Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Василь

Василь Well-Known Member

Є ще один варіант: усе, що сталося, сталося саме тому і саме так, бо ніякого задуму не було. Гіпотеза, що для того, щоб відбувались якісь події, необхіден якийсь попередній задум, є хибною. Історія не має задуму і немає цілі. У кожного своя мета і своя ціль в житті. Відтак, люди є вільними...

Але і смертними. Бо таке життя!

2. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

1. Спочатку не було гріха, а якщо не було гріха то й не було смерті. Якщо ж не було смерті, то відповідно, людина повинна була жити вічно.
    Буття 2:9=>Буття 3:23-24
    Буття 2:17
    Буття 3:16-19
    Римлян 5:12
    Тита 1:1-2
    Псалом 37:29
    Єзекії 18:31-32

2. Бо нащадки адама і еви з?явилися на світ після їх гріхопадіння.
    Римлян 5:12-19
    1 коринтян 15:22
    Псалом 51:7
    Римлян 3:23
    Римлян 6:23
    3. Ісаї 11:6-9
    Ісаї 65:25
    Осії 2:20
    Йова 5:22-23

---------- Додано в 21:36 ---------- Попередній допис був написаний в 20:59 ----------

1. Я теж. Бог - досконалий, Він створив таку ж досконалу людину щоб вона вічно жила в Раю. Він не обрікав людство на переступ й смерть. Він просто дав людині вибір - або-або:
    Або людина буде праведно жити вічно.
    Або вона помре.
    Але через величезну любов до нас Він через пророків передав звістку про те, що прийде спаситель через якого всі житимуть.
    Бог не призначив людям згрішити й померти, він прагнув аби люди жили й славили Його за те.
    2. В Нього не було такого плану, до створення людей.
    3. Ніякого в тому сенсу немає. Люди були досконалими і за задумом Бога повинні були жити вічно...[/B]ПРОТЕ змій... Звів перших людей.,. І хто зна якби не він то мабуть Адаму з Євою ніколи й на думку не спало з'їсти те яблуко?
    Якби перші люди самі до тего додумалися мабуть би на тому з людством було б покінчено, раз і назавжди, проте їх підштовхнули... І мабуть через те Бог дав людині змогу виправитись і спастись.

3. ovod

ovod Well-Known Member

виникло одне запитання: Бог фактично знав, що змій спокусить Єву, то в принципі, він міг цей момент змінити чи то не залежить ні від чого, а вони б по-любому зірвали колись те яблуко?

Але тоді виникає ще питання: получається Бог сам створив їх таких, що в їх суті лежить бажання стати кращим, знати більше?

4. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

а вільний вибір людини?

5. ABDURAKHMAN

1. І не за думками вільних фільософів...
    2. Ні. Не у всьому. Дещо вийшло за межі божого задуму й пішло своїм шляхом.
    3. Йому не потрібні ні людські страждання, ні людська невинна кров що проливається повсякчас, а також нічого з того що зветься гріхом.
    Він не радіє з наших страждань і сам Він нікого не обрікає на них.
    4. Звичайно, що без волі <санкції> Бога нічого в цьому світі відбуватись не може.
    Проте Бог ДАВ ВСІМ свободу вибору, і ми нею розпоряжаємось, ми обираємо лише дещицю з нашого всього житія, проте вона, мабуть найважливіша в нашому житті: чи ми будем 3 Богом чи ні, а решта вже гра випадку, як карта ляже.

• Подобається Подобається x 1
  6. Romko

Romko Дуже важлива персона

Значить в Біблії брехню пишуть?

---------- Додано в 22:14 ---------- Попередній допис був написаний в 22:12 ----------

Випадку нема.

