Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Levko

Levko Well-Known Member

Вам видніше...:)
    Може це по-людському і логічно, але з Божого погляду, це не так. Немає такого в Писанні. Християнами люди стають свідомо, а не через те, що їх хтось без їхньої на те згоди ніби зробив християнами. Через те і появилися, т.зв. "ненароджені згори християни"...

---------- Додано в 18:49 ---------- Попередній допис був написаний в 18:40 ----------

Церква та сама, деномінація інша...:)

• Подобається Подобається x 2
  2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

А це можливо?

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

чого тільки людина не прдумає, щоб себе оправдати.

Захотів - завважав, що хрещення недійсне, захотів - замінив церкву з думкою, що та сама церква...

.що би не подумав і не захотів - все як я хочу.

А от ця цитата:

Ів3:5 Відрік Ісус: «Істинно, істинно кажу тобі: Коли хтось не вродиться з води та Духа, не спроможен увійти у Царство Боже.

говорить, що нехрещені діти не потраплять в Царство Боже.

---------- Додано в 19:24 ---------- Попередній допис був написаний в 19:22 ----------

Дітям тре дати можливість: а може воно захоче стати крішнаїтом, чи атеїстом, чи мусульманином. Батьки протестантів та СЄ про це дуже дбають.

• Подобається Подобається x 1
  4. Un.Known

Власне. Без власної згоди, бажання і справ ніхто християнином не стане, хоч десять раз хрести, хоч в двадцять, сорок чи шістьдесять.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Але якщо дитина помре без хрещення, їй не бачити Царства Небесного. Хто в цьому винен?

6. ovod

ovod Well-Known Member

і при цьому вас не розуміють......як так? невже це так важко пояснити?....та тут же ш все прямо і просто)....
    нове....вони не вміють сприймати нове....відмінне від того до чого вони привикли....так як і майже кожна людина.....мої думки теж не всі сприймають.....як і я інших)....
    одне діло це читати і розуміти...а інше це все відчувати.....в даній ситуації я підтримую позицію левка.....
    я це відчув.....а тепер і розумію....

я вже писав колись...про смак яблука можна говорити тільки після того як його попробував....до того це всього лише слова....

таких про яких говорить левко...я бачив тіки одного...я спочатку подумав шо то свідок.....а так...хіба може приховують.....хоча цього і не дуже приховаєш....

---------- Додано в 20:24 ---------- Попередній допис був написаний в 20:21 ----------

ярлики...назви....слова.....не мають тут ніякого значення....в духовному цього немає.....точніше непотрібне.....

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

не обовязково лягати під КАМАЗ, щоб уявити як це неприємно.

---------- Додано в 21:07 ---------- Попередній допис був написаний в 20:53 ----------

У чому Левко правий?

У тому, що покинув церкву, яка дала йому одкровення?

Левко шукав людей, щоб його розуміли і вирішив знайти поза церквою?

Що до хрещення, то нема жодної логіки.

Я не розумію боротьбу протестантів за те, що може їх діти не захотять стати християними. Де тут християнське виховання?
    Ісус Христос не двозначно сказав: нема хрещення - нема Царства Небесного. Левко віддалив від спасіння дітей.

Є ще один цікавий момент. Доросла хрещена людина, яка не мала віри - помирає. І в останню мить кається.
    Добре, що вона хрещена, а якщо ні?

8. yasam

yasam Well-Known Member

А зараз ще модно сатаністом бути. Un.Known, ovod, Levko, хочете дати своїм дітям таке право вибору?

---------- Додано в 21:10 ---------- Попередній допис був написаний в 21:07 ----------

То буде відповідати не тільки вона, а ще й її батьки. Не залежно які вони там побожні і ліберальні були - відплату отримають, і точно не терміном у чистилищі!

9. Levko

Levko Well-Known Member

Справа не в церкві, Миху.
    Уся справа в Ісусі Христі. Без Нього нічого не має значення...

10. Un.Known

Не зрозуміла, чому таке питання адресоване саме мені?

11. yasam

yasam Well-Known Member

Хіба ви не за вільний вибір. Якщо я помилився, то вибачайте.

---------- Додано в 21:22 ---------- Попередній допис був написаний в 21:21 ----------

А в тій церкві, яку ви покинули, ця парадигма не фігурувала?

12. Un.Known

Що таке вільний вибір?

Коли дитина народжується, то соціалка разом з дільничним лікарем пасуть, аби вона не була занедбана. Потім пасуть, аби ходила до школи, аби не виросла соціальним елементом ітд. За це все відповідальні батьки. Хіба питання віри є менш маловажним? Так, додому до нас ніхто не прийде і питати не буде, у що віримо, правда, потім буде питати суддя найголовніший.

