Ну і як вони пояснювали здатність парафіну так довго вберігати ті яблука від псування? Раджу провести експеримент візьміть ябко з саду, гарне, не червиве, чи кілька - для чистоти екперименту Вкрийте їх шаром парафіну і поставте в підвал. Занотуйте скільки то ябко протримається і робіть висновки.
Та чому ні? Ще скажіть, що ви їм повірили. Ну, бо як інакше змусити людей купувати щось, що купувати страшно. Сказати, що ніц вам не буде... А передачу про те, як зі зцукрілого меду роблять рідкий і блискучий бачили?
Боюсь вас розчарувати, але довго воно не протягне (а експеримент таки проведіть - то найкращий спосіб пізнання) Проблема в тому, що парафін мав би захищати поверхню ябка від висихання в певних умовах - невисокій температурі і регульованій вологості. Проте сам парафін по собі не є ні консервантом, ні анибіотиком, ні протигрибковим препаратом (а саме ця компанія в вільному складі і розчинна в парафіні власне й запобігає псуванню)... Тепер уявіть собі що ви то ябко зберегли і тепер хочете зїсти - ви його мити - а воно не змочується водою, заким парафін в воді нерозчинний, в гарячій розтопиться але цілком і повністю з поверхні його не забрати - подальші ідеї окрім "мікрохірургії" є?
кристалізований мед розігрівають до високої температури і він косить під свіжий, додають ще всяких інґрадієнтів і термін зберігання - вічність.
треба перш за все вирішити що ми вважаем за ГМО. - хто що думає про кольрабі - бульбу синьоочку, - поміжори які не нищить фітофтора (усі наші кримські що ростуть на полях) - жовту суницю і тд ми їх вважаємо ГМО? З бульбою таке трапляється, від грунту залежить і від кількості дощів, і кисне бульба в пивниці будь здорв як писнийя вогка чи погано провітрюється. В дитинстві ми часто мали за обовязок перебирати бульбу дрібну та що для пацят, обривати парость і тд, так що я тут профі А чи була вона в 1983 модифікована чище ні, тут спірне питання, бо виводом нових сортів бульби займалися цілі інститути , а як вони те робили, хто го зна
А користь, миху, користь ЯКА?? Якщо мед розігріти до 60 градусів і більше, він не те що всі корисні властивості втрачає, він стає отрутою. Через таку властивість його й не рекомендують додавати одразу в гарячий чай, а почекати поки чай трохи охолоне. Та я гнилу картоплю в житті бачила, але таке - водичка в шкірці - ні. То таки цілком інше. Та й чому в тій самій шафці одна стоїть без проблем, а друга - водичкою стає? По ідеї, йдеться про ті ГМО, де в картоплю наприклад вщеплюють ген колорадського жука.
При нагріванні до 37 градусів він стає просто цукром, ніяких корисних властивостей, нуль! При довгому розігріванні при 60 градусах і більше стає фактично отрутою.
Та ну... ліля, не вірю, якби то була правда, мед би ніколи не допомагав людям, що мають гарячку. оце більш правдиво виглядає: Нагрівання меду небажане, бо значно погіршує його харчові та лікувальні властивості. Під тривалою дією температури понад 50° мед втрачає бактерицидні властивості та аромат, при температурі вище 60° знижується ферментативна активність — різко падає діастаз*не число, активність інвертази. У гарячому стані (80° і більше) змі*нюється склад цукрів, починає руйнуватись фруктоза (глюкоза, са*хароза і мальтоза стійкіші при нагріванні). Змінюються також біл*кові компоненти, їх розпад може призвести до утворення речовин з неприємним запахом. При нагріванні колір меду темніє, стає іноді коричневим. Незважаючи на чутливість до підвищених температур, мед іноді доводиться обробляти теплом, щоб припинити або попередити бро*діння; для утримання в некристалізованому вигляді; щоб швидше відстояти і процідити. Залежно від технологічного процесу створю*ють відповідний температурний режим, за якого дія тепла в най*меншій мірі позначалася б па якості продукції. Так, з метою пасте*ризації проводять короткочасне (1—2 хв.) нагрівання до 70—73° і зразу ж різко охолоджують до 25°. Такий режим можна забезпе*чити з допомогою спеціального устаткування. Для розчинення кри*сталів досить мед нагріти до 48—50°.
Миху, гугл зраджує ваше джерело, яке ви, вочевидь навмисне не подали. На противагу вашому рефератові, вікі каже, що "Мед не слід розігрівати до температури понад 40 °C, оскільки при її перевищенні він набуває токсичних властивостей." От і вір тим інет-джерелам, ну ні?
Та не кажіть.. де не глянь - всюди зрада. Токсичність - то питання відносне. Всі продукти токсичні, навіть мед у його первозданному найсвіжішому виді. Ну але я радий, що токсичність меду "посунулася" з 37 °C до 40 °C. Це вже вселяє надію, що коли Мих прийде в гості, то йому до меду не дадуть дуже горячого чаю, нє?
Ех, не читаєте ви мене... Я ж написала, що при 37 він стає чистим цукром, корисні властивості втрачає, а понад 40 - стає токсичним. Читайте, миху, уважно, перше ніж радіти почнете. Хоча, мені вам не шкода. Радійте і до, і під час, і після. Тільки читайте уважно й не перекручуйте. То ви до мене в гості зібралися?