Про спасіння

Discussion in 'Християнство' started by Levko, Apr 1, 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 vote(s)
    50.0%
  2. ні

16 vote(s)
    20.0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 vote(s)
    30.0%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, як ви поясните наступну цитату:

5. Ісус відповів: Поправді, поправді кажу Я тобі: Коли хто не родиться з води й Духа, той не може ввійти в Царство Боже.
    (Від Івана 3:5)

2. ovod

ovod Well-Known Member

зараз для мене впринципі понятно....а от пару років тому навряд.....
    мені теж цікаво.....ви тоді так і не відповіли...може левко відповість.....

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

народитися з води і Духа.

Як на мене, тут йдеться про хрещення.

4. ovod

ovod Well-Known Member

тоді народження згори це теж хрещення....тоді получається шо всі християни(хрещені) народжені згори....

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

виходить, що так. Ніде у Святому Письмі нема такого, щоб були християни ненароджені згори і ті християни, які народжені згори. Є християни і все. А з тої цитати ми бачимо що це хрещення. Хрестять водою і Духом Святим - так сказав Іван Хреститель: прийде Той, Хто хреститиме вас водою і Духом Святим.

6. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

У цілому антірелігіозна стаття, але є зерно істини. Єдине, що В.Дяченко описав правильно (сам не спромігшися сформулювати): як напівправда гірше за брехню, так і недовірки приносять більше шкоди собі, людям та імиджу релігії, ніж атеїсти. Подивиться, панове. Якщо раптом вгадаєте у цьому себе, отримаєте шанс на повернення на вірну дорогу до спасіння.
    http://from-ua.com/crime/54f9401ddc6c2.html

7. Оля

Оля Старожилка форуму

І яка вона? Ви, надіюся, знаєте? ;)

п.с. Себе у цьому не пізнала. Це погано, чи добре? ;)

8. Levko

Levko Well-Known Member

Якщо би я сам не пережив народження згори, не бачив на свої власні очі як моя дружина народжувалася духовно, не бачив як інші люди народжувалися згори, то я би може й вважав і думав так само як Мих. Зараз впевнено можу сказати, що народження з води і духа, як каже Ісус- це не просто хрещення у воді.
    Може здатися, що я собі щось вигадую, що те що я пережив з Богом- не означає, що так є правильно. Але справа в тому, що в Писанні є багато прикладів того як люди народжувалися згори. Павло, Закхей, скопець, сторож в"язничний та ін. Всі ці люди ніби стали новими людьми після того як зустріли Ісуса. От Павло, наприклад, переслідував християн, садив їх в тюрми, але після того як побачив Ісуса став просто іншою людиною. Так само Закхей. Був митником, здирщиком, котрого люди проклинали, але після того як він зустрів Ісуса, людину враз ніби підмінили, він вирішує половину свого маєтку віддати вбогим, відшкодувати вчетверо тому кого скривдив! Хіба це не нова людина?! Тільки Бог може такі чуда робити.

Так Миху, в Писанні немає такого. Кожен християнин в Писанні- це народжена згори людина!
    В Писанні немає такого як "ненароджений згори християнин". Я вважаю- це нонсенсом! Християнин- це і є народжена від духа людина, інакше вона не християнин!
    Я, наприклад, був хрещений немовлям, ходив з самого дитинства кожної неділі в церкву, робив ще багато чого з того що вчили в церкві. Але зараз впевнено можу сказати, що я не був християнином, до того часу поки не пережив у свої 22 роки справжню зустріч з Ісусом.

• Подобається Подобається x 1
  9. yasam

yasam Well-Known Member

з того часу до церкви не ходите і не робите багато чого, що вчили в церкві?

• Подобається Подобається x 2
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я взагалі того не зрозумів. Що каже Ісус? Що значить не просто?

З цього, що сказав Ісус ми явно бачимо, що народження з води і Духа це є хрещення, а звідки ви взяли, що не просто?

А я був і до і після і що?

11. Оленa

Оленa Well-Known Member

Складається враження, що двері вашого серця, у котрі стукав Христос до 22 років, були зачинені через ваше хрищення немовлям.

12. Levko

Levko Well-Known Member

:)
    І ходжу, і роблю ще більше ніж до того часу, просто з іншим уже серцем, по-справжньому...

