Проблема ГМО для вас проблема?

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем egoistka, 9 вер 2009.

  1. Мих

    Мих Дуже важлива персона

    Ціла передача була про ті ябка, обмащені парафіном і доказували, що то нешкідливо.
     
  2. Lionel

    Lionel Active Member

    Ну і як вони пояснювали здатність парафіну так довго вберігати ті яблука від псування? Раджу провести експеримент візьміть ябко з саду, гарне, не червиве, чи кілька - для чистоти екперименту:blush: Вкрийте їх шаром парафіну і поставте в підвал. Занотуйте скільки то ябко протримається і робіть висновки.
     
  3. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Дуже важлива персона

    Та чому ні? Ще скажіть, що ви їм повірили. Ну, бо як інакше змусити людей купувати щось, що купувати страшно. Сказати, що ніц вам не буде...
    А передачу про те, як зі зцукрілого меду роблять рідкий і блискучий бачили? ;)
     
  4. Romko

    Romko Дуже важлива персона

    А як шприцом?:scratch_one-s_head:
    і всередину?:sorry:
    Буде стояло і 5 літ,нє?:dntknw:
     
  5. Lionel

    Lionel Active Member

    Боюсь вас розчарувати, але довго воно не протягне (а експеримент таки проведіть - то найкращий спосіб пізнання:)) Проблема в тому, що парафін мав би захищати поверхню ябка від висихання в певних умовах - невисокій температурі і регульованій вологості. Проте сам парафін по собі не є ні консервантом, ні анибіотиком, ні протигрибковим препаратом (а саме ця компанія в вільному складі і розчинна в парафіні власне й запобігає псуванню)... Тепер уявіть собі що ви то ябко зберегли і тепер хочете зїсти - ви його мити - а воно не змочується водою, заким парафін в воді нерозчинний, в гарячій розтопиться але цілком і повністю з поверхні його не забрати - подальші ідеї окрім "мікрохірургії" є?;)
     
  6. Мих

    Мих Дуже важлива персона

    не бачив, але здогадуюся.
     
  7. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Дуже важлива персона

    Розкажіть, про що саме здогадуєтеся. І які наслідки такого процесу. ;)
     
  8. Мих

    Мих Дуже важлива персона

    кристалізований мед розігрівають до високої температури і він косить під свіжий, додають ще всяких інґрадієнтів і термін зберігання - вічність.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Натагідра

    Натагідра Well-Known Member

    треба перш за все вирішити що ми вважаем за ГМО.
    - хто що думає про кольрабі
    - бульбу синьоочку,
    - поміжори які не нищить фітофтора (усі наші кримські що ростуть на полях)
    - жовту суницю
    і тд

    ми їх вважаємо ГМО?

    З бульбою таке трапляється, від грунту залежить і від кількості дощів, і кисне бульба в пивниці будь здорв як писнийя вогка чи погано провітрюється.
    В дитинстві ми часто мали за обовязок перебирати бульбу дрібну та що для пацят, обривати парость і тд, так що я тут профі ;)
    А чи була вона в 1983 модифікована чище ні, тут спірне питання, бо виводом нових сортів бульби займалися цілі інститути , а як вони те робили, хто го зна
     
    Останнє редагування модератором: 15 вер 2009
  10. Мих

    Мих Дуже важлива персона

    о, бульба-синєочка... та яке то ГМО? така бульба була ще за царя гороха.
     
    • Подобається Подобається x 2
  11. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Дуже важлива персона

    А користь, миху, користь ЯКА??
    Якщо мед розігріти до 60 градусів і більше, він не те що всі корисні властивості втрачає, він стає отрутою. Через таку властивість його й не рекомендують додавати одразу в гарячий чай, а почекати поки чай трохи охолоне.

    Та я гнилу картоплю в житті бачила, але таке - водичка в шкірці - ні. То таки цілком інше. Та й чому в тій самій шафці одна стоїть без проблем, а друга - водичкою стає?
    По ідеї, йдеться про ті ГМО, де в картоплю наприклад вщеплюють ген колорадського жука.
     
    Останнє редагування: 15 вер 2009
  12. Мих

    Мих Дуже важлива персона

    як яка? краще продається, нє?

    ну... не думаю... що отрутою, але користі стає небагато.
     
  13. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Дуже важлива персона

    При нагріванні до 37 градусів він стає просто цукром, ніяких корисних властивостей, нуль! При довгому розігріванні при 60 градусах і більше стає фактично отрутою.
     
  14. Мих

    Мих Дуже важлива персона

    Та ну... ліля, не вірю, якби то була правда, мед би ніколи не допомагав людям, що мають гарячку.

    оце більш правдиво виглядає:

    Нагрівання меду небажане, бо значно погіршує його харчові та лікувальні властивості. Під тривалою дією температури понад 50° мед втрачає бактерицидні властивості та аромат, при температурі вище 60° знижується ферментативна активність — різко падає діастаз*не число, активність інвертази. У гарячому стані (80° і більше) змі*нюється склад цукрів, починає руйнуватись фруктоза (глюкоза, са*хароза і мальтоза стійкіші при нагріванні). Змінюються також біл*кові компоненти, їх розпад може призвести до утворення речовин з неприємним запахом. При нагріванні колір меду темніє, стає іноді коричневим.

    Незважаючи на чутливість до підвищених температур, мед іноді доводиться обробляти теплом, щоб припинити або попередити бро*діння; для утримання в некристалізованому вигляді; щоб швидше відстояти і процідити. Залежно від технологічного процесу створю*ють відповідний температурний режим, за якого дія тепла в най*меншій мірі позначалася б па якості продукції. Так, з метою пасте*ризації проводять короткочасне (1—2 хв.) нагрівання до 70—73° і зразу ж різко охолоджують до 25°. Такий режим можна забезпе*чити з допомогою спеціального устаткування. Для розчинення кри*сталів досить мед нагріти до 48—50°.
     
  15. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Дуже важлива персона

    Миху, гугл зраджує ваше джерело, яке ви, вочевидь навмисне не подали. :mocking: На противагу вашому рефератові, вікі каже, що "Мед не слід розігрівати до температури понад 40 °C, оскільки при її перевищенні він набуває токсичних властивостей." От і вір тим інет-джерелам, ну ні? :)))
     
    • Подобається Подобається x 2
  16. Мих

    Мих Дуже важлива персона

    Та не кажіть.. де не глянь - всюди зрада. ;)
    Токсичність - то питання відносне. Всі продукти токсичні, навіть мед у його первозданному найсвіжішому виді.
    Ну але я радий, що токсичність меду "посунулася" з 37 °C до 40 °C. Це вже вселяє надію, що коли Мих прийде в гості, то йому до меду не дадуть дуже горячого чаю, нє?:)
     
  17. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Дуже важлива персона

    Ех, не читаєте ви мене... Я ж написала, що при 37 він стає чистим цукром, корисні властивості втрачає, а понад 40 - стає токсичним. Читайте, миху, уважно, перше ніж радіти почнете. Хоча, мені вам не шкода. Радійте і до, і під час, і після. Тільки читайте уважно й не перекручуйте. ;)
    То ви до мене в гості зібралися? :)))
     
  18. Мих

    Мих Дуже важлива персона

    Ліля, на рахунок "радійте".... почитайте мій підпис.


    Не зрозумів... Ви радієте?
     
    • Подобається Подобається x 2
  19. До речі, я читала, що морква з тупим кінчиком - це теж ГМО. А ми її на дачі сіяли. :sad:
     
  20. Мих

    Мих Дуже важлива персона

    тєжко взєти ножика і підвострити?
     
    • Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)