Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Крім вас самих ніхто ж і не визнає, що він недійсний

---------- Додано в 12:12 ---------- Попередній допис був написаний в 12:09 ----------

добре, що шлюб не відрізняється від хрещення.

Що тільки не придумаємо, лиш би себе виправдати, нє?

2. Levko

Levko Well-Known Member

Таке враження, що ви живете в Старому Заповіті:)

Та ви що?
    Ви коли брали шлюб, то вас не питав ніхто вашої згоди, ні чоловік, ні священник?:mocking:

3. Оленa

Оленa Well-Known Member

Трохи не та опера...прообразом хрищення є обрізання, а не шлюб.

• Подобається Подобається x 1
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Оля, якщо б я безсовісно внушав всім, "нє моргнув глазом", що молоде вино - то сік, я б теж теж голову запхав в пісок, тобто пішов б в ігнор.

5. Levko

Levko Well-Known Member

Бог визнає, Миху:)
    А якщо Він визнає, то чиє визнання ще потрібно?

6. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Левку, якщо Ви не знаєте, то кожна частина Євангелія несе змістове навантаження, рекомендації щодо різних сфер нашого життя. Так от, в Приповістях нам рекомендують, як себе поводити в побутових, фінансових ситуаціях. Те, що Ви процитували до хрещення абсолютно ніякого відношення не має. Ви просто витягнули уривок і припасували туди, куди Вам треба.

• Подобається Подобається x 2
  7. Un.Known

Левку, якщо Ви не знаєте, то кожна частина Євангелія несе змістове навантаження, рекомендації щодо різних сфер нашого життя. Так от, в Приповістях нам рекомендують, як себе поводити в побутових, фінансових ситуаціях. Те, що Ви процитували до хрещення абсолютно ніякого відношення не має. Ви просто витягнули уривок і припасували туди, куди Вам треба.

8. Levko

Levko Well-Known Member

Бог визнає, Миху:)
    А якщо Він визнає, то чиє визнання ще потрібно?

9. Оленa

Оленa Well-Known Member

Часи міняються і я це не заперечую. Але Біблія писалась в ті часи, коли люди жили іншими поняттями.

10. Levko

Levko Well-Known Member

І обрізання і шлюб. Церква в Писнні названа Невістою Христовою...
    Так що та опера...:)

---------- Додано в 12:50 ---------- Попередній допис був написаний в 12:41 ----------

Якщо так "рекомендують" в побутових, фінансових, то в духовних тим більше!:)

11. Un.Known

А це вже, пардон, отсєбятіна :) Як і у випадку з хрещенням дому сторожа. :)

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Оля, якщо б я безсовісно внушав всім, "нє моргнув глазом", що молоде вино - то сік, я б теж теж голову запхав в пісок, тобто пішов б в ігнор.

---------- Додано в 12:57 ---------- Попередній допис був написаний в 12:55 ----------

Звісно, раз ви так хочете, то Богу нема куди діватися, як тільки визнавати все, що кому в голову прийде.

13. Levko

Levko Well-Known Member

Ага, а ваші "рекомендацій у побутових, фінансових"- це не отсєбятіна?:)

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

От обрізання для Левка - це не приклад, хоч воно є праобразом, а шлюб - прошу дуже, хороший протестантський приклад.

15. Levko

Levko Well-Known Member

Це не я хочу, а Бог так хоче:)

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Невже запрацював канал, як у свідків?

---------- Додано в 13:22 ---------- Попередній допис був написаний в 13:02 ----------

Не лукавте, Левко!!!! Вас ж Господь не запитав!!!! Не дав вам свободи вибору!!!

17. Un.Known

Та ні, Левку. Ви, взагалі, пробуєте розуміти зміст написаного? Там все є, між іншим, з самого початку Приповістей, з самого тексту Приповістей є зрозуміло, про що вони
    Ви якось дивно читаєте Біблію, не бачите речей очевидних. Чи то Вам так пояснюють?

18. Levko

Levko Well-Known Member

Ні то ні. Сперечатись не буду...
    Не хочу щоб ви мене обговорювали (як я читаю Біблію, як я розумію зміст написаного, як мені пояснюють і т.п.) , замість говорити по темі.

19. Levko

Levko Well-Known Member

Скопець спитав Пилипа, що заважає йому христитись:
    Дiї.8:36
    Ось вода. Що мені заважає христитись?
    На що Пилип відповів:
    Дiї.8:37
    А Пилип відказав: Якщо віруєш із повного серця свого, то можна. А
    той відповів і сказав: Я вірую, що Ісус Христос то Син Божий!

Отже, входить якщо не віруєш із повного серця, то не можна. Але ця умова чомусь ігнорується...

20. talavoda

talavoda Well-Known Member

На мою думку, притча якраз на місці... особливо щодо цитати, яку я попередньо навела в своєму дописі.
    І притча ця не моя, п. Левку, а Ісусова, тому завжди корисна для навчання і нагадування.

Отже Ви впевнені в тому, що Бог визнає хрещення немовлят недійсним.
    Ви нераз наголошували, що приймаєте католиків як християн.
    То скажіть будь ласка, чи вважаєте Ви всіх католиків, православних і протестантів, котрі прийняли хрещення в дитинстві, насправді хрещеними?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)