки дивляться вгору. Тобто точки опори – потилиця, зад, "зад" п’ятки. Перша вправа. Вдихаємо, тримаємо пір’їну, піднімаємо верхню частину тулуба і дванадцять разів гойдаємо нею вправо-вліво. Лягли, сильно видихнули ротом. Друга вправа. Тепер піднімаємо таз і так само туди-сюди 12 разів. Ці вправи можна робити на день скільки вистачить бажання. ------------------------------------------------------- А от наступні починати з 1-ї на тиждень. Другого тижня – 2, і так довести до шести. І далі робити тільки по шість на день. Дуже оживляють нижній відділ хребта. З диханням те саме. Ретельно за цим стежимо. Перша вправа: Лежимо на спині, ноги стулені і зігнуті в колінах максимально підтягуємо до «м’якого місця». Руки – долонями вниз - лежать під тим самим м’яким місцем, десь посередині. Зігнуті ноги кладемо вліво- вправо шість разів, на підлогу. Після шостого разу витягуємо з-під себе руки, кладемо долонями десь нижче коліна і «зустрічаємося» колінами з лобом. Тільки тоді сильно видихаємо ротом. Друга вправа. Ноги зігнуті й максимально підтягнуті до таза ( за цим упродовж вправи треба стежити), але вже на ширині плечей. Почергово кладемо зігнуті ноги. Спочатку одна вліво-вправо, потім друга. 12 разів, потім видихаємо при зустрічі колін і лоба.
У мене тааж проблема із хребтом. Підкажіть,будь ласка,до кого можна звернутись і де саме можна зробити томографію? Дякую.
Я б порадив Вам перед тим, як лікувати болі в хребті у мануального терапевта, то уто Якщо можна порадьте мені одного з кращих мануальних терапевтів, оскільки в хлопця великі проблеми з позвоночником, відбулося зміщення дисків і защемлення нервів, звернулись до костовправа, він ніби поставив на місце, але легше від того ні на грам не стало. Я боюсь, бо йому важко спати, ходити і кашляти!!!
Краще до невропатолога або нейрохірурга... як то кажуть "нерідко у стаціонари госпіталізуються хворі з тяжкими ускладненнями після некваліфікованого застосування мануальної терапії", коли, наприклад, інженер, відчувши у собі "талант" починає заробляти гроші мануальною терапією.. Причиною болі в хребті може бути багато різних хвороб, часом навіть онкологічних.. Без об"єктивного обстеження, томографії тут нікуди..
Ну по-перше це болісний і довготривалий період після втручання. Так що нічого дивного що полегшання відразу не почув. В Солонці є лікарня. На жаль адреси не знаю, хіба можу показати (возив колись знайомих туди) З кільцевої дороги видно ту лікарню. Ще є на Огієнка-Городоцькій. Правда томограмму вони відсилають робити в Залізничну лікарню. Але втручання проводять по новій методиці і в Києві. Лікар тут лише оглядає і призначає подальше лікування.
Що з хребтом А що з хребтом. Якщо нема серйозної патології( наприклад защемлена кила або метастаз в хребет), то найкраще працювати з хребтом активно. Масаж - це пасивний вплив, а потрибно працювати над мязевим корсетом, и тоди вси проблеми вирішите. 1. Робить гимнастику кожен день для мязив спини.(конкретно для вас можу сказати лише індивідуально). Залежно вид проблеми вона різна. 2. Купіть собі до дому або походіть на заняття на профілакторі Евмінова(чит. в інтернеті)и назавжди забудете про болі в спині.
От у мене теж проблеми з шиєю але специфічні. У місці де шия переходить у плече дуже дуже пече щось з обох боків, але з правого сильніше. Якщо ходжу чи сиджу на стільці зі спинкою то такого явища немає. Такий біль є лише тоді коли сиджу на підлозі чи стільці без спинки. Цей біль вщухає якщо стати та крутити руками вліво вправо але лише на декілька хвилин. Порадьте до якого лікаря мені треба йти, як зветься такий лікар?
Невропатолог. Я бы рекомендовал диагностический центр, что возле управления Ж/Д. Не помню, как он точно называется. Возможно отложение солей.
Ой! в 26 лет всё проходит само. Скорее всего, просто соли, их разбивают массажем и параллельно надо пить воды, чтобы выводить из организма соль. Идеально Трускавец, если большие отложения. В Ваши годы это фигня. Если кто Вам будет предлагать пить воду, набранную и привезённую из Трускавца, не ведитесь...вода теряет свои свойства - раз, да и пить её надо только по строгой согласовке с врачами. Там куча ньюансов. До еды, после, температура воды, пить быстро или медленно и т.д. и т.п. Я думаю, Вам поможет обыкновенный массаж, но после обязательной консультации.
Вертебролог, вертебро-невролог, нейро-ортопед (назви різні, суть одна); деякі нейрохірурги і ортопеди розуміються на цьому.
Для тих у кого справді болі бувають, то скажу що то не завжди болить хребет, перевіряти треба і нирки.
в мене батькові поставили діагноз - спинно-мозкова грижа, єдиний варіант лікування - під ніж. Він поїздив по бабках, дєдках, масажистах, спав на резиновому коврику з голками, який ложив на підлогу. Незнаю що з цього допомогло, але без ножа вилікувався. Він каже, що робота на землі допомогла, а я думаю віра в те, що робота на землі допоможе. Але він мав терпіння і витримку, адже терпів неймовірні болі в спині більше року. Взагалі такі речі кразще попереджати ніж лікувати, спіть на твердому, можна на підлозі, тьільки якщо вона тепла, або купіть ортопедичний матрас, але що б він був максимально жорстким......