7. ABDURAKHMAN

1. Я думаю що ні.
    2. Проте Він не обманював їх і не говорив що з'ївши те яблуко вони стануть "як боги й розумітимуть добро і зло"? Він лиш сказав зїсиш - помреш.
    Наочний приклад:
    Батько говорить не їж ціаністий калій бо помреш.
    Згодом приходить невідомий чоловік й говорить що батько його обманює, і що ти не помреш, а станеш таким же сильним як батько, незалежним і тобою він ніколи більш не зможе керувати (зроби те...а потім те...), ти сам знатимеш що треба робити...

8. majolika

majolika Well-Known Member

на рахунок - смертними - не знаю. Але спочатку не було хижаків - ні людей, ні тварин.
    Буття 1:29-30
    29. УПО: І сказав Бог: Оце дав Я вам усю ярину, що розсіває насіння, що на всій землі, і кожне дерево, що на ньому плід деревний, що воно розсіває насіння, нехай буде на їжу це вам!
    30. УПО: І земній усій звірині і всьому птаству небесному, і кожному, що плазує по землі, що душа в ньому жива, уся зелень яринна на їжу для них. І сталося так.

Це, звичайно, дивно звучить - з огляду на те, що ми знаємо з біології. Як і створення світу за 6 днів.
    Але, напевно, ми просто ще не все знаємо :)

9. ABDURAKHMAN

1. БОГ досконалий і тому він створив Досконалих людей.
    ГРІХ - це недосконалість. БОГ не створював гріха й не програмував щоб всі згрішили, а лише зробив таку можливість давши свободу вибору.
    Людей було лиш двоє і вони двоє згрішили і всі їхні потомки отримали гріх у спадок.
    А ангелів була сила силенна і лиш деякі відступились й стали на бік сатани (вин теж був колись анголом). Тому то їм немає прощення, чи спасіння.
    А ми всі народились грішними і тому якщо ми зненавидимо гріх й перестанемо його чинити - ми спасемось.
    2. БІБЛІЯ пиш е що Є:
    И обратился я, и видел под солнцем, что не проворным достается успешный бег, не храбрым - победа, не мудрым - хлеб, и не у разумных - богатство, и не искусным - благорасположение, но время и случай для всех их.
    Ибо человек не знает своего времени. Как рыбы попадаются в пагубную сеть, и как птицы запутываются в силках, так сыны человеческие уловляются в бедственное время, когда оно неожыданно находит на них.
    ЕККЛЕСИАСТ 9:11-12

10. Romko

Ілюзії...
    А я бачу те,що є..
    БІЛЬ...НАПРУГУ...СЛЬОЗИ...
    БЕЗВИХІДЬ...
    День і ніч....
    Для декого муки власної дитини можуть бути виявом любові Божої
    Я так не вважаю.

11. ABDURAKHMAN

Я з Вами згідний, проте сраждання безневинних дітей не мають нічого спільного з намірами Бога.
    Він не є їх причиною виникнення.

12. Romko

сьогодні як завжди ходили до монахів...на молитву.
    Прочитав їм отой допис...
    Не мали що заперечити....мені не мали...
    Раніше пробували щось сказати про Божу ласку...тепер лиш моляться...і часом бачу сльози в очах...
    Видно...яка вона є...Зоряна...
    Тут лиш нести хрест...

13. ABDURAKHMAN

З погляду біології нічого дивного в тому немає. Якщо здоровацький слон удогоднюється скубанням травички, той льовий з песиком зможуть так прожити.
    А зараз у хижаків просто 3елень у шлунку не перетравлюється ферментів правильних бракує і відповідно енергії 0%.
    2. Не обов'язково день мав тривати 24 години, може троха більше: кілько тисяч років.

