Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Robert

Robert Well-Known Member

Чому зразу брехала - може просто помилилась. Зрештою, не треба на інквізицію вішати всі гріхи - суд і розправу проти так званих чаклунів у Франції чинив сам парламент, а "процеси відьом" в Англії та Німеччині розгорілися вже після їх переходу у протестанство.

• Подобається Подобається x 1
  2. Oxid

Oxid Well-Known Member

Про що ви? Просто ви намагаєтеся зафлудити тему.... Ідіть в "свідки-2"... Ми з протестантами розберемся без "свідків":mocking:

3. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Справу Жанни дАрк вів католицький єпископ, так що не треба ля-ля.
    Краме і Інсіторіус,автори Молоту відьом, були католиками. Протестанти були колишніми актоликами і інквізицію, тортури і полювання на відьом перейняли у них.

4. Robert

Robert Well-Known Member

Виходячи з цієї логіки свідки теж були колишніми католиками;)

Про католицького єпископа - знову наведу цитату:

Шановні - замість сваритися - треба миритися, щоб бути родиною Того, Який дав нам заповіт - щоб всі були одно.

5. Сергій аспірант

Помиляетесь, Бог відвернусвячерезце від еврейського народу.

6. консультант

консультант Дуже важлива персона

Ви бачили, як Він відвернувся, чи Він сказав Вам про це особисто? :)
    Хіба не можна придумати щось мудріше... ?

---------- Додано в 22:22 ---------- Попередній допис був написаний в 22:20 ----------

Хто дав заповіт: Мойсей, Ісус Христос, Бо, чи Т.Г.Шевченко? Кого Ви маєте на увазі?

7. Сергій аспірант

Про це напсиано не один раз. Зверніть увагу хочаб на зруйнування храму в Єрусалимі. Консультанте, ви Біблію пробували читати?

8. консультант

На Ваше здивування читав і неодноразово. :) А як тоді на рахунок т ого, що Бог - це Любов, як стосовно його Всемилостивості та Милосердя. Невже Він такий вразливий, що не вистачило сили волі та милосердя, щоб простити євреїв?:) Тепер по-Вашому виходить євреї пропащі люди, чи як і їм нема ні прощення, ні спасіння? Вам не здається, що Ви займаєтесь богохульством і своєю "філософією" принижуєте Божу Любов та Всемогутність?

9. Оля

Оля Старожилка форуму

Тут не нападання на католицьку церкву, тут відбивання від одного дуже р"яного "католика", який, якби міг, то би нині всіх на вогнищі попалив. ;) Особливо протестантів, бо вони йому спокійно жити не дають. Ви ж не знаєте ситуації, тут вже йде багаторічне протистояння. Навіть в гілці про хрещення, чи дітей, чи дорослих , він прямо вимагає відповіді, хто то нас дав право! наших же ж дітей :mocking:не пускати до Христа. Він точно знає все, чи пускають, чи не пускають. :) І навіть знає, як я Біблію читаю, і як разом з іншими жінками в моїй церкві пастором заправляю. ;) І спільного нічого він не шукає, бо давно сказав, що поза католицькою церквою нема спасіня нікому. Не вкажу Вам на те все в його цитатах, бо я його поставила в ігнор і навіть не читаю більше задля власного спокою. А як захочете розібратися, чи це правда, що я кажу, то самі почитайте. ;)

Роберте, замість так говорити, прочитайте десь з останніх 10 сторінок цієї гілки і Ви зрозумієте, чому я так сказала. ;)

10. Сергій аспірант

Євреї перестали бутивибранним наролом, але звісно кожному з них хто готвоий навернутись гарантовано прощення.

11. talavoda

talavoda Well-Known Member

20. Та не лиш за цих молю, але і за тих, які завдяки їхньому слову увірують в мене,
    21. щоб усі були одно, як ти, Отче, в мені, а я в тобі, щоб і вони були в нас об'єднані; щоб світ увірував, що ти мене послав.
    (Євангеліє від Йоана. 17:20-21)

12. консультант

Викручуєтесь... .:) Де в Біблії написано, що євреї перестали бути вибраним народом, процитуйте?

