Про Степана Бандеру і героїв Ізраїлю

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем bayard, 4 сер 2011.

1. kjk

kjk Дуже важлива персона

В калюжу сідаєте Ви і вся ваша братія, причому постійно.
    З Сталіном я навів цитату, про евакуацію радянського уряду.
    Про Леніна - аналогічно.
    То у вас такий менталітет совковий - вічно вибріхуватися. Ленін був в еміграції? Був. Купа випадків коли влада тікала з держави яку окуповує ворог були? Були. Які ще факти?
    А Ви витягуєте Волошина, Бандеру, і доказуєте що те що вони вчинили - якийсь унікальний випадок боягузства, який ніде не зустрічається.

---------- Додано в 16:26 ---------- Попередній допис був написаний в 16:23 ----------

О, всіх не перечислиш. Драпали як могли.
    Эвакуация в СССР во время Великой Отечественной войны — крупномасштабное перемещение в начальный период войны с Германией из угрожаемой зоны в восточные регионы страны населения, промышленных предприятий, культурных и научных учреждений, запасов продовольствия, сырья и других материальных ресурсов. Эвакуация позволила сохранить основную экономическую базу страны и стала одним из факторов, обеспечившим победу в войне.
    Работой по эвакуации руководил Совет по эвакуации при СНК СССР, созданный по указанию Сталина на третий день войны. В 1941—1942 годах различными видами транспорта было эвакуировано около 17 млн человек. По неполным данным, в течение второго полугодия 1941 года на Восток только по железным дорогам было перевезено 2593 промышленных предприятия. Около 70 % из них было размещено на Урале, в Западной Сибири, Средней Азии и Казахстане, остальное — в Поволжье и Восточной Сибири. Вместе с промышленными объектами было эвакуировано до 30-40 % рабочих, инженеров и техников. Во втором полугодии 1941 года в восточную часть страны было перемещено 2393,3 тыс. голов скота.

---------- Додано в 16:27 ---------- Попередній допис був написаний в 16:26 ----------

Евакуюються совєти з охопленої боями території - це героїчна евакуація.
    Евакуюється хтось інший з охопленої боями території - то це вже ганебна втеча.

2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Сталін покинув Москву?
    Ленін покинув Москву?
    Ні.
    Бандера був на території проголошеної НИМ "незалежної" України?
    Волошин після вечірнього засідання Сейму, де його вибрали Президентом, не дочекавшись сходу сонця чкурнув до свого захисника, Адіка Шикльгрубера. Хоч добу він керував своєю Україною?
    НІ!
    Так що порівняння не коректні.
    Навіть друг всіх таких героїв Гітлер, і то не покинув Берлін в 45-му...

---------- Додано в 16:40 ---------- Попередній допис був написаний в 16:38 ----------

Легше всього домовитись із своєю совістю (с).

• Подобається Подобається x 2
  3. kjk

kjk Дуже важлива персона

Мільйони совєцких громадян по вказівці радянської влади покинули європейську частину СРСР? Ще й як покинули.

4. VasMT

Вся героїчна SS-Галичина чкурнула за бугор, і що? Ви хоч зо два прізвища із них зможете назвати, без гугля? Не порівнюйте непорівняне. Де мільйони простих людей, а де Вожді і Фюрери. :)))

• Подобається Подобається x 1
  5. консультант

консультант Дуже важлива персона

Я взагалі не розумію при чому тут Ленін, Сталін і всі решта їм подібні...? Добре, якщо навіть Ленін втікав кудись, чи Сталін, то що всіх большевиків і комуняк знищили, радянської влади не стало, а Сталін з Леніним залишились живі ? То взагалі недоречні порівняння... . Тут стоїть інше питання - відповідальність перед тими, кого закликав до боротьби, результат цієї боротьби та питання військової честі. Може в когось інше поняття військової, чи офіцерської честі, а в мене таке, як я написав про командира корабля. Для мене нема різниці Бандера, Лебідь, Шухевич, Волошин, чи ще хтось, мене цікавлять його мудра, чи немудра послідовність дій. як головнокомандуючого.
    Колись я вже писав. За кілька років до смерті Микола Лебідь приїздив в наше селище, тому що звідси родом і тут проходили всі його молоді роки. На зустрічі з односельчанами, коли його почали возвеличувати в ранг героя, він зупинив овації і просив не робити цього, бо не вважає себе героєм і сказав герої - це ті, які залишились тут, на рідній землі і до останнього патрона боролись з ворогом... .
    Я абосолютно нічого не маю проти Бандери, як одного із організаторів визвольних змагань, але дана поведінка не для Героїв. Зрештою, я думаю, що сам Бандера, так само, як і Лебідь був би проти того звання. Чисто людський фактор, бо про Бандеру чув весь світ, то чому б не зробити його героєм або елементарна провокація проти Бандери.
    Ще раз кажу, то моя особиста позиція, чи думка, відповідно до мого розуміння, яким має бути Герой України і само собою я не претендую на неї, як на істину. Кожен має право думати по-своєму... .

6. kjk

kjk Дуже важлива персона

І вожді і фюрери і генераліссімуси були в тилу завжди.
    Для одних тилом була Америка, для інших - Радянська Росія. Був би Сталін на окупованій території - було б про що говорити.
    Та що там Сталін. Беремо Українську РСР. Хтось з урядовців лишився, не втік на схід?
    Чи верхівці УРСР можна було покидати УРСР і втікати, а верхівці ОУН не можна?

