Проблеми вічного життя (релігійний аспект)

Discussion in 'Філософія та мораль' started by Syslik Gopnik, Jun 20, 2011.

1. консультант

консультант Дуже важлива персона

Чому тільки християнського? Кожен підпадає під ту Волю, під ким ходить. Я вважаю себе християнином, назва моєї віри походить від Ісуса Христа, значить підпадаю під Його Волю і йому поклоняюсь. Хтось звертається до інших богів, значить підпадає під їх волю або просто обманює себе, що підпадає, а насправді потрапляє до сатани і той парить йому мозги... . В кінцевому рахунку, коли приходить біда, в більшості випадків ображається на християнського Бога, хоч ніякого відношення до нього не мав. Є така категорія людей, яка сама себе обманює, тобто сама себе дурить - самодур. Вірити в щось, не маючи для цього обгрунтованих і перевірених століттями знань, значить обманювати самого себе та спонукати до цього інших.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

В тому і справа. Хто похвалить як не сам себе.

3. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Як нудно. Одне і те ж. Ми єдині і неповторні, а всі решту дурні і потраплять в пекло.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

хвалить, але ніяка інша не твердить, що має Творця.

5. консультант

Чому єдині? Ще є буддизм, іслам, даосизм, індуїзм, іудаїзм, конфуціанство та інші. Особисто я ніколи не мав і ніколи не буду мати щось проти прихильників тих релігій. В кожного свій Шлях. Львів один, а доріг до нього багато. Так само й Бог - Один лише Шляхи пізнання Його різні. Якщо Вам нудно, то напевно через відсутність власного Шляху, хоч то Ваша справа. Мені не нудно, бо знаю свій Шлях і кінцевий результат.:)

6. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Шо, ви серйозно думаєте що всім це так цікаво як вам? "Ми знаєм хто все створив..." "Хто?" "Наш творець!" "Ураа...", всі побігли хреститися в християнство.
    А чому б комусь не почати твердити що у них є Творець Творця? Буде ще крутіше.

7. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну власне про це я і говорю.

По-моєму це треба усвідомити кожному, особливо закоренілим догматикам.

Навпаки, стільки інформації навколо, що чим глибше погружаєшся у вивчення і в пошук Істини, тим більше її стає. І це неймовірно цікаво. Не розумію як можна триматися за Біблію як за істину в останній інстанції, коли СТІЛЬКИ всього крім неї. Біблія просто займає якусь частку, якийсь одиничний відсоток в гігантському масиві інформації. Люди просто самі себе обмежують.

8. консультант

Чому не має ? В індуїзмі Творцем вважається - Брахма, в ісламі - Аллах, в буддизмі - Будда Адібудда та інші, що не знаю ще... .

• Безграмотно Безграмотно x 1
  9. консультант

Доріг багато, але вибір робити потрібно і чим скоріше, тим краще, щоб не було запізно. Роками стояти на роздоріжжі і думати куди йти, то так можна й назавжди залишитись на ньому, бо для того, щоб піти обраною дорогою, може просто вже не вистачити ні сил, ні часу.

10. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ні, так не буває. Стояти на роздоріжжі - це теж дорога. Частіше всього людина каже "Я не знаю як так вийшло. Просто так сталося".

11. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Звідки така інформація? В буддизмі немає початку світу, тому немає і творців.

12. derti

derti Well-Known Member

В Україні безбожники, невіруючі були синонімами беззаконників, нечестивців, людей, які не мають страху Божого, свідомо живуть у злі і гріхах.. Це було аксіомою. В центрі кожного села чи міста була церква... Так було до революції 17-го... Марксисти вбили людям в голову інше...революція, мабуть, ще продовжується.

• Подобається Подобається x 1
  13. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ууу, який серйозний дядечко. Ви часом не з святої інквізиції?

