Проблеми вічного життя (релігійний аспект)

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Syslik Gopnik, 20 чер 2011.

1. консультант

консультант Дуже важлива персона

Чому тільки християнського? Кожен підпадає під ту Волю, під ким ходить. Я вважаю себе християнином, назва моєї віри походить від Ісуса Христа, значить підпадаю під Його Волю і йому поклоняюсь. Хтось звертається до інших богів, значить підпадає під їх волю або просто обманює себе, що підпадає, а насправді потрапляє до сатани і той парить йому мозги... . В кінцевому рахунку, коли приходить біда, в більшості випадків ображається на християнського Бога, хоч ніякого відношення до нього не мав. Є така категорія людей, яка сама себе обманює, тобто сама себе дурить - самодур. Вірити в щось, не маючи для цього обгрунтованих і перевірених століттями знань, значить обманювати самого себе та спонукати до цього інших.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

В тому і справа. Хто похвалить як не сам себе.

3. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Як нудно. Одне і те ж. Ми єдині і неповторні, а всі решту дурні і потраплять в пекло.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

хвалить, але ніяка інша не твердить, що має Творця.

5. консультант

Чому єдині? Ще є буддизм, іслам, даосизм, індуїзм, іудаїзм, конфуціанство та інші. Особисто я ніколи не мав і ніколи не буду мати щось проти прихильників тих релігій. В кожного свій Шлях. Львів один, а доріг до нього багато. Так само й Бог - Один лише Шляхи пізнання Його різні. Якщо Вам нудно, то напевно через відсутність власного Шляху, хоч то Ваша справа. Мені не нудно, бо знаю свій Шлях і кінцевий результат.:)

6. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Шо, ви серйозно думаєте що всім це так цікаво як вам? "Ми знаєм хто все створив..." "Хто?" "Наш творець!" "Ураа...", всі побігли хреститися в християнство.
    А чому б комусь не почати твердити що у них є Творець Творця? Буде ще крутіше.

7. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну власне про це я і говорю.

По-моєму це треба усвідомити кожному, особливо закоренілим догматикам.

Навпаки, стільки інформації навколо, що чим глибше погружаєшся у вивчення і в пошук Істини, тим більше її стає. І це неймовірно цікаво. Не розумію як можна триматися за Біблію як за істину в останній інстанції, коли СТІЛЬКИ всього крім неї. Біблія просто займає якусь частку, якийсь одиничний відсоток в гігантському масиві інформації. Люди просто самі себе обмежують.

8. консультант

Чому не має ? В індуїзмі Творцем вважається - Брахма, в ісламі - Аллах, в буддизмі - Будда Адібудда та інші, що не знаю ще... .

• Безграмотно Безграмотно x 1
  9. консультант

Доріг багато, але вибір робити потрібно і чим скоріше, тим краще, щоб не було запізно. Роками стояти на роздоріжжі і думати куди йти, то так можна й назавжди залишитись на ньому, бо для того, щоб піти обраною дорогою, може просто вже не вистачити ні сил, ні часу.

10. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ні, так не буває. Стояти на роздоріжжі - це теж дорога. Частіше всього людина каже "Я не знаю як так вийшло. Просто так сталося".

11. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Звідки така інформація? В буддизмі немає початку світу, тому немає і творців.

12. derti

derti Well-Known Member

В Україні безбожники, невіруючі були синонімами беззаконників, нечестивців, людей, які не мають страху Божого, свідомо живуть у злі і гріхах.. Це було аксіомою. В центрі кожного села чи міста була церква... Так було до революції 17-го... Марксисти вбили людям в голову інше...революція, мабуть, ще продовжується.

• Подобається Подобається x 1
  13. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ууу, який серйозний дядечко. Ви часом не з святої інквізиції?

