Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

*** Обговорення на основі Писань с. 344 Спасіння ***
    Чи є вірші, які явно показують, що декотрі ніколи не спасуться?
    2 Сол. 1:9: «Вони кару приймуть,— вічну погибіль від лиця Господнього та від слави потуги Його» (курсив наш).
    Об’яв. 21:8: «А лякливим, і невірним, і мерзким, і душогубам, і розпусникам, і чарівникам, і ідолянам, і всім неправдомовцям,— їхня частина в озері, що горить огнем та сіркою», а це — друга смерть!»
    Матв. 7:13, 14: «Увіходьте тісними ворітьми, бо просторі ворота й широка дорога що веде до погибелі,— і нею багато-хто ходять. Бо тісні ті ворота, і вузька та дорога, що веде до життя,— і мало таких, що знаходять її!»

2. Levko

Levko Well-Known Member

Кажу Вам по щирості, Saszko.
    Бачив Ісуса усіма способами, котрі Ви описали, окрім способом Хоми(матеріально), так як це неможливо, бо Ісус тілом вознісся на небо після сорока днів перебування на землі по Своєму воскресінні.

І в цьому нічого дивного. Ісуса бачить кожна народжена згори людина, як Він і пообіцяв у Слові:

Iван.14:21 Хто заповіді Мої має та їх
    зберігає, той любить Мене. А хто
    любить Мене, то полюбить його Мій
    Отець, і Я полюблю Його, і об'явлюсь
    йому Сам.

• Подобається Подобається x 1
  3. Василь

Василь Well-Known Member

Ви просто неуважний! Я зовсім не заперечую, що Ісус є реальною історичною особою. Я заперечую лише те, що він є досі живим, і що хтось його бачив живим після його смерти. З другого богу, я не заперечую, що він багатьом привідівся і багато його "бачили" так, як деякі чутливі люди "бачать" вже померлих людей.

4. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Бачили його учні, Марія Маґдалина... Так що не треба!

Ісус помер але він воскрес!!! Якщо він воскрес то наново вмерти не міг. Тому він залишається живим.

• Подобається Подобається x 2
  5. Василь

Василь Well-Known Member

Багато людей воскресали, але вмирали від старости. Так що живим він не залишився - це точно!

6. plastic

plastic Well-Known Member

Ви бачили видіння?

7. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

А ви маєте докази?

---------- Додано в 14:40 ---------- Попередній допис був написаний в 14:40 ----------

я думала кажуть що видіння мають, тобто Левко мав видіння.

8. Василь

Василь Well-Known Member

Доказом є універсальний процес старіння. А ще - другий закон термодинаміки, який це старіння зумовлює.

9. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

А що з вами сперечатись як ви інтак атеїст. Процес старіння - результат гріха, а Ісус був без гріха.

10. Василь

Василь Well-Known Member

А Ви не сперечайтесь! Якщо Ісус був без гріха, тоді чому він помер?

11. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Дякую за пораду, скористаюсь.

Василю, купіть слона.

12. Василь

Василь Well-Known Member

І тоді Ви мені скажете, чому Ісус помер?

13. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Василю, наскільки я розумію, так було задумано Богом з самого початку - щоб його Син воплотився на землі, щоб помер за всіх християн теперішніх і майбутніх, і переміг смерть - воскрес.
    Вірніш, не з самого початку, а очевидно задум виник вже після того як согрішив Адам, про що було передано пророкам і ті записали це у Старому Заповіті (до речі, я це місце так і не знайшла коли намагалася сама відшукати). Бо якби він не згрішив - то й не треба було б викупної жертви за спасіння, Агнця в особі Ісуса Христа.

14. Василь

Василь Well-Known Member

Тобто смерть є іграшкою? Ви вкажіть причини! Чи Ви вважаєте смерть безпричинною примхою бога?

15. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Я нічого не вважаю, бо знаю тільки те що нічого не знаю. І сама ставлю тут питань більше ніж даю відповідей.
    Я не зустрічала у Біблії твердження що Адам був народжений щоб жити вічно. Щасливо і довго - так, але слова "безсмертний" не зустрічала.
    А ще таке питання: чому кожна жива істота має народитися і померти, якщо згрішив тільки Адам? Якщо спочатку вода і земля, а потім тварини були створені ДО Адама - то напевне вони вже тоді були створені від початкового задуму - смертними, і хижаками що поїдають одне одного по принципу піраміди харчування.. бо - як інакше? Важче уявити собі безсмертний нетлінний світ аніж смертний і тлінний.