П.С.: Сергію, припиняйте писати абракадабру. Якщо у Вас щось з клавіатурою, то перевірте, а потім відправляйте на форум, якщо проблема із зором, то думаю, що її теж можна вирішити. Інакше це можна розцінювати, як неповагу до тих, хто читає Вашу писанину. Думаю, що пора вже робити висновки... .

• Подобається Подобається x 2
  13. Levko

Levko Well-Known Member

Прикро, п.Oxid, я думав ви спілкуєтеся на форумі а виявляється, ви "з протестантами тут розбираєтеся"...:sad:

14. консультант

Левку, якщо не секрет, до кого належите Ви:

англіканство
    лютеранство
    кальвінізм
    анабаптизм (баптизм)
    цвінгліанство
    соцініани, або польські брати
    євангелісти
    п'ятидесятники
    харизмати
    адвентисти
    реставраціонізм ?

15. Сергій аспірант

Анабаптизм і баптизм зовсім різні речі. Анабаптисти давно пересталиіснувати.

---------- Додано в 01:27 ---------- Попередній допис був написаний в 01:26 ----------

А це одна і та сама радина деномінацій.

---------- Додано в 01:28 ---------- Попередній допис був написаний в 01:27 ----------

Принципової різниці між цими течіями немає.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

ви ж казали, що не любите алкоголь. Тверезий таеого не напише.

---------- Додано в 12:56 ---------- Попередній допис був написаний в 12:55 ----------

овва і тут напад... ну просто війна якась...:)))

---------- Додано в 13:00 ---------- Попередній допис був написаний в 12:56 ----------

Признаю, без напрягу. Але перед тим мушу відшукати джерело моєї інформації. Для мене головне істина, а не моя думка.

---------- Додано в 13:02 ---------- Попередній допис був написаний в 13:00 ----------

це шкільні знання.

---------- Додано в 13:04 ---------- Попередній допис був написаний в 13:02 ----------

саме з Брукліна прийшла вказівка: юдеї, досить вам бути вибраним народом!:)))

---------- Додано в 13:06 ---------- Попередній допис був написаний в 13:04 ----------

первірте, чи дим не йде, бо щось зовсім вже ...:mocking:

---------- Додано в 13:08 ---------- Попередній допис був написаний в 13:06 ----------

спільного з єресю? а зміст?

---------- Додано в 13:10 ---------- Попередній допис був написаний в 13:08 ----------

:)))

Що Бог зробив? Хто помилився?:haha:

17. Levko

Levko Well-Known Member

Консультанте, ви би хоч місцями поміняли перелік протестанських течій, а то скопіювали з Вікіпедії один до одного, що ще раз підтверджує те що для вас між ними ніякої різниці немає... Який сенс називати?
    От Мих мене уже зачислив до якогось таємничого ордену...:mocking:

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну а чому б ні?

Якщо людина не говорить до якої церкви ходить, то на це є причина: або соромно, або боїться.

---------- Додано в 14:27 ---------- Попередній допис був написаний в 14:23 ----------

Ясно. Для мене це також інформація, а то ви мені постійно доводили, що ваша церква утворилася в День Пятидесятниці, а виявляється все просто: 15 століття. Започаткував Мартін Лютер.

19. ovod

ovod Well-Known Member

щодо немовлят то я тут прихильник свободи вибору...точніше усвідомленого вибору.....

з моїх позицій....не обовязково хреститися шоб зєднатися з Христом....точніше можна....але не факт шо то сильно поможе.....може відбудеться а може і без нього вже давно є.....для мене це тіки обряд...і хрещення у зрілому віці це свого роду показ людям що ти готовий...маєш віру і тд.....але, з моїх позицій, це можна мати і до того і не мати після хрещення.......

хрещення малих дітей, які не усвідомлюють того вважаю недоцільним...

така людська природа.....шо тут поробиш....деколи хочеться розімнятись в дискусії.....

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хрестячи немовля, ніхто у неї не забирає свободи вибору. А от смерть дитини позбавляє нехрещену дитину бути з Богом.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)