Проблеми у Львові

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Molotoff, 7 вер 2011.

1. Molotoff

Molotoff Member

Ну стосовно якості я великої гарантії не дам, проте це буде зроблене з душею. Якщо Інформатор відмовиться, то я зможу опублікувати в іншому виданні. Тому думаю, що буде зроблене. Тепер питання в бажанні Ромка. Я йому номер написав, а він як хоче, то нехай телефонує.

А стосовно розмови, то було б цікаво поспілкуватися з досвідченішим колегою, яикй працює на Київ чи гранти. Якщо не складно і не буду Вас об'їдати, то був би вдячний, щоб поділилися як працювати на гранти. хоча це певно не та тема для розмови.

2. Bambook

Bambook Persona non grata

Полковнику, навчити журналіста грамотніше писати - це найпростіше. Два місяці при доброму редакторі і літредакторі.
    Навчити журналіста шукати новини і хотіти розвиватися - переважно безнадійна справа.

• Подобається Подобається x 1
  3. Полковник

Полковник миється в бані

Хм, а я всегда был уверен, что грамотность для журналиста - это первично.
    Оказывается, что заблуждался.
    Век живи, век учись.
    Интересно, а С. Довлатов русским овладевал уже после работы в газетах?

4. Bambook

Поки що не та. Без досвіду роботи це практично нереально. Хіба що ви готові написати десяток статей "в стіл" і розсилати по київських виданнях, які цікавлять регіональні теми.
    З вашим підходом ви б могли пропонувати тексти в журнал "Країна" і в gazeta.ua - це саме той формат. Але для того треба спочатку зробити тих кілька статей.
    Щодо більш суттєвих порад - якщо матимете статтю, можемо обмінятися мейлами, надішліть, зможу сказати, наскільки вона "альо" і навіть кільком виданням закинути як пропозицію. Це наразі, доки свого не запустив...

---------- Додано в 11:06 ---------- Попередній допис був написаний в 11:01 ----------

Як було з Довлатовим - не скажу, не був знайомий.
    А от десь двом десяткам початківців за своє життя вже копняків під зад давав, більшість вже зробили непогану карєру, а за інших не так давно взявся :)
    Тому вважаю, що компетентний робити такі висновки.

• Подобається Подобається x 2
  5. Molotoff

Molotoff Member

Якраз у редакцію "Газети по-українськи" маю зайти у понеділок. Тоді їхній редактор повернеться до Львова. Бо відчуваю, що "Інформатор" то не моє. Було цікаво спробувати і взагалі потрібна робота. Але там ставлення мені не подобається. Спершу визначилися із темою, усе гаразд. Вже половину роботи зробив і тут Юра говорить, що про це зараз писати не будемо іди думай щось інше роби. Або здав матеріал він у нього майже два тижні валявся десь у папці, а потім виявилося, що він його узагалі загубив...

6. kjk

kjk Дуже важлива персона

ок
    дуже погана якість ремонту доріг до Євро (відсутність тротуарів)
    сміттєзавод який так і не побудують
    запахи з дріджового заводу

7. Bambook

Як не прикро, але в багатьох редакторів, які давно самі не писали регулярно, таке ставлення до новачків. Зрештою через це часом загнивають газети чи рубрики.
    До цього треба бути готовим і не стидатися постійно нагадувати про себе і свій матеріал. Скромний журналіст нікому не потрібен, адже в роботі доведеться часто надзвонювати і витягувати інформацію ледве не тортурами.
    А в ГПУ досі Кушнір керує?

8. Molotoff

Molotoff Member

Про ГПУ, то мені дали номер Христини. Як прізвище її я не знаю. Товариш сказав, що вона зараз редактор у Львові.

Стосовно нагадування то я нагадаю. Пропонував про сміттєзвалище написати то мені сказли, що про нього уже писали багато разів. Зате самі сьогодні круглий стіл через нього влаштовують...

Їх це не цікавить... Якщо можеш вказати якісь конкретні випадки хабарів чи крадіжок на ремонті дороги то це буде цікаво. А просто так про це редактору буде не цікаво писати.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Абсолютно нема потреби ламати ногу. Дати пару гривень лікарю, щоб написав діагноз: перелом ноги. Потім піти в лікарню.... І лікувати перелом будуть штири місяці, аж іскри сипатимуться, ніхто й не помітить, що нога ціла.

---------- Додано в 20:31 ---------- Попередній допис був написаний в 20:24 ----------

А навчити не пхатися куди не просять? Я раз давав різним виданням хороший матеріальчик, так вони по колготах пісяли - боялися писати. Особливо "Експрес" і "Ратуша"....

• Подобається Подобається x 2
  10. Полковник

Полковник миється в бані

Подробнее можно?

---------- Додано в 23:09 ---------- Попередній допис був написаний в 23:05 ----------

Молчел, я ведь не случайно Довлатова вспомнил.
    Знаете такого?
    Если нет, то в гугле поищите и почитайте его "Компромисы".
    Увы, там по-русски.
    Не знаю, есть ли украинский перевод.
    Просто не знаю.

11. Skyuoker

Skyuoker Бандера наш герой!

Я б вам порекомендував написати статтю про комп'ютери нової ери, себто квантові . Я б сказав ду-у-уже цікава тема ! Ну звісно якщо ви петраєте в даному напрямку :)

12. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

"ціни/опис/де купити"

Але "де продати компи старої ери" - ще актуальніша тема.
    Нє?

13. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

14. Molotoff

Molotoff Member

Я б з радістю сам щось таке для чайників почитав би. А потім уже можна і з прочитаного та зрозумілого написати свій текст для звичайних людей)))) Дякую)

Bambook, а з Ромком ми сьогодні зустрінемося.

