Проблема ГМО для вас проблема?

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем egoistka, 9 вер 2009.

  1. Lionel

    Lionel Active Member

    Завжди цікаво читати про щось таке, що ні побачити неможливо, ні оцінити, проте відчуття страху викликає не маленьке. Почнемо з того, що в Україні на даний момент є набагато більше підстав боятися більш реальних речей, ніж ГМО. Великий респект тим, хто переймається власною їжею, проте на основі чого ви робите висновки про «чистоту» чи «забрудненість» тієї чи іншої продукції? Розкладіть тижневий бюджет на продукти і продумайте де і в чому криється найвища небезпека?
    Для інформації – в усій Україні вряд чи набереться з 5 лабораторій, які в принципі можуть провести аналіз на наявність ГМО в продукті, з них може одна-дві мають обладнання «середнього» ступеню старості, про відповідність якості аналізів теж можна дискутувати, як на них вплинути вам також пояснювати не треба (гадаю собівартість одного якісного аналізу в сотні разів перевищить 20 грн – погодитесь на таке?).
    Погляньте на весь спектр проблем України з боку вашого щоденного побуту:
    - Чорнобиль. То найголовніше лихо, яке несе на собі відповідальність за бурхливий ріст кількості онкологічних захворювань, якраз минули ті самі 20 років, діти, які колись крокували на демо 1 травня нічого не підозрюючи про небезпеку, виросли і пожинають всі наслідки тодішнього забруднення. Ті хто в перші роки, і зараз вживає продукти з зони, ті хто й не думав вживати примітивні замісні препарати йоду, щоб захиститись від радіоактивного і тд і тп.
    - Якість питної води. Це те, що ви вживаєте щодня. Львівянам потрібні ще пояснення з приводу якості – залиште ту воду постояти в скляній тарі день – подивіться на осад, а також осад після кипятіння – це те, що в організм потрапляє ЩОДНЯ.
    - Продукти. Всі закривають очі на те, що рослини як в приватних господарствах так і на фермерських в процесі росту дістають таку дозу різноманітних хімікатів - від гербіцидів до отрут від шкідників, яка вам і в жахливих снах не привидиться. Картоплину перед посадкою оброблюють антисептиком і стимуляторами росту, під час вегетації 3 сеанси знищення жука, перед і після посадкою – випалювання бур’янів. Додайте всі хімікати хочаб по об’єму на 20 соток і уявіть, що частина з того осяде в рослині, а частина потече в ту саму питну воду…
    Окрема мова про м’ясо, якщо хтось ще вважає що кури, гуси та пацєта на селах вживають лише природне і відповідне харчування в вигляді зернових, буряків тощо, обманює себе двічі. Погляньте в спецмагазини, які продають мішками спецхарчування для птиці та худоби. Обіцяють швидкий ефект, прям бодібілдінг для тих курчат та свиней. Здогадайтесь, що входить в склад тих кормів. Правильно, гормони росту, вітаміни і всяка інша гидота в тому числі часто антибіотики. Таким чином бізнес приносить двосторонню порівняно швидку виручку, а решті людей купу проблем, які беруться невідомо звідки. І саме головне, що ніхто не зможе при всьому бажанні проконтролювати якість таких продуктів. Просто треба знати, що шукаєш, а тут такий спектр, що й чорт ноги зломить. В кращому випадку вам запропонують вміст нітратів, які перестали вживати давно, разом зі смертю совка, зрештою вони з усього спектру є найменше зло…
    Одним словом - не морочіть собі голову війною європейських виробників, бо вони не знають, як збути свою продукцію по вигідній ціні, провокуючи істерію навколо ГМО, та «не біо» продуктів. Часом різниця в якості між ними ну така незначна, проте ціна «біо» в середньому в 2-2.5 рази вища, ну чим не гроші з повітря. Ми ще не Європа, і мабуть ніколи не сприймемо жорсткіших стандартів, бо контролю немає як такого. Найбільше мене вразила тирада про чай та каву – хтось направді вірить, що в заварених кавою та чаєм підлі модифіковані ДНК так і мітять щось начворити… Сміх та й годі…
    Не бійтеся тих новітніх грипів – ну має ж концерн Roche спродати кудись свій Таміфлу, він ж не вічний в часі, попсується, Україні його нашестя теж не грозить – 80 Є за 10 пігулок можливо підробки ніхто не викладе з кишені. Краше боятися примітивних інфекцій, гепатиту, СНІДу і всього, що вже існує і всіма можливими способами дбати про гігієну і безпеку.
     
