Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. ovod

ovod Well-Known Member

якщо потім можна перехреститися то значить хрещення не більше ніж обряд.....а якщо має значення то значить вибір вона вже втратила....

з моїх позицій...по суті левко правий...хрещення повинно бути у свідомому віці....тільки шо значить хрещення я написав вище....

• Подобається Подобається x 2
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви не праві.

Хрещення у віці немовляти має позитив у тому, що в разі смерті, дитина належить до Божого народу.
    Якщо дитина досягне зрілого віку, вона може не прийняти християнство - це буде її вибір. Якщо вона не прийме християнства, тобто не увірує, то хрещення їй нічого не дасть. Ще раз нагадую, обрізання - праобраз хрещення робилося у двотижневому віці, але тоді не було протестантських штучок, тому і не виникало запитань. От скажіть, які застереження може мати справжній християн у тому, що його дитину хрестять? Та він повинен радіти!!!! Але протестанти замість радості забороняють хрестити власних дітей! Вони "християни", вважають, що дитина, як стане дорослою може захотіти стати язичником? Розумієте, логіки немає жодної. Тому я ще раз кажу. У протестантів, які постійно живили свої ради за рахунок традиційної церкви, є важлива процедура перехрещення. А перетягування у свою церкву було, як правило, вже в дорослому віці. От тому для самоутвердження, для спалювання мостів новоспеченого віруючого, його перехрещували. Аджже можна було б зробити просто: ти вже похрещений у попередній церкві, але ж ні!!! Це б могло дати змогу йому повернутися, а так - перехрестили і все.

Насправді що ми маємо?
    Діти язичників мають такий же духовний статус, як і протестантів. Тобто жодних стосунків з Богом, які б йшли від Бога. Ні одні, ні інші не належать Божому народу.

---------- Додано в 17:09 ---------- Попередній допис був написаний в 17:02 ----------

Так, але ми розуміємо, що у дитини ми не можемо вимагати свідомого вибору. Ми можемо виховувати і направляти дітей. То ж коли я батько і християнин, скажіть, що мене обєктивно може стримувати записати свою дитину до Божого народу? До 18 років ми майже всі питання вирішуємо за них. То чому є перешкоди що до Бога?

3. Levko

Levko Well-Known Member

звичайно...
    Це неправда! Людські вигадки просто. Такого немає в Писанні...
    Саме хрещення без свідомого покаяння і увірування в Ісуса, чи дитини, чи дорослого не має ніякого значення для спасіння її душі.

---------- Додано в 18:48 ---------- Попередній допис був написаний в 18:32 ----------

"Новоспеченого віруючого", як ви кажете, не перехрещують, а хрестять, виключно, з його волі і його бажання!

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ага, а те, що він вже хрещений - не всчьот.

---------- Додано в 18:58 ---------- Попередній допис був написаний в 18:56 ----------

Так поясніть, чим нехрещена дитина протестанта відрізняється від дитини язичника.

Поясніть, чому юдеї обрізали у двотижневому несвідомому віці?

5. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

потому что Бог Юдеев - Яхве, сказал : что тот мой народ кто обрезан ... (ну или как-то так) это не религиозный вопрос, это национальный вопрос, у юдеев кстати это одно и тоже ... кстати кто не обрезан тот не может уповать на Юдейского бога ... он так сам сказал ...

6. Oxid

Oxid Well-Known Member

• Подобається Подобається x 1
  7. консультант

консультант Дуже важлива персона

Ну і що, що я скопіював з вікіпедії, яка різниця? Якщо у Вас така сильна віра, то чому боїтесь назвати до якої належите? :) Особисто я греко-католик, крім того займаюсь цигун, тай-цзи цюань, та іншими східними практиками, плюс екстрасенсорикою і мені однаково хто і що там собі думає відносно моїх інтересів. Боїться тільки той, хто не впевнений у своїй правоті, тому Левку Вам би вартувало визначитись підходить та віра Вам, чи ні, а потім відстоювати свої погляди, а то іноді пишете ніби-то щось важливе, а по суті сами не впевнені у своїй правоті.