• Подобається Подобається x 2
  14. консультант

Колись читав таке, а тільки що ось що знайшов. Там приблизно всередині тексту він згадується:Основні напрямки в буддизмі - Історія релігій світу - Навчальні матеріали онлайн
    Шановний, Вам пора припиняти боротьбу і зголошуватись... . :)В моєму районі більшість церков, як функціонували до революції, так продовжуюють функціонувати і на даний час. КРЛ-МРЛ, люди не сприймали серйозно і не сприймають. Видно Ви часто спілкувались з комуністами або знаходились в оточенні більшовиків, то я Вас розумію і навіть співчуваю... .

15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Там в рази складніше і глибше все. Практично без дна. Тому я кажу що християнське надбання - тільки частка в морі.
    Ось ключове
    Ади-Будда

Але людська природа всюди однакова. В чому різниця з християнами? Один в один -
    (З вашого реферату).
    :facepalm:

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я не знаю що кому цікаво. Я знаю, буддисти немають творця всього. Всякі язичницькі течії, типу бог - сонце, бов воню, чи вітру - так само. Це вони самі про це кажуть.

17. Igor Fedoryshyn

Igor Fedoryshyn Психолог, езотерик, цілитель

1. Про різницю між духовністю і релігійністю.
    Бачу любите цитати з Вікіпедії? Ось цитата з неї по цьому ж питанні: "Згідно Айлін Баркер[en] духовність відрізняється від релігійності тим, що джерелом останньої є зовнішній світ у вигляді приписів і традицій, тоді як джерелом духовності є внутрішньо-психічний досвід людини[3]." - саме це я і мав на увазі. Власне душа людини має відношення лише до останнього поняття.

2. Про мій досвід.
    Вища психологінча освіта, десятки тренінгів і курсів, 10-річний досвід в роботі з людьми, плюс ефективне практичне застосування отриманих знань у власному житті.

3. Про рай на Землі.
    Ви знаєте, в біблії таки дуже легко знайти доказати того, що рай існував. Але це місце було на землі, але аж ніяк не на небесах. Ось будь ласка:

Так де ж тут рай???

4. Про Вашу роботу.
    Це Ваш особистий вибір. Бог Вам в поміч!

Не бачите сенсу від подальших дискусій на цю тему? Гаразд, тоді Вам також Всього доброго !

Last edited: Nov 13, 2015
  18. Igor Fedoryshyn

Інформаційно-психологічна зброя вбиває не в буквальному сенсі. Вона впливає лише на психіку і свідомість людини. А правильно "оброблена", чи запрограмовна людина здатна на багато, в тому числі вбивати. В історії таких фактів дуже багато, а число жертв вимірюється як мінімум мільйонами.

19. консультант

А хіба у вікіпедії щось неправильно написано? Тільки те, що Ви цитуєте від Айлін Баркер є Істиною? Якщо говорити про Ісуса Христа, то Йому не потрібен внутрішньо-психічний досвід, Він в Нього був, є і буде завжди. бо Він Досконалий - Він Бог. Релігія. з вікіпедії - це зв'язок, власне Зв'язок Ісуса Христа з двома іншими Особами Святої Трійці -Богом Отцем, Богом Святим Духом.
    Деякі з тих, в кого Ви здобували вищу психологічну освіту, приїзджають до мене на консультацію та за порадою. Крім того всього 30-річний досвід роботи з людьми та різними державними і недержавними структурами.

Last edited: Nov 13, 2015
  20. Igor Fedoryshyn

А де коментар про рай?

Я й не казав, то та фраза - це Істина. Я просто пояснив, що саме мав на увазі.

У Ваших джерелах також немає Істини. В жодній із книг немає Істини. Адже всі хто її знайшов, знайшов зовсім в іншому місці - в собі. Включаючи самого Ісуса!

Ооооо... Як у Вас все запущено... Релігійні догмати міцно засіли у Вашу свідомість. Ісус ніколи не був Богом, або не більше чим чим ми з Вами. Богом він став після Нікейського Собору! До того часу він нічим не відрізнявся відбудь-якої іншої людини. Про подібні речі він неодноразово зазначав.

А в Ісуса зв'язок був з яким Богом, бо в бібілії йде мова про двох різних богів?

• Смішно Смішно x 1
а де твій аватар? :)