Про жебраків і гроші подаючих

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем bora, 10 вер 2007.

1. Полковник

Полковник миється в бані

Відповідь: Про жебраків і гроші подаючих

Везёт Львовянам.
    У нас не то, что на баяне играть - руку с газетой не поднимешь - так сдавливают.
    Хотя, если рядом аппетитная девчушка, то почему бы и НЕТ? :shy:

2. Доброчин

Доброчин Well-Known Member

Колись у мене був випадок: йшов я з дівчиною й сидіда бабуська з протягнутою рукою й дівчина поклала їй пару гривень, на що я хмикнув.
    Коли вона дізналась, що я не подаю милостині з принципу, спитала, а що би я робив, як би так сталось, що ні роботи, ні хати і всяке таке...
    Я тоді замислився і відповів, що поїхав би в якесь дике село й працював би на землі й з голоду не помер би!

Жебрацтво - це засіб збагачення шахраїв.
    Бомжі - це виразка.

На рахунок співаючих "жебраків", то їх би , я відніс до "бременських музиків":)

3. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

В переважній більшості, хоча бувають і винятки. Згадалось, як кілька років тому у Львові заарештували одного "пана", який у центрі міста в своїй квартирі влаштував притон для малолітніх жебраків, що їздили в трамваях і маршрутках з піснями і молитвами просили "кілька копійок".
    Від них вимагалось щодня приносити певну суму, всі вони були токсикоманами і крім того він їх час від часу розбещував. Це страшна реальність і надзвичайно шкода тих дітлахів, психіку яких зруйновано.
    Жебрацтво то не проста проблема. Її не вирішити на побутовому рівні.
    Якщо взагалі її можна вирішити.;)

4. Доброчин

Доброчин Well-Known Member

Власне Ви лише підтвердили мої слова.
    Яж не казав, що серед жебраків немає жертв...

• Подобається Подобається x 1
  5. Ізольда

Ізольда Well-Known Member

+1

Мій чоловік родом з районного центру, майже села. Там у багатьох городи, худоба, всі при ділі. А жебраків у них нічим, окрім презирства не нагороджують (тому, мабуть, їх там майже нема). У них вважається, якщо є в тебе ділянка землі та руки-ноги цілі, то з голоду ти не помреш. А якщо в тебе більші запроси, то й працюй більше, щоб їх задовольнити.

• Подобається Подобається x 3
  6. Melody

Melody Well-Known Member

Якщо трамвай переповнений і на баян нема місця, то вони (жебраки) грають на сопілках :)

7. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А мені байдуже якось, чи людина по своїй волі жебраком стала, чи не по своїй. Христос каже, що те, що ви найменшому зробили, то ви і мені зробили. Я не подавала колись лише пиякам, по яких було видно і чути, що пияки.
    Яка різниця, хто просить мене про допомогу: багатий чи бідний? Якщо мене просить дати 2 гривні на дорогу моя одногрупниця, бо забула гаманець в іншій сумці удома, то я їй дам і не візьму від неї грошей, коли віддаватиме. То чому не дати комусь іншому хто просить? Я не буду чужі гроші рахувати. Просять булку, куплю булку. Просять пару доларів на проїзд, дам тих пару на проїзд. Як людина використає те, що я їй дала, то вже не моя справа і не моя совість має то вирішувати.
    Колись одному приятелеві позичили кілька сотень доларів на кілька років, а потім Бог нас нагородив так, що ми тому приятелеві борг простили і не взяли від нього, коли віддавав. І ніколи не питали на що йому ті гроші були. Гроші то є надто минуче, аби за те людину судити.

8. Ізольда

Лілю, тут вже пояснювали, чому не подають "комерційним" жебракам. Так, Ісус вчив подавати бідним, але він не вчив бідних робити на цьому бізнес.
    Чим більше ми подаватимемо, тим довше будуть використовувати дітлахів як приманку для сердобольних громадян. Є попит, є і пропозиція. Якщо розгледіти цю ситуацію з бізнесової точки зору, то Товар (у даному випадку образ знедоленої з дитиною) добре продається (перехожі подають). Хто буде згортати такий прибутковий бізнес?
    Шкода дитини - будь ласка, є дитячі будинки, про які товстосуми згадують лише за часів виборів або власних піар-кампаній, є інтернати, будинки для літніх людей, всілякі оголошення про гроші на операцію дитині. Є багато шляхів дійсно допомогти чи врятувати чиєсь життя.
    Чомусь згадую каритну після "трудового вечора жебраків", яку показали в одні тб- передачі: сліпі починають бачити, кульгаві ходити - диво якесь...
    Щодо позичання грошей. Я намагаюсь не позичати, так само, як і брати в борг. Але якщо вже виникла ситуація (наприклад,я позичаю другові), то моє ставлення до неї десь схоже на ваше. Мені якось соромно в друга гроші вимагати...

• Подобається Подобається x 3
  9. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Думаєте, за його часів таких "бізнесмнів" не було? Ісус ніколи не проповідував із нашою логікою, то вже ми самі до його слів свою логіку дотягуємо. Якщо сказано "не судіть", значить "не судіть", а не "того судіть, того лише трохи судіть, а того можете не судити, бо його й не дуже є за що судити".
    За дітей я не говорила. Дітям даю лише їду. І очі у них при цьому як сонечка роз"яснюються. Ще жодного разу дитина не відмовилася ні від булки, ні від паличок, ні від цукорків. Ще й з іншими меншими поділяться (кілька разів мені таке траплялося).
    Тим, хто сидить із дитиною не подаю. Най Бог простить, але те дитя не рухається зовсім. Таке відверте знущання над дитиною підтримувати і справді не варто.
    Тих дітей, що на вулиці просять, місцеві добре знають і бабусі в скверику можуть підказати чи справді дитині гроші дати, чи краще хліба кусок купити.
    Про таке у "Notre-Dame de Paris" дуже багато написано і в цікавих подробицях. :)
    Ми завжди старалися знайти якісь шляхи, за можливістю. На жаль, часто допомагають не товстосуми, а саме бідніші люди. Бо вони краще біду знають і розуміють.

• Подобається Подобається x 2
  10. Ізольда

+1

11. bora

bora Well-Known Member

Тільки но поговорили...В неділю до мене підійшла жебрачка з дитиною закутаною в ковдру. Я попросила якнайпривітніше подивитись на дитину. Нічого ніби страшного. Як вона шарахнулась від мене! А мені аж моторошно стало як подумала, що з дитиною видно дійсно не все гаразд..

• Подобається Подобається x 1
  12. bora

bora Well-Known Member

Встановлено кримінальну відповідальність за примушування до жебракування дітей
    ЛГ

а де твій аватар? :)