16. Levko

Levko Well-Known Member

Ні, п.Фрезіє, Божий задум викуплення, чи спасіння людства від гріха, через смерть Ісуса виник ще до того як Адам і Єва згрішили :

1Петр.1:19-20
    але дорогоцінною кров'ю Христа,
    як непорочного й чистого Ягняти,
    що призначений був
    іще перед закладинами світу
    , але
    був з'явлений вам за останнього
    часу.

17. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

..так, дякую за цитування, слова чіткі і беззаперечні.

Але не можу повірити.. щоб від початку планувати приносити свого Сина в жертву - для чого все так складно?.. для чого планувати муки на хресті свого Сина, ще перед сотворенням перших людей??.. який сенс створювати людей недосконалими і точно знати наперед що вони виберуть гріх, плануючи два пришестя Христа і все інше?..
    незбагненні Божі задуми для людського розуму..
    Краще менше знати і думати що всі недосконалості сталися випадково, аніж знати що Бог все знав від початку і запустив це колесо - щоб так і сталося все недосконало як сталося..

• Подобається Подобається x 3
  18. Romko

Romko Дуже важлива персона

Волю Божу видно не по тому,що намагаються витлумачити різні "побожні" люди,вириваючи з контексту Біблії цитати і сотрясаючи ними повітря.
    У всьому,що відбувається є Божий задум.
    У всьому.
    В тому і є Божа воля.
    В подіях,що відбуваються навколо нас..в світі...
    Звичайно.
    Божа Воля на те,щоб вмирали діти в лікарнях.
    Його Воля на те,щоб лилася кров по всій Землі...як вона лилась споконвіків.
    Божа Воля на Любов,ласку,ніжність,милосердя.
    На ВСЕ ЙОГО ВОЛЯ.
    І нікому не дано знати Його задуму і намірів...

Безперервні мантри про то.що Бог є любов...
    Мільйони жертв воєн...
    Мільйони жертв геноцидів?
    Це прояв любові?
    Знов битися в груди і кричати,що це проіски антипка?
    А Бог не бачить і не чує мольб до нього..матерів...дітей....що вмирають в муках...від знущань...від куль..від голоду....
    Неісповідимі Путі Господні...
    Він є..але...Він не лише Любов...
    Просто нераз замислюєшся...
    Вся історія людства написана кров'ю. Це історія насильства, що ніколи не припиняється...і росте в геометричній прогресії...
    Насильство..жорстокість закладено в самій суті людини...і,як не закривай на це очі,це не зникне...
    Еріх Фромм писав
    А веду до того,що ніяка релігія не рятувала людей від пролиття крові...часто стаючи інструментом...натхненником отого пролиття...
    І це стосується не лише християнства...
    Наліт тої побожності...цивілізованості моментально зникає.як тільки люди потрапляють в екстремальну ситуацію...і джентельмени,які цілували ручку дамам,за хвилину можуть топтати тіла тих же дам...визирає ота...садистська натура...суть хомо...в дію вступає "закон джунглів"...і люди перетворюються на те,чим є насправді...
    Винятки...лише підкреслюють правило...

19. ovod

ovod Well-Known Member

цікаве питання, аж задумався...

20. Levko

Levko Well-Known Member

Я собі також колись ставив подібні питання.
    І з часом, Господь почав відкривати і показувати все.

Я зрозумів, що тільки через безмежну і досконалу Свою любов було все Ним так задумано!

Створюючи, Людину на Свою подобу, тобто з суверенним правом вибору, Бог Отець добре усвідомлював, що це створіння здатне буде на непослух, тобто гріх, через котрий попаде під рокляття.
    Творець добре усвідомлював що тільки через невинну кров Свого Сина можна буде повернути Собі улюблене створіння.

Уявляю собі вагання Творця над тим куском глини, перш ніж вдихнути у неї Свій Дух.
    Але, глянувши на Свого Сина, і прочитавши в Його очах згоду на те, щоб піти і померти за людину у випадку якщо вона згрішить, все таки вдихнув Свій Дух в той кусок глини.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)