Про спасіння

Discussion in 'Християнство' started by Levko, Apr 1, 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 vote(s)
    50.0%
  2. ні

16 vote(s)
    20.0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 vote(s)
    30.0%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. talavoda

talavoda Well-Known Member

Тут можна було б просто продовжити аналогію:
    Якщо б для того щоб долетіти до "пункту призначення" потрібне булоб знання астрономії, то, напевно, ніхто не залишав би дітей поза "космічним кораблем"
    тільки тому, що в них покищо таких знань немає... :)

• Подобається Подобається x 2
  2. Oxid

Oxid Well-Known Member

Чому, вони збираються за покликом Ісуса Христа...Протестанти - християни, багато з них сміливо і відкрито ісповідують Христа, врешті, з них так само насміхаються в сучасному світі, так само сажали в тюрми в часи Союзу за ім"я Христове, так само проти них і тепер чинять насильство, як і проти католиків, православних чи дохалкидонських християн...
    Ісус хоче, щоб ми всі були одно в Христі. "Та не тільки за них Я благаю, а й за тих, що ради їхнього слова ввірують у Мене, щоб були всі одно: як Ти, Отче, в Мені, а Я у Тобі, щоб одно були в Нас і вони, щоб увірував світ, що Мене Ти послав"...

• Подобається Подобається x 3
  3. yasam

yasam Well-Known Member

Те, що ви написали
    не маються на увазі протестанти і сектанти, так як Павло про них говорить наступне:
    "Пильнуйте себе та всієї отари, в якій Святий Дух вас поставив єпископами, щоб пасти Церкву Божу, яку власною кров'ю набув Він.
    Бо я знаю, що як я відійду, то ввійдуть між вас вовки люті, що отари щадити не будуть...
    Із вас самих навіть мужі постануть, що будуть казати перекручене, аби тільки учнів тягнути за собою..." (Дії 20, 28-30)
    Із вас самих навіть мужі постануть, що будуть казати перекручене - це лютер і іже с нім.

---------- Додано в 22:43 ---------- Попередній допис був написаний в 22:33 ----------

Ну а вовки люті то не християнські сектанти типу свідків.

• Подобається Подобається x 1
  4. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Staff Member

От цих би я християнськими не називала. Якимось архангеломихаїльськими на крайній випадок.

5. yasam

yasam Well-Known Member

Un.Known, читайте уважно, я написав
    Вже пізно, яка там у вас година. Поспіть трішки )))

6. Un.Known

Вам крім катехизму католицької церкви було б добре ще повторити написання не- з прикметниками.
    Спробуйте бути більш оригінальним. )

7. Levko

Levko Well-Known Member

Ви просто може не зрозуміли суть розмови...
    Тут ваша притча про митника і фарисея зовсім не до речі, як на мене...

8. Оленa

Оленa Well-Known Member

Життя показує, що не всі є вовками. Хіба ви не зустрічали неслухняних дітей, які не потребують нічиєї підказки, бо вважають себе мудрішими і краще знаючими за своїх батьків. І такІ діти стають віруючими людьми, тримають себе у чистоті і роблять багато добрих справ.
    Що є, то є. Справа дійшла до абсурду. Може хтось і задумається кому це вигідно.

9. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Типова емоційна реакція ;) Та то нічого :)

Де Вам примарилися мої погрози?

От і ладненько.

В Вас лише 66 книг, а в нас ще второканонічні є. Особливо рекомендую не погребувати книгою Ісуса сина Сирахова. От де квинтесенція порибного для
    Навіщо такі нечемні наїзди? Католицька Церква наполягає, щоби вірні вивчали Святе Письмо. А нехлюєв і серед Ваших вистачає, я це точно знаю.

Добре, поцитуємо.
    "І я бачив престола великого білого, і Того, Хто на ньому сидів, що від лиця Його втекла земля й небо, і місця для них не знайшлося. І бачив я мертвих малих і великих, що стояли перед Богом. І розгорнулися книги, і розгорнулась інша книга, то книга життя. І суджено мертвих, як написано в книгах, за вчинками їхніми. І дало море мертвих, що в ньому, і смерть і ад дали мертвих, що в них, і суджено їх згідно з їхніми вчинками. Смерть же та ад були вкинені в озеро огняне. Це друга смерть, озеро огняне. А хто не знайшовся написаний в книзі життя, той укинений буде в озеро огняне" (Од 20:11-15) (Остання - 21-ша ;) )

Пані явно не в курсі двох речей. 1. Що таке є "керигма"=проголошення. Промови Петра, наведені у Діях, та його листи саме є керигмою. 2. Ап. Павло закінчив найкращу семинарію свого часу.

Чи варто так вибухати? Я ніколи не казав/писав, що САМЕ Я краще у чомусь за Вашого діда. Краще підготовлений згаданий мною унівеситетський викладач з вищою освітою диякон Кураєв.

П.С.
    Наша Католицька Церква не займається кабалістичними викладками.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Давайте розберемося хто є діти для Бога? Або хто є вівці? А це хрещені люди. Хрещення, як печать Свтого Духа: ось християнин. А дітей Господь не судитиме, вони на суд не приходять. Всі інші будуть судитися по їх ділах. Що буде з тимми, хто перехрестився - я не знаю, це їх вибір. Але перехрещення - не є доброю справою, не тільки для того, хто це зробив, а й для хресних батьків, які давали слово за дитину, а вона його не стримала.

