не знаю, друзья, чи підсипане там шось чи модифіковане, але поки я жила при бабусиних харчах з городу і дихала карпатським повітрям мене нич не брало - всі в хаті могли бути звалені черговим вірусом грипу, а я трималася... а коли переїхала до Львіва, і почала їсти то шо продукує наш львівський ринок продуктів, то одне за одругим болячки стали сі чіпляти... і то ще брати до уваги що мяса я тутешнього не їм, яєць з печатками теж... цікаво як пояснити такі надзвичайні зміни.. може хто з дитинства так харчується то і не помічає змін, але я бачу чітко... і коли мені говорять що то все фігня, то почуваюся розгубленою...
Ромку, тут нема нічого смішного при чому тут городовина, її і за Львовом на дачах тримають? я про продукти... "восторга" від того, що я тепер ві ЛЬвове жию (як у всієї молоді) дуже мало... ще й як і на малину дику і на сунички тоті маленькі...
Багірко,ми ж сусіди... Поясню... Якщо стояти лицем до "Сільпо",справа є дорога.. Тою дорогою тре’ йти(мимо смітників) до великої жилізної буди(недавно збудували,тепер там секонд,масажний сальон і теде).Так,от,справа від нЕго є базар... А з другого боку відкриті лотки,де продают..хм..генетичноНЕмодифікованіщейНЕпідсипаніядохімікатами продукти..(ну..відносно...)... О...
начиталась всяких статей про молочне, а саме про сметану та кефір і все страшно шось купувати.... стоїть в холодильнику довший час і не скисне , та й сир російський чи інший, кажуть дешевший теж шось не те сиплять.... шо то їсти ?
живой организм, генотип которого был искусственно изменён при помощи методов генной инженерии. Такие изменения, как правило, производятся в научных или хозяйственных целях. Генетическая модификация отличается целенаправленным изменением генотипа организма в отличие от случайного, характерного для естественного и искусственного мутагенеза. Іншими словами ГМО це організм в геном якого штучно введено ген іншого організму. Мета таких маніпуляці - збільшити стійкість організму до шкідливих факторів, збільшення продуктивності, збільшення харчової цінності, отримання нового продукту. Здебільшого повідомлення про небезпеку ГМО є перебільшенням чи пропагандою конкурентних фірм.
всі говорять про шкідливий вплив ГМО, хоча вчені ще не довели їх побічний і негативний вплив на організм людини. Проте, як на мене, навіть невиявлення сьогодні впливу ГМО на наш організм, може, бути відображеним у майбутньому, наприклад, на здоров'ї майбутнього покоління ((
В сільському господарстві застосовують величезний асортимент пестецидів. З часом одні стають не ефективними розробляються інші і хтось робить на цьому вкликі гроші. Про те що пестециди небезпечні на весь світ не волають хотч протягом життя людина контактує з ним і споживає їх доволі часто, якщо не сказати постійно. Одним з перших успішних експерементів було створеня картоплі резистентної до каларадського жука картоплі. В геном рослини був введений бактерійний ген який зумовлював синтез білка який руйнував травний тракт комахи. Даний білок експресувався лише у відповідь на стресові чинники(наприклад рослину почали нищити жуки) і лише в пагоні. Тобто в бульбах картоплі цей ген був неактивний. Яким чином тоді ця генетично модифікована картопля може зашкодити людині? От виробникам пестицидів вона зашкодить точно Цікаво яким ви бачтите механізм цього впливу. Вам відомо що дріжжі, молочнокислі бактерії також можна вважати ГМО?
Я можу довести. ЛьОгко. Візьмем,для прикладу нєкоєго Миха... Жиє? Жиє... Цьвіте? Цьвіте... Пахне? Пахне... І,ніц му не бракує.... А,між іншим,упомянутий Мих роками споживає...страшно сказати...дриглі....з тотих самих пацєт... Значицця,не шкідливі... А може,просто звик...