7. консультант

Командуючому можна бути в тилу, можна переховуватись, можна тимчасово покидати країну, але він не повинен ні на секунду забувати, що там надіються на його мудре рішення на шляху до перемоги. Якщо командуючий покидає армію і вірних йому солдат в критичний час, бо бачить явну поразку, то це не командуючий, а звичайнісінький зрадник, чи шкурник, незалежно від того вождь він, чи генералісімус... . Не здобули перемоги, людей погубив, кулю в скрону, тоді честь і хвала йому, бо йшов до кінця. Наскільки потрібно бути наївним, щоб не розуміти елементарних речей. Людина організувала бойню, а зрозумівши, що при ходить кінець, "вмила руки" і перейшла до написання мемуарів. Хтось гниє в могилі, а хтось "зробивши лижі" за бугор став героєм. Герої - це ті, що готові на самопожертву на благо Батьківщини, чи заради спасіння людства. Віправлення на смерть інших во ім"я Батьківщини і намагання врятувати особисте життя, геройства не додає.

Останнє редагування: 19 чер 2013
    • Подобається Подобається x 3
  8. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Конечно можно! И именно в вашей формулировке.

• Подобається Подобається x 3
  9. kjk

kjk Дуже важлива персона

Я не про Бандеру як особистість, а про той контекст в якому VasMT описує Бандеру і Волошина. Бандера вчинив боягузливо? Але це мало чим відрізняється від дій польського, французького, УРСРівського верхівок.

10. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

А де був польський уряд під час окупації Польщі? А, сидів в розбомбленій Варшаві і мужньо організовував боротьбу польського населення та майже знищеної армії проти окупанта.

11. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Да ничем не отличается.Тут дело в другом, вы же сами об этом пишете :так же , как и они ,

• Подобається Подобається x 2
  12. консультант

Те, про що ми тут пишемо вина не Бандери, а наших немудрих "патріотів".
    Тому не хочу продовжувати говорити на цю тему. Який би він там не був, переводити стрільки з большевицької комуни та енкаведистської мрасі на Бандеру взагалі абсурдно. Можливо Бандера і не тягне не Героя України, але в організації боротьби та персональної участі в цій боротьбі в нього є незаперечні заслуги. Тому тепер буду старатись вести розмову тільки про тих, які нищили комуно-більшовицьку та енкаведистську нечисть до останнього патрона і не задумавались над тим житимуть, чи ні, переможуть, чи загинуть. Вони просто боролись, тому що всією своєю сутністю ненавиділи те мрась, яка плюндрувала і окупувала Україну.

13. VasMT

А можна фактами?
    Почну - перший розкол ОУН, другий розкол ОУН...
    Продовжуйте...

14. консультант

Я ж сказав, що не писатиму більше нічого проти Бандери, бо він мені не ворог. Тим більше це звання дали йому посмертно, а не при житті і я більш ніж впевнений, що при житті він би відмовився від нього, тому що був однієї думки з Миколою Лебедем.
    Давайте краще створіть тему про всім відомого генералісімуса Сталіна, який з радістю прийняв надзвичайно високе звання. Розкажіть краще про його незаперечні заслуги, бо те, що Ви казатимете про Бандеру, ОУН-УПА і все решта з ними пов"язане, тут всі знають, а про Вашу думку стосовно заслуг Сталіна та його соратників ніхто нічого не знає. Ні в одній темі Ви жодного разу не висловили своєї думки вслух стосовно комуняк, більшовиків та енкаведистів, особливо про їх заслуги перед Україною.
    Давайте, пишіть про цих героїв.:)

• Подобається Подобається x 4
  15. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

о, нарешті і консультант, щось зрозумів... :)

16. консультант

Я давно то знаю. І не буде він писати нічого поганого про ворожі УПА структури, бо все життя на службі розказували лише про ворогів народу.:)

17. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Ну тут надо признать, что если уж осуждать ВКП(б) и НКВД и их лидеров, то точно также надо осуждать ОУН(Б) и СБ.

Масштабы только разные, а преступления одни и те же, и подход такой же.

18. VasMT

А він, слава Творцю, з 59-го року нікому не ворог.
    Та їх тут...

Ви мабуть були неуважні.
    Ну щож, гілка відповідна. Слухайте малята...
    Большевікі, тобто члени РСДРП-б, чи ВКП-б, є суть злочинна організація, котра за допомогою ідеологічних маніпуляцій, брехні та підміни понять, захопили владу, яку вони втримували силою терору, страху та нищення незгідних. НКВС - суть озброєний загін большевіков, в функції якого входила репресивна частина контролю над населенням.
    Задоволені?
    Справедливості раді варто зазначити, що і бандерівці, тобто члени ОУН-б, є суть злочинна організація, котра за допомогою ідеологічних маніпуляцій, брехні та підміни понять, планували захопити владу, втримати яку вони планували силою терору, страху та нищення незгідних. СБ ОУН - суть озброєний загін бандерівців, в функції якого входила репресивна частина контролю над населенням.
    Ось так, любі друзі...
    Не збираюсь. Ніхто не розповідає, якими класними чувакими були большевікі, всі згідні із тим, що большевізм зло, відповідно ніхто і не заперечує. Натомість є частина громадян, дякувати Богові незначна, які намагаються суть большевістську організацію ОУН подати білопухнастими героями. Приходиться їх поправляти, доказувати зворотнє. Бо пропаганда, саме пропаганда, а не історія, ОУН до добра не приведе. Ми повернемось на століття назад і почнемо нищити один одного. РСДРП, НСДРП, ОУН та їхні сучасні метастази - век, на сміттярку історії, щоби не смерділи і не отруювали мізки.

19. Romko

Romko Дуже важлива персона

Василю,а братва шо скаже?
    Пахан,взолотудючкукакаючий і решта...
    Ай-яй-яй...

а де твій аватар? :)