---------- Додано в 23:59 ---------- Попередній допис був написаний в 23:22 ----------

завши так не буде:
    Тоді то розплющаться очі сліпим і відчиняться вуха глухим, тоді буде скакати кривий немов олень, і буде співати безмовий язик. (ІСАЇ 35:5-6)
    "і Бог кожну сьозу з очей їхніх зітре" і не буде вже смерти. Ані смутку, ані крику, ані болю вже не буде, бо перше минулося.
    (Об'явлення 21:4)
    Смерть знищена буде назавжди, і витре слозу Господь Бог із обличчя усякого, і ганьбу народу Свого він усуне з усієї землі, бо Господь це сказав.
    (Ісаї 25:8)
    Тримайтеся

• Подобається Подобається x 2
  14. Romko

А що мені лишається...
    Вибору нема.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

А шо вони мали казати?
    Бог тобі ХТО? Автовідповідач? Якщо би Бог реагував на кожну просьбу кожної людини, то Людина була б більша за Бога, а Бог би просто служив їй. Ти судиш про Бога так, як бачиш, а що ти бачиш? Ти бачиш всю проблему? Всі наслідково причинні наслідки? Ти знаєш чого дитина мучиться? То що ти можеш казати про Бога? А може та дитина буде причиною твого спасіння? Звідки ти можеш знати? А причини можуть бути глибокі. Тому навіть монахам не так просто вимолити здоровя. Можливо у них замало віри. Але вони свою справу роблять. Значить вірять. А в тебе, бачу, нема віри у Боже милосердя, ти розчарований. А то вже є зле.

16. Romko

Я про то й кажу...
    до того ж...надмірне уповання на Бога,є смертельним гріхом...

---------- Додано в 01:32 ---------- Попередній допис був написаний в 01:28 ----------

Недавно я про це теж казав

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

надмірне - так. А помірне - добро.

Але повернемося до Його волі. У чому полягає Його воля? нехай навіть примітивно, на наш убогий розум?

Бог дав закон. Все, що робиться у цьому світі стоїть на його законі, включаючи навіть фізичні закони.
    Бог не слідкує за тим, що кожен, хто/що має масу, мусить притягатися до Землі.
    Він просто дав закон про всесвітнє тяжіння і все, що має масу, автоматично притягається до землі. То є автоматичний процес. Так само є і в духовному світі. Є певні закони. Хтось хробив зло, воно аналогічно закону збереженню енергії, нікуди не зчезає , а трасформується в якісь біди, негаразди. Напевно зло може бути нейтралізоване добром.... напевно. Припустимо, жінка робила аборти (по суті вбивства), з часом у неї появилася якась смертельна хвороба. І то не Бог їй послав ту хворобу, воно сталося автоматично, згідно якогось там духовного закону (якого ми не знаємо). Так у чому полягає молитва до Бога за оздоровлення тої жінки? Очевидно у тому, щоб Бог вплинув на дію закону, що довів ту жінку до хвороби. А як Бог вплине? Якщо та жінка не покається, зло залишиться. Навіть якщо Бог оздоровить її, вона за своєю духовною суттю залишиться такою ж - вбивцею. Якщо та жінка покається, тоді вона зміниться сама внутрішньо, тоді є сенс для Бога оздоровити її.
    То чисто моя думка.

• Подобається Подобається x 3
  18. Romko

Звідки інфа?
    Звідки інфа,питаю?
    Твої домисли мають право на існування.так.як і мої.
    Я ж точно знаю.що я нічого не знаю(с).
    А ти,видно останнього не знаєш.
    І претендуєш на речення істини в останній інстанції.
    на відміну від мене.
    А "бітіє оприділяєт сознаніє"...

19. Василь

Василь Well-Known Member

Неправда! Гріх є свідомим вчинком, а людина не народжується свідомою, тобто народжується негрішною. У Вас хибні уявлення про гріх!

20. Saszko

Saszko Well-Known Member

Правда. Твердження Абдурахмана в контексті хритиянства означає, що кожна людина після превородного гріха (що це таке - погугліть самі) народжується з природою пошкодженою відносно природи, котру мала перша людина до первородного гріха. Тепер людська природа недосконала, людина підвладна смерті, хворобам, має негативні риси характеру і т.п.

• Подобається Подобається x 4
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)