    • Подобається Подобається x 10
  2. Romko

    Romko Дуже важлива персона

     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Мих

    Мих Дуже важлива персона

    Боїтеся генетичномодифікованих продуктів?
    Їжте дриглі.... всьо буде добре, але без воцту, ліпше насмаруйте бурачками...... з хроном звісно...
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Romko

    Romko Дуже важлива персона

    Угум...а дриглі з генетично...тойвово пацєт... А хрін посипаний ядохімікатами....а бурачки...та страшно сказати...та й Чорнобиль...зновж таки... Оот....
     
    • Подобається Подобається x 4
  5. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Дуже важлива персона

    Я проти ГМО тому, що це намагання людини запатентувати Боже творіння. Адже всі ГМО запатентовані, хоч то й рослини. Отака хитрість задля наживи.
    Стараюся купувати продукти без ГМО, але тут навіть з натуральною картоплею не вгадаєш. Але після того, як побачила, що робиться з модифікованою, не хочу взагалі її їсти. Поставити її в воду, то вона за якийсь час перетвориться на желатин. І коли псується, то не гниє, а стає водичкою в шкірці. Гидота страшна. І смердюча, як хороба!
    Не знаю, чи шкодить воно, але от чи корисна ТАКА їжа, дуже сумніваюся.
     
    • Подобається Подобається x 8
  6. Мої знайомі купили в Німеччині яблука. Розрізали і поклали половинку в холодильник. Так вона за день навіть не потемніла, залишилася красивенькою-біленькою! Значить, там і заліза навіть немає. Мабуть, теж ГМО. :sad:
     
    • Подобається Подобається x 3
  7. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Дуже важлива персона

    З яблуками інша проблема. Їх парафіном мастять. Ми стараємося купувати такі, що їх хробак їсть, а на інших шкіру зрізаємо. А то наїстися такого за життя, то після смерті вже не розкладешся. Певно, треба писати заповіт про кремацію. :)))
     
    • Подобається Подобається x 3
  8. Хм, краще мати свій город. :nea:
     
    • Подобається Подобається x 2
  9. Lionel

    Lionel Active Member

    Ну я думаю в Німеччині проблем з яблуками немає, при біді можна поїхати в сад і за смішну ціну нарвати собі яких і скільки душа забажає, так само і в магазинах там переважно купити нормальні фрукти-овочі не проблема, є й аналоги наших фруктово-овочевих базарів, до вибору-до кольору. Ну й не вартує забувати, що кожен фрукт чи овоч має свой час, не всі здатні зберігатись довго так само як і чекати витонченого смаку від іспанських гідропонних трускавок, котрі продаються по 1-2 Є за півкільо починаючи з лютого. В штатах з „фруктами-овочами“ взагалі катастрофа, я б то навіть не назвав тим словом…
    А коли настане зима, після неї весна – зверніть увагу на «грузинські» ябка на львівських базарах. Їх продавці завбачливо пересипають з рідної тари (на якій стоїть турецьке маркування та штемпель 2008 року – бачив в лютому на Добробуті) і з непідробним виглядом кажуть – та то ж грузинське, дуже файне ябко, беріть, не пожалкуєте. А при ретельному огляді то ябко виявляється вкрите білим маслянистим нальотом, не треба довго гадати, щоб припустити бензоат натрію з якоюсь гидотою.
    Так само й цитрусові які вкривають «воском» - жоден з видів «воску» чи «парафіну» сам по собі не являє загрози в такій кількості, а от як в ньому коняча доза бензоату чи чогось ще агресивнішого, тоді не дивуйтеся, коли ваша малеча погризши апельсинову шкірку поскаржиться на біль в животі чи й гірше…
    Ну і вже в якості післямови. Ніхто не забороняє їсти все що душа забажає – менше знаєш - краще спиш, проте, якщо раціон складають драглі з бурачками, смачнюча мівіна, 95 % соєві сосиски присмачені глутаматом «з кетчупом», майонез, дешева куряча ковбаса ( в якій від курки лише файно розмелена шкіра) і тд., і тп. – то колись вас радо сприймуть на Топольній, в гастроентерології і не нарікайте на паскудних лікарів-хапуг, не годних когось вилікувати – вони не Бог, то власне вина пацієнта:dntknw:. Для більш переконливих іллюстрацій є статистика, і можна прогулятися під клініку на Броньовій... Дуже корисно для переконливих курців, одразу питання тривалості життя перейде з площини «100 літ і ще трішки» в «скільки Бог дасть, тільки б прожити то якісно».
     
