Про спасіння

Discussion in 'Християнство' started by Levko, Apr 1, 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 vote(s)
    50.0%
  2. ні

16 vote(s)
    20.0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 vote(s)
    30.0%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Згоден.

Але от, щоб піти в якусь іншу церкву, потрібно поступитися вченням іншої церкви. Це також проблема.

• Подобається Подобається x 1
  2. консультант

консультант Дуже важлива персона

Поступаються вчення, коли не мають твердих переконань у своїй вірі. Переходити в іншу віру все одно, що їсти ту саму кашу з іншого краю тарілки, звичайно якщо не інша каша. :)

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

ага... і чи тарілка та сама...

4. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Хрещення є Таїнством хоча би тому, що ті, хто "перехрещують", роблять це всупереч Символу віри (там є слова - визнаю ЄДИНЕ хрещення!), тобто тим самим ставлять себе поза справжнім християнсьтвом.

5. ArtCool

ArtCool Well-Known Member

6. talavoda

talavoda Well-Known Member

Тут потрібно бути уважним... бо іноді, приглядаючись до порядку слів, можна проминути зміст цілого речення.
    І немає сумніву в тому, що хрещення відбувається з вірою...

Має значення... Тільки ми повертаємось до початку, до самої суті хрещення як таїнства.
    В нашій церкві є багато таких людей. Можливо, потрібно просити Бога, щоб Він дав вам це побачити, так само як сприйняти i прийняти ближче саме вчення Церкви.

7. Levko

Levko Well-Known Member

Та ні ніби не слабо шукав... Я взагалі на початках наскільки був наповнений і захоплений Богом, що думав, що то всі люди таке переживають, котрі ходять до церкви. Я почав ділитися своїми враженнями і переживаннями. Спочатку з татом поділився. Але по його реакції я зрозумів, що він зовсім не в захопленні від того, що я йому говорив. Я не розумів чому, адже ж він для мене був прикладом християнина, а тут я говорю йому про Ісуса, а він каже- ти що сектант? Пізніше спілкувався навіть зі священниками, монахами, але завжди була така реакція як у мого тата. Я навіть, думав, що то може зі мною, щось не так... Пізніше, я уже почав бути обережнішим, кому говорити про свої переживання, бо на початках така реакція людей мене дуже травмувала... Слава Богу, що Він дав мені дружину, котра через кілька місяців після весілля також увірувала в Ісуса, народилася згори і ми могли ділитися своїми переживаннями і відкриттями один з одним...
    Не згоден з вами.
    Не було ніякого "перехрещування". Я вірю в ЄДИНЕ хрещення згідно Символу віри, як ви пишете. Я уже писав вище, що хрестився вперше і востаннє...:)

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

вам тре було не хреститися, а поновити обітниці.

9. Levko

Levko Well-Known Member

А би поновив, але якщо обітниць я особисто ніколи нікому не давав, то що було поновлювати...?:)

10. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Staff Member

Левку, це не означає, що їх нема.

Подивіться навіть на цьому форумі - людей, християн, активних у релігійних темах, не так і багато. І зовсім небагато тих, хто цікавиться своєю вірою більшою мірою, ніж участю у недільній богослужбі. А людей, здатних з Біблії цитувати - одиниці. Я не думаю, що співвідношення в реальному житті інше.

В мене мої релігійні почуття також один час... не те, щоб применшились. Я була якось розчарована, чи що. Я повернулась до них аж тоді, коли послала дітей на катехизацію, і аж там я зустріла людину, котра мене в багатьох речах підтримала, зрозуміла, і пояснила. І навчила. Коли до нас прийшов новий ксьондз, це відчуття тільки посилилось.

Така ж ситуація була в моєї колєжанки в Канаді. Вона емігрувала (сама), і їй, молодій дівчині було на початках досить нелегко. І вона розказувала, як вона зайшла до церкви, здається, євангельських християн, як була вражена (хоча, я вважаю, що вона була більш вражена тою легкістю у спілкуванні з Богом, якщо порівнювати обряди православної церкви, до котрої вона ходила в Україні). А недавно вона перейшла до баптистів - була вражена я. На питання чому, вона відповіла:"Ну, я там почувалась сама, а тут мене люди так прийняли, були зацікавлені".

Тобто і всередині протестантських церков все залежить від конкретної комунії, від проповідника.