13. Оленa

Оленa Well-Known Member

Гал.3:27. Бо ви всі, що в Христа охристилися, у Христа зодягнулися!

Чи Христос не був немовлям?

---------- Додано в 16:04 ---------- Попередній допис був написаний в 15:58 ----------

І з легкістю топчете все те, що для вас зробили батьки і церква.
    Хіба Христос так робив?

14. Levko

Levko Well-Known Member

Я уже звик до того, що більшість байдужі, коли їм розповідаєш про своє духовне народження, релігійних людей дратують дуже такі розповіді, вони зляться сильно... Але є такі люди котрі радіють з того і самі загоряються бажанням, щоб прийти до Ісуса і мати вічне життя. Заради цього варто жити і говорити!:)

15. Оленa

Оленa Well-Known Member

Знайшла одну статтю, яка повністю не зовсім мене влаштовує, тому подаю окремі моменти.

Если мы понимаем жертву Иисуса Христа, которая раскрыла двери завесы, и Бог вышел, Он здесь. Бог к тебе приходит. Он встретился с тобой. Теперь Он находится внутри тебя. У нас нет переживаний и жизни с Богом, потому что мы до сих пор не верим, что Он есть внутри нас. Мы не верим, что Его Царство находится внутри нас.

Это сделала жертва Иисуса Христа. Она высвободила Небо для человечества, Она высвободила Бога для человечества, и Бог вышел к человечеству. И Бог понимал, что человек не в силах к Нему прийти, поэтому Он сам пришел к Нему.

Наша жизнь настолько индивидуальна с Богом, что мы должны ее просто принять. Бог находится внутри тебя, Его Дух находится внутри тебя. Куда бы ты ни пошел, ты идешь с Богом.

Этот Дух мы приняли, и в этот Дух мы превращаемся. У тебя есть жизнь, и в этой жизни ты принял Сильное – это Дух Христов.

Я и Христос — ОДНО, тем более, я есть часть Его Тела. Я начинаю являть действия Христа. Не моя воля, но Его воля начинает доминировать.И это имеем огромный результат, плоды. "Дела, которые Я делал, и вы будете делать". И когда люди смотрят на сущность, которая несет те же самые действия, они говорят: -Это Дух Христов.

Сподіваюсь, що якось вам допомогла.

---------- Додано в 17:21 ---------- Попередній допис був написаний в 17:06 ----------

Не думаю, що тут хтось байдужий. Байдужі сюди й не заходять.
    Я так зрозуміла, що вас злять люди, котрі бачуть у вас недоліки. Ви на них не реагуєте і вважаєте таких людей "релігійними".

16. Levko

Levko Well-Known Member

...а ще є люди, які часто перекручують злісно навмисне ... :mocking:

17. talavoda

talavoda Well-Known Member

Я знаю, що Ви стараєтесь зрозуміти... і якщо Ви так само подивитесь на людей у Вашій церкві, з намаганням зрозуміти і прийняти,
    то, напевно, побачите тих самих людей до яких прийшов Ісус. Він полюбив нас всіх... у всій нашій недосконалості.

Ви були християнином... Так як дитина, народившись, хоч не вміє говорити, ходити і ще багато чого, а однак є вже справжньою людиною...
    Так і Ви, народившись через хрещення до життя в Ісусі, стали християнином.
    Християни також ростуть і перемінюються... і все, що відбувалось з Вами до свідомої зустрічі з Христом, готувало Вас до цієї зустрічі.

• Подобається Подобається x 3
  18. Levko

Levko Well-Known Member

Гарна стаття!

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Є така приказка: лучшеє-враг хорошєму.

---------- Додано в 18:12 ---------- Попередній допис був написаний в 18:08 ----------

трохи воно звучить лицемірно.

правильніше б було сказано: тепер я ходжу в іншу церкву і роблю інші справи з іншим серцем.

20. Оленa

Оленa Well-Known Member

Зляться...злісно...Це слово я запозичила у вас, бо ж воно було під моїм дописом.:tongue:
    Миху, ви маєте намір кожне слово Левка розглядати під мікроскопом?
    Ну чесне слово...:dntknw:

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)