Тому я роблю так, як мені моє сумління каже, і стараюсь аби повз їхні вуха не пролетіло нічого, що б не мало пролетіти і не потрапило те, що не мало б потрапити.

13. yasam

yasam Well-Known Member

То ви їх хрестили чи ні. Можете не відповідати, якщо що....

14. Un.Known

Звичайно. Два місяці тому донька прийняла перше Причастя.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко... Гріх казати, що ви у католицькій церкві не знайщли Христа. Гріх!.

З ваших дописів я зрозумів, що ви, знайшовши Христа, почали шукати... людей.

Друге. Я не вірю, що можна вірити в Христа, але не вірити в те, що Він казав.

Це не є часно! Я не розумію, коли в Біблії написано Слова Ісуса: "на тобі збудую церкву" ТАК перекрутити зміст, що не на тобі, а просто... через 16 століть... Поясніть, як в це можна вірити? Написано: Ісус дає ключі
    апостолу Петру. І знову ТАК перекрутити, що виявляється, ключі дано кожному і всі мають ключі. Хоча якщо включити логіку, якщо всі мають ключі, то нащо ключі в принципі?

Я не розумію як можна з цим змиритися в душі? Адже тут явне порушення Слова Божого. І при цьому запевеяти: Я вірю в Христа!

---------- Додано в 21:57 ---------- Попередній допис був написаний в 21:56 ----------

А вік?

16. Un.Known

12 з половиною років.

17. Оленa

Оленa Well-Known Member

Аврааму було 99 років, коли Бог дарував йому Заповіт. Але потомство Авраамове вступало в Заповіт немовлятами.

Бут. 17:7. І Я складу заповіта Свого поміж Мною та поміж тобою, і поміж твоїм потомством по тобі на їхні покоління на вічний заповіт, що буду Я Богом для тебе й для нащадків твоїх по тобі.
    12. А кожен чоловічої статі восьмиденний у вас буде обрізаний у всіх ваших поколіннях
    14. А необрізаний чоловічої статі, що не буде обрізаний на тілі своєї крайньої плоті, то стята буде душа та з народу свого, він зірвав заповіта Мого!

У Біблії Авраам названий батьком усіх віруючих через Христа, Котрий є Авраамовим насінням по плоті.
    І як його насіння, Ісуса принесли у храм немовлям зрозуміло для чого.

Тому немає нічого дивного, що, подібно Аврааму, в Новий Заповіт вступали спочатку дорослі, бо
    тільки дорослі могли зрозуміти наміри Бога, увірувати, благовістити і хрестити.
    І якщо Авраамове насіння мало вступати в (Старий) Заповіт дітьми, то й в Новий Заповіт діти також можуть вступати.
    Це і є Божий погляд, якому ви чомусь противитесь.

• Подобається Подобається x 2
  18. Levko

Levko Well-Known Member

Я розумію про що ви.
    Але я в таке не вірю.
    По-перше, такого немає в Писанні як ви пишете.
    По-друге, в Писанні є одне місце, так би мовити золотий вірш, головна суть усієї Біблії, котре перекреслює повністю те про, що ви пишете:
    Iван.3:16
    Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб
    кожен, хто ВІРУЄ в Нього, не згинув, але мав життя вічне.
    Миху, я розумію вас, що теми про свідків і про ключі- то улюблені ваші теми, але я не розумію як це стосується зараз теми про спасіння душі людини... :dntknw:

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Як і без хрещення.

---------- Додано в 00:36 ---------- Попередній допис був написаний в 00:34 ----------

Я думаю, що весь Новий Завіт написаний для спасіння, а не просто одна цитата.

20. talavoda

talavoda Well-Known Member

Я лише написала так як розумію.

Я говорила про інше...
    4. Бо як в одному тілі маємо багато членів і всі члени не виконують ту саму роботу,
    5. отак і ми: численні - одне в Христі тіло, кожен один одному член.
    15. Радуйтеся з тими, що радуються; плачте з тими, що плачуть.
    16. Між собою будьте одної думки, про високе не мудруйте, радше до покірного схиляйтеся; не будьте зарозумілі на себе.
    17. Нікому злом за зло не віддавайте; дбайте перед усіма людьми про добро.
    18. Коли можливо, оскільки це від вас залежить, будьте з усіма людьми в мирі. (до Римлян 12:4-5,15-18)

Люди, які потребують допомоги, як і ті з ким можна порадіти, є всюди... так само як і люди, котрі стараються бути поряд коли складно і коли радісно.
    Мені здається, що важливо не себе побачити в особливому світлі а попробувати побачити людей так як побачив нас Ісус... і полюбити.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)