15. Skyuoker

Skyuoker Бандера наш герой!

TesTanya, ну, я запропонував тільки. Все таки 21 століття на вулиці :scratch_one-s_head: .

16. Bambook

Як сказав колись Маркес, журналістика - це мистецтво пояснити іншим те, чого сам не розумієш ;)

• Подобається Подобається x 3
  17. Полковник

Полковник миється в бані

Вот, прочитал про проблему Львова:

У Львові масово порушують заборону продажу алкоголю у нічний час.Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.
    Протягом вересня було здійснено 18 рейдів, щодо виявлення порушень заборони продажу алкоголю після 22.00. Було складено 14 протоколів, стягнено штрафів на суму більше 3,5т. гривень. Крім того зафіксовано 3 повторних порушення. Найбільше протоколів складено у Сихівському районі – 4, найменше у Галицькому та Шевченківському – по 1.
    «Продавці магазинів, які продають алкоголь після 22.00, дуже добре розуміють, що вони порушують закон. Адже дуже часто вони закривають віконечка або двері магазину, ми не можемо зайти, або відмовляються надавати паспортні дані», - повідомляють у департамент і економічної політики.
    Зафіксовано скарги мешканців щодо МАФів, які реалізують алкоголь після 22.00. Це заклади роздрібної торгівлі на вулиці Томашівській, 9; Панча, 26 та Мазепи,12.
    Львівська міська рада дякує мешканцям, що звертаються з заявами про випадки незаконного продажу алкоголю, за активну громадянську позицію і бажання спільно подолати цю проблему. Нагадаймо поскаржитись на заклади роздрібної торгівлі, що вночі продають алкоголь можна звернувшись на гарячу лінію міста, за номером – 15-80.

Нет в Москве такой проблемы.
    Даже знакомая продавщица не продаст - место дороже:

Статья 14.16. Нарушение правил продажи этилового спирта, алкогольной и спиртосодержащей продукции, а также пива и напитков, изготавливаемых на его основе
    (в ред. Федерального закона от 05.12.2005 N 156-ФЗ)

1. Розничная продажа этилового спирта, в том числе этилового питьевого спирта (за исключением продажи в районах Крайнего Севера и приравненных к ним местностях), спиртосодержащей продукции по фармакопейным статьям (за исключением продукции, реализуемой через аптечную сеть) или спиртосодержащих вкусоароматических биологически активных вкусовых добавок или виноматериалов -
    влечет наложение административного штрафа на должностных лиц в размере от четырех тысяч до пяти тысяч рублей с конфискацией этилового спирта и спиртосодержащей продукции; на юридических лиц - от сорока тысяч до пятидесяти тысяч рублей с конфискацией этилового спирта и спиртосодержащей продукции.
    (в ред. Федерального закона от 22.06.2007 N 116-ФЗ)
    2. Поставка или розничная продажа алкогольной и спиртосодержащей продукции без надлежаще оформленных товаротранспортных документов, без сертификата соответствия по каждому наименованию продукции, без справки к грузовой таможенной декларации или без ее копии с оригиналами оттисков печатей предыдущего собственника (на импортную алкогольную продукцию) либо без справки к товаротранспортной накладной (на отечественную алкогольную продукцию), а равно поставка или розничная продажа алкогольной и спиртосодержащей продукции в таре и упаковке, не соответствующих установленным законом требованиям, -
    влечет наложение административного штрафа на должностных лиц в размере от четырех тысяч до пяти тысяч рублей с конфискацией алкогольной и спиртосодержащей продукции; на юридических лиц - от сорока тысяч до пятидесяти тысяч рублей с конфискацией алкогольной и спиртосодержащей продукции.
    (в ред. Федерального закона от 22.06.2007 N 116-ФЗ)
    2.1. Розничная продажа несовершеннолетнему алкогольной продукции, если это действие не содержит уголовно наказуемого деяния, -
    влечет наложение административного штрафа на граждан в размере от трех тысяч до пяти тысяч рублей; на должностных лиц - от десяти тысяч до двадцати тысяч рублей; на юридических лиц - от восьмидесяти тысяч до ста тысяч рублей.
    (часть 2.1 введена Федеральным законом от 21.07.2011 N 253-ФЗ)
    3. Нарушение иных правил розничной продажи алкогольной и спиртосодержащей продукции -
    влечет наложение административного штрафа на должностных лиц в размере от трех тысяч до четырех тысяч рублей с конфискацией алкогольной и спиртосодержащей продукции или без таковой; на юридических лиц - от тридцати тысяч до сорока тысяч рублей с конфискацией алкогольной и спиртосодержащей продукции или без таковой.

(ст. 14.16, "Кодекс Российской Федерации об административных правонарушениях" от 30.12.2001 N 195-ФЗ (ред. от 21.07.2011))

18. kjk

kjk Дуже важлива персона

яка жахлива русофобія

Останнє редагування модератором: 13 жов 2011
  19. Полковник

Полковник миється в бані

Львовяне, чем таксистов обидели?

У Львові близько 40 машин таксі розпочали акцію протесту. Як передає кореспондент «Львівського порталу», таксисти не зупиняючись їздять по колу біля Львівської облдержадміністрації та сигналять.
    У той же час будівлю Львівської облради охороняють приблизно 30 правоохоронців.
    Таксисти Львова виступають проти урядового варіанту проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо особливості здійснення діяльності з перевезення пасажирів на таксі та автомобілями на замовлення».

20. morze

morze Well-Known Member

Львів внаглу залякують відсутністю води!. навіть на Високому Замку криниці мають глибину 8 метрів!!!

а де твій аватар? :)