Проблеми вічного життя (релігійний аспект)

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Syslik Gopnik, 20 чер 2011.

1. Huru

Huru Well-Known Member

По-перше: ні вавілонські, ні римські, ні грецькі, так само як християнські, індійські і мусульманські боги ніякого відношення до 2012 року не мають. Ця дата є особливою тільки в календарі Майя. Є окремі 60 річні цикли в вавілонських і індійських календарях, зкінчення яких припадає на 2012 рік, але вони не містять нічого епохального.
    По-друге: Погано не знати історію розвитку науки. Якраз до цього часу ера Риб була ерою науки, коли наука витіснила Бога. Зараз наступила ера Водолія, коли наука об'єднається з вірою. Чіткий курс вже взято - взяти наприклад праці Вернадського і Хокінга. Нова Божа наука повинна спрямувати технічний прогрес в мирне русло і припинити самознищення людства

• Подобається Подобається x 1
  2. Syslik Gopnik

Syslik Gopnik котиться в загс...

самознищення людства припиниться тоді, коли людей лишиться зовсім мало...

3. Bambook

Bambook Persona non grata

• Подобається Подобається x 2
  4. Hyligan

Hyligan Іронічний

Дайте спокій))......нічогісінько людству не загрожує...кількість людей росте в геометричній прогресії, якщо б ми ще перестали самі себе вбивати труїти і зайнялись спортом то земля того точно не витримала б.....

• Подобається Подобається x 2
  5. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Той хто палить - теж себе потихеньку вбиває передчасно, той хто не пройшов медогляд (і пропустив першу стадію смертельної недуги, яку можна було би вилікувати) - теж себе передчасно вбиває, виходить.. ми гіпотетично можемо керувати власним здоров'ям, турбуючись про нього, а можемо НЕ турбуватися - отже, мимоволі робити "самогубство" передчасне.

Щоб знати де "природна смерть" а де своєрідне "самогубство", треба знати що кому призначено і хто собі чим вкорочує віку поза Божим планом.

6. Syslik Gopnik

Syslik Gopnik котиться в загс...

то інше. формально, кожен подих нас вбиває. "життя - невиліковна хвороба. у всіх зареєстрованих випадках призводить до смерті".
    А тут ти маєш свідомо визнати і вчинити самогубство, інакше ніяк не зможеш померти, хіба чекати нещасного випадку... бо створити такий випадок теж не вийде, оскільке це рівносильно самогубству

7. comanche

comanche знайшовся

Ніде цього не помітив у працях Хокінга. Навпаки, Хокінг проповідує теорію "мнимого пространства и времени" (вибачте за російську, але я не знаю як перекласти даний термін) яка повністю виключає існування Бога чи скінченність вселенної.

Я не виключаю об'єднання релігії та науки (адже являюсь прихильником обох таборів). Але нажаль сучасна база (як науки так і релігії) не дає однозначної відповіді на це. Обидва табори, як показує історія, помилялись у своїх твердженнях.

А стосовно теми, проблема вічного життя поки нам не грозить. Зараз нам грозить перенаселення планети. Хіба що окремі індивіди, будуть мати можливість за доволі немалі кошти виконати дану операцію.

Якщо ж ми розглядаємо аспект: "Чим зайнятись", ну християнський аспект у цьому плані доволі простий. Вічність з точки зору Раю чи Пекла не є відрізком часу (чи, в даному випадку - лінією часу). Це просто момент воз'єднання душі з творцем, в цьому і є заключена основна суть спасіння.

І у відповідь на питання: чи буде припинення використання органів (якщо таке відбудеться), аналогом суїциду - я не знаю. Думаю таке питання-відповідь буде аналогічним: Чи можна вважати ігнорування пігулок від застуди - суїцидом, якщо застуда переросте в запалення і людина помре? - не думаю, швидше це називаєть дурістю, або не спроможністю купити собі ці пігулки (від випадку до випадку).

8. Welund

Welund Member

Перебування тут, на Землі, схоже з перебуванням у дитсадку. Звичайно, є багато таких, які не проти реєнкарновуватися тут до нестями. Але якщо декому з тисяч вдається ставати людиною, то він зберігає особистість далі, після того, що більшість називає тут смертю...

9. консультант

консультант Дуже важлива персона

Будь яка матеріальна річ має свій початок і кінець, якби ми того не хотіли.
    Навіть, якщо житимемо кілька тисяч років, все одно колись настане гаплик нашому фізичному тілу, а ми будемо шукати щось інше, щоб одягнувшись, матеріалізуватись на фізичному плані і стати видимим для інших видимих.:)))

10. Mokasin

Mokasin Member

Я над цим не задумуюсь. Або не намагаюсь задумуватися. Якщо життя щасливе і Ви отримуєте від нього задоволення, то не думаєте про КІНЕЦЬ. Якщо ж життя набридає, то навіщо тоді того безсмертя?

11. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну не в християнстві справа. Душа просто потрапляє на найнижчий ступінь Тонкого світу, звідки можна перевтілитись лиш в людину нижчої соціальної касти. І потім можна спокутувати гріхи, але це буде робити дуже важко.

Хіба смертельнохвора людина, яка не лікується, сама себе вбиває?

12. Nefesz

Nefesz Member

У вічного життя повно проблем. От чим ви будете вічно займатися? Це ж треба вічно не нудьгувати. Ну і до того ж, цілком можливими стануть речі про які прийнято казати: "до гроба".
    Вірність, любов, дружба і що там іще подібне будуть РЕАЛЬНО вічними.
    Чи ми готові до такого щедрого дарунка?
    Скільки триває любов? Скількох друзів нам вдалось придбати?
    І Що може бути краще за друзів, які не підведуть у скрутну хвилину. Чи може іноді ми вагаємось відчинити серце новому другові?
    А скільки друзів хочу я? Сто? Тисячу? Сто тисяч? Для мене це складно, але є Особа, яка здатна зробити друзями й мільйони. Ні, я не знущаюсь, і не жартую. Бо для Бога нема неможливого.
    http://www.opovidi.blogspot.com/2013/06/blog-post_22.html?m=1

13. Igor Fedoryshyn

Igor Fedoryshyn Психолог, езотерик, цілитель

Раю, чи пекла немає... Після смерті нашого фізичного тіла ми, тобто наша Душа, чи внітрішня сутність просто повертається "додому")

14. manur

manur Well-Known Member

І докази, звичайно ж, наведете...:haha: Бажано б, аби переконливими вони були.;)

15. Forpost

Forpost Стоїк

і Ви вертайтесь! А то як чорт з табакерки...

Tapatalk

Останнє редагування: 29 сер 2015
  16. Igor Fedoryshyn

Зустрічне запитаня:- "Ви особисто можете довести, що вони існують???"

17. Igor Fedoryshyn

Я нічим не відрізняюся від всіх інших людей, тому і я також. А про чорта з табакеркою згадувати не варто, у Вас буде можливіть в цьому переконатися...

18. manur

manur Well-Known Member

Звичайно, що ні. Але це зовсім не підтверджує, що їх НЕМА!!!

19. Igor Fedoryshyn

Ви нічим не можете довести своїх переконань, при цьому готові доказувати, що вони (рай і пекло) таки є... Дивно. Як мінімум є лише Ваше слово, проти мого. Але якщо є аргументи, які доказують про зворотнє?

20. manur

manur Well-Known Member

Таварісч, ДЕ я таке доказував? ДЕ?

Я лише говорив про те, що НЕМОЖЛИВО стверджувати, що їх НЕМА.

Мля... я з вас що далі - то більше дивуюся...

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
а де твій аватар? :)