8. ArtCool

ArtCool Well-Known Member

9. Levko

Levko Well-Known Member

:crazy:

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, я - не Бог, щоб осуджувати консультанта. Я знаю, що екстрасенсорика, практикування різні - є гріх, але кожна людина відповідає виключно за себе. При всьому тому консультант не скриває своєї сутності, а ви скриваєте. А якщо виявиться, що ви у таємному ордені якогось там братства, що тоді?

Що до горівки, я вже писав, не гріх, а гріх є зловживання нею.

11. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Де Ви чули про таке?

З яких причин?

12. Levko

Levko Well-Known Member

13. talavoda

talavoda Well-Known Member

Думаю, Ви так бачите саме тому, що сприймаєте хрещення лише як обряд...
    Насправді, це не просто обряд. Ісус сам прийняв хрещення і в Євангелії нераз наголошено на його важливості.
    Спробуйте проникнутись тільки однією подією з Євангелії - хрещенням Ісуса в Йордані. Дослідіть ії, уявіть себе там присутнім...
    Можливо, що Вам відкриється щось, чого Ви дотепер не бачили.

14. консультант

Мих., те що екстрасенсорика, цигун, тай-цзи цюань та інше гріх - це плід хворої уяви деяких ксьондзів-невігласів та інших недалекоглядних людей. Гріх то, чи не гріх не людям вирішувати, а Богові.

Останнє редагування: 15 лип 2013
  15. ovod

ovod Well-Known Member

що це має позитив я не зовсім згідний.....точніше може має а може і ні.....тут я ні за, ні проти....

я притримуюся думки що механічний обряд нічо в собі духовного для дитини не несе.....
    навіть коли вже дорослий...механічний(бо так тре) обряд нічого не несе.....
    несе тільки усвідомлене і увіруване.....
    належність до якого би не було народу навряд чи чимось помагає......це як ярлик....діти просто діти.....
    і не тре.....
    не можна а треба....
    можна.....але смисл?.....це те шо, як на мене, не грає ролі.....
    автоматично приписати до Бога неможливо.....це вибір тільки дитини......любити автоматично не вийде....вірити тоже......
    нічим....а в чому проблема?
    та вроді тут на форумі десь читав....хіба ні?
    тому шо йде привязка до чогось....а може пізніше вона схоче привязатись до чогось іншого....іншої віри...
    можливо колись шось відкриється і більше....але зараз я бачу те шо це саме можна було робити і до хрещення...і після нього.....тільки аж ніяк це не можна зробити немовлям.....з моїх позицій....

16. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

А якщо я напишу, що треба бублику молитись - будете?
    До чого?
    І що? В мене підлегла була хрещена в католицькій вірі, три роки тому покаялась і є з неї євангельська християнка-баптистка.

17. Levko

Levko Well-Known Member

+10!

18. консультант

19. talavoda

talavoda Well-Known Member

До іншої віри чи конфесії?
    Хрещення залишається в силі при переході в іншу конфесію.
    Якщо хтось говорить, що потрібно перехрещуватись, то це неправда.

Є речі які ніхто з нас початково не вибирає. Якщо дитина народилась в християнскій родині, вона виховується християнином...
    і в цому не більше примусу як те, що, наприклад, батьки вчать дитину рідної мови чи дають їй ім'я. В дорослому віці дитина робить свій вибір.
    Погоджуюсь з тим, що "автоматично приписати до Бога неможливо." Мова і не йде про "автоматичне приписування"...
    але є ще також і Божий вибір, який Ви чомусь не враховуєте.

20. Robert

Robert Well-Known Member

Коли дитина хворіє, часто плаче - радять чим скорше охрестити. І справді, після цього дитина стає спокійнішою, здоровішою, краще спить. Це перевірено багатьма людьми.

---------- Додано в 21:06 ---------- Попередній допис був написаний в 21:05 ----------

В чому вона покаялась?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)