    • Подобається Подобається x 5
  10. Summer

    Summer Well-Known Member

    зара такий хробак, що буде їсти і з хімією яблуко, і капусту і т.д - звик певно до тої хімії :dntknw:
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    яка різниця що додають, якщо так він шкідливіший:) то як дієтична кока кола... 0,2 калорії, але худішим від того не станеш (колись памятала ще й чому:) коли ще пила кока-колу)
     
    • Подобається Подобається x 2
  12. Summer

    Summer Well-Known Member

    я взагалі тої трутки не пью.... колись сусідка в Трускавці вилила її в умивальник, так таке враження, що той умивальник якимось сіфом помили о_О як би не бачила, то не повірила б....
     
    • Подобається Подобається x 5
  13. Угу, вона ще й мазут з рук доообре змиває.
     
    • Подобається Подобається x 5
  14. bora

    bora Well-Known Member

    Вчора мала розмову з технологом з Італії. В нього зажадали в свій час продовжити життя одному виробу масового вжитку. Він виготовив з додаванням ГМО-компонентів. Місяць продукт не псувався. але став рідковато-живим. Коли його спитали як цю гидоту можна вбити, він щиро зізнався - тільки спалити.
    Чому ми не читаємо таких історій в ЗМІ? Бо це надприбутковий бізнес, що має всюди своїх лобістів. Але хто захоче, зробить висновки.
     
    • Подобається Подобається x 8
  15. Iriska

    Iriska Well-Known Member

    Тому що ЗМІ зачасту такі самі гонці за наживою і сенсацією.
     
  16. Ома

    Ома Дуже важлива персона

    Бесследно ничего не проходит. Где делись тараканы? Наелись ГМО, красителей, консервантов? Можно, конечно, думать, что пластмассовая еда - своеобразный шаг в эволюции. Но, как известно, при таких "шагах" выживают сильнейшие, или те, кто приспособится. А если не приспособишься?
     
    • Подобається Подобається x 8
  17. Мих

    Мих Дуже важлива персона

    бути нетлінним хіба зле?

    газ подорожчав... утримувати стало накладно...
     
    Останнє редагування модератором: 11 вер 2009
    • Подобається Подобається x 1
  18. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Дуже важлива персона

    Ну та бо цукру хоч нема, то замінники є.
    До речі, кока-кола зізналася, з яких жуків робить свій напій. :crazy: Ніхто не читав?
    Кажуть, більшою проблемою є бджоли.
    За святість, а не за прожорливість. ;)
     
    Останнє редагування: 11 вер 2009
    • Подобається Подобається x 5
  19. smeet

    smeet просто спілкуюсь

    Пані Ліля Вам добре бо Ви знаєте напевне- якщо там написано що продукт без ГМО то він на 100% без ГМО.А у нас хто правду напише.У нас ніхто аналізи навіть не робить-він дорого куштує.Що казати 70% ліків в аптеках не лічать-в них крейда або цукор.Добре ще хоч не шкодять.Можуть писати на продуктах,можуть не писати все рівно правди не напишуть.а всі справки в СЕС продаються за гроші.
     
    • Подобається Подобається x 4
  20. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Дуже важлива персона

    Мені добре? Та не пишуть у нас чи є ГМО чи нема. Просто стараємося купувати у фермерів або з підписом ORGANIC. Ну і потім дивлюся, чи лежить картопля нормально, чи кисне. А от щодо інших продуктів, то взагалі невідомо.
    Мені добре хіба в тому плані, що якщо продукт натуральний, то так і напишуть.
    Ковбаски якось купувала й на одному упакуванні писало "може містити яловичину". Поза тим м*ясо в складниках не фігурувало. А от коли пише "спеції", то хто його зна, які саме. А не признаються. :dntknw:

    Так що ідеальної ситуації не буває. Але правда, що в Україні з тим узагалі скрутно...
     
    • Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)