• Подобається Подобається x 2
  14. консультант

Колись читав таке, а тільки що ось що знайшов. Там приблизно всередині тексту він згадується:Основні напрямки в буддизмі - Історія релігій світу - Навчальні матеріали онлайн
    Шановний, Вам пора припиняти боротьбу і зголошуватись... . :)В моєму районі більшість церков, як функціонували до революції, так продовжуюють функціонувати і на даний час. КРЛ-МРЛ, люди не сприймали серйозно і не сприймають. Видно Ви часто спілкувались з комуністами або знаходились в оточенні більшовиків, то я Вас розумію і навіть співчуваю... .

15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Там в рази складніше і глибше все. Практично без дна. Тому я кажу що християнське надбання - тільки частка в морі.
    Ось ключове
    Ади-Будда

Але людська природа всюди однакова. В чому різниця з християнами? Один в один -
    (З вашого реферату).
    :facepalm:

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я не знаю що кому цікаво. Я знаю, буддисти немають творця всього. Всякі язичницькі течії, типу бог - сонце, бов воню, чи вітру - так само. Це вони самі про це кажуть.

17. Igor Fedoryshyn

Igor Fedoryshyn Психолог, езотерик, цілитель

1. Про різницю між духовністю і релігійністю.
    Бачу любите цитати з Вікіпедії? Ось цитата з неї по цьому ж питанні: "Згідно Айлін Баркер[en] духовність відрізняється від релігійності тим, що джерелом останньої є зовнішній світ у вигляді приписів і традицій, тоді як джерелом духовності є внутрішньо-психічний досвід людини[3]." - саме це я і мав на увазі. Власне душа людини має відношення лише до останнього поняття.

2. Про мій досвід.
    Вища психологінча освіта, десятки тренінгів і курсів, 10-річний досвід в роботі з людьми, плюс ефективне практичне застосування отриманих знань у власному житті.

3. Про рай на Землі.
    Ви знаєте, в біблії таки дуже легко знайти доказати того, що рай існував. Але це місце було на землі, але аж ніяк не на небесах. Ось будь ласка:

Так де ж тут рай???

4. Про Вашу роботу.
    Це Ваш особистий вибір. Бог Вам в поміч!

Не бачите сенсу від подальших дискусій на цю тему? Гаразд, тоді Вам також Всього доброго !

Останнє редагування: 13 лис 2015
  18. Igor Fedoryshyn

Інформаційно-психологічна зброя вбиває не в буквальному сенсі. Вона впливає лише на психіку і свідомість людини. А правильно "оброблена", чи запрограмовна людина здатна на багато, в тому числі вбивати. В історії таких фактів дуже багато, а число жертв вимірюється як мінімум мільйонами.

19. консультант

А хіба у вікіпедії щось неправильно написано? Тільки те, що Ви цитуєте від Айлін Баркер є Істиною? Якщо говорити про Ісуса Христа, то Йому не потрібен внутрішньо-психічний досвід, Він в Нього був, є і буде завжди. бо Він Досконалий - Він Бог. Релігія. з вікіпедії - це зв'язок, власне Зв'язок Ісуса Христа з двома іншими Особами Святої Трійці -Богом Отцем, Богом Святим Духом.
    Деякі з тих, в кого Ви здобували вищу психологічну освіту, приїзджають до мене на консультацію та за порадою. Крім того всього 30-річний досвід роботи з людьми та різними державними і недержавними структурами.

Останнє редагування: 13 лис 2015
  20. Igor Fedoryshyn

А де коментар про рай?

Я й не казав, то та фраза - це Істина. Я просто пояснив, що саме мав на увазі.

У Ваших джерелах також немає Істини. В жодній із книг немає Істини. Адже всі хто її знайшов, знайшов зовсім в іншому місці - в собі. Включаючи самого Ісуса!

Ооооо... Як у Вас все запущено... Релігійні догмати міцно засіли у Вашу свідомість. Ісус ніколи не був Богом, або не більше чим чим ми з Вами. Богом він став після Нікейського Собору! До того часу він нічим не відрізнявся відбудь-якої іншої людини. Про подібні речі він неодноразово зазначав.

А в Ісуса зв'язок був з яким Богом, бо в бібілії йде мова про двох різних богів?

• Смішно Смішно x 1
а де твій аватар? :)