А щодо правильності тлумачення Біблії, то вона мені каже:"Ти єдина з католиків, з ким я можу про Біблію говорити, решта із знайомих католиків фактично з нею не знайомі". І я погоджуюсь з нею - в нас, якщо людина не зацікавиться сама, в неї шанси дізнатись більше дуже малі.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

То ваша приватна думка, не хочу сперечатися.

Але поновленням обітниць ви б підтвердили своє хрещення ще тоді.

Тобто, іншими словами, ви б цим сказали: я підтверджую те, що було зроблено без моєї згоди, було зроблено правильно і я з тим згоден.

---------- Додано в 18:04 ---------- Попередній допис був написаний в 17:52 ----------

Якщо говорити про глибину біблійних знань про кількість літератури, про інфраструктуру Католицької церкви, про бібліотеки, про кількість богословів, про мучеників християнської віри, про святих і взагалі про всю духовну, матеріальну спадщину церкви, то інші церкви навіть близько не стоять поряд. Що заважає ходити дорослому на катихизацію? А хто заважає піти в школу, яку організували езуїти і побути там пару тижнів...чи в монастир на деякий час податись?

Було би бажання!

12. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Staff Member

Я сперечатись не буду.

Але дайте відповідь самі - що заважає нашим людям ходити на катехизацію?

Хіба впевненість залізна в тому, що все знають. А потім кору з дерев їдять.

13. ovod

ovod Well-Known Member

не буду з цим сперечатися......з позицій левка тут зовсім по іншому якшо ви його вище читали......
    по суті я тут бачу шо словами і цитатами можна крутити як завгодно.....в тому і суть свого розуміння Біблії.....а як воно насправді?.....можу тільки висловити свою думку без ствердження моєї істинності..).....комусь підійде..комусь нє.....хтось пойме...хтось нє.....

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Причини є різні. Тут вам і лінь, фактична і мнима зайнятість, та все що завгодно. Звичайно, я цього не одобрюю, що люди мало вчаться. Але я завжди говорив і говорю, знання і віра не завжди є повязані між собою. І наявність знань не гарантує віри. В минулому столітті, коли панував комунізм, годі було десь Біблію дістати, але люди вірили. А скільки добрих християн вмерло, що й читати не вміли, а віра була.
    З іншої сторони, знання підкріплюють віру, але лише тоді, коли та віра вже є.

15. talavoda

talavoda Well-Known Member

Чи Ви просили їх пояснити таку реакцію... що саме їх насторожувало у Ваших зізнаннях?

16. Levko

Levko Well-Known Member

Так приємно, читати і дописувати, коли немає війни, ніяких нападів один на одного...:girl_angel:
    Звичайно, що просив... Люди самі не могли пояснити чому вони так поводяться. Секта і все! Можливо тому, що люди виросли і виховувалися в такому середовищі, де все що не католицьке і не православне- це секта...? Хоча, я думаю, що це щось глибше, напевне якісь духовні речі...

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, зараз у церкві наголошується на тому, що кожна людина повинна велику увагу приділяти індивідупльним стосункам з Богом.
    Індивідуальні на то є інливідуальні, ними не діляться. Ви це маєте наувазі?

18. Levko

Levko Well-Known Member

Я розумію вас.
    Але це все одно щось набагато глибше. Я, наприклад, до свого увірування досить добре знав Біблію. Був такий час навіть, що я кожен день читав її, по одному розділу. Але це не давало ніякого плоду для мого життя. Це була чергова книжка, про історію, про мораль і т.п. Але коли я покаявся і віддав Ісусу своє життя (до речі, це відбулося не протягом якогось довгого часу, а протягом однієї ночі, навіть півночі) то Писання ніби ожило для мене. Важко це пояснити, але іншого слова не можу підібрати. Я побачив в Писанні Живого Ісуса, Котрий живим є зараз і для мене особисто... Слово Боже почало проростати і приносити плоди в мені, міняти мене зсередини. Цього і близько не було до мого покаяння і увірування.

• Подобається Подобається x 2
  19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, а що, якщо це неправда?

Я знаю, що подібні піднесення переживало чимало святих, а потім визнавали, що це було не світло, а обман.

20. Оленa

Оленa Well-Known Member

Таке може бути.

2 Кор.11:
    14. І не дивно, бо сам сатана прикидається анголом світла!
    15. Отож, не велика це річ, якщо й слуги його прикидаються слугами правди.

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)