11. yasam

yasam Well-Known Member

Миропомазання печать, воно йде нероздільно з хрещенням, і його нема в сектантів.

12. Levko

Levko Well-Known Member

Божими дітьми є не просто хрещені люди, а народжені згори люди, тобто ті люди, котрі увірували в Ісуса і хрестилися в Ім'я Отця і Сина і Святого Духа. Вони на суд не приходять, бо перейшли від смерті в життя:

:crazy:
    Давати замість когось слово, а потім звинувачувати того, що він те слово не дотримав- це абсурд.
    До речі, в Притчах написано, що ручатися за когось - це зле:
    Пр.11:15
    Зле робить, як хто за чужого поручується, хто ж поруку
    ненавидить, той безпечний.
    Пр.17:18
    Людина, позбавлена розуму, ручиться, поруку дає за друга
    свого.
    Пр.6:1-5
    Мій сину, якщо поручився ти за свого ближнього, дав руку
    свою за чужого, 2 ти попався до пастки з-за слів своїх уст, схоплений
    ти із-за слів своїх уст! 3 Учини тоді це, сину мій, та рятуйсь, бо впав
    ти до рук свого ближнього: іди, впади в порох, і на ближніх своїх
    напирай, 4 не дай сну своїм очам, і дрімання повікам своїм, 5 рятуйся,
    як серна, з руки, і як птах із руки птахолова!

Немає такого як "перехрещення"- є одне хрещення тільки.

13. Оленa

Оленa Well-Known Member

В Біблії написано про одне хрещення і це непорушно. Хрещення як нерукотворне обрізання є справою Божою. Думаю, що чинним є Левкове хрещення в дитинстві, а його друге хрещення - людський обряд.

• Подобається Подобається x 4
  14. yasam

yasam Well-Known Member

І, так як він це зробив свідомо, ще й великий гріх

15. Levko

Levko Well-Known Member

Якраз, все навпаки...:)

Дивіться, п.Олено. Написано в Писанні, що шлюб між чоловіком і жінкою може бути тільки один, що не можна ще раз одружитися, поки живе хтось з них двох. Думаю, ви знаєте, що є таке поняття як уневажнення шлюбу. Там, наскільки я пам'ятаю є три причини, через котрі можна вважати, що шлюб між чоловіком і жінкою не відбувся. Одна з цих причин, здається, є незгода одного з партнерів. Якщо це буде доведено, то Церква дає заключення, що такий шлюб не відбувся і люди стають вільними і знову мають право на шлюб.
    Так само із хрещенням...:) Воно є тільки одне.

16. yasam

yasam Well-Known Member

Але ви дивний. Якщо Мих каже під хрещенням всього дому мається на увазі і хрещення дітей, ви заперечуєте: де в Біблії таке пише, нама такого. А як проводити паралелі між хрещенням і шлюбом, хоча в Біблії ніде не пише що хрещення можна відмінити, то ви мастак. Не соромно вам?

---------- Додано в 18:29 ---------- Попередній допис був написаний в 18:28 ----------

Ви додумуєте те, що вам вигідно, а як інші роблять припущення, піднімаєте ґвалт на весь форум.

17. Un.Known

Левку, Ви тут перекрутили, як могли.

Мих якраз і не говорив про вину похрещеного, а про вину його хресних батьків, котрі дають слово виховати з дитини християнина.

18. Levko

Levko Well-Known Member

Якщо Мих мав на увазі так як ви кажете, то перепрошую дуже...

---------- Додано в 19:27 ---------- Попередній допис був написаний в 19:22 ----------

Миху, поясніть, будь-ласка, що ви мали на увазі.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ще не бачив "християнина", який б так відхаращувався від хрещення.

---------- Додано в 20:13 ---------- Попередній допис був написаний в 20:11 ----------

Un.Known все пояснила добре.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, я б вас у питанні хрещення ще би міг зрозуміти, якби ви не хотіли йти дорогою християнства.

Здоровий глузд міг би сказати: мене похрестили без мого відому, і добре що це згідно моєї волі.

Так ні! Я скажу "ні", щоб сказати знову "так"? Це є ніщо інше, як возвеличення свого Я. Але розумієте в чому головний прикол? Щоб стати і бути християнином - це не лише ваше "хочу". Пізнати Бога, стати християнином, навернення... вашої заслуги все одно є мізер. Тому що Бог є першим, Хто вас покликав, а не ви самі захотіли і стали християнином. Ініціатива йде від Бога, а ви зі своїм Я: Мене не запитав Бог, чи я хочу! Не соромно? Католицька церква, якій 2000 років визнає хрещення немовлям і тут Левко не визнав.
    Захотів - відмінив своє хрещення! А ви, Левко, не задумувались над тим, що може Бог його не відміняв? Бог через руки ваших хресних батьків приєднав вас до свого народу, щоб через 20 років ви це все визнали за порожнє місце? Ви недовіряєте Богові, ви довіряєте своєму Я. Ви тим хочете сказати, що не Бог є ініціатором мого хрещення, а Я